Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
addikt
Ha egy ismerős, munkatárs, ügyfél, osztálytárs, stb kér valamit, akkor szivesebben adja neki oda az ember egy 50 forintos lemezen, minthogy egy 5 ezer forintos pendrájvot, vagy külső vinyót adjon neki kölcsön, ami lehet, hogy soha vissza se kerül.
Még mielőtt valaki azt javasolná, hogy miért nem küldjük el interneten egymásnak, 30km sugarú körben 2-3 mbit/s feltöltési sebesség van otthoni nettel kb ezres ping mellett, szóval az nem opció.
Ami kissé bosszantó, hogy nem terjedtek el se a dual layer dvd lemezek, se pedig a blu ray/dual layer blu ray lemezek. Legalábbis az én ismerősi körömben senki sem használ ilyeneket. A lemezek is elég drágák hozzá. A dvd limitált mérete így egyre több problémát okoz.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
válasz Geri Bátyó #50 üzenetére
Elfelejted, hogy a szülők és nagyobb testvérek elavult cuccait a kisebb gyerekek öröklik meg. Sok 90-es születésű is pl commodoreval kezdte, de persze szigorúan játékkonzolnak használták őket, amíg teljesen szét nem hullottak.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
válasz Synthwave #66 üzenetére
Kb hasonló tapasztalataim vannak. Szerintem CD-t magyarországon inkább főleg csak a számítógépes arcok használtak.
Audio célra megfigyeléseim szerint inkább csak azok használtak rendszeresen optikai lemezt, akik sokat utaztak, és emiatt discmant hallgattak, vagy az autójukban CD lejátszó volt (van). Ez inkább már olyan 1999+. A nagy zenemániások meg inkább csak mp3mat hallgattak a számítógépükön.
-
Pikari
addikt
válasz Geri Bátyó #67 üzenetére
Akik a 1995-ben voltak 10 évesek, nekik szinte már mind volt saját számítógépük. És ezt a számítógépet szoftverekkel, programokkal saját maguk látták el, saját maguk cserélgették a programokat, lemezeket. A szülők nem is nagyon értettek hozzá.
12-13 éves korukra az erre fogékonyak már megtanultak programozni is BASIC nyelven, akkoriban ezt tanították az iskolákban 6. osztály végén, vagy 7. orszálytól kezdve.
A gondolatmeneted ott hibádzik, hogy ,,drága holmikhoz''. Ugyanis az akkori gyerekek c64-esekkel, c128asokkal, 8086osokkal, maximum 286osokkal tolták. Ezek akkoriban 3-5 ezer forintért mentek. szerencsésebbek 386os, vagy 486os gépeket is megengedhettek maguknak. Azóta volt némi infláció, de mai értéken számolva is pár tízezer forintos eszközről beszélünk.
-
Pikari
addikt
válasz Geri Bátyó #71 üzenetére
El vagyok tévedve, majd leírod ugyanazt, mint én?
Amúgy meg pont 95-ben vettük az első gépünket 5000 forintért. 8088 + 768kb ram + hdd + hercules kártya + mono monitor + 5.25 meghajtó + 10 db floppy.
98ban updateltünk 486 sx-re, az egy 10es volt.(Természetesen ezek használt árak)
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz Synthwave #76 üzenetére
85k, az komoly pénz most is, hát még akkor, de azért nem kifizethetetlen. Mondjuk ennyit nem szoktam gépre költeni. Azóta is úgy vagyok vele, hogy pár évente rádobok egy 20ast a gépre, és ennyi az update. Mondjuk ez az utóbbi időben már inkább 30-ra kúszott az inflációnak köszönhetően. Pár hónapja már beszéltünk is erről, akkor hitetlenkedve fogadtad, hogy 13+ éves géppel tolom, pedig még azóta is az van Lga 1366 powa.
-
Pikari
addikt
válasz Synthwave #80 üzenetére
A kb 10 éves 1200 forintos genius egerem már alig bír bal gombbal kattintani, lehet időszerű lenne egy csere Gondolom 2k alatt már nem nagyon lehet kapni. Egyszer volt egy relatíve drágább egerem, de még szarabb volt az olcsóbb modellekhez képest is, kb 2 évet se bírt ki, pedig nem ütöttem állat módjára.
Tavaly mondjuk eltértem a megszokott papírformától, és kicserélgettem majdnem mindent. DDR2->DDR3, monitor (a régi 18 colos már nagyon ciki volt, lett helyette egy szép nagy 1920x1200as).
De az optikai meghajtó maradt a gépben továbbra is (kettő is). Az új lapon már nem volt IDE csatlakozó, de kapott egy PCI-E ide vezérlőkártyát.
Meg a biztonság kedvéért a floppy meghajtót is bent hagytam. Az meg kapott egy belső usb floppy kontrollert.
Szerencsém, hogy életben tartottam ezeket, mert idén már kellettek egy párszor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Robotporszívók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Horgász topik
- Automata kávégépek
- Formula-1
- Apple HomeKit smart home / okos otthon
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.