- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
Predator2 #58432 üzenetére
Jaja, sejtettem, mások is ámuldoznak mennyit ér a ram bővités.
Még annyi hogy a dual channel is sokat dob rajta így hogy most már abban futnak.
Az irodában van még 1-2 4gb-al szerelt gép, de egyébként nem használok már olyat rég óta, így nincs friss tapasztalatom.
A mostanit már eleve 2x8=16-al vettem és raktam bele még 16-ot, a kövinél meg remélem hogy egyelőre elég lesz a 2x4 dual channelben, de lehet hogy jövő januárban kénytelen leszek cserélni 2x8ra....csak most jönni fog áremelkedés ramok terén. -
válasz
Predator2 #58388 üzenetére
Sajnos en azt semmifelekepp sem ajanlom, hogy keverd a ramokat...
Persze mukodhet, de en igy vettem eszre, az aszinkron dual lassabb, kerdes, mennyire venned eszre.
En mindenfelekepp a 2x8-at javasolnam.
( a 2x8 16db chipes szinte mindenben hibatlanul megy, a sima 8chipes 8GB-os modulokat nehany sandy es ivy proci nem szerette)
-
jeni
félisten
válasz
Predator2 #58337 üzenetére
pont ugyan ilyet
4GB 1Rx8 PC3L-12800S-11-13-B4
(SK Hynix chipes)
elvileg Samsung is lehet van olyan adatokkal is
de a lényeg 1600mhz legyen
vagy egy másik DDR3L memóriát nézzél ami az időzítéssel is egyforma.
az L betű a DDR3 után az a csökkentett feszültségre vonatkozik a memória esetén az 1,35V!
vagy keresni 2x4Gb DDR3L kit-et.
kérdés meddig tudja kezelni a laptop a memóriát összességében? ezt nem tudom innen meg mondani!
lehet több is?a kép alapján 16Gb kezeli így tudsz venni 2x8Gb DDR3L KIT-t.
ott szerepel,hogy milyen formátumban tudod az egyes memóriákat használni a gépedben gyári előírás vagy standard előírás alapján.
4+2 vagy 4+4 vagy 1x8 vagy 8+4 2 vagy 2+2 vagy 8+2 stb... -
Speed®
titán
válasz
Predator2 #51538 üzenetére
A jelenleg épp döglött tech support oldalon keresztül, RMA eljárást indítasz, az adataid megadása után kapsz egy formanyomtatványt, amivel feladod a levelet, aztán vársz. A teljes kittet kell küldened, ha 1 modul hibás csak, akkoris, mivel egészben cserélik. Nekem 4ből 1 volt hibás anno. A postaköltség a quadkittnél anno <3k volt, gyorsan érkezett a csere.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 256GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- HP 15-dw0101nl - i5 8275U - 15,6" FHD - 8 GB DDR4 RAM - 512 GB NVMe SSD - billentyűzet hibás
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04S 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest