Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Bluetooth hangszórók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Snoop-y #1798 üzenetére
Az a gond a gyémánt és karbid kövekkel, hogy szép tiszta élt nem lehet neki csinálni velük, inkább egy hatékony, de durva élezésre valók. Vadászkésként (vadászatra) fogod használni? Mert akkor ezek jók, de napi, kevésbé durva igénybevételre érdemes inkább másik köveket használni, amik szép, fényes élszalagot adnak.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
gyapo11 #1791 üzenetére
A fa eszközök használatát hozza magával az ember, mint örökséget. Régen nem volt műanyag, a fa meg elérhető volt mindenütt, sokan megéltek a faragásból, fonásból. Van nekem is olyan deszkám, hogy fogalmam sincs hány éves, már igen régen megvan. Mondjuk arra egy nagy generál ráférne, mert kicsit teknős, de azt is megszoktam már, nem zavar a vágásoknál. A műanyag, meg műanyag. Fillérekért gyártják és horribilis haszonnal árulják. Dolgoztam műanyagosba is.
-
ZolkoW
őstag
köszi a cikket! szerzek méhviaszt...
Más témában, te láttam olyan egy Instructables videón, hogy sima gyertyaviaszt hőlégfúvóval olvasztottak a faanyagra, és elterítették, még polírozták is utána. Talán valami fürdőszobai cucc volt, nincs meg a link.. de a hőlégfúvó szerintem működhetne a méhviasszal is. -
gyapo11
Topikgazda
válasz
Digitalpimp #1785 üzenetére
Engem nem érintenek az ételfeldolgozási szabályok. A profi konyhák is használhatnának beitatott fát/bambuszt, meg is tudnák jelölni színekkel is. De a mosogatás, a kés élének kímélése, mikrobiológiai szempontból meg még ki tudja miért a műanyag az előírás. A műanyag elérhető a civileknek is, nem is drágább mint a hasnló méretű fa/bambusz. Tehát nekem nem egészen világos, hogy miért használunk egyáltalán fát/bambuszt? Ha semmiben nem jobb, viszont rosszabb.
Nekem először volt a fa, ezt láttam otthon szüleimnél meg mindenhol. Aztán elkezdtem séfkést használni, és kicsi volt a fa, vettem egy nagyobb bambuszt. Nem rossz, de beszív mindent, elszíneződik és fogja a kést, tehát az él nem csúszik rajta, hanem tapad, a walking on the table aprításhoz kellemetlen. Aztán vettem műanyagot, sajnos ez is kicsi, viszont nem gödrösödik, nem szív be semmit, mosogatható, csúszik rajta a kés éle.
Valamikor 10-15 éve láttam a Metróban nagykonyhai műanyag deszkákat, szép nagy és vastag, de 6000 Ft volt, és sokallottam. Ma nem tudom mennyiért adják, de ahogy néztem a beitatós videón ezt a vaterás deszkát 8000-ért, ennyiért simán megérné a műanyag. -
válasz
Snoop-y #1782 üzenetére
Az o1 nagyon széles skálán edzhető szénacél (nagyon nem rozsdamentes, alapos gondozást igényel). 55 és 65 hrc között bármilyen keménységet használhatóan fel tud venni. Mivel ez egy taktikai kés, valószínűleg keményre edzették. Jellemzőiben nagyon hasonlít a Hitachi Aogami 1/2 acélra, ahhoz hasonlóan kezelendő. Érdemes lehet japán áztatós köveket használni hozzá, mint a Suehiro Cerax és Suehiro Rika. Mivel keményre edzett nagyon finom szemcsés szénacél, ezért igen fényesre lehet polírozni az élszalagot, simán 10k jis fölé is érdemes, ha valaki a maximumra törekszik.
A kést mindig azonnal szárazra kell törölni, és a legkisebb rozsdafolt megjelenése esetén azt azonnal eltávolítani, hogy ne tudjon továbbterjedni. Erre ajánlottak a rozsdaradírok (múltkor linkeltem párat).
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
gyapo11 #1778 üzenetére
Hivatalos ételfeldolgozó helyeken még a kés nyele sem lehet fa. HCCP előírás, sőt azért vannak a különböző színű műanyag nyelű kések, hogy mivel mit kell vágni. Még a különböző húsféléket (sertés, csirke, hal) is külön késsel kell feldolgozni.
A deszkák ragasztását vízálló faipari ragasztóval kell csinálni. Festék-háztartási boltban tudsz venni.Schawo: Jó lett a leírás és a videó is! Grat!
-
Snoop-y
veterán
Treeman black ops vadaszkeshez milyen elezo javasolt?
-
válasz
gyapo11 #1778 üzenetére
Láttad, 7 perc volt beolajozni a deszkát. Tovább tartott beállítani az állványt és a gépet a felvételhez, mint maga a folyamat, pedig ez kábé 3x annyi ideig tartott, mint a többi, annyira szívta. Most az előbb bevakszoltam, és a másik 2 nagyobb deszkámat is átkentem, ha már összetrutyiztam a kezem, úgyis nagyjából ideje volt már. Összesen 10 perc volt a 3 deszka. Ennél sokkal több időt pazarolok abszolút hülyeségekre.
És ez a paraffinos méhviasz kiváló kézápoló is közben
-
jookomak
őstag
válasz
gyapo11 #1778 üzenetére
Professzionális környezetben azért használnak műanyag "deszkát", mert mosogatógépben mosható, nem kell kezelni, és mivel fogyóeszköz, csak vesznek egy másikat, és megy minden tovább. Meg ugye azok színesek a különböző ételekhez. Piros a húshoz, zöld a zöldségekhez, fehér, sárga a többihez. Gondolom haccp szabvány is van rá, éttermek szerintem nem is használhatnak fa deszkát. Illetve jellemzően európai puhább acélos késeket használnak (japánokkal szemben), így a pengét így is úgy is acélozzák, nem tompul az éle.
Nekem egy nagy bambusz deszkám van, egy kis fa, és egy kis műanyag. Ahogy schawo is írta a bejegyzésben, egy szendvicshez nem veszem elő a nagyot, olyankor jön a kis fa. Műanyag akkor, ha végképp nincs kedvem, még törölgetni sem. De nagyon nem szeretem használni, egyszerűen érzem, hogy nem jó a késnek, mikor hozzáér a felülethez, és kopog. -
gyapo11
Topikgazda
Hát én ilyeneket nem csinálok. Szeretem ha a dolgok rendben vannak, de ennyi melót beletenni. Az viszont igaz, hogy ha beszívja a szerves anyagokat, zöldség és hús leveket, annak tuti nem jó a vége. Épp ezért használok többnyire műanyagot. Meg úgy látom a profik is a nagy vastag műanyag lapokat használják több színben, bár néha látok fát/bambuszt is főzős műsorokban, olyan 10 centi vastagot.
Valaki linkelt deszkakészítős videókat, megtetszett, kár hogy nincsenek hozzá gépeim, főleg a gyalu hiányzik. Van pár darab sok éves akác deszkám, abból jó lenne. Milyen ragasztóval kell ragasztani? -
válasz
betyarr #1776 üzenetére
Helyzet az, hogy nem tudom
Nincs másik darabom, csak ez a King. Se a Naniwának, se a Suehironak, se a Shaptonnak nincs normális méretű, olcsó polírozó köve. A Haidu HCA1500/2000 (japán 6000/8000-esnek felel meg) jó lehet, és nem veszedelmesen drága (de nem is olcsó), de nincs vele tapasztalatom. Kicsit (~20-30%-kal) olcsóbb, mint a japó kövek (kivéve a Kinget, ugye)
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
gyapo11 #1768 üzenetére
Igen, minden oldalát. Érdemes az olajokat kicsit meglangyosítani, úgy jobban szívódik és könnyebben terül. Én az első réteg olaj után, ha esetleg kicsit kiszálkásodik a fa, akkor finomabb csiszolópapírral körbecsiszolom, utána kapja a következő rétegeket.
Így készül egy profi vágódeszka: [link]
Ez se rossz, a végén olajozzák rendesen.[link]
-
betyarr
veterán
megrendeltem az általad ajánlott 1000/3000 suehiro követ és a linken lévő szögsegédet.kíváncsi leszek,hogy mit tudok vele alkotni.
ragasztószalagot milyet szoktál használni?tesa,vagy valami egyebet?finomabb kőnek mi az ajánlott?6000,8000,10000?azt a kinget nem mertem megvenni,mert írtad,hogy probléma volt vele.
-
válasz
gyapo11 #1768 üzenetére
Száraz deszkát kell olajozni, akkor nem kerül bele víz, ami aztán beszoruljon
Minden oldalát olajozom és vakszolom. Valószínűleg kissé túlzsába viszem az olajozást, de egy új deszkát sokáig szoktam olajozni, legalább 5x átkenem minimum 2-3 óra szüntekkel. Nagyjából ennyi, míg az IKEA Skydd vágódeszkaolajt (ez is egy parafinolaj) beszívja egy deszka. A gyógyertári parafinolajat kicsit tovább tart, 3-4 óra.
Mindig vízzel mosom, és mosogatószert is használok.
De tényleg írok ma egyet képekkel, lehet, hogy egy kis videó is lesz hozzá.
-
gyapo11
Topikgazda
Erre még nem gondoltam, hogy olajozni meg viaszozni a vágódeszkát, én csak simán letörlöm, vizet nem kap, arra ott a műanyag deszka.
Ezt a beolajozást az összes felületen csináljátok, vagy csak a vágó felületen? Mossátok-e vízzel a deszkát? Nem fordulhat-e elő, hogy a belekerült víz nem tud távozni az olajozás miatt? -
Parafinolajba keverve, melegítve, hogy feloldódjon, 2:1 (2 az olaj) arányú keverékkel. Így puha, kenhető. Simán olvasztva, amikor öntöd, és ráfagy a hideg deszkára, nagyon durva meló lenne eloszlatni, vagy akár csak levakarni. És ugye a mosó/mosogatószerek nem oldják rendesen a méhviaszt...
-
ZolkoW
őstag
-
válasz
Digitalpimp #1763 üzenetére
Ami még jó neki, és segít csíramentesen tartani, az egy kis méhviasz. Én azzal is kezelem a fa és bambusz deszkáimat. Érdekes módon a deszkakérdés eléggé el van hanyagolva, holnap csinálok is egy vágódeszkás bejegyzést képekkel.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Skillet #1762 üzenetére
Örülök, hogy tetszik a kés. Én fa deszka párti vagyok, a régi fafeldolgozó melómat nem tudom levetni.
Nyugodtan megveheted. Használat előtt érdemes lekezelni lenolajjal, utána meg egy kis parafinnal. Mikor rendesen beitta, utána megmosni és lehet használni. Időnként egy kis olajat lehet neki adni.
-
Skillet
addikt
válasz
Digitalpimp #1759 üzenetére
Ma vettem egy Carl Schmidt Sohn séf kést a MOL akciós kínálatából.
Laikusként, nekem úgy tűnik, megérte az árát. Penge éles, csak remélni tudom, hogy ez sokáig így is marad.
Szerintem a napokban rámegyek a többi késre is. Egy hámozókés (9cm) és egy szeletelőkés (13cm) még jól jönne. A santokut szerintem kihagyom, gyanítom elég lesz a séf kés is.
A grillezős cuccok sajnos még nem aktuálisak. Előre meg feleslegesnek érzem megvenni őket, akkor is, ha jó áron vannak.
Viszont a bambusz vágódeszka és a bambusz késblokk még izgatja a fantáziámat. Utóbbi amúgy is szükséges lesz az új kések tárolására. Nem volna jó behányni őket a többi kés közé. A kés élét hogyan tudom a leginkább kímélni, ha bambusz deszkán használom, az jó lehet?
Köszönöm! -
Skillet
addikt
válasz
Megpróbálok benevezni rá(juk). -
válasz
Valóban, én néztem el, az nem a Herne sorozathoz tartozik, hanem a Black Linehoz. Az tényleg rendes késacélból van. 3000 forintért abszolút vállalható.
-
ZolkoW
őstag
második benyomás a mol pontos késről: közepes keménységű acél lehet, nekem a rövidítések nem sokat mondanak, de nem a kifejezetten puha típus. a Zwilling szintje lehet, vagy valamivel alatta, az élezhetőség alapján. a Zwilling,amit szintén pontozva 8e-ért vettem, az a legdrágább konyhai késem, szóval így tessék kezelni a hozzászólásom
de nálam kb ez a felső határ, jellemzően inkább veszek két 4ezres,mint egy 8ezres kést. ez az említett példány 3e alatt volt, ezért a pénzért nem várok többet.
-
válasz
Digitalpimp #1754 üzenetére
Egyszer volt egy Zwilling sorozat valamelyik pontosnál. Onnan van 3 késem is.
-
Digitalpimp
senior tag
-
válasz
Skillet #1748 üzenetére
Mi az elvárásod, milyen kést szeretnél, mi a gond a mostanival?
Lehetséges válaszok (több is adható)
1. Nem elég nagy (nem éri át a vágni valót) / túl nagy (rossz vele hámozni) / lelóg a deszkáról (ilyen deszkám van: )
2. Sosem éles / nincs időm élezni / nem tudok élezni / nincs hozzá szerszámom (illyen szerszámaim vannak: )
3. Nem vágja jól a kenyeret / zöldségeket / húst / bőrt / csontot / nem jól csontoz / nem ér le a deszkára, mert az nem sík
4. Nem jó a fogása / túl vékony / vastag a nyele / nem jó az egyensúlya / nem tudom, hogy kell fogni azt a kést -
ZolkoW
őstag
válasz
Skillet #1746 üzenetére
nekem egy szeletelőkés (miért,milyen van még?... na mindegy, nem a santoku, nem a steak kés, hanem a kettő közötti méret, kb. 15 cm) van. eddig egyszer használtam, gyárilag nem túlságosan éles, kidolgozásra olyan Jamie Oliver szintnek tűnt - a nyél bégén apró sorja, műanyag nyél öntése nem tökéletes, de ezt a szőrözős énem mondja. 3e alatti árért rendben lehet, majd megfenem, és írok utána is. ami vásárlás után tűnt csak fel,hogy kissé könnyen rácsúszhatna a kéz a pengére,elég kicsi az a szintkülönbség, de konyhában -evőkésnek vettem elsősorban- talán nem kell annyit erőszakoskodni,hogy ez gond legyen. ha élezés után bejön,veszek mégegyet.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
Skillet #1748 üzenetére
Az a baj, hogy a legamatőrebb otthoni főzőcskéző, pl. én, ugyanazt várja el a késtől, mint a legprofibb séf, kézreálljon, jó élet lehessen rá tenni, tartsa az élét. Ha egy kés nem jó a kézben, vagy túl puha az anyaga, vagy túl kemény az anyaga, nem jó az edzése, a penge formája-mérete, a markolat anyaga, akkor nem jó semmire sem a profinak sem az amatőrnek. A különbség ott van, hogy a megfelelő kések halmazából a profi választhat drágábbat is, mert visszatermeli az árát, az amatőr meg nem keres vele semmit, csak áll benne a pénze, miközben másik olcsóbb kést is választhatott volna a megfelelő kések halmazából. Nekem van 300 Ft-os 20 centis megfelelő késem, tehát nem csak a drága kések vannak a megfelelő halmazban.
A 3000 Ft-os késről nem tudok semmit, nekem spec nem jön be a penge markolat felőli végén levő bumszli vastagítás, ezért kiesett a halmazból. -
Skillet
addikt
válasz
Digitalpimp #1749 üzenetére
Értem, de alapból erre se mondjuk, hogy 3 ezres kés.
Az, hogy most ennyiért beszerezhető, egy dolog.
Gyanítom, itthon 10e alatt nem nagyon lehetne hozzájutni.
Bár, én nem is igazán találom a keresők (itthoni) oldalán sem.
Lehet ez csak akkor fog kiderülni, ha benevezünk egyre.... konkrét tapasztalat hiányában jobb ötletem nincsen. -
válasz
Skillet #1746 üzenetére
18/10-es króm-nikkel evőeszközacél (villa, kanál, evőkés) pengéje van, sok csodát nem szabad tőle várni. Ennél csak jobb német késeket ismerek. De 3000 forintért sok alternatíva nincs, egyik se jobb, szerintem még kínából sincs olcsóbb 20 centis kés. Persze, ha jó kést keresel, akkor nem jó felé nézelődsz. Egy jó német 20 centis Zwilling kés 15ezertől indul, ami ennek az ötszöröse, és ez csak az alja.
-
Skillet
addikt
én csak a hivatalos weblapon néztem az árát.
MOL pl azt írja, hogy 13 helyett 3e ft.
De... ez mind nem érdekes, ha amúgy nem jó kés, akkor nem szivesen adnék érte 3 ezret sem.
Itt a topikban senki sem írt még erről a márkáról, lehet róla tudni valamit? Mennyire éri meg az árát? -
Skillet
addikt
A MOL-nál most futó Carl Schmidt Sohn akciós kések milyen minőséget képviselnek?
Túl sok infót nem találtam róla.
Van weblapja (nem magyar), nem olcsó kések... 45 euro egy séf kés. -
betyarr
veterán
válasz
Digitalpimp #1741 üzenetére
jó a nyele?nem kényelmetlen fogni?
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
betyarr #1739 üzenetére
Egy pár pucoláson, egy komplett pörköltön, zöldségzöld aprításon és egyéb konyhai vagdosáson már túl vagyok vele. A fénymásoló papírt még viszi tolásra.
Eddig nagyon tetszik, jó a súlya, nekem jól kézre áll. Észrevettem, hogy a család is előszeretettel nyúl felé. Kb. 4E HUF-ért nem volt rossz vétel. Elkezdtem szemezni a többivel is, a kenyérvágó első látásra szerelem. [link]
-
válasz
Digitalpimp #1738 üzenetére
Szerintem ennyire precízre kár csiszolni. Enyhén kádasan is ugyanúgy dolgozik, mint síkra csiszolva. Ez a síkra csiszolás ötlete a faiparból jött de ott mások az igények. A kés nem olyan, mint a véső. A kés élének nincs teljesen sík része, mindenhol görbül, igazából egy kicsit kádas kövön még könnyebb is élezni, szerintem. Én csak a rozsdaradírral át szoktam menni a szélein kicsit. De lehet erre nagurát is használni, csak a rozsdaradírt gyorsabb, olcsóbb, és másra IS használható: eltávolítani a rozsdát a késről
-
betyarr
veterán
válasz
Digitalpimp #1738 üzenetére
ezt akartam írni első körben,de ha jobban belegondolok,ha az egész felület be van rajzolva és arról lekoptatom a grafitot,akkor ugyanolyan egyenetlen lesz a felületnem,jobban átgondolva pont hogy így működik
milyenek a qing kések?hogy váltak be ennyi használatot követően?
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
betyarr #1731 üzenetére
Én se, amíg nem tapasztaltam. Ez kaszakő, tehát elég hosszú ahhoz, hogy kézben tartva fenjem vele a kést. Konyhában meg sokszor még zsírosabb az ember keze, mint alapból, és hiába törlöd meg, marad rajta elég. A rendes kézmosásnál meg gyorsabb egy darab rongy. Biztos ki lehetne főzni valami lúgban a követ, meg lecsiszolni a felületét, de 100 Ft-os kővel nem éri meg ennyit molyolni. A rendes téglatest köveimet meg óvatosan fogdosom, leginkább csak az oldalát, és ritkán veszem elő, csak amikor komolyabb élezés van. De úgy veszem észre, hogy ha egyszer megéleztem egy kést, rákerült a kezemben levő élszög, onnantól már elég a kerámiacső, fenőacél, és ez a kaszakő, mikor melyik, és csak pár húzás. Puhák a késeim.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
peestike #1728 üzenetére
A képen úgy látom, hogy egy ék alakú fém faragja a késről az anyagot. Ilyet és nem használnék. Egyenetlen az erő, a tövénél jobban farag, a hegyénél kevésbé. Ha kerámiarúd lenne vagy gyémántos acélrúd, akkor még csak-csak, nekem gyémántos van, de azt se használom, inkább egy kő, és szárazon húzok párat és kész. De ezt pár naponta azzal a késsel, amivel eszek. Asszony rendszeresen ellopkodja a kést, mert mindig éles. A kőhöz kell egy rongy, nem szabad kézzel megfogni, mert eltömődik, van már egy olyan kövem, aminek az egyik oldalán a fele felület használható, az összes többi részén csak siklik a kés, de nem csiszolja.
-
peestike
senior tag
mit gondoltok, ennek az élezőnek lehet értelme?
csak kíváncsi lennék. -
válasz
Blackhole13 #1726 üzenetére
Számolj 30-40 perc melóval egy átlagos minőségű 600-1200 közötti kő használata esetén. Nem lehet igazán elrontani. Olyan lesz, amilyenre csinálod, minden élszög jó, csak máshogy. Van amelyik kevésbé éles, de tartósabb, van ami baromi éles, de gyorsan kopik.
-
Blackhole13
senior tag
Köszönöm a válaszokat. Mindenképp érkezne hozzá egy kő szett és szívesen foglalkozom vele, kérdés, hogy ha rosszul lövöm be az első élezésnél az élszöget, akkor csinálhatok-e akkor problémát, amit utána nehéz kijavítani? Esetleg első alkalommal érdemes lenne profihoz vinni?
-
válasz
Blackhole13 #1723 üzenetére
Én ezt tudom ajánlani, én használok ilyet:
[link]Ha hosszabbat szeretnél:
[link]Ha pedig olcsón szeretnél két kést, akkor az első párban egy Nakirival
[link] (ez a Nakiri van benne [link])Tudni kell, hogy ezek azért ilyen olcsók, mert gyárilag tompán érkeznek. A leélezés meg van, tehát a penge el van vékonyítva az él irányába, de a végső élszöget, és az élességet is neked kell felhúzni rajta. Mindegyik Aogami acélos, és 61-62 HRC-re edzett, ami szénacélból még viszonylag jól élezhető. Kényelmes, D-formájú nyél, a kés egyensúlyi pontja nyéltől 20-30mm-re a pengén van, tehát a kétujjas fogásra is jól használható.
Ha viszont olyan késeket keresel, ami gyárilag éles, a tokból kivéve már használható is, akkor ezek nem neked valók. -
jookomak
őstag
válasz
Blackhole13 #1723 üzenetére
70-90 usd környékén már vannak, fentebb linkeltem egy japán oldalt, ott biztos találsz. Gyuto, esetleg petty típusnéven fogsz találni.
-
Blackhole13
senior tag
Üdv,
Szeretnék venni egy 8 inch körüli, vékony pengéjű japán szénacél kést, gyutot, vagy valami ahhoz hasonlót.
Vannak kifejezett márkák, amiket érdemes keresni, esetleg jól bevált típusok? Tudom, hogy az árkereten múlik itt is minden, de inkább úgy kérdezem, mi az az összeg, amit érdemes kifizetni, ha az ember hosszútávú társra vágyik? -
törölt tag
válasz
Digitalpimp #1721 üzenetére
-
válasz
#61392896 #1716 üzenetére
Addig tartják az élüket, amíg vigyázol rá. Nem elkopni fog az éle, hanem kipattogni. A legapróbb erőltetésre is kitörik. Össze vissza recés lesz, és ahol folytonossági hiányos, ott többé nem lesz éles. Élezni nem lehet.
Amit utál, az a csontok, kemény zöldség darabok, ütődések (apró ütéseket sem bírja), mosogatógép. Ha vigyzol rá, akkor egy-két évig jó lehet. Ha nem, akkor pár hónap alatt is teljesen könnyen ki lehet nyírni.
-
törölt tag
Sziasztok!
Konyhakést szeretnék venni. Kicsit. Amolyan zöldségpucoló-szalonnázót. Nézem ezeket az aldis kerámia-késeket. Elég élesek? Meddig tartják az élüket. Vagy élezhetőek? Esetleg van valami konkrét javaslatotok?
-
Köszi, így jó, nekem más termékkategória volt kiválasztva, lehet hogy azért?
Próbáltad már? Ez az asendia ez mit takar konkrétan? Itt nálunk ki fogja kézbesíteni?Visszatérve az élezőkre amúgy, ma volt a kezemben egy olyan konyhai kés (nem tudom mit vágtak vele ezzel az éllel, max főtt tésztát?), aminek majdnem kevés volt még a DC4 durvábbik fele is. Eltartott neki egy ideig, amíg elkezdett úgy kinézni, mint ami tényleg éles is tud lenni. Eddig azt az oldalt nem nagyon használtam, nem feltételeztem, hogy van olyan (késnek nevezett) gömbölyű vasdarab, aminek arra lenne szüksége. Hát, volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Energiaital topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest