- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
marcee
addikt
a winxp-ben is benne van a media player 6.4 (mplayer2.exe)
a divx-et, meg a hasonszőrű társait azért nem szedi le mert az M$ valamiért nem támogatja a saját mpeg4 codec-jének feltört és továbbfejlesztett változatát.
(mplayer8-at használok és az ég világon nincs vele semmijen porblémám.)
előfordulhat, hogy az internetről, innen-onnan begyűjtött filmet - hallottam vhol, hogy vki hallotta, hogy van aki ilyet csinál - nem játsza le vmely player, de a codecjeid rendben vannak, akkor virtualdub-ban megnyit, video->direct stream copy, file-> save avi. voila. -
atty
tag
Nekem régi Yamaha hangkártyánál fordult elő, hogy gyorsítva játszotta le a hangot, ha 48kHz-es volt a film alatt a hang, azt még nem tudta kezelni. Igaz ez nem ide tartozik. Jelenleg Ace megacodecpack-ot használok (jelenleg 4.30), király! Lejátszásra pedig WindowsMedia Player 6.akárhanyast, szerintem megfelelő, mindent rendesen le tudok vele játszani, soha nem volt vele problémám, de az újabb verziók (7,0-tól kezde) egy kalap sz'-t sem érnek. Más lejátszókkal is próbálkoztam már, de mindegyiknél akadt valami difi. Ha már teljesen belegabajodtál a kodekekbe, uninstalláld mindet, és újratelepítésnél figyelj arra, hogy csak egy felíratkezelő legyen telepítve, így sok probláma megoldódik. Ekkor pedig mindennek klappolni kell. Ace megacodecpackban minden benne van, ami kell, jól telepíti, gond nem lehet vele!!!
-
Spoon
csendes tag
-
BeePee_3
csendes tag
Na kérem. Fölpakoltam a nimo codec pack-et. Eredmény: SEMMILYEN VIDEOFILE-T NEM JÁTSZIK LE A GÉPEM
Közben fölraktam az Ati Multimedia center 7.7.0.0-t. Azzal se ment semmi.
Leszedtem a nimo-t, most ugyanaz a helyzet, nincs hang bizonyos filmeknél.
NOS AKKOR ??? -
McJames
senior tag
Jelenleg 3 szoftvert használgatok:
1. az Asus VGA-kártyához kapott Asus2000-et (PowerDVD)
2. RadLight v3.03 (saját motor, nem használja a MediaPlayert)
3. Koala FilmPlayer v2.5 (hibás .avi file-okat javítja, etc.)
Codec: Nimo
Probléma: nincs. :) -
Spoon
csendes tag
Lomos, te megrögzött M$ ellenes vagy? :)
Én csak a 8-as Mplayert használom és nekem majdnem mindent lejátszik...
Amit nem, azt megnézem a BS Playerrel...
Mutass nekem egy másik médialejátszót, amiben találsz az SRS-hez hasonló, térhangzást elősegítő effektet, vagy akár képbeállítási funkciókat, stb...
Mellesleg érdekes módos a divX 5.02-es filmeket is lejátsza a régebbi (5.01) codek is.
Megint más kérdés, hogy a nem megfelelő 5.02-es telepítőkészlet felrakja a gatort is, ami ugyebár igencsak érdekes reklámokat tud pakolgatni netezés közben.... :)
Szóval, nem biztos, hogy olyan rossz az amennyire mondod....
A netkapcsolatot, meg egyszerűen le kell tiltani videozás idejére, vagy van számos tűzfal progi amelyekkel ki lehet lőni az ilyen próbálkozásokat, ráadásul ott van az antispy és az add-aware, amelyekkel ki tudod szedni az XP kémösszetevőit...
Az add-aware-t érdemes ki próbálni, meg fogtok lepődni mennyi más program kémkedik még az XP-n kívül....
PEACE.... :) -
AtHoS
nagyúr
Idézet: ''Athos, te megrogzott M$ szoszolo vagy???''
Remélem, hogy nem :)
Szerencsére azért nem mindent a M$ talált ki :)
Hát ha nem is szedi le, de talán ''ugat'', hogy codecbajavan, persze, ha nincs kikapcsolva az automatikus codecletöltés.
Na meg mint írtam is, ha fel is van telepítve a megfelelő codec, akkor sem bizti, hogy használja. Tisztára, mint a winfosok -
AtHoS
nagyúr
Nimoból kint van a build8, vagy ezt te is tudod és a build7 jobb ?
Most elkezdtem használni az XP 8-as mediaplayerét és néhány filmnél nem játsza le a képet, a hangot viszont igen. A régi player meg simán lejátsza a videót hiba nélkül.
Ezekszerint playerhiba is lehet.
Az XP-ben előszeretettel szokta a User letiltani az automatikus Codecletöltést, amit ugye szépen el is felejt, így nem bizti, hogy a player a ludas ebben a dologban. -
HEBI
senior tag
Szerintem meg szigorúan szokjál le az ATI videolejátszó szoftveréről. Speciel nekem BBA 7500 van, azzal is bugzott rendesen. A kártyának semmi baja, csak a lejátszó progi szar. Használj valami videonézésre kitalált progit, akár mplayer is lehet, annál szinte minden jobb.
-
Agyzuzo
addikt
A videókártyának semmi köze a film alatt szóló hanghoz...
SZIGORÚAN codec problémád van, semmi több...
Nimo Codec Pack v5.0 build7 vagy Ace Mega Codecs Pack
a gyógyír a problémádra. Amúgy meg a Media Player egy
buta sz*r, ne csodálkozz hogy nem keres kodeket. -
Spoon
csendes tag
Nem valószínű. Komoly volt a kérdés?
http://nimo.everwicked.com -ról szedd le a nimo codeck pack-ot, abban benne van minden ami a filmnézéshez kellhet...
WinXP alatt, ha nem megy próbáld ki a BS playerrel, vagy a Vplayerrel is, mert az Mplayer 8 nem mindegyiket viszi... -
BeePee_3
csendes tag
Üdv kollégák !
Szóval mostanában észrevettem, hogy bizonyos filmeknél (általában avi fomátumú) nincs hang. Nemrég cseréltem videókártyát, most egy 128 megás BBA Radeon 8500-am van. Ati file playert használok, 5.0.2-es DivX codeccel.
Hibaüzenetet nem ír ki a lejátszó, hang viszont nincs. Új codecet se próbál keresni.
Korábban ez sose volt probléma a videókártyacsere előtt. Nem a TV-re kötve nézem a filmeket, hanem monitoron. Valakinek van hasonló tapasztalata ?
Haveromnak R7500 van, ő ugyanezt tapasztalja...
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest