Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
LBandi
aktív tag
válasz RVR400 #18558 üzenetére
A REv2.0 verziónak nézitek a honlapját, mert ott az 1006 van írva nem ugyanaz mint a sima lapnál.
Hivatalos oldal pls nézzétek már meg mert lehet én vagyok a vak."Az igazi EMO-s halva születik."
-
LBandi
aktív tag
válasz RVR400 #18551 üzenetére
Sajnos ezen a lapon nem teljesen EZ a típusú flashback van (mivel csak a ASUS X79 típusú lapok támogatják azt), szóval nem megyek vele semmire
Viszont jól emlékeztem hogy egyes lapok már támogatják a cpu nélküli Bios updatet (csak táp, pendrive , meg a lap kell hozzá semmi más)"Az igazi EMO-s halva születik."
-
LBandi
aktív tag
válasz RVR400 #18549 üzenetére
ez R2.0-ás verzió, akkor pontosan mit jelent ez?
Félreértetted, vagy nem voltam egyértelmű. A gépben lévő lap R2.0 verzió. Én az USB Flashback funkciót kérdeztem hogy mit jelent pontosan,illetve azzal me gtudom csinálni hogy működjön?
[ Szerkesztve ]
"Az igazi EMO-s halva születik."
-
LBandi
aktív tag
válasz RVR400 #18546 üzenetére
Priviben ment.
Sajnos akkor nincs más hátra mint viszaküldeni megint mert se deszkám s eprocim nincs cserére amivel előbbre jutnék.
speedydb23: valami olyasmit vártam a deszkától hogy esetleg proci nélkül flashelni, de látom ilyne még nincs túl sci-fi-ztem a dolgot. Talán a következő generációs lapok már tudni fogják ezt is, mert igen hasznos lenne.
"Az igazi EMO-s halva születik."
-
LBandi
aktív tag
-
RVR400
veterán
-
-
fonix93
csendes tag
-
fonix93
csendes tag
-
fonix93
csendes tag
válasz RVR400 #18123 üzenetére
Sajnos pontosan nem tudom megmondani a hűtés nevét. a vevő hűtéssel együtt adta szerintem eredeti hütése.
A játék meg nem folyamatosan lassú hanem úgy 5 percenként lassul de van úgy hogy gyakrabban. de nem csak játékokról van szó. 3D filmek és HD filmek is be akadnak 20 percenként. De a CPU hőfoka nem szokott feljebb menni 60-70 celsius foktól. (Everestel mértem). az szerintem nem sok. Én azért gondolom azt hogy kevés a tápom hozzá mert a régi cpu (4200+) csak 65W os volt az új pedig (6000+) 89W. és akkor kezdődik a lassulás amikor a grafikám is beindul tehát áramot igényel mind kettő, mert régi játékok nem szaggatnak ahol nem kell olyan nagy grafikai teljesítmény ott nem szaggat nem lassul de ahol már oda kell tennie magát grafikámnak ott már gond van pl: Mafia2,Need for speed Most Wanted 2012,GTA IV.
De régi játékok mint például: Hitman2,Harry Potter és a főnix rendje... Ezek gond nélkül működnek[ Szerkesztve ]
-
RoMix85
aktív tag
válasz RVR400 #18059 üzenetére
Portalanítottam a gépet és észrevettem hogy a vga-n egyik venti nem megy. Eléggé be volt szorulva kitisztítottam amennyire lehetett és befújtam kis wd 40 féle olajjal most könnyebb forgatni kézzel, de nehezen indul el ha elindul megy rendesen. Lehet még járatni kéne, bár nem tudom mennyire lesz ez így hosszú életű.
Őszintén megmondva, nem igazán férek hozzá a ventihez mert annyira egyben van a háza. -
Intel fan11
őstag
válasz RVR400 #18041 üzenetére
kiszedtem a gepbol az ssd-t. Biost alapra raktam es hddre huztam fel a wint. Azota nincs kekhalal, csak random idobe kifagy a win7 es csak reset segit. Az tunt meg fel ha friss winnel elinditom a win updatet frissites kozbe kifagy! Vki jart mar igy?
[ Szerkesztve ]
Battletag: hojszi#2983
-
Kar07
tag
válasz RVR400 #18031 üzenetére
Korábban egy Ati X1950 Pro üzemelt ugyanerről a tápcsatiról gond nélkül, és abban a hitben voltam, hogy a mostani vga-k valamivel kevesebbet fogyasztanak. Nem is gondoltam hogy az Ati 5750 sok lehet a tápnak.
Megpróbálok munka után beszerezni egy átalakítót, hátha azzal működik és így olcsóbban megúszom. Egy próbát megér.
Köszönöm. -
RainerNoni
csendes tag
válasz RVR400 #18019 üzenetére
Win 7 alapból ugye felteszi a drivereket. Ezt is feltette és ha rákattintok az óra mellett a hangszóróra akkor látom ahogy a zöld csík fel le megy ahogy kell viselkednie rendesen is, csak kifele nem ad már hangot.Ha rákattintok a lejátszóeszközökre akkor ez a kép fogad : http://prohardver.hu/dl/upc/2013-02/26/249257_fckizmgfrpostpei_nevtelen.jpg
És ez ugyebár jack kimeneten van nem digitálison a fejhallgató. És nem tudom átálítani az istenértsem a Hangszórókra.
Hiába rakom a foglalatba a memóriát. Amikor tölt a gép megvan a memória test x mb és alatta egy olyan felirat van hogy : MEMORY RUNS AT SINGLE CHANNEL. Hátha ad ez még egy kis tippet a hibára. Ha így is kukát javasoltok akkor az lesz a sorsaEgy pozitív értékelés csak pár percet vesz el életünkből!Ennyit tegyünk meg egymásért!!
-
RainerNoni
csendes tag
válasz RVR400 #18014 üzenetére
Gigabyte GA-G41MT-S2P rev 1.3. A honlapról szedtem le a drivert hozzá és ott az 1.3-nál VIA van az 1.4nél van Realtek. Annyit megtudtam még, hogy Digitális hang (HDMI) az alapértelmezett rajta és a sima hangszorók arra meg az írja, hogy hangszórók nincs csatlakoztatva.
Alapvetően a gép ismeri fel így. Windows 7 Ultimate
Egy pozitív értékelés csak pár percet vesz el életünkből!Ennyit tegyünk meg egymásért!!
-
qwertly
addikt
válasz RVR400 #17952 üzenetére
Szia!
Köszi a választ csak az elemet cseréltem ki,mert az idő nem volt jó amikor elindult a windows 2000 op rendszer.Mert gondoltam,hogy már nagyon régi és az elem merült ki,csere után csak elindult a gép de a monitor jelző fénye csak kéket villant egyet vagyis nem kapott jelet ezután megmozgattam az elemet.Később kivettem a videokártyát a memória modulokat ki ki betettem közbe indítani próbáltam a gépet.Azt tapasztalom,hogy induláskor a flopi meghajtód megberregteti és áramot kap a billentyű és egér hdd hangra szépen megy.De a monitor sötét marad.Később a monitort rá csatlakoztattam egy notira működött.Az,hogy a kábelek megvannak törve lehet,hogy amikor bányásztam ki a memória modulokat akkor egy kicsit megnyomtam. -
RVR400
veterán
válasz RVR400 #17928 üzenetére
Esetleg ez:
I just had this happen to my little brothers computer last night. Here is how you fix it.
1. Clear the BIOS.
2. Turn the system on.
3. AFTER 2 SECONDS PRESS CTRL THEN PAGEUP. You will hear a series of beeps.
4. Let it go for about 10 seconds.
5. Clear the BIOS again.
6. Go into the BIOS and find the 'Clear NVRAM' setting and put it to yes.
7. Save and exit.
8. Reboot.That should work.
-
törölt tag
válasz RVR400 #17893 üzenetére
Meghallgattam (nem csak néztem) a videót, megnéztem a lap leírását (bekavart az AWARD Flash Utility), igazad van, Phoneix és 2 hosszú, három rövid hangjelzés.
medve74: Vedd ki a gomb elemet az alaplapból és ezzel egy időben húzd ki a tápegységből a tápkábelt legalább fél percre.[ Szerkesztve ]
-
Muszti001
csendes tag
válasz RVR400 #17879 üzenetére
Cmos reset már volt, azt hittem írtam, ha nem akkor most megtettem
Köszi, pont ilyen nyugtázásra gondoltam, mert holnapra már beterveztem egy másik proci vételét.
Azért, ha mégsem ez volna a hiba és valaki konkrétan találkozott már ilyennel, azt kérném, hogy pötyögje be a megoldást, köszi előre is[ Szerkesztve ]
Hétköznap 9:00-21:00 között hívható is vagyok a 06709446120 számon
-
tag
válasz RVR400 #17793 üzenetére
Nincs húzva automatán van és a fesznél is auto van berakva bioszban igen megkerestem a kódot és fesz hibára utal de auton van szóval nem tudom meg az 1 órás prime alatt végig nem volt semmi csak mikor már le akartam állítani akkor dobta ki
12 éves tagság, 1435 pozitív, 0 semleges, 0 negatív értékelés.
-
Maximow
tag
válasz RVR400 #17638 üzenetére
Egyetértek, sztem is a lap a ludas, de ha így működik neki, akkor felesleges gariztatni.
A saját véleményem szerint ez az asrock lap nem egy jól sikerült széria, csak azért vettem meg mert olcsón jutottam hozzá, de én is szívtam vele 2 hétig (3 win telepítés, és 1000 újabb ősz hajszál)
de lekopogom kb. 1 hete nem jött elő a probléma.
-
őstag
válasz RVR400 #17626 üzenetére
Ugyan ezt, alapbeállításokkal megy most a gép.
Egyébként így néz ki a dolog:
A1ben <5 percet bírta
A2ben ~50 perc
B1ben <5 perc
B2ben már 25. perce fut hiba nélkülPrime95 results.txtben lévő errorokból lehet valamire következtetni?
Legutóbbi:
[Fri Feb 01 15:32:55 2013]
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file. -
deminos
aktív tag
válasz RVR400 #17484 üzenetére
"Konkrétan a lap első kigyulladása után már nem várnám a második bekövetkezését, sőt még inkább nem segíteném elő vízpermettel.... "
Ez a lap egy túlélő egyébként: 2x kigyulladt és most meg nedvesen lett ráindítva. Ezek után csak az USB nem működik.
Csak ajánlani tudom mindenkinek a Gigabyte-tot. Ultra Durable, Ultra túlélő.Xiaomi 11 Lite 5G NE
-
tibi2222
csendes tag
válasz RVR400 #17377 üzenetére
Nos kezdjük előről. Van nekem ez a kis Asus-om. Volt rajta egy xp sp1 es verzió és az bedöglött. Majd felakartam rakni az sp 3 as mert csak azt találtam idehaza. és el is indult szépen a telepítés Usbről. nem is volt vele semmi baj, addog még ujra nnem inditotta a rendszer telepítése közben magát és akkor már nem indult el ujból hanem azt írta ki hogy idézem / USB DEVICE OVER CURRENT STATUS DETECTED !! system will shut down after 15 secunds / atán hébe hóba beenged a biosba és hiába alitom hogy kezdje el a telepítést az USB ről cseszik rá egyet mert ahol megszakadt ott akarja folytatni. Azzal meg az a baj hogy 39 perc van még hátra és kéri az sp3 as lenezt mert hiányzik egy fálj de hiába van benne a memória kárty és az usbén is egyszerre akkor se találja meg azt irja és ezért leáll. és bármien rendszert akartam idáig feltenni men érdekli mi van az Usbén és a memória kártyán amit beteszek mert a gyárilag bele integrált kártyán van egy félbeszakadt telepítés és onnan akarja folytatni. ezért kellene egy valami program amivel leformázom maga a gépem memóriáját hogy tudjak telepíteni hogy menjen a kisgépem ebben kérek segítséget. előre is köszönöm
-
pook20
aktív tag
válasz RVR400 #16950 üzenetére
és UEFI-ben hogy van benne?/bocsi de régi bioszhoz vagyok hozzászokva és nekem ez még új dolog!/
asrock 970 extreme4 AMD Phenom(tm) II X2 555 Processor /3700 MHZ/ ATI Radeon HD 5570 (1024 MB)CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT CMZ16GX3M2A1866C9 +LG optimus 3D /P920 /
-
-
hakkan
tag
válasz RVR400 #16914 üzenetére
Lehet hogy tudom, és most mit tegyek?
Írjak a garanciásnak, hátha megoldják azon belül, vagy minden bizonnyal rám kenik teljesen jogosan a szakszerűtlen kezelést?
CPU foglalatot lehet külön cserélni vagy csak lapot?
Meg az égésszag az elején? Az mi lehetett?[ Szerkesztve ]
Amiből befőttet, abból pálinkát is!
-
törölt tag
válasz RVR400 #16663 üzenetére
Az átcímkézett tápegységről nem tudtam, minden esetre egy csere táp próbaképp sosem árthat, de köszönöm az észre vételt Adathibákat könnyen okozhat hibás tápegység is. Mivel csak játékok alatt jön elő, így elég nagy a szórás, ezért írtam a fentieket...bár én szinte már minden nagyobb pc tüsszentésnél hasonlóan járok el Jah, WIN7 van fent neki...nem kéne az XP telepítő berakásra buzdítani...
Bocsánat, nem tudtam kihagyni[ Szerkesztve ]
-
-
Directors
senior tag
válasz RVR400 #16476 üzenetére
Most itt hagytam egy kicsit a gépet mert lementem enni de mire visszaértem már le is fagyott. Kép semmi meg az egér sem világított.
Mondjátok,hogy nem a VGA a ludas.
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Directors
senior tag
válasz RVR400 #16473 üzenetére
Rádugtam. Bekapcs. Újra játszok a játékkal és újraindul. Aztán most már csak csökkentett módban engedi működtetni de azt is vagy 10. indításra.
Kajak nem értem.
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
VSZM
tag
válasz RVR400 #16232 üzenetére
Igen, már rákerestem asrock honlapján, és a P1.40 jelzi, hogy nekem bizony 1.40-es biosom van. Csak a szememet nem szúrta ki.. Na mindenesetre a bios frissítés kilőve, hisz támogatnia kell 1.2-től a processzoromat. Végképp nem tudom mi lehet a gond, szervízben kiderül, kösz a segítséget mindenkitől!
[ Szerkesztve ]
SWBF2 4 EVER
-
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz RVR400 #16098 üzenetére
Az "elemkivevős" dolog az tuti (ha az az alaplap van neki mint az adatainál) mert nekem is ilyen lapom van.
Ja hogy ja....több infód is van, úgy könnyű.
Amúgy én ezt írtam: "Elsőnek csinálj egy BIOS reset-et. (Clear CMOS)" [link]
"Az elemkivevős megoldás akkor tuti, ha utána egy csavarhúzóval vagy valamivel rövidre zárod az elemfoglalt érintkezőit." Igen ebben egyetértek.Régen, régi kivehető BIOS chip-es lapoknál még azt is ki szoktuk venni. Na az a tuti.
-
törölt tag
válasz RVR400 #15992 üzenetére
Általában, ha telepítésnél kifagy a rendszer, vagy hibával leáll két dolog lehet. Optikai meghajtó vagy memória!
Memtesttel pusztán csak azt szerettem volna látnio, hogy látja e az összes cellát. Látja . Majd ma este még foglalkozom vele. Van itt több gép előbb azokkal végzek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Viccrovat
- Magisk
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- CNC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eredeti játékok OFF topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- Mac Mini M4 10/10 16GB 256SSD
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Ryzen 5 / GTX 1060 / B450 M / 8GB / 250GB M2
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest