-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
CyberDude
üzenetére
A latency szép, de szerintem a read/write/copy kicsit alacsony a sebességhez képest.
Most jöhet a subtiming beállítás. Lehet az meghozza a gyorsulást. Esetleg ha most 1T van akkor 2T mellett a 23 is csökkenthető.
Nekem ugyan amd-m van és csak 3800-on használom a ramokat, de nagyjából +10% sebességben. Viszont a subtiming-okat nagyon aprólékosan állítottam be.
[kép]
(mindez 1.37V vdimm mellett) -
zebra_hun
veterán
válasz
CyberDude
üzenetére
Az Asrocknak van egy Timing Configurator nevű progija, annak a képét beteszed ide a topikba, valószínű hogy akinek van hasonló kittel tapasztalata, tud majd ötleteket adni. Szépen kiírja az értékeidet. Én igazából a saját kitemet ismerem, amiket csak úgy nem vihetsz át, neked kell kitapasztalni. Tehát amikor belőtted az elsődleges időzítéseket és stabil is, lehet menni a sub timing-okra. Az alábbi nézeteltérés is ezen alapul. Egyesével, piciket lépegetve, és itt jönnek a gyorstesztek. Bele fogsz futni olyanba is, hogy be sem bootol, nem kell parázni, ki kell várni a hibaüzit a BIOS-hoz. Adok egy nagyon jó leírást, rengeteg hasznos dolgot leírnak.
[link]
Ez a része elég időigényes, türelem kell hozzá nem kevés. Sokan itt megállnak, ahol most jársz, de mindig van picivel jobb, gyorsabb. Biztos van itt olyan, akinek hasonló moduljai vannak, hátha tud adni kiindulást. A legjobb, ha végigolvasod a leírást. Ha nem megy a német, fordító biztos lefordítja. Tudd, hogy milyen modulod van, milyen chip-pes. Ne add fel ;)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Path of Exile (ARPG)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- E-book olvasók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- RETRO RAMok, DDR2-DDR3 laptop-asztali
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C18D-64GTZR
- BESZÁMÍTÁS! 32GB(4x8GB) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3734
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

fudi2002