Új hozzászólás Aktív témák
-
edeleny
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Adott egy Gigabyte B450 DSH alaplap.
Azt már régen tapasztaltam, hogy nem egyszerű a BIOS-ba bejutni.Egy Linuxot szerettem volna kipróbálni. Régebben is azt javasolták, hogy Windows alól a Helyreállítási menüből.
Ezzel nem is volt baj, de nem tudok visszajutni a Windowsra.
Amikor becsuktam a Linuxot mindenképp a helyreállítás menü fogadott, nem akart tovább lépni- Aztán bejutottam a BIOS-ba beállítottam az M2SSD-t, ujra indult, és azt írja nincs bootolható lemez.
Az úristennek se tudok bejutni a BIOS-ba.
Lehúztam minden meghajtót, csak az jön elő, hogy :
Reboot select proper boot device, press any kay.
Az any kay-re ugyan ez jön elő.
Indításnál hiába nyomkodom az F2-t, F8-t, Del, Inzert.
Semmivel nem jutok be a BIOS-ba.
Az elemet már kivettem.Van valami módja a BIOS-ba való bejutásnak?
-
edeleny
őstag
Sziasztok!
Van egy B450M DSH Rev1. alaplapom!
AMD Ryzen 5 2600 CPU
M2 SSD-n a Windows 11.A gondom, hogy nem tudok belépni a BIOS-ba.
Az Appcentert és a dolgokat frissítettem.
A BIOS-t nem tudom windows alól frissíteni hibát dob.
A FastBoot nem megy, kinyílik de inaktív minden, onnan nem tudok a BIOS-ba lépni!
A többi app is félgőzzel megy. A tuningból pl az automata nem.Próbáltam rádiós billenytyűzettel, USB billentyűzettel, hagyományos kör csatlakozós billentyűzettel, F2-t, Del-t, F8-t nyomogni mint őrült, de nem lép be.
Nincs valami direkt gomb az alaplapon? Vagy valami más megoldás.
Évek óta nem foglalkoztam vele, BIOS-t is kellene frissíteni, meg csitit szétnézni, mert lassú a boot.
-
edeleny
őstag
B450 DS3H alaplap. Ryzen 5 2600 proci!
Mostanában elkezdte azt csinálni, hogy padlógázon forgatja a ventiket!
A gép kb 3 hetes. Az elején ha játszottam is, használat közben 47°C volt max a proci, a ventiknek hangja sem volt.Most valamiért 38°C melett fullon pörgeti és ha felpörgött sem veszi vissza, ha nem csinál semmit a gép akkor sem. Ujraindítás sem segít. Be kell lépni a BIOS-ba, akkor elcsendesedik, és úgy indítani!
Mi a manó van vele?
-
edeleny
őstag
válasz
Sztyepadzso #6645 üzenetére
Nem, ez még az a windows amit vagy sok éve tettem fel.
Minden további nélkül elindult.
Majd, ha meg jön az M.2. SSD arra megy uj.Más.
A BIOS-ban, hogy lehet bármit is állítani? Mint ha le lenne zárva, még a bootsorrendet sem tudom változtatni! -
edeleny
őstag
Igen.
Nagyrészt sikerült is "belakni"
Gigabyte B450 DS3H alaplap.
Mostanság teljesen láma vagyok a kerdesben.
Ha a sebességet nezem PCI-E, vagy M2 SSD-t érdemes inkább bele venni?Vagy úgy kérdem
KINGMAX 2.5 256GB M2 KM256GPJ3280Vagy
GIGABYTE 256GB GSM2NE3256GNTD
Járok jobban?Viszont ha a felső PCI-E portba teszem a VGA t kitakarja a PCI 1 es portot. Ha PCI-E s SSD akkor csak az alsoba mehet a videokártya
-
edeleny
őstag
Sziasztok!
Volt egy AM3+ konfigom (Asus lap, FX-8320 proci) Valamelyik jobblétre szenderült. Vettem egy Gigabyte B450M lapot egy Ryzen5 2600 procival A win felismerte fut, csak érdekesen műxik, pl. vannak programok amik nem akarnak elindulni, vagy nem települnek. Ilyen pl. a gigabyte saját monitorozó programja. feltelepült, de nem indul el. Mit lehetne tenni, hogy átálljon a Win. erre a párosra? Windows10 64 bit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest