Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jhonny85

csendes tag

szevasztok!
    úgy néz ki végre összejön a nas-em, ami letöltő gép is lenne.
    de véleményeznétek a következőket:
    GIGABYTE GA-D525TUD + 1GB memória
    ház + táp egy régi gépből lenne a vinyó meg látszik az aláírásomban :). később azért fejlesztgetném, de egyelőre így indulna be a dolog.

erre menne fel egy ubu 9.10. alap gnome-mal (x-window-system-core gnome-core gdm) plusz egy-két apróság: samba, jdownloader, transmission, teamviewer, ntfs-tool.

de amire igazából kíváncsi vagyok h mit mondotok róla az az h nem akarok raid 5-öt mivel csak egy 1.5 TB vinyóm van jelenleg, meg hát ntfs fájlrendszerű:
    tehát ubu-ban az energia gazdálkodásban van egy olyan opció h merevlemezek lekapcsolása amikor csak lehet és az ntfs particiót automountolnám a fent említett ntfs-toollal. maga az op. is egyenlőre a nagy vinyón lenne, lecsippentenék egy pár gigát neki. később egy aprócska ssd-n lesz 1,5Gb-t használ az op. amit tudtam kipróbáltam virtualboxban, de pl a merevlemez kikapcsolás ott nem tesztelhető. erről ha van pozitív véleménye vkinek az ne tartsa magában :). jah és az is érdekelne h a wake-on-lan megoldható lenne-e erre a kis öszvér gépre :).
    köszi üdv: jhonny85

Új hozzászólás Aktív témák