Új hozzászólás Aktív témák
-
Sacac
újonc
Sziasztok!
Olyan jellegű problémám lenne hogy egy régi winyomat nem tudom életre kelteni. kb 6 éve használtam utoljára, legfőképpen családi fényképek szüleimről és öcsémről, ők már sajnos nincsenek.A bios látja az IDE Maxtor DiamondMax Plus 8 ATA/133 HDD 40GB-t, de már az opreációs rendszer Win XP SP3 nem. Se az eszközkezelő, se a TCUP, a kezelés is csak a oprendszeres winyót mutatja. A szalagkábel jó leteszteltem (tegnap vettem ASUS) IDE1-re tettem
Segítsetek kérlek!
Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 3 )ABIT-AN8 Ultra, AMD Athlon(tm) 64 Processor 3800+, MMX, 3DNow, ~2.4GHz RAM: 2.5GB Page File: 391MB used, 4057MB available NVIDIA GeForce 210 1024.0 MB Masters 80GB HDD SATA, 320 HDD SATA
-
Berv
csendes tag
Szevasztok!
Hasonló problémával küzdök - ill. még nem álltam neki - mint amire a topik nyílt.
Szóval van egy új gépem:
P5LD2 / C Asus alaplap, benne két db - BIOS által látott - winyó.
- régebbi 120 GB-s Seagate PATA
- új 250 GB-s Sansung SATA.
A SATA-n van az Xp, ezt látja is a windows, viszont a régi winyóm xp alatt sehol
Tegnap próbaként bepattintottam egy UHU lemezt, már a telepítés első lépésében felismerte minkét winyót. (Telepítést nem fejeztem be)
Ötletek ? -
mc.trasek
csendes tag
válasz
Winner_hun #36 üzenetére
Nekem is van hasonló problémám. A 160 GB-os vinyómat mindig 149.5 GB -nak olvassa be az XP. (SP 2) Valami ötlet?
-
Printszkrín
senior tag
-
Winner_hun
félisten
Ahol az új winyó van, azon a kábelen van másik periféria is? (pl cd olvasó) ha van, húzd le, hogy csak a winyó legyen rajta és nézd meg úgy is. Helyreállító CD-t sosem használtam, nem tudom, hogy milyen opciói vannak, meg kell nézni, maximum nem lesz benne. De tudomásom szeirn a helyreállítás az az install CD-n van rajta, egy plusz opció a telepítés mellett
-
voxom
csendes tag
Előre is köszönöm
-
voxom
csendes tag
Privátba,mailba is szivesen várnám véleményeiteket és tanácsaitokat,csak bírja ki addig
-
voxom
csendes tag
Nah itt is megpróbálom
:
Nekem az lenne agondom hogy a 20gb-tos Maxtor vincsim egyszer megy egyszer nem megy.
Már teszteltem is a vincsit és eredményként ezt kaptam :''Kiválló'' 88%
Már gondoltam arra is hogy az IDE csatlakozójánál lehet a baj,de ezt csak én feltételezem.
Valakinek valami ötlete? -
Fenomen
csendes tag
válasz
Winner_hun #29 üzenetére
Már átjumpereltem minden normális és abnormális lehetőségre. Slave, mint az előző volt (másikat is használok, az a master változatlanul). Semmi sem változott
Install CD-t nem találom. Helyreállító CD-ről is megy? Azt hogy' kell készíteni? -
Fenomen
csendes tag
Igaz, hogy nem XP, hanem W2000, de ez a promlémám.
Vettem egy 80 GB-os merevlemezt, a W2000 látja is az Eszközkezelőben, de az Intézőben nem látom; használni, formázni nem lehet.
Mi lehet a probléma? -
Fauszt
senior tag
válasz
HoReSz1975 #26 üzenetére
rendben, de ezt miért nekem címezted?
[Szerkesztve] -
Fauszt
senior tag
válasz
donsergiooo #18 üzenetére
nem az Eset, hanem a Lavalys és ha jól látom akkor a 3.01 a legújabb az everest-ből jelenleg...
[Szerkesztve] -
Mivel már megdeglett a vinyó, nem téma, de biztos, hogy a big LBA engedélyezve volt BIOS-ban? Ilyenkor még előfordulhat, hogy a Device Manager látja, de Windows Disk Management formázatlannak tartja...
-
polip
addikt
válasz
HoReSz1975 #20 üzenetére
vissza lehet formázás után is, ha mákod van...pl :
GetDataBack for NTFS -
mr_ricsi
veterán
válasz
HoReSz1975 #13 üzenetére
''Csak az MP3 90 Gigának bambi ''
Erre csak azt lehet mondani, hogy magadnak köszönd!
A #6-ban írtad, hogy pár hete jelentkeztek először a gondok. Tehát jópár napod lett volna egy biztonsági mentés elkészítésére. -
polip
addikt
válasz
donsergiooo #18 üzenetére
igaz!
-
donsergiooo
senior tag
válasz
HoReSz1975 #1 üzenetére
hy! Ismerős a szitu! ..de milyen márka a hdd-d?
A Maxtorosoknak tudom, h van egy (enable) big drive install amit fel kell tenni Xp-hez! -
polip
addikt
válasz
Printszkrín #14 üzenetére
jaja ez szokott probléma lenni...kicsúszik egy picit az egyik szál, észre sem veszi az ember, és csak kattog...
-
Printszkrín
senior tag
válasz
HoReSz1975 #13 üzenetére
Hát ez nagyon sajnálatos.
Azért még egy kérdés, milyen tápod van?
Egy barátomnak a kontakt hibás tápcsati vágta gallyra az ugyan ilyen vinyóját.
Nála is hasonlóan kezdődött a hibajelenség. -
HoReSz1975
őstag
Srácok a wincsi meghalt, kattog, mint az állat
Adatoknak annyi, Már a biosz sem látja, fájlvisszaállitó talált problémát 31% -nál, azóta annyi, vége.
Viszem visza 2008.05. -ig garis.
Csak az MP3 90 Gigának bambi
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
polip
addikt
válasz
HoReSz1975 #10 üzenetére
Everest, Aida, 3dmark, PCMark, Aquamark...
-
mr_ricsi
veterán
válasz
HoReSz1975 #6 üzenetére
Kell egy másik gép, ami garantáltan hibátlanul működik, és további 2 db hibátlan 200GB-os vinyó.
A másik gépben az eredeti 200GB-os lemezről egy bitpontos másolatot kell készíteni a 2. 200GB-os vinyóra (lemezkép másolat), majd ezen lehet kísérletezni az adatvisszaállító progikkal. Ha sikerül a fájljaidat megtalálni, akkor a 3. 200GB-os lemezre kell kimenteni őket. Aztán leellenőrizni, hogy hibátlanok-e.
Ha sikeres a mentés, akkor meg kell nézni a Samsung honlapján, hogy ehhez a vinyóhoz nincs-e esetleg egy javított firmware, majd alaposan le kell tesztelni a gyári progival, letörölni egy LowLevelFormattal, teleírni 1x-2x, és ha hibamentesnek bizonyul, akkor az adatokat vissza lehet tenni rá.
Majd a mentéstől a tesztig ugyanez a 120-assal is.
Ha mindkét vinyó jó, akkor pedig a gépedet kell alapos tesztnek alávetni, mert az borogathatta szét a vinyón a fájlrendszert. -
finest
addikt
Nem lehet, h a HDD-t dinamikusnak látja? Olyankor fordul elő, ha cserélgeted a HDD-t gépek között.
Vezérlőpult - Teljesítmény ,karbantartás - Felügyeleti eszközök - Számítógépkezelés - Lemezkezelés.
Itt kell a partíciót importálni. -
HoReSz1975
őstag
válasz
Printszkrín #5 üzenetére
EPOX 9NPA+Sli
AMD Athlon 64 3200+
Pár hete kezdte el, hogy nem telepítette fel a progikat, csak néha és nem lehetett a 120 -ról a 200 -ra másolni.
De most már az XP nem látja a particíokat és a fájlokat sem, csak a rendszer eszközökben írja ki, hogy látja...
Végülis úgy érzékeli, mintha nem lenne megformázva, csak ez baromság, mert 2 partició is van tele MP3 -al, és nem akarom leformázni, mert elveszik az összes cucc rajta
[Szerkesztve] -
Printszkrín
senior tag
válasz
HoReSz1975 #4 üzenetére
Milyen alaplapod van?
Valami régebbi?
Lehet bios nem látja 200-as vinyót csak 137 gb-nek?
Szerintem a problémádra itt vannak a válaszok: [link]
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
válasz
HoReSz1975 #1 üzenetére
Az XP-n fent van a SP1 vagy SP2?
-
Rio.G
csendes tag
válasz
HoReSz1975 #1 üzenetére
Bakker!!! nemkem is kb ugyan ez a problémám
Együtt érzek veled..
-
HoReSz1975
őstag
Hi @ all
Segítsetek, az lenne a gond, hogy van egy 120 Gb -os és egy 200Gb -os wincsi.
Régóta nem tudok normálisan telepíteni és másolni sem a 200Gb -osra.
Most már az XP sem látja az E: és F: partíciókat, amire a 200 -as fel volt osztva.
De viszont a rendszereszköszökbe kiírja a 200 -as samsungot.
Mit lehet csinálni, hogy az adatokat lássa a wincsin és a partíciókat is.
Fájlok sérülhetek meg, renszerfájlok
Mit lehet tenni, hogy ne formázzam le
Segítsetek fontos lenne 90Giga MP3 -at ne veszítsek el
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Elektromos autók - motorok
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED TV topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 7 Gen 4-et
- További aktív témák...
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest