Új hozzászólás Aktív témák
-
paulie093
csendes tag
Ja, és frissítettem a lap biosát a legfrissebb verzióra, úgyhogy simán támogatnia kéne ezeket a procikat, ennek ellenére mégsem akarnak működni.
-
paulie093
csendes tag
Üdv!
Gondom akadt egy P4P800 SE lappal. Ebben van egy régebbi, 2 GHz-es Northwood Cerka proci, amit gondoltam lecserélek egy erősebbre - jelen esetben egy Prescott 3 GHz-es P4-es prociról van szó. Ám akárhogyan is próbálom beletukmálni a lapba a procit, nem fogadja be. Mikor vele próbálnám elindítani a gépet, a biosig sem jut el a gép, miközben a Cerkával simán elindul. Reménykedve, hogy nem hibás procit kaptam kézhez, kipróbáltam egy másik gépben is, amiben rendesen működött. Így kiderült, hogy nem a proci a hibás. Ebbe a P4P800 SE lapba beletettem egy 2.8 GHz-es Northwood P4-es procit is, az se volt hajlandó elindulni, ugyanazt a jelenséget produkálta, mint a Prescott társánál. Mikor visszatettem a Cerka procit, akkor meg a biosban kiírta, hogy "F1 New CPU installed" és hasonlók. Próbáltam már másik táppal, másik RAM-mal elindítani a Prescott magos procit, de sehogy sem tudtam működésre bírni.
Remélem, kapok valami segítséget tőletek! Előre is megköszönöm a válaszokat!
Üdv:
paulie093 -
scope2007
addikt
hali!
valaki használ ilyen laphoz ssdt?
ASUS P4P800S-X
a legolcsóbb, legkisebb ssdt szeretné ismerős megvenni bele, a jelenlegi hdd iszonyat lassú.
és 10ezért inkább egy ssd lenne.. sata1 . úgy se lesz vad sebesség, de mégis gördülékenyebb lesz a gép gondolom -
_csocso_
senior tag
Szia! Elvileg működnie kell a lapban annak a videokarinak, és teljesítményben is passzol kb a procidhoz, bár van annál erősebb is, pl a 3850-ek. Win7-hez valóban érdemes minimum 2 GB, 4 még jobb, de nekem van olyan gépem, amiben csak 1GB van, igaz nem is fut olyan szépen rajta.
-
lala117
csendes tag
Hali sziasztok azt szeretném megtudni hogy a P4P800 laphoz jó a ati radeon X1950pro AGP, P43,2 procival?
Ja és a Win7 -hez kell 2G ram? köszi szépen a választ -
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni ezzel(ASUS P4-P800E-Deluxe) a lappal kapcsolatban.
Config: P4 3.2 Ghz proci
3Gb ram duálban
Szeretnék win 7 op rendszert rátenni és fent linkelt Chipszet drivert felkell-e tennem?
A másik,hogy tehetek-e 64 bites rendszert vagy csak a 32 bites jó? -
raul560
tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni!
Esetleg valaki tudna, adni linket, vagy feltudná tölteni az Asus P4P 800-VM alaplap telepítő CD-jét?
Eltűnt, és szüksége lenne rá, egyik ismerősömnek!
Neten nem találtam eddig sehol!
A segítséget előre is köszönöm!
-
veze
őstag
ismét feltettem a P4P800SE alaplapi cd -t, mivel privatban jelezték hogy már nem érhetö el a korábbi linkemen
lehet hogy nem a legfrankobb meg gyorsabb hely , de mondjon valaki egy free helyet ahová limit nélküli méretben lehet feltölteni ( egyben) a 645 MB-ot
mindehol 100 -200 Mb az egy fájlméret limit.. -
Szentes
tag
FIGYELEM!!!
Többek jelezték, hogy nem tudják az INTEL CHIPSET DRIVERT letölteni, azoknak egy kis segítség.Bal felső menü! FÁJL / LETÖLTÉS
-
Szentes
tag
KALLER1 (Hardverapród) kollégával kitaláltuk, hogyan is tudnánk számotokra és mind azok számára elérhetővé tenni azt a két drivert, aminek a segítségével az ASUS P4P800 sorozatú alaplapok integrált hangkártyája végre megszólal Windows 7 alatt.
A lentiekben letölthetitek a drivereket amik szükségesek ehhez.FIGYELEM!
Bár a Windows 7 tölt le valamiféle chipset drivert, de a biztonság kedvéjért, a letölthető verziót használjátok mert az biztosan működik!Telepítés:
Végtelenül egyszerű és egyértelmű, de azért lefirkálom!
1. Feltelepíted a Windows 7-et.
2. Feltelepíted a Chipset drivert
3. Feltelepíted az AUDIO drivert
4. Mehet a VGA és a többi..... -
lacus72
csendes tag
válasz
maxika02 #823 üzenetére
Szia.Nekem is ugyanez volt a hiba.egyszer bekapcsoláskor minden előjel nélkül elfüstölt.Azóta nemrég kicseréltem a tápot egy chieftec ctg 450 80p-re.
Viszont azt észre vettem,hogy ha a tápnak a kapcsolóját lekapcsolom viszont a 220-as hálózati kábel be van dugva a tápba akkor a gép ki kapcsolt állapotában az alaplapi zöld led 2 percenként egy nagyon rövid időre felvillan,pedig mint írtam a táp le van kapcsolva s az előző tápommal is volt ez a jelenség.Találkoztál már ilyennel?
üdv:
Lacus! -
askja
csendes tag
Sziasztok,
p4p800SE lapom van, szeretnék 2 dologban segítséget kérni.
1 és 2 GB-s RAM-ot tud kezelni a lap, milyet érdemes ebből venni? (konkrét márka, típus)
a táp venti kezd már meghalni, egyre többet csörög-zörög. ezt milyenre cseréljem le?
köszönöm
-
maxika02
csendes tag
nekem egy ASUS P4P800S-E Deluxe rev. 1.01 es-em van. ezeknél a probléma az, hogy a ram slot melletti dióda elszáll, és azért nem kapcsol be! én is most jöttem rá... van egy P4P800S-X-em, amit jelenleg használok, mert a másik nem nagyon szeretne működőképes lenni! a dióda, ami P4P800S-E Deluxe- hoz kell APM2014N!! a RAM slot alatt megtalálod, lehet, hogy neked más
-
Lajkó
őstag
Sziasztok!
P4p800vm/s laphoz talált végül is valaki bios frissítést, vagy megpróbálta valaki rátenni afudos-sal a "sima" vm bios-át?
Guglival nem találok semmi célra vezetőt. Win alól nem talál hozzá az Asus Flash progi semit sem, az általam letöltött "sima" vm lapét meg nem engedi felrakni! -
veze
őstag
Erről a "hirtelen halálról" már én is olvastam, ami ezeknek a lapoknak a kapcsán előfordult. (jóval többször mint akár más asus lapnál is) Igazából az ésszerű magyarázatot sehol nem olvastam eddig rá. ki így ki ugy próbálkozik van aki sikerrel van aki nem
Az asus se tudta ( vagy agyon hallgatta) az igazi okát..
Nekem is van egy ilyen lapom és még mindig jo ( kopp-kopp) viszont kaptam egyet ( céges felszámolásból) ami egy hétig ment aztan ez lett a sorsa..soha nem is kelt életre utana.. -
k-hyper
csendes tag
Sziasztok. remélem tudtok segíteni. config: P4P800 VM-S proci:2,8 VGA:n.gef.7200, 2. db vinyó. a hiba a kövi: délután 3 kor rendesen leállítottam, 2 óra múlva bekapcsolás után venti pörög, vinyók pörögnek, és annyi, nem csipog, nincskép, elem tuti lemerült, de szerintem anélkül is menne,csak az időt nem jegyzi meg. megmozgattam mindent kivettem mindent, de semmi.kérlek ha tudtok segítsetek. üdv.Z.
-
veze
őstag
ismét feltöltöttem az alaplapi cd-t mert a korábbi link behalt
p4p800 alaplapi cd
hátha valakinek szüksége lenne rá.. -
gipszw
csendes tag
sziasztok
adot egy p4p800 deszka ami a következöt csinálja agp szlot nvidia kártyával sipol sipolás ideje rendszertelen ugyan ez a lap ati kártyával nem sipol milehet a gond az nvdia kártyákkal hogy sipol velük -
Roy989
csendes tag
Elem csere is volt természetesen, de a régi elemével se volt semmi baj mert megjegyzi a beállításokat. A probléma lényege, hogy bárhogy állítom a bios-ban a dolgokat a hibaüzenet nem tűnik el, ezért is gyanakszom, hogy kezd meghalni az alaplap. A hibaüzenetnél lehet választani hogy default beállításokat használjon, akkor tovább is megy be is jön a windows, de a 2.4-es procit 1200Mhz-n használja a 400-as ramokat meg 200Mhz-n, de ha biosban betöltöm a default beállításokat és úgy indítom ugyanúgy overclocking failed hibaüzenet fogad.
-
Roy989
csendes tag
Hali!
Asus P4P800-as alap minden indításnál "overclocking failed" hiba üzenettel fogad, megpróbáltam mindent (bios beállítások, elem kivétel, bios resi stb.), végül arra jutottam, hogy szerintem az alaplap kezd meghalni, de ha van vmilyen más tippetek, hogy még mit próbáljak meg akkor légyszi írjátok le.
A gép:
alaplap: ASUS P4P800
proci: Intel Pentium 4 2.4ghz HT
ram: 4db Kingston DDR400 512MB
vga: Sapphire Rardeon HD3850 512MB -
veze
őstag
válasz
Árjaharcos88 #807 üzenetére
no, nem tudom nálam ez miért nem működött. lehet hogy már a sokadik driverrel probalkoztam és tele volt szemetelve az új win7 e tekintetben. mindensetre megjegyzem.. köszi
-
veze
őstag
válasz
Árjaharcos88 #805 üzenetére
p4p800 SE ? és AD1985 a hang? merthogy probáltam a kompatibilitás módot is ahogy írod és biza úgy sem lett jó
-
Szentes
tag
Szemügyre vettem ezt a P4P800-E Deluxe alaplapot. Szóval, megtaláltam én is rajta a FrontAudio-t is. Jó pár éve, hogy volt nekem is, de akkor még nem volt a házakon csak elvétve F.Audio.
Viszont van egy érdekes hírem is!
Kisikerült gubancolnom ezt a Vista/Win7 drivert hozzá! Méghozzá nem is akárhogy!
Van hozzá eredeti Realtek driver! Le is töltöttem és teszteltem is!A következő volt a tapasztalat.
Letöltöttem majd telepítettem ezt a gyári drivert, majd a win7 updateval fel is frissítettem!
Kifogástalan lett, minden funkciót tudtam tesztelni.
2 - 4 - 6 - 8 hangszórós megoldásokat is és láss csodát, még működtek is.Amikor először rakod fel a drivert, akkor felpakolja a "SoundMan-t" is, ami nem tűnt (már mint a működése) túl meggyőzőnek, de a Windows frissítés után életre kelt.
Amennyiben igénylitek és elmondjátok hová is kell, szívesen feltöltöm a drivert, hogy mindenki elérhesse.
-
veze
őstag
nekem van front audio kimenete, ( nézd meg a mauáljában hogy hol van, le van írva ez sem egyforma minden lapon) ahogy írtam ezért is tettem vissza többek között XP-t, mert amit bele tettem (SB Audigy) nem támogatja ezt az opciót. Nem mindegyik p4p800-on ugyanaz az audio van. nekem AD1985 van, ahhoz nem volt win7-es..Egyébként tényleg ugy van hogy win7 mindent felrak hozzá
-
Szentes
tag
Köszönöm Neked is!
Most utána néztem, időközben feltűntek ALC850 Audi driverek amik állítólag a Win7 támogatják. Lefogom őket tesztelni és aztán megírom az eredményt.Az jó lenne ha a Win7 tökéletesen leszedné a cuccot hozzá! Az lenne ám csak az igazi!
Még egy kérdés.
Az alaplapnak van "FRONT AUDIO" kivezetése? Ha van akkor hol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest