- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
littlemole
őstag
Valaki tud Frankfurt-ban egy megbízható és olcsó számtech boltot?
-
FFeri
csendes tag
válasz
Avicularia #9 üzenetére
Viszont Svájc és az EU között szabadkereskedelmi megállapodás van... Ergo nincs vám és áfa, ugyanúgy, mintha EU országban vetted volna.
-
gorlin
őstag
Mielőtt elmennél külföldre azért nézd meg:www.edigital.hu
-
Jäger
csendes tag
Sziasztok!
Hova érdemes menni és hol érdemes venni jó digitális fényképezőgépet? A segítségeteket kérem!!!!! -
gorlin
őstag
Sziasztok!
Meg lett a végkifejlet.
Végül is az extreme digitálnál vettünk egy fuji finepix s7000-et 122.000-ért.
Nem volt olyan olcsó de itt az országban az egyik legjobb ár.Megjegyzem valószínű ők is kintről hozták ,mert mellékeltek hozzá egy saját maguk által gyártott magyar használati utasítást.Minden más a dobozban német volt.
Az igazság az ,hogy ennek még örülök is .Sajnos sokévi tapasztalat hogy a magyarországra exportált dolgok nagyrésze I osztályúnak van eladva miközben gyatra minűségű.(keleti piacra szánt termék)
Nem kell nekem esni ,tudom nem mindíg van így de azért gyakran előfordul. -
lac019
tag
válasz
Avicularia #24 üzenetére
Hogy le se szartak az egy dolog. Én meg a 175 eurót egy vámos lapon olvastam, és az az EU-n belül volt. De lehet , hogy csak baromságokat írtak. Lehet, hogy átugrok, egy gépért bécsbe, csak sajna szegedtől messze van. Amúgy ki tudja, hogy a bicajok milyen árakban vannak kint ausztriában, érdemes kimenni érte, aztán visszatekerni
?
-
válasz
Avicularia #22 üzenetére
Azért nincs igazad, mert bizonyos darabszám már kereskedelmi mennyiség, amennyit én írtam, az már biztosan....
-
Avicularia
veterán
válasz
viharhozo #23 üzenetére
nem ugyanolyanok voltak
tudod ajándék a rokonoknak
elvileg nem köthetnek bele,olyan van hogy 10.000 euró felett itthon kell rá áfát fizetni
ez szívás pld használt kocsinál ha 10K euró feletti az ára,mert itthon is becsengettetik veled az áfát
nevetséges hogy pont ez a dolog sérül pedig pont ez az eu egyik alapelve ,hogy mindig a vásárlás helyén fizeted az áfát
[Szerkesztve] -
viharhozo
addikt
válasz
Avicularia #22 üzenetére
Elvileg ez sem igaz. Ha nyolc ugyanolyan gepet hozol, elkezdhetnek kotozkodni, mivel ertek alapjan kereskedelmi mennyisegnek minosul. Konkret esetrol nem tudok, a palyan is csak egyszer szedtek ki, akkor meg eppen volt nalam semmi, de van ilyen rendelkezes is.
Mas. A Canon es a Nikon nemzetkozi garija elfogadott itthon, mas gepet esszel erdemes hozni. Esetleg erdemes olyan ceget keresni, amelyik postaz ide. E-bayen vannak ilyenek, Mindfactoryval sem volt gond. A garis csere postajat ki szoktak fizetni. -
Avicularia
veterán
válasz
Jim Tonic #20 üzenetére
basszus ,kicsit tájékozódjatok már
EU-ból azt hozol be és annyit amit akarsz ,kivéve jövedéki termék ,semmit nem fizetsz rá
Én multkor hoztam egyszerre 8 fényképezőt ausztriából ,direkt kiraktam őket a hátsó ülésre ,meg a szélvédőhöz,hegyeshalomnál le se szarták.
Ha nem EU-ból hozol valamit akkor 175 euróig vámmentes ,a fölött vámot és áfát fizetsz ,itt az áfa az igazán húzós ,a vám csak pár százalék szokott lenni,asszem digi kamerára nincs is vám az EU-n belül
Tehát fizeted a kinti nettó árát ,meg rá a 25 % áfát. -
Okés. Számolj csak.
Nyer 40%-ot. Visszakap 7%-ot a 40%-kal olcsóbb árból, és fizet rá jó kis vámot. Jófajta magyar vámot. Erre jön az utiköltség, és a garancia kérdése.
Ez egy 120ezer forintos kameránál nem nagy biznic kis tételben.
Persze azt nem tudom, mennyit akar hozni, és milyen kategóriában.
Tehát szerintem EU. Áfát visszakapod, Sopronnál meg fél éve nem kértek útlevelet sem egyik oldalon sem. Így simán áthozható 20-25 kamera.
[Szerkesztve] -
lac019
tag
-
válasz
Avicularia #9 üzenetére
Ehhhe. Vámot kell rá fizetni, és az áfát visszakapod.
Én nem annyira ragaszkodnék a kint vételhez. Annyira nem olcsóbb, mint amekkorát a garival szophatsz. Nekem megéri kint vásárolni, mert Bécs 50 km. SCS.
Részét töröltem, ha továbbadásra szánod.
[Szerkesztve] -
lac019
tag
Amúgy EU-s országból hozol be cuccot akkor nem 175 euro a vámmentes határ?
Mert olvastam egy vámos ismertetőn ezt. Ha hozok be mondjuk osztrákból egy 350 eurós darabot, akkor nyugottan lobogtathatom a papírjait a gépnek? Ki hozott be Eu országból papírokkal, dobozban gépet? -
Agressor1
tag
válasz
Avicularia #13 üzenetére
Ja Bocsi.. Ja, hogy szoval a fenykepezogepet nem magadnak veszed, hanem tovabbi eladasra?
-
tr00p3r
addikt
Mondok még jobbat:
Saturn Hansa vagy csak Saturn a Theresien Wiese-nél van, ahol az Oktoberfest-et tartják minden éveben.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
tr00p3r
addikt
menj be a hauptbahnhof-hoz. ott aztán van annyi bolt, hogy majd nem bírsz választani. vagy a Kaufinger Straße-ban lévő Karstadtba, de ne abba ami a Karlsplatz-on van hanem lejebb van egy másik. annak a 4. emeletén van a minden elektronika. ott is van tuti.
Karstadt:
Bővebben: link -
Agressor1
tag
válasz
Avicularia #9 üzenetére
Nem kell dobozban hozni.. csomagold ki, szedd szet a dobozat stb stb.. ne legy mar lamer
-
Sefter
veterán
válasz
Avicularia #9 üzenetére
ha eldugod a kabát alá akkor nem...
-
Agressor1
tag
válasz
Avicularia #6 üzenetére
Ha mar Münchenig el birsz menni, menj at Svajcba! Ott csak 7 % az ado!
Zürich , vagy ST. Gallen, kb 250 km-re van Münchentol.
Van is egy jo oldal, ahol lehet nezegetni:
http://www.stegcomputer.ch/shop.asp
Es itt DIGITAL FOTO!
Szerintem ez nagyon olcso bolt, a legolcsobb Svajcban.. -
d-boy
senior tag
Szia
Én Ausztriában vettem digit. fényképezőt a Media Markt-ban.
Még ott is 40%-al olcsóbb volt a cucc, mint itthon, és kaptam hozzá 2X128 Mb Sandisk kártyát ajándékba +1 eredeti Canon Bőrtokot -
mercator
csendes tag
Szia!
Ezt a honlapot nézd meg:
Bővebben: link
cím, árak stb. tesztelve (az öcsém rendszeresen ott vásárol).
Üdv.
mercator -
gorlin
őstag
Sziasztok!
Úgy néz ki Ausztria ugrik.Lehetséges, hogy sikerül kijutnom Németországba.
De megint el vagyok veszve.Hol nézhetem meg az árakat?Pontosan Münchenbe megyünk ki úgyhogy jó lenne ottani üzletet találni.
A segítséget előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asustor NAS
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile (ARPG)
- BestBuy ruhás topik
- Politika
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest