- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaaT
nagyúr
-
TaaT
nagyúr
Először csinálnék egy hűtő le, újpaszta, hűtő fel akciót. Havernak 560Ti-n jól teljesített a Direct CuII, mondjuk lehet hogy a kettőnek már nem sok köze van egymáshoz.
A r290-es topikban volt aki használt AC Extreme III-at, a gpu-t jól hűti, VRM-et már kevésbé, a lefogató kicsit problémás.
-
TaaT
nagyúr
Azt írja 12V-ról kötötte át.
Pedig ott van a mini 4pin PWM, én azzal használom automata módban az enyémet. idle 20% load 30% (ilyenkor még mindig hangosabbak a winyók), pontos fordulatszámot nem tudok írni mert a gépem rosszul érzékeli. Jah és nekem csak egy 5870-en van.
Az a baj hogy újonnan elég drága volt (17e ft volt az utolsó ára az iponban)
-
TaaT
nagyúr
válasz
zsoleszka17 #8186 üzenetére
A 60-65fok az a max érték kb fele, vízhűtéssel sem lenne sokkal kevesebb.
-
TaaT
nagyúr
válasz
zsoleszka17 #8183 üzenetére
És kit érdekel mennyi a kártya hőmérséklete idle?
A terhelt érték számít.
-
TaaT
nagyúr
válasz
zsoleszka17 #8126 üzenetére
"A NYÁK (NYomtatott Áramköri Kártya, angolul Printed Circuit Board, PCB)"
A másodikra meg ezt dobta a gugli. [link]
-
TaaT
nagyúr
válasz
zsoleszka17 #8115 üzenetére
Milyen fordulaton használod? Low-on simán hihetők azok az értékek amiket írtál hiszen az egy 200W+ -os kártya. [link]
-
TaaT
nagyúr
válasz
tankcsabee #8069 üzenetére
Az arctic szerint a ragasztónak jobb a hővezető képessége mint a szalagnak.
-
TaaT
nagyúr
válasz
kareszute #8067 üzenetére
Annyival egészíteném ki a fórumtárs hozzászólását hogy ha nem a gyári 12mm vékony ventivel használja az ember hanem normál 25mm-essel akkor egy fokkal jobban teljesíthet a hűtő.
Én a helyedben amúgy néznék az apróról használt hűtőt, ha már ennyire korlátozott a keret
-
TaaT
nagyúr
Nem értem miért írod hogy vacak az arcticos cucc, pont jó. Erősen rögzített, aztán amikor feszítettem rajtuk a jégkrémes pálcikával egyből lejöttek. Kézzel nem lehetett leszedni a bordákat mert vágták az ujjaimat.
A leírásod alapján pont hogy az alpenföhn cucca a vacak, sose kennék fel olyat amivel kárt tennék a csipekben.
-
TaaT
nagyúr
válasz
GameOverIII #8014 üzenetére
-
TaaT
nagyúr
A legtöbb valamire való hűtés min 3slotos, a scythe setsugen pl 2 slotos, de nem biztos hogy elvinné a 7870-et, főleg nem halkan.
-
TaaT
nagyúr
A lefogató merevségi problémáját persze nem küszöbölték ki
-
TaaT
nagyúr
válasz
oravecz56 #7865 üzenetére
Igazából ha az a gyári borda kevés akkor az accelero bordái is kevesek lennének.
Jó lenne ha leszerelhető lenne a refhűtés bordája (mint némelyik nvidiának) a lemezről, az a szép nagy alu már elég lehetne.
-
TaaT
nagyúr
válasz
oravecz56 #7862 üzenetére
Elég sok hely van a peter lamellái és a nyák között, rakj a vrm-re rendes bordákat. Nekem a 5870-en ezek vannak (a felső négyből 2db) és egy 92mm-es slim venti elég neki 1400rpm-el.
szerk.: #7863 itt azért már nagyobbnak tűnik az a borda. Rendesen érintkezik, tehát a borda is forró?
-
TaaT
nagyúr
-
TaaT
nagyúr
válasz
fbeni91 #7663 üzenetére
"Ha csak a gpu-ra teszek vizes blokk-ot és a memóriákra meg ramsün-t az úgy elegendő lenne?"
A GPU-ra és a memóriákra igen
"esetleg a VMR-re kéne valamit tenni?"
A probléma itt kezdődig, a GPU-t rendesen fogja hűteni a blokk, a memóriák meg nem melegednek annyira. De a VRM, ide rendes bordák kellenek és egy kis légáramlat.
-
TaaT
nagyúr
-
TaaT
nagyúr
Nem kísérem figyelemmel az új kártyákat, de ezt találtam a hűtőm (Accelero Xtreme III) hivatalos oldalán, érdekes.
-
TaaT
nagyúr
Nekem eddig 6féle arctic ventim volt ha nem veszem bele a mostani Accelero Xtreme III gyári ventijeit, semmi ilyet nem tapasztaltam, természetesen alacsony fordulaton használtam mindet csak terhelésnél pörögtek fel, így sokkal hosszabb az élettartamuk mintha folyamatosan maxon pörögnének.
Amúgy régen verhetetlen volt az arctic ventik ár/érték aránya, csak tavaly vagy mikor eléggé megdrágultak mifelénk...
-
TaaT
nagyúr
"Minden esetre én tuti hogy gpura álíltanám a beállításokat"
Ez mondjuk az alaplapoknál nem választható opció, hogy mi alapján szabályoz
Bár lehet kijött már olyan hc gémer lap amin mindent lehet állítani, csak még nem tudok róla.
Mondjuk haverék i7 gépei (egyik 2600k, másik 4770) bf3 multi alatt úgy fűtenek mint a barom, szal ott a gpu-nak sem lenne melege
-
TaaT
nagyúr
Egy havernak mondjuk nem jött össze ez a gyártatunk magunknak egy kábelt a ventikhez hogy a VGA-ról vezéreljük, kráter keletkezett a 7950 nyákon
-
-
-
TaaT
nagyúr
válasz
teratti #7326 üzenetére
Egyáltalán nem kókányolás a hővezető ragasztó
Simán el lehet távolítani a bordákat, de kell hozzá pl egy jégkrém pálcika (amúgy az ujjadat felsértenék a sünik éles sarkai)
Egyébként nyugodtan használhatsz kétoldalas ragszallagot, de az nem rögzíti olyan erősen a bordákat mint a ragasztó.
-
TaaT
nagyúr
Sztem is felesleg a 120P, 2db 800rpm-es (Swif2-1200) is bőven elég, lehet még leszabályozva is.
szente: Havernak 560Ti Direct CUII, nekem meg 5870 Accelero Xtreme III van, én azt mondom nincs értelme lecserélni, jó hűtés a Direct CUII
Lenry: ilyen hűtőt használtan is érdemes venni, nincs mi elromoljon, max esztétikai problémák lehetnek vele.
-
TaaT
nagyúr
válasz
scarbantia #7266 üzenetére
Nem passzív üzemre van tervezve, de alapjáraton félelmetesen halk.
-
TaaT
nagyúr
válasz
scarbantia #7262 üzenetére
-
TaaT
nagyúr
Estét!
Ezek az értékek rendben vannak? a VRM nem magas egy kicsit? [link] 5870 + Arctic Accelero Xtreme és egy kis BF3
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok
nvidia 9500GT-re van olyan hűtő ami úgy néz ki mint az AC NV Silencer?
vagy egy másik kérdés, vmelyik AC NV Silencert fel lehetne rá szerkeszteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T510 - i5-520M I 8GB I 160GB I 15,6" HD+ I Nvidia I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest