Hirdetés
- Hobby elektronika
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- 3D nyomtatás
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- LG LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
nagyúr
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Most azért én olyasmikre gondoltam, mint a tárgy GPU, szóval annak azért kell az igen modern gyártósor (és az ASML cucc). És naná, az oroszoknál jobb... Elvégre nem sok ország tud saját erőből érdemben chippet gyártani. (Oroszoknak valami 90nm-es van, ami ki tudja mennyire az, de sajátnak lett mondva... Úgy látszik nem sikerül rákészülni vele.)
-
ddekany
nagyúr
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Már ha le tudják gyártani (tömegesen) akkor is, mikor külföldről már nem kapnak semmi alkatrész valami balhé miatt.
Az SMIC pl. szokta mutogatni, hogy egész modern IC-ket tud gyártani. Jéj, made in China, és nincs olyan nagyon messze attól, mint amit Amerika és csatlósai gyártanak. Csakhogy, a litográfia azoknál az ASML DUV-os gépein történik, aminek nincs hazai alternatívája. ASML-nek a legmodernebb EUV-os gépeket már egy ideje tilos kínának eladni. Nem vagyok ebben biztos, de talán már DUV-osat is tilos, és csak az van SMIC-nek, amit még régen megvettek. Amíg azok mennek... nem tudom mennyi a várható élettartamuk. De ezek alapján nem túl jó a helyzetük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Elektromos autók - motorok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- GIGABYTE XTREME RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- EVGA FTW3 ULTRA RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING 10GB GDDR6X (10G-P5-3897-KR) Videokártya
- 27% - GIGABYTE RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X GAMING Videokártya! BeszámítOK
- Sapphire PULSE AMD Radeon RX 7900 GRE 16GB - Csere is
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone XR / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 95% Akku
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest