Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali informatikai kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
létezik belőle sima is, de ez sokoldalúbban használható, meg sima pengés késem sok van
ez a kés ami nagyon brutál, csak nem használnám ki, konkrétan fát is lehet vele hasogatni
Ilyen lesz a következő kés amit veszek, csak még ki kell találnom, mit mondjak asszonynak mire fogom használni -
kisza25
félisten
Hm ilyen topik is van, ma szereztem be egy Schrade SCH501S Fogazott! bicskát a sok másik késem mellé
-
t.kristof
senior tag
Sziasztok!
A tavaly nyáron vett balcsis összecsukhatós bicskám kezdi megadni magát (rozsdásodik, és alig bírom kinyitni) így elhatároztam, hogy vennék egy normális kést. Étkezésekhez használom a meló helyen, komolyabb igénybevételnek nem teszem ki. A lényeg az lenne, hogy ne kezdjen el rozsdásodni, és azért egy könnyen ne menjen már ki az éle, szóval valami frankó acélból legyen. Eddig kinyithatós volt, de az se lenne baj ha az új csak sima kés lenne. Valami fa vagy fa utánzatú nyele legyen, valamiért ezek tetszenek... Pl:ilyen. Láttam hogy szoktatok külföldről is ajánlani, nekem az is jó lenne. Árban 10ezer alatt gondoltam, van-e esetleg valami best buy ebben az ársávban vagy felejtős? Előre is köszönöm a segítségeteket! -
TripleB
senior tag
Tetszetős, gratula hozzá!
Az enyém hasonló felépítésű, csak nincs rajta törővég. Szasza kezét dícséri. 1.4116 a penge anyaga és ovangkol a nyél.
-
-igu-
veterán
Hétvégén megérkezett a konyhai mindenesem.
Nagy Csaba késkészítő mester munkája - N695 penge, hengerelt, szatén felülettel, 3 mm-es pengevastagság, G10 bakni és zebranó markolat, penge 96 mm,
markolat115 mm. -
novger
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem egy tőrt az alábbi paraméterek alapján,
15.000 körül?
Viszonylag kompakt.
Strapabíró.
Dobásra legyen alkalmas, és bírja is.
Lehetőleg ne legyen a penge bevonva semmi színnel.Köszi!
-
benfolds
őstag
válasz
jookomak #577 üzenetére
én először ódzkodtam a g10-től, merthogy "műanyag", de nagyon bejött, tényleg szuper. főleg a narancs és a cameo szín passzol hozzá szerintem, egyrészt nem olyan unalmas, mint a fekete, másrészt elviszi a bicska megjelenését a "műanyag-jelleg" felől egy ilyen "techno-s" irányba (mármint nem spyderco techno, hanem ilyen technológia értelemben mondom).
a következő narancs markolatú budget knife-om ez lesz. -
jookomak
őstag
válasz
benfolds #576 üzenetére
Utánaolvasva a németek nem egyszerűek. Vagy egykezes nyitású nem lehet, vagy zárral ellátott. Meg ahogy nézem, lehet akár fixpengés is, ha nem minősül fegyvernek.
A nyitószemek általában lekerítettek, csiszoltak, sorjázottak, nem igazán koptatják a nadrágot. Illetve nem is lógnak túl a markolat szélességén. Az enyém ott kopott főleg, ahol az klipsz odaszorította a zsebet a markolathoz, illetve mikor elraktam vagy elővettem. A g10 hátránya. Ellenben a fogás közbeni tapadása viszont nagyon jó, egyáltalán nem csúszkál a kézben a kés.
-
benfolds
őstag
-
jookomak
őstag
válasz
benfolds #574 üzenetére
Nem amiatt. Hanem így sokkal több országban belefér a legálisan hordható méretbe. Persze pl. UK és Dánia továbbra sem játszik, ott nem lehet zár sem a bicskán. Dániában még egykezes nyitású sem lehet.
Nagyobb méretben ott a military, vagy a police.
Kettesem volt, imádtam. Két hibája volt, egyik hogy nyírta a nadrágokat, a másik meg a nem legál méret. -
peestike
senior tag
Méretben kisebb valamivel, mint a para 2
2: Blade Length: 3.42"
Closed Length: 4.82"
Overall Length: 8.24"
Cutting Edge: 3.04"
Blade Thickness: 0.145"
Blade Material: CPM S30V Stainless Steel
3: Blade Length: 3"
Closed Length: 4.27"
Overall Length: 7.27"
Cutting Edge: 2.63"
Blade Thickness: 0.150"
Blade Material: CPM S30V Stainless SteelKínaiak tekergethetik át a gépeket.
-
jookomak
őstag
És végre megszületett. A spy megalkotta a számomra tökéletes bicskát! Paramilitary 3.
-
hunika1
tag
Sziasztok.
Erről bicskáról kérdezném a Nagy Tudorokat. "Mozgalmi" bicska?
[link] -
benfolds
őstag
válasz
vadászcsiga #551 üzenetére
ezt én is nézegettem, képen jól mutat, de ezek a festett pengék a használattól nem lesznek csúnyák, ahogy összekarcolódnak? főleg a narancs nyél + feketére festett penge jön be, de tartok tőle, hogy csak addig szép, amíg el nem kezdi az ember használni.
-
peestike
senior tag
Csak írta, hogy most külföld nem játszik.
kovacsroli vagy esetleg használtan nézelődsz esetleg, bár tény, hogy külföldről sokkal jobban járnál.
Külföldről megjött hozzám a pókos kés para 2 koppintása, de már ment is tovább. Tudom, hogy isteníteni kellene az eredetit, de valahogy kézbe véve nem lett szerelem.
Az enlan el02-es még mindig jobban tetszik. -
zzz03
őstag
válasz
kovacsroli #554 üzenetére
GANZO G734-BK Liner Lock 58HRC
Ezt ajanlanam. Olcso, massziv, szep. Atszerelhetö a csipesze, markolaton nem csuszik a kezed, könnyen nyithato, jol tartja az elet.
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem olcsóbb kategórias (>10k) taktikai kést ajánlani? Zsebben könnyen hordozható, összecsukhatót, amin van csiptető? Ha van ilyenből bestbuy-nak mondható. Ha nincs akkor megköszönném ha mutatnátok webáruházat ahol érdemes nézegetni, fontos, hogy magyarországi legyen, utánvétes. ebay, ali, amazon nem játszik.
Köszi előre is!!
-
TommyGun
őstag
Tanácsotokat megfogadva rendeltem a GearBest-től, és meg vagyok elégedve, 3 hét alatt ideért. Egyelőre csak egy kisebb 7 centis Enlant rendeltem, ezt > [link] És hát nagyon meg vagyok elégedve, nem volt 2000ft és nagyon pöpec kés, masszív, nagyon jó minőség érzetet ad a kézben a cucc, nem lötyög, stabil a penge mint a beton, nem mozog semerre, aztán persze kiderül mit bír, mondjuk nyílván nem túl nagy igénybevételre van ez a kis kés tervezve úgyhogy nem is fát aprítani szeretnék vele, de napi használat melett majd kiderül mit tud
-
peestike
senior tag
az asszony kitalálta, hogy kellene neki kés tokkal együtt. nekem a mora jutott eszembe, ezt néztem ki: [link]
sosem volt ilyen késem, de jól gondolom, hogy nagyon nem lövök mellé ilyen árkategóriában?
viszont, ha esetleg van valakinek ötlete hasonló árfekvésben, akkor szívesen fogadom a tippet!
(árban azért lehet menni felfelé kicsit)
köszönöm! -
hoffman_
nagyúr
köszi a válaszokat mindkettőtöknek.
ja, hát, nemes cél, letettem róla, a crkt kését megtaláltam 10 dollálért, ha egy vacak, megélezem szépen és 3k-t akkor se sajnálok (bár nem írtak róla rosszat).
köszi a tippeket urak.
-
benfolds
őstag
válasz
hoffman_ #537 üzenetére
nem akarsz a kínaiaknak pénzt adni?
nemes gondolat, de nem lesz
olcsóegyszerű megvalósítani.
én a fekete real steel h7 snow laopardba vagyok most szerelmes...(de tartok tőle, hogy túl kínai neked) -
hoffman_
nagyúr
csúfság szegény. persze attól még lehet remek. a kínai pengével nekem sem, csak ha már hype, meg brand, akkor abban ne az legyen. gondolok itt a belépő sypderekre, nem a byrdre.
Chance:
oh, köszi a tippet! ez igen pofás, még a végén ez lesz a befutó. egyszerű, letisztult, pont jó forma és méret.
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
hoffman_ #537 üzenetére
Tény hogy nem a szépségével hódit, de azért nem rossz. Legálisnak néz ki.
Viszont van rá örök garancia és elég minőségi érzetet kelt kézbe véve.Szerk:
Én csak gagyi kínait nem akarok, a kínai pengével amúgy nincs bajom. -
hoffman_
nagyúr
meglatom meg, igazabol miutan atfutottam a ganzo palettat, az emlitett negativumok ellenere volt par szemrevalo. a bajom az, hogy nem akarok megint a kinaiaknak penzt adni.
a victorinox ritka csuf, az frn meg irgalmatlanul nem jon be, vagy marad a robin 2 vagy nezek valami g10 ganzot. a legal-nemlegal pont nem izgat, a kenyelem miatt keresek picit kisebbet.
-
Redneck
nagyúr
válasz
hoffman_ #535 üzenetére
Én is legál méretet kerestem nemrég 10-15 rugóért, és a Spyderco kialakítás tetszett a legjobban. Victorinox One Hand Clip mellett 1-2 Byrdöt és CRKT érdekelt. Megnéztem élőben őket, nem voltak rosszak.
Végül Spyderco Delica lett, nagyon sok helyen ajánlották. Mikor először megfogtam, a rozsdamentes acél nyéllel nem tetszett. Nagyon minőségi volt, csak nem állt kézre. Az FRN ellenben nagyon bejött, végül maradt ez.
Imádom!Ettől függetlenül 10k-ért lehet venni pár korrekt kis kést.
Amit 10-ért még vennék, mert megtetszett:
Victorinox One Hand Clip és FRN-es Byrd Meadowlark 2 vagy Cara Cara 2. -
hoffman_
nagyúr
nem mondtal ujat, ha megnezed, nem spyderco byrdot irtam, hanem byrdot. a design fontos, egyik itthoni nagyobb webshopban listazott kes sem fogott meg 15k alatt ennyire, a kinai ganzokat meg kerulni szeretnem, mert csak. a spyderco tenacious volt a kiszemelt, de ott is kinai a penge, az meg, hogy 10, vagy 20k ugyanaz a hardver, nem mindegy. az, hogy ganzo lenne 6k-ert is, viszont nem tuzel fel.
a byrd is spiderco gyartmany, csak mas brand, ez esetemben irrelevans
szerk.:
ganzoknal nincs hatso mechanika es mindegy 80mm+, nekem max 70mm kellene.
-
Redneck
nagyúr
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
hoffman_ #531 üzenetére
Én is azt hittem hogy Spyderco Byrd, de csak Byrd. Még a dobozon sem szerepel a pókos cég. Nem is említik. Extreme metalban megnéztem pár liner lockos Byrdöt, közelében nincs a Spyderco minőségnek.
Okos marketing kínai 8Cr13MoV acélból készült pengék, Spyderco design.
Nem rosszak azért, de ennyiért a designt fizeted meg.
Fele vagy harmad áron kapsz ilyet, a topikba járók kapásból mondanak hármat szerintem. -
hoffman_
nagyúr
igen, közben láttam, hogy ez veszett fejsze. olyan spider, amiben nem kínai penge van, pedig már 30-tól indul, felesleges kiadás nekem. a byrd vonalon megtaláltam a számításaim végülis, egy Robin 2 G10 a befutó, forma rendben, ár rendben, minőség is jónak mondott.
köszi a választ!
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
tippre lenne szükségem. nagyon amatőr vagyok a témában, szeretnék is az maradni, túl sok topicom van így is, ehh. keresek egy all-in-one kést, csomagbontás, grill vacsora, blankolás, stb., mindennapi dolgokra. nem ismerem a márkákat, anno a spyderco névre figyeltem fel, mert hypeolták, meg jópofa a pókica rajta. árban olyan 10k körül gondolkodtam, de itt csak Byrd modellek vannak, ennél nem tetszik a lyuk formája a pengén, a Tenacious pedig már egy 20-as. láttam, hogy ár/érték arányban a Ganzo nagyon preferált, ugyanaz a forma és kb. minőség félár alatt kapható. van viszont már elég kínai vackom, jó lenne az a pókocska a pengén. be lehet szerezni a fent említett típust olcsóbban, megbízható külföldi forrásból?
köszi előre is
-
kriszti@n
tag
Mennyiért lehet eladni egy alig használt Spyderco Persistence-t ?(doboza is megvan) Hidegfémen vettem,kb 1 éve,de vennék helyette valami komolyabbat.
-
benfolds
őstag
válasz
jookomak #521 üzenetére
én fogtam már a kezemben paramilitary 2-t. igazából nekem az adta meg a lökést a taktikai kések irányába, előtte az ilyeneket nem szerettem (és most sem ezek vannak nálam első helyen). amennyibe az kerül, annyit nem mostanában fogok kiadni késért, ezért vettem "helyette" egy ganzo 732-t. kézbe véve annyi tűnt fel elsőre, hogy nehezebb, mint a spy. pedig csak 15g a különbség, mégis megéreztem.
-
peestike
senior tag
Alin a tenacious elérhető 14-16 usd környékén, itthon 20ezer körüli árakat találtam elsőre. Képek alapján én simán eredetinek nézem az alisokat.... Bár, ha G10 és 8Cr13MoV kell, akkor enlan.
A magasabb kategóriájú spyderco koppintások már képek alapján is egyértelmű koppintások. -
jookomak
őstag
válasz
benfolds #517 üzenetére
Spy kínai széria semmiben nem különbözik az enlan stb-től. Max egy kicsit jobb a quality control (plusz a név miatt drágább). De ha megnézed, ugyanazokat a penge és markolatanyagokat használják. Nem is tartom őket igazi késeknek.
Náluk is ki van alakítva a szortiment. Olcsónak ott a tenacious és társai, valamint a byrd modellek. Kicsit feljebb delica, endura, ami a többi márkához hasonlítva is brutál jó kések azért az árért. Feljebb a sage különböző változatai, aztán a flagship modellek, úgymint a manix, paramilitary, police, military.
Az álombicskám egy legál mérető para2 lenne, esetleg s35v pengével. A compression lock, a forma, a markolat, a penge alakja tökéletes számomra.
Szponzorált kommentünket olvasták.
Továbbra is azt mondom, edc-re van egy szint, ami alá nem adnám. Akkor inkább svájci bicska, vagy egy leatherman.
Jól fogyasztó, megbízható, minimum kompakt méretű, 10 éves használt autót sem lehet kapni 300k-ért. -
peestike
senior tag
válasz
TommyGun #519 üzenetére
nekem mindegyikből van/volt több is. teljesen jók.
gearbest meg olyan, hogy van aki szereti, van aki nem. belga postás csomag többeknek eltűnt, egy nekem is.
félrebeszél a kínai, de rendezhető, ha nem hagyod magad. (paypal-ban se bízz.) viszont, ha kérsz ajánlott postát, úgy sokkal jobbak az esélyek. -
benfolds
őstag
válasz
TommyGun #515 üzenetére
nekem most jött meg egy sanrenmu és egy ganzo. nem vagyok egy nagy szaki, de én egyelőre nem találtam kivetnivalót bennük. a ganzo 732-est egész nyugodtan az olcsóbb spyderco (meg nem mondom melyik típus, de ugyanúgy néz ki, mint a ganzo) mellé lehet tenni, a pengéje még jobb acél. ha olcsón akarod megúszni, akkor kezdésnek nehéz a ganzóknál jobbat találni.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
TommyGun #515 üzenetére
Én már többször is rendeltem onnan, sőt van egy ilyen Enlan M07-em is. A gearbestet jobban megszerettem mint az ebayt. Amikor feladják a csomagodat, készítenek egy képet a bubis boritekrol, rajta a neved, címed, es elküldik e-mailben. 2 hét alatt itt van.
Enlan nagyon egyben van, en munkában használom, kartonok felvágásahoz, csomagolás felbontására, ilyenek. Egyszer húztam meg a penget az elején de azt is csak azért hogy fontoskodjak
Él bírja, egesz nap ott van a zsebemen. Én ajánlom mindket márkát.
-
TommyGun
őstag
Ez a GearBest amúgy elég megbízható? Rendelt már innen vki kést? Mennyire van esély hogy fos minőségű lesz a cucc amit rendelek? Nézegettem videjókat azt mondják elég korrekt minősége van ezeknek a koppintott kínai késeknek.
-
Aske
aktív tag
Sziasztok,
szeretnék rendelni egy Mora companion 860 mg kést, de sajnos nem vagyok járatos a késes webshopok világában.
Tudnátok mondani egy megbízható helyet, ahol biztosan raktáron van és azonnal küldeni tudják?
Köszönöm!
-
-
YoSzabee
tag
Sziasztok!
Az alábbi bicskát szeretném ha véleményeznétek
Cold Steel Finn Wolf
Mit gondoltok róla? Esetleg valaki birtokol ilyet?Köszönöm!
-
Szivacs85
tag
Banggood-on sok cucc le van árazva.
Kiemelném a Blitzwolf Bluetooth hangszóróját 7191Ft, Napelemes töltőjét 10871Ft és a Xiaomi Powerbankját (a szürkét választva) 3901Ft -
Redneck
nagyúr
Az első márkát nagyon lehúzták az indexes kés fórumon. Alja gagyi azt írták.
Én a helyedben ennyiért egy Victorinox Sentinel Clipet vennék. One Hand, és örök garanciás. 10k extrém metalban. Megéri, én is azt szerettem volna, csak születésnapra a család meglepett a nagy vágyammal egy Delica 4-es Spydercoval. Legközelebb megveszem azért a svájcit is, mert jó kis kés!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Horgász topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Túra és kirándulás topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- PS Plus előfizetések
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest