Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
gege71.hu
addikt
usb 2-n való miniDV-anyag áttöltésére képes kameráról még nem tudok
Az egész topikban olvasottakhoz:
A sony-kon mint itt már írták volt az USB a Memory Stick-re lődözött jpeg-ek esetleg ratyi minőségű mpeg-ek áttöltésére alkalmas.
A Kazira vett filmet csakis firewire (sony-éknál i-Link) azaz az IEEE1394 szabványú interfáccsén keresztül lehet PC-nkre bepattintani, mert a miniDV áttöltésre azt találták ki jól.
Néhány dolog ami fontos lehet még a minidv áttöltéssel kapcsolatban erre--->Bővebben: link
Ajánlom figyelmesen végolvasni minden újdonsült minidv kamera tulajnak aki szeretne a felvételeivel a gépén(is) bohóckodni. -
akumal
csendes tag
nna.
tehát én Kovács Géza, budapesti állampolgár, boldog tulajdonosa vagyok egy mini dv kamerának.
néhány kérdés, ami tejbegríz evés közben foglalkoztatott:
-mi van akkor, ha egy csóró f*sz vagyok, és csak egy olcsóbb Panasonic-ra fussa, ami nem rendelkezik USB 2.0-val? vagy ezt felejtsem el? (a mai kameráknak ez már alaptartozéka?)
-mi _KELL_ ahhoz, hogy tökéletes minőségben áttöltsem a filmeket PC-re? ha van USB 2.0-ám, akkor a Firewire-t kilőhetem? (ill. fordítva)
asszem ennyi.. -
gergod
tag
Jajj, hát itt aztán mindent lehet hallani....
Tehát: miniDV vagy DV előnye: mivel digitálisan rögzít, ezért firewire(iee1394) ill usb 2.0 esetén nincs minőségromlás a számítógépre való átvitelnél. (se képeldobás mint valaki előttem megemlítette, mert nem képet visz át, hanem 101110011000-t)
Minőségromlás akkor következik be, ha nem tömörítetlenül akarod a gépeden tárolni a filmet, hanem valamiyen codec-el letömöríted. Kevesebb helyett foglal, tehát rosszabb minőségű.
Az, hogy milyen kábel kell: hát az egyik vége menjen bele a kamerába, a másik vége pedig a gépbe. Firewire-nél több fajta kombináció lehetséges: 4 - kis méretű csatlakozó, 6-os a nagyméretű csatlakozó. Ilyen FW kábelek léteznek 4-4; 6-6; illetve 4-6 is.
Sokan említettétek az Svideo kábelt. Hát ahhoz kell egy video-in port a gépen. Lehet videókártyán, TV-tuneren, vagy akár videó digitalizáló kártyán is. Ennek a lényege, hogy ez Analóg másolás, és itt bizony már lehet képeldobás, ha gyenge a számítógéped. A minősége is sokkal rosszabb. Ezért azt javaslom mindenkinek, ha már vett egy DV kamerát, legalább használja ki könyörgöm, nem az az 5 eHUF számít a FW kártyára + a drótra.
Ha még kérdés van ne kíméljetek. -
akumal
csendes tag
sziasztok.
kb. ezerféle verziót hallottam már. mehet fireware-el, vagy anélkül usb-n, de csak 2.0-val is akkoris romlik a minőség, nemromlik, romlik de csak kicsit, szar is lesz, és sok helyet foglal, szóval a létező összes lehetőséget hallottam már valakitől..
de azért próbálkozok..: ))
szóval, valaki világosítson fel:
valószínűleg fogok venni egy Panasonic NV-GS11EG kamerát. nyílván szeretném, ha - minnél jobb minőségben - át tudnám tölteni a filmeket PC-re.
MIT KELL EHHEZ TENNEM? : ))
milyen kártyákat, kábeleket vegyek meg még most?
a válaszokat előre is köszönöm..
[Szerkesztve] -
almi
senior tag
Helló!Nekem is egy VPD-101 es kamerám van!De nincs fire wire -m!De van viszont TV tunerem és a kamerához aztak ügye S-video kábelt!Hogy tegyen fel a gépre a filmet a kameráról?
Összelötöm elindítom a kamerán a filmet és a TV tuner progiján meg a felvételt???Vegy hogy??PLs ötleteket vagy valami progit mondjatok!
És nem tom hogy már ki írta hogy van neki VPD-101 ese!Meg vagy vele elégedve?Jó képet csinál??
Pls írjatok!Köszike!
Üdv: almi -
asszem
csendes tag
bazze, nehez bejelentkezni,
kössz az amatőr nézőpontot, írj vissza, ha még mindíg nem értesz valamit, mert
mostanába oldottam, oldogatok ilyen problémát, infóval feltenkolva.
ki tildy? gondolom lány, meg olvas Hamvasbélát... vagy idézeteket is lehetett
válysztani, mint smilet?
szájba
1.Fire wire kártyát az alaplap egyik fakjába behelyezed. ha valamelyik nincs
integrálva(gyárilag alaplapbaépítve) a hangkártya, hálózati kártya, vagy
videokártya közül ellesheted, hasonló fakkba (nem ugyan abba mert egybe csak
egyet!) belerakod, ha nemtod hogyan, meg kell kérned egy 6-7éves forma profi
legóst, ill. használd a saját illesztőreflexedet.
2.összerakod a számytógép házát, mert a kártya (akármilyen) berakásához hozzá kell
férned az alaplaphoz ehhez szétszeded csavarhúzóval, szigorúan csak
csavarmozgatásra használni. a kosznak meg nem (kell hozzáférni) ezért rakod vissza
3.én csak 3000ért láttam fire wire kártyíát, ám kábelt 6-7ezerért veszek, mert
megalomániás vagyok.
4.Legfontosabb, hogy állítsd be szoftveresen (a programmal amivel fel akarod
venni), hogy a Fire Wire kártyához csatlakozott kameráról vegyen fel.
Ez nehéz meló, mert bár úgy tünik ki***** a se**ed a varázsló, könnyen bekavarhat.
de lehet hogy csak subj nemmegalkuvásom zsákutcát képez komonikációnkban.
5.próbáld ki, írj vissza, h mivan. mert akkor én is végigcsinálom
csak előbb leérettségizek:~|
aztán meg
6.az eladók marha idegesek, hogy használni is akarod valamire amit veszel, de te
maradj nyugodt
7.mondogasd csak a szemeteknek: majd én megtalálom, csak add már ide azt a rohadt
raktár-jelentést!
8.magadnak meg : fire wire kábel, aranyozott, zsebembe a kamera, ehhez kell
(juteszembe meglesheted a kamerád honlapját ......
váca.....
mind1 nemtaláltam meg, de a szervízében megkérdezheted, hol ajánlanak hozzá hol vegyél fire wire kábelt (előbb telefonálj oda, de leginkább csak abban fogtok egyetérteni hogy kell odamenni bkv.val)
MERT NEM MINDEGY? HOGY 4.4es,vagy6.6os nem vagyok még túl pontos, de
ELŐSZÖR KÁBEL A KAMERÁHOZ? majd hozzá való kártya.
9.szoftveresen berakja neked 1az1ben, ''real timeban'' de áttömöríteni aviba, vagy mpeg2be 4xes 5xös idő
10.soksikert soxerencsét, vá-vá
nem tud valaki olcsón sonyhc20e-hez akkutöltőt, elhagytam a szalagavatómon -
elttiL
senior tag
A céges gépem most konvertálja dvd-be munkatárs egyiptomi videóit. dvd movie factory 3se, kb. 3 óráig csinálja
program pl. ulead movie fac3se a tvtuneremhez járt. -
corlagon
senior tag
Hogy az én verzióm is itt legyen:
Windows Media Makerrel húztam át dv-avi type 2-be. Ingyenes, félmegás, csicsamentes VirtualDub 1.6.2-vel vágtam (minimálisan) és xvid 1.0.2 kép / mp3 hang kodekkel tömörítettem. Divx-es asztali dvd-játékoshoz készült. -
Agostino
addikt
Üdv!
Én igazából csak ahhoz akarok hozzászólni hogy milyen progival huzzad át a cuccot. Ahogy olvasgattam a topicot, láttam hogy a technikai részek ki lettek tárgyalva.
Amit tudok javasolni az a Pinnacle Studio 8.0 vagy 9.0.Ezzel át tudod húzni az anyagot, és rögtön tudod szerkeszteni. Jómagam a 8.0 at használom, és bár labilisnak tűnik, csak időt kell adni neki.Én pl ezzel a progival húztam át 6 órányi családi videot, és szerkesztettem meg.
Amit még akartam mondani : nem kell megrettenni tőle, 5 perc alatt át lehet látni, meg lehet tanulni használni.
Sok sikert! -
xtmod
senior tag
''valószínű, hogy megfelel az egyszerű firewire kártya a célra, de célszerű olyat venni, amihez van program, általában ulead termékeket raknak a dobozba. SE ''
sztem is olyan kell. az enyémhez ott volt a cd-n: ulead videostudio 6 se dvd, dvd pictureshow , dvd moviefactory, mediashare 3.0, teveo livewebcam. ezzel azért már lehet valamit kezdeni -
elttiL
senior tag
Beledadoghatok az értekezésbe?
Én is leírom mit s hogyan csinálok. Sokat görcsöltem és is ezzel, mire nagyából megoldottam.
1. firewire kell. az usb ---->, az usb általában a memóriakártya (pl. sony memori sztik stb.)-n tárolt kis videók és fényképek leszedéséhez szükséges, ha rádugod a gépre, akkor mint ''cseréhető lemez'' v ''meghajtó''-ként megjelenik a fájlkezelődben, lehet másolni, áthelyezni stb.
A firewirre -n keresztül a nagy méretű video szedhető le, capture az ''eljárás'' neve talán. képről képre leszedi az anyagot a kameráról, és mivel 1 sec~ 24-25 kép, a gép sem mindegy, hogy mekkora. 1 óra múvi nekem most 15GB-t foglal. ,azért egy p4/athlonxp szerintem kell hozzá, és egy jó kis hdd, különben képdobás lesz a vége.
2. ulead dvd movie factory-val elég egyszerűen le lehet venni a cuccost a kameráról. gyakorlatilag le kell játszatnia a programmal a felvett anyagot a gépről, . utána is ezta prg-t használtam, arra jó, ha nem akarsz össze-vissza kivagdosni belőle részeket, hanem csak az üres részeket akarod kivagdosni, ez a prg tud dvd formába tömöríteni is.
4.3GB nál nagyobb dvd-re való anyagot ne állíts össze, mert 7óra 30 perc munka után elszáll hibával. kb. 4x b@sztam így el kb. 8 órát.
Egy dvd-nyi anyag megnyártása egy kb. 2GHz-es gépnek 6-7-8 óra körüli elfoglaltság.kb. 100% proc terhelés mellett.
firewire kábel asszem van 6/6-os és 6/4-es. (érintkezők száma) a nagy aljzatba (pl. az audigy hátulján) a 6-os vég megy, a dv kamerába általában a 4-es pici vég. tudom, mert először 6/6 ot vettem előszőr.
valószínű, hogy megfelel az egyszerű firewire kártya a célra, de célszerű olyat venni, amihez van program, általában ulead termékeket raknak a dobozba. SE verziót.
ftp://ftp.ulead.com -ról a trial-ok eltölthetőek. vagy dc-ről a fuill
Gondoltam leírom ezt a pár dolgot. Remélem nem baj. Ha valamiben elakadsz, próbálok segíteni. Lehet hogy valmit rosszul írtam, ki lehet igazítani. -
xtmod
senior tag
''Azt mondta egy ismerősöm, hogy vegyek valami Fireware kártyát vagy kábelt illetve együtt a kettőt és Windows Movie Maker-el ez működik.''
Másik ismerős csak USB kábelről beszél.
ez a te kamerád:
Mini DV Colour
Signal Format
PAL LCD Monitor: Size - 2.5''
Pixel - 112, 000 Viewfinder
900 0 Lux Recording
Slow shutter speed CCD
PIP
Audio: Stereo
PC Interface: IEEE1394
Pixel - 800,000 Convenience
Image Stab
nincs rajta usb! 1.1-es vrzió amúgy is alkalmatlan film átvitelére.
mindenképpen kell egy fire-wire port. az már ki lett tárgyalva, hogy milyen formában lehet hozzájutni. Movie makert nem ajánlom, max wmv-t enged (14mb/sec) jobb egy dv kártya, a hozzáadott progival, rendszerint az összes tömörítési fajtát ki lehet választani, amit a géped támogat. (tehát amilyen codec-ed van , mpeg 1,2,4 v divx, stb..) -
agrarfiatal
senior tag
válasz
Sixkiller6 #26 üzenetére
amúgy usb 2.0nál nem 400 hanem 480mbit/sec a sebesség és nem portonként hanem a hubé
firewire-nél 400 mbit/sec és portonként
firewire az direkt ilyenre van kitalálva -
Lidi
aktív tag
Majd mindjárt jön RGB és elmgyarázza, hogy a legjobb, ha veszel egy tvtunert és analogba bedigized
vagy veszel esetleg egy másik kamerát,amit rádugsz a tvtuner kártya video bemenetére,és felveszed a visszajátszott dv képét a tv képernyőjéről
[Szerkesztve] -
reno
tag
Sziasztok!
Köszi mindenkinek a hozzászólást.
Felét értettem.
Következő kérdés, hogy a hozzá kapott S-Video kábellel mit tudok csinálni? Netán azzal tudok valamit amit akarok?
úúúúúúúúúú -
LordX
veterán
válasz
Sixkiller6 #26 üzenetére
Az én kezem között is van egy (Sony) miniDV kamera. Egyébként azért írtam, hogy RTM, mert nagyon részletesen le van írva a kézikönyvében..
Az USB rajta 1.1-es, 320x200-as (vagy x240-es..) felbontásban, MPEG1 (nem 2) tömörítéssel lehet rajta átvenni filmet.. -
xtmod
senior tag
majd holnap kipróbálom, hogy mit enged, ha rá van kötve a dvcam.
-
xtmod
senior tag
jó a kérdés!! végül is én se használom, neked lehet igazad.
monnyuk ezt nem kell megvenni. mikor beszereztem a kamerámat, én egy pyro 1394 dv-t vettem hozzá. készítettem egy-két gyors felvételt a movie maker-el is, 1-2 mozdulattal kész van, de az mpeg- ben most, hogy felvetetted, nem vagyok biztos. abban viszont igen , hogy tv kártyáról, csak wmv-t enged maximum.
[Szerkesztve] -
Sixkiller6
őstag
válasz
agrarfiatal #25 üzenetére
mi köze az usb-nek, a képfelbontáshoz? ezt most nem értem.
az infó, úgyanúgy átmegy. ha esetleg a sebességre gondoltál, akkor nyilán usb 2.0ról van szó, ami viszont 400 Mbit/sec. tehát nincs ilyen gond -
agrarfiatal
senior tag
válasz
Sixkiller6 #6 üzenetére
usb inkább csak a memória kártyán rögzített cuccot lehet átvenni
a kép kisebb felbontásban kerülne átt ami úgyebár nemkívánatos -
xtmod
senior tag
alkalmi filmezgetéshez meg elég is.
-
xtmod
senior tag
igen. tény , hogy vannak sokkal jobb programok is, de a topicnyitó egyellőre a dv-jét sem tudja a pc-re csatlakoztatni. feltételezem, hogy nem egy adobe progival akar kezdeni, bár azzal is lehet kísérletezni.
sztem ideális lehet egy ulead videostudio. ilyeneket (is) adnak különböző dv kártyákhoz. nekem is van egy. pyro 1394 dv-hez kaptam. hamar bele lehet jönni.
-
tildy
nagyúr
Az lehet.
Mondjuk azzal tudtam faszán flvenni úgy hogy gyors is votl, és a ''sliedoknál'' automatice vágott.Szal nem kell bika gép neki, de a minőség ami kijön belőle...hát...Igen szóval, inkább nem vágom meg annyira a videót, de....
Ráadásul azt hiszem az mpeg2jét sok progi nem ismeri fel..pl. nandub sem... -
tildy
nagyúr
1: megnéz milyen csatlakozó van a kamrán:
ha oda van írva, hogy dv, vagy firewire, vagy esetleg ieee1394 akkor firewire kábelre lesz szükséged
2. megnézed alaplap dokumentációjában van e az alaplapon a fennt emlytett ieee1394, firewire csati
ha van akkro örülsz, és veszel megfelelő firewire kábelt
ha nincs, akkor még iylen firewire kártyát is venned kell
3. windows movie maker szerintem elég kaki, érdemes szerezni valakitől ulead photo studiot, vagy adobe premiere-t -
reno
tag
Miért fontos az a kártya hozzá?
S azt hova dugom? -
xtmod
senior tag
éppen a napokban vittem vissza egy audigy 1394-et az üzletbe....
-
xtmod
senior tag
movie makerrel lehet mpeg-et is, sőt mpeg2-őt is. usb 1.1-et nem ajánlanám ilyesmire , mert lassú, nem igazán alkalmas erre. ha az alaplapodon nincs fire-wire, azt is kapsz pci-csatolóval, persze, ha úgy veszed mint dv kártya, akkor valamivel drágább, de neked elég egy sima port.
-
xtmod
senior tag
ezresért veszel fire-wire kábelt, összedugod a pc-vel, felismeri, kész. movie maker megynyit, új projekt ,, tömörítés módja kiválaszt , mentés helye, stb. stb. oszt mehet. movie makeren belülröl is tudod vezérelni a kamerát. ez a legocsóbb megoldás. ha jobbat akarsz , akkor veszel dv kártyát 15-20-ért, amihez adnak progit is, ulead, pinaccle stb.
-
reno
tag
válasz
Sixkiller6 #6 üzenetére
S te mennyiért vetted?
-
Sixkiller6
őstag
alapvetően kétfajta módon lehet az ilyen kamerákat gépre dugni. vagy usb-n, vagy firewire-n. usb-vel az a gond, h én napokig rohangáltam olyan kábel után ami kéne (asszem az egyik vége normál, a másik mini-usb), de nem kaptam.
így maradt a firewire, amihez viszont kellett vennem egy firewire kártyát, mert sem a gépben, sem az akkori hangkártymon nem volt (audigy 2-n már van).
firewire kártya bedug, bootol, telepít, kamera feldug, telepít.
csak ezt nem tudom, h milyen szoftvert használtam. asszem vegas video 4-et.
movie makerrel asszem csak wmv-t lehet gyártani.
szerk: firewire kártya van már 5e-től, kábel 2e körül
[Szerkesztve] -
reno
tag
Köszi. Szájbarágós voltál. Ott csak a VPD-103-ashoz írja le, hogy a hozzáadott kábellel is lehet csinálni. Azzal is, tehát mással is. A 103-assal, nem a 101-el.
Légyszi egy sík hülyének magyarázzátok már el lépésről lépésre. -
Ekváádor
őstag
A Firewire úgy működik, hogy egy kábellel rákötöd a a firewire karira (az olcsóbbak olyan 10k-ba kerülnek, legalábbis amikor én vettem, akkor még anny volt) a kamerát, elindítasz egy videószerkesztő progit (pl. Ulead Videostudio), és a progiban megnyomod a felvevés gombot. Így a progi szépen felveszi az anyagot, majd lementi a merevlemezre.
Az USB-s megoldás pedig, csak akkor jó, ha van USB kimenet a kamerán (nemtomj, hogy a tieden van-e, nem ismerem). Ezzel egy az egyben átmásolhatod a filmet a gépre.
Remélem valamennyire érthetően írtam le.
[Szerkesztve] -
reno
tag
Légyszi........... fontos lenne.
-
reno
tag
Sziasztok!
Én egy analfabéta vagyok ehhez.
Van egy Samsung VPD101-es MiniDV kameránk. Szeretnénk számítógépre menteni a filmeket, onnan CD-re írni.
Azt mondta egy ismerősöm, hogy vegyek valami Fireware kártyát vagy kábelt illetve együtt a kettőt és Windows Movie Maker-el ez működik.
Másik ismerős csak USB kábelről beszél.
S z á j b a r á g ó s a n írjátok le légyszi mit csináljak. Lépésről lépésre. Mennyibe kerül a fireware?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Suzuki topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P72 - i7-8750H I 40GB I 256SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest