- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
idlof
csendes tag
Kösz szépen!
Ha pl egy memória matricájára az van ráírva hogy:
PC3200R-30331-A0 512MB DDR PC3200 CL3 ECC
vagyis nincs ráírva, hogy reg, csak az, hogy ecc1.) Akkor ez most csak sima ecc, ami megy egy sima desktop lapban, vagy reg ecc, ami nem?
A reg ecc ramok viszont úgy tudom, nem működnek a sima desktop lapokban.
2.) Ha véletlenül belefutnék egy ilyenbe és mégis véletlenül beleraknám,
mert a foglalatuk ugyanolyan, akkor azzal elpukkanthatnám akár a gépet is?Köszönöm a válaszokat!
-
-
flash-
veterán
memteszt 3 napig ment,nem volt hiba...
spd dolgokat azért linkeltem mert megfordult a fejemben hogy ha nincs memória hiba lehet időzités szerű beálitásokon kellene változatni?...
amúgy a kékhalálok legtöbbször:
MEMORY_MANAGEMENT
és
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUALközös bennük hogy mindig az ntoskrnl.exe a caused by driver(az okozó?...)
de ez lehet hdd hiba is?
(vga és már lassan memória kizárva)
ó neked qru már jövök pár sőrrel,évek óta készségesen válaszolgatsz..köszi
egyszer tényleg elhivlak sörre -
general
addikt
de az xmp 1866 MHz-et állít be , lehet ilyen órajel intelnél? mert úgy tudom, az Ivy csak 1600-at támogat, lehet ezzel a konfiggal memóriaórajelet emelni?
nekem 1866-on el sem indult a gép... ez lehet a rossz modul miatt is?andrasko: amire időm volt, teszteltem, az egyik modul totál rossz volt, a memtest indulása után máris köpte a hibákat! a másikat nem tudtam végigfuttatni, de amíg ment, nem volt hiba. előtte egyébként dualban próbáltam slotokat, modulokat cserélni, a hiba maradt! a gariztatóm először teszteli, holnap hívom, úgyis kiderül.
egyébként fél évesen, használtan vettem a memóriát... 5-6 napig nem volt baj, aztán nesze... lehet, hogy alaplapcsere miatt beadta az unalmast az egyik modul? AMD-vel használták előtte, gondolom húzva is volt, nem tudom, de ez van, megszívtam, az eladó vagy átvágott, vagy nála még tényleg oké volt, csak esetleg az én konfigomban meghalt...
-
general
addikt
uj nekem a platform, ismerkedem vele, ezert auto-ra allitottam! igy csak 1333-on megy, de igy is bajok vannak. volt persze 1600-on is, auto-n is, XMP-n is, az orajelet 1600ra tettem, de semmi mast nem allitottam at, mert nem tudom, hogyan erdemes! :-) ebben is orulnek egy kis segitsegnek! Ivy Bridge i5 3470-es procim van!
hogyan erdemes beallitanom a memoriat? tudtommal orajelet nem lehet intelnel emelni, vagy igen? nem akarok tuningolni, ezert is vettem H77-es stabil lapot, de ami alkatreszem van, abbol szeretnem kihozni, amit lehet, a mem savszellesseg kellene PS-hez, tomoritesekhez, ezert vettem Ivy-t!szoval milyen beallitasokat javasolsz?
-
-
zolee0307
őstag
Gondolom ezt a hsz-t nekem szántad, köszi. Most visszatettem alapra, mert korábban azért nem nyomta fel a lap a feszt ennyire, mondjuk nem is figyeltem. Nem akarom tönkre vágni a ramokat, főleg ha ennyire határon mozognak. Játékban (főleg csak játszok, meg net) nem vettem észre különbséget. Az a gondom, hogy a +0,4 V kevés, a 0,5 V meg már picit sok. A 0,4 V még lehet megpróbálom kitesztelni.
-
Sunny8003
csendes tag
kösziprobáltam, de sajna nem megy... csak 1333ba.. semmi más freqin instabil ::S ...és nem kínál 2133-as időzítést csak 1866-a max.. olyat pedig nem tud a ram...:S,,,,probáltam auto OCval is... 1066ra lövi a rammokat...
. darabra stimmel
csak nme dualba
örület!
köszi a tanácsot de már probáltam... ram qka!... kereshetek 1866ost.. vagy lapcsere...:S pacsi
-
vvillie
tag
A gyarto oldalan igy van feltuntetve:
XMP Profile #1: D3-2400 CL11-13-13 @1.65V
XMP Profile #2: D3-2133 CL11-12-11 @1.60V
De biosban akarmelyik profilt valasztom, 2133-ra valtozik.
Manualisan meg 2133-nal nagyobbra nem lehet venni a frekvenciat.
Az alaplap specifikacioja pedig:
Support for DDR3 2800(OC)/1600/1333/1066 MHz memory modules.
Erre kezdek nagyon kivancsi lenni mert meg sehol sem tudtak segiteni.
-
Livius
őstag
Találtam itthon egy régebbi nyugdíjba küldött alaplapon egy elemet amin a 2.9V mérhető. Most azt raktam bele és természetesen így megcsináltam újra a CMOS cleart, de még roszabb a helyzet, már ha single channelben van bent a régi 2x512MB, már akkor se akar bootolni, nem sipol és kép sincs. Most ha csak egy modul volt bent, akkor hajlandó volt bootolni egy 512MB-ossal.
-
Sixty21
aktív tag
Sikerült az első beállítással. 1.6V 10/10/10/30/2T. Stabilitás tesz még most is folyik. Én 9/10/9/28/2T-t próbáltam eddig. Az általad le írt beállítás a tökéletes. Gond nélkül be töltött mindent és most megy az Aida stabilitás teszt. Amúgy a procit húztam egy kicsit. Eddig 4400 MHZ gond nélkül kis fesz emeléssel.
Köszönöm mindenkinek a gyors segítséget. -
G-lader
tag
Jéééé, Te tudsz vmit, mert beállítottam erre (bár ha megnéztétek a programot nem is olyan egyértelmű hogy mi merre hogyan) és most cpu-z szerint 932x2vel megy.
Esetleg ha megnézed az ingyenes verziót, akkor ott le lehet tölteni a corsair-em profilját is, szóval ha van vmi jó beállítási ötleted hogy hogyan lehetne még stabilan feljebb menni, az szuper lenne.
-
andrasko
senior tag
Szerintem a problémáját nem fogja megoldani.
Ezzel a progival max a gyári spd értékeket írhatja felül.
Az eredeti problémáját nem fogja megoldani:
- "alulteljesít a ram egy i7-es SB-vel szerelt PB EasyNote TS 11HR gépben."
- "egy Lenovo TP T430u gépben túlhúzza magát a ram."Csekkolni kell a ram-ot Cpu-Z-ben, vagy Aida64-ben.
Ha ott jó az spd, xmp értéke, akkor kár bántani. -
Reaver87
csendes tag
Szia,
Köszi a segítséget, 1600-ra belőttem úgy ahogy leírtad. Egyedül a RAM feszt állítottam csak 1.60V-ra, mert 1.65-nél már nyávogott a BIOS, hogy nem biztonságos. Azóta tesztelgetem, szintén Dead Space 3-al, mellette mást is elindítottam, hogy jobban terheljem, de úgy néz ki stabil.
Bár még így sem használom ki a 2000-et, de legalább megkímélem a RAMokat. Érdemes ennél feljebb menni, mondjuk 1800 környékére vagy inkább hagyjam?
Köszi,
Z -
-
-
-
Anno mondtad h a kingmax memóriámnak ua a bele 1333 és 1600 kiszereléseknél. Átállítottam 1600-ra. Létezik h a még működő tartományban (10,10,10,24,2t) rosszabbul teljesít mint ha gyári auto-n hagyott 1333-s beállításokkal? Aida memória teszteket néztem csak, és ott ha nem is nagy de 2-5% gyorsulás volt, viszont a oölö Civ5 alatt gyk darálta a vincsit ha megmozdítottam az egérrel a képet.
-
Jester01
veterán
OFF: Vagy persze ha nem a microsoft által mesterségesen lebutított oprendszert
Ugye a 32 bites rendszerek is sok-sok éve kezelik a 4GiB-nál több ramot, csak ez anyagilag így jobban megéri nekik ...ON: Patriot Viper3 1866 2x8GB, 10-10-10-24 1.5V. CL9-en nem indult, egyéb tuningot nem próbáltam még.
-
andrasko
senior tag
Én végül az alábbit választottam:
Patriot Viper 3 DDR3-2133/8GB/DC/1.5V (PV38G213C1K, black mamba design)- Izgultam, mert korábban egy Corsair Venegeance 1866/8GB-tal voltak gondjaim.
- Szerencsére a Patriot nagyon szereti a Z77 + i5-3570 páros.
- Tuningban viszi a 2400mhz-et. (jedec fesz-en belül)
/a 2133 a top-speed a Viper 3-ból, ezért ennyi a vége, gondolom.../
- Érthetetlen: az XMP-t miért 2000mhz-re programozták 2133mhz helyett?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akció! 3 hónapos Kingston FURY 2x 64GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast RGB EXPO RAM (128GB)Gari: 8 év
- G.SKILL 32GB Trident Z5 DDR5 6400MHz CL32 KIT F5-6400J3239G16GX2-TZ5S
- SkHynix 16GB (2x8GB) DDR5 5600MHz SODIMM, Laptop RAM
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest