-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
Sziasztok!
Jelenleg egy "Kingston Fury 16GB Beast DDR4 3600MHz CL17 KIT KF436C17BBK2/16" KIT-em van a gépben (12600k, ASUS PRIME Z690-P D4) de szeretnék fejleszteni 32GB-ra.
2x16GB-os KIT-ben gondolkodom. Milyen memóriát javasoltok a géphez? Később lehet majd fejlesztenék 13600k-ra vagy lehet valami i7-re ami még belemegy a lapba. -
BaLee
addikt
válasz
Blue Thunder #46661 üzenetére
Ilyet vettem: Patriot 16GB PC3-10666 (1333MHz) Enhanced Latency (PGD316G1333ELK) 26k volt
Az a baj, hogy 1866-ost nem is nagyon láttam használtan újonnan a legolcsóbb helyen is +10k a fentihez képest. 1600-asok is 30tól kezdődnek.
-
BaLee
addikt
válasz
Blue Thunder #46658 üzenetére
Rendben, köszönöm a tanácsot!
Találtam vaterán egy Patriot KIT-et jó áron meg is vettem.
Miben jelentene amúgy előnyt ha nem 1333mhz-es ramot vennék hanem nagyobbat? Anno még régen ennek utánaolvastam és azt mondták felesleges 1600-asat vennem.
-
BaLee
addikt
Az adatlapomon szereplő konfigomban 2x4GB ddr3 memória van.
Kikapcsolt lapozófájlal használom, az esetek 95%ában elég szokott lenni mindenre, de most játszottam egy játékkal amiből sokszor kidobott ha mellette nyitva hagytam pl. böngészőt meg levelezést.Úgy gondoltam tennék bele még 4GB memóriát az már szerintem mindenre elég lenne. Ennél az alaplapnál ill chipsetnél is előnyt jelent ha párban vannak a memóriák vagy nincs semmi jelentősége?
Mert ha van akkor lehet, hogy inkább még 2x2GB-ot tennék mellé vagy lehet akkor már 2x4GB lenne. Vélemények? Vagy adjam el és cseréljem le 2x8GB-ra?Mit tanácsoltok?
-
BaLee
addikt
Ehhez az 1066 vs 800-as témához van egy kérdésem.
P35ös s775 foglalatú lapoknál lehet ezt állítani, hogy mennyin menjen a memória, vagy simán a proci fsb alapján állítódik. Magyarul érdemes nekem 1066-os memóriákat nézegetni Q9650-hez vagy simán jó a 800as is?
-
BaLee
addikt
Befolyásolja az negatívan a sebességet, ha egy pár helyett, két ugyanolyan ram pár dolgozik egy alaplapban?
Egy haveromtól hallottam, hogy nem akar venni a meglévő 4 giga DDR3 mellé másik négyet, mert lassú lesz hanem eladja a 4et és vesz egy 8 gigás kitet.
-
BaLee
addikt
Mit ajánlotok? Most, hogy még nyomott a memória ár lehet befektetek még 2gb memóriába. Van a gépben egy Geil Ultra 800mhz kit CL4 2x1gb. Vegyek mellé még egy ugyanilyet vagy cseréljem le 2x2gb-os CL5ös kitre? Tuning nem egetverő, alig 800 felett mennek (840 körül).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Crucial Ballistix Red 2x16GB DDR4 3600MHz CL16 kit (garancia: Alza, 2030.11.02-ig)
- DDR4 memóriák - G.Skill Aegis 32 - 64GB
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest