Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
awexco
őstag
Most én érteni kevésbé angolul de azt írták az AMD a procikra negatívumnak az elején , h sokat esznek a procik terhelés alatt ? Mihez képest 🤔🤷♂️
-
awexco
őstag
válasz
VirsLee #22379 üzenetére
Már megint páran adored jim szintre sűlyednek ccx szinten . Minél kevesebb pénzből akarnak összehozni mindél drágább terméket . Persze majd 2 chipletből kvázi 4 ccx ből rakják össze a 8 magosokat meg a 6 magosokat . Meg 9 GHz - én hoznak ki terméket , hogy az 1% legyen használható és ezt 30 dollárért adják . Plz gondolkozzatok .
-
awexco
őstag
válasz
Oliverda #22344 üzenetére
Inkább csinálnak 16 magos tr-t és drágábban eladják .
Mondjuk felteszem van egy érdekesebb kérdés . Amennyiben van valakinek egy erős 12 magos gépe otthon és nincs semmi exrémre használva hány év múlva fogja lecserélni . Ha elég sok ram van benne meg meg gyors ssd. Már nem ott tartunk , hogy erősebb gép kell hogy fusson rajta az internet .
Lehet az intel ezt is szem előtt tartotta , mikor leállt a fejlesztésekkel . A server az más kérdés mert oda semi sem elég
-
awexco
őstag
-
awexco
őstag
válasz
Petykemano #22256 üzenetére
Kerekítve kb 15-15% max lehet ipc és MHz fronton.
-
awexco
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #22112 üzenetére
Valamiben átvette a Samsung az Intel vezető pozícióját nemrégiben .
-
awexco
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #22108 üzenetére
Samsung is rengeteget gyárt magának ... jó lenne látni mekkora a legyártott wafer kapacitás .
-
awexco
őstag
válasz
Obliterátor #21919 üzenetére
Ha egy magon tudja akkor az összesen is
-
awexco
őstag
válasz
antikomcsi #21915 üzenetére
Kérdés menyire hatékonyan van összedrótozva a ryzen 7 il 9 . illetve gyakorlatban mit hoz a 13% ipc növekedés ...
-
awexco
őstag
Nem tudom volt-e már ?
" This new rumor could be completely fake, but if it's in any form real we're looking at a Cinebench R15 multi-thread benchmark with the new EPYC Rome CPU and its huge 64C/128T of CPU power behind it. The purported chip scores an absolutely insane 12,587 points that blows even AMD's current champion, the Ryzen Threadripper 2990WX out of the water with its 5500 points (and that's a 32C/64T chip). '
-
awexco
őstag
válasz
Balala2007 #21770 üzenetére
Mi az a Cori ?
-
awexco
őstag
-
awexco
őstag
válasz
DraXoN #21410 üzenetére
Nagyon érdekes korszaknak nézünk elébe ... Elég sokan vakarhatják a fejüket . Pl telefon gyártok is .
Konzol gyártók talán örülnek is majd némi lassulásnak . De x 86 terén is könnyen előfordulhat , hogy vegetálás lesz pedig a fejlesztéseket valamiből finanszírozni kell . Bár intelék 2-4% os fejlesztéseket is világmegváltónak el tudtak adni . -
awexco
őstag
Szó sincs erről csak igazán meg akarják nyomni a szerver frontot ,földbe döngölni az intelt (remélem sikerül és sokan felkapják a fejüket). Onnan nagyon Sok pénz jönne .
Bár az tény hogy mezei vásárlóként a megfelelő notebook felhozatalnak tudnánk igazán örülni ...Reálisan nézve megfelelő terméknél is mind 2 piac nagyon lassú növekedés realizálható.
-
awexco
őstag
Én ahogy nézegettem idén sok elérhető apu-s megoldást ne várjuk ha mégis akkor nagyon az év végén .
-
awexco
őstag
válasz
Petykemano #20336 üzenetére
HBM használhatósága szerintem kb az árán múlik . Megfelelő ár mellett igen nagy terepe lehet még a hálózati switchekben .
-
awexco
őstag
válasz
wsanyi #20335 üzenetére
Végre egy értelmes hozzászólás
optane az úgy mindenre azaz semmire seSzerintem is egy nagyon fegyelmezett jól megkomponált volt a Ryzen startja.egyszerűen hibátlan volt. Talán TR nél éreztem, hogy az a géming mód nem egy csodaszer akár szerver fronton érdekes lehet a uma/numa nagyon speciális esetekben . Maga termék kínálat is faék egyszerűen van összeállítva és jól áttekinthető.. Azt is jól tették , hogy csíkszélesség váltás előtt mutatták be a termékeiket. Vegával mint termékkel nem vagyok 100%ban elégedett de maga a startjánál ezek a csomagok nem voltak rosszak az más kérdés , hogy ezek kis hazánkba nem értek el .
Egyúttal magának is időt nyert a custom startok előtt.Az EPYC külön szót érdemel ... Megfelelő alkalmazásokban lemossa az intelt . Többet ad kevesebbért és kevesebbet is fogyaszt . Normális programokban amikben nem áll meg a tudomány 6 mag leterhelésénél valami eszméletlen jól skálázódik . Az egyetlen épkézláb tesztben a 4200 dolláros AMD ellen 8700 dollár körüli intel teszteltek úgy hogy az AMD ram sebességét visszább vették és mégis az AMD volt a jobb.
Jövőre meg jön a starship . Maximális 2 foglalatos kiszerelésben 192 szálat tud . Ez 50%-al több szál mint most . Valószintű hogy az 48 as modellek majd magasabb árcédulát kapnak mint mint a mostani csúcsmodellek. De nem baj ha anyagilag megerősödik az AMD .Jut pénz fejlesztésre . -
awexco
őstag
Speciális esetben lehet lenne értelme cpu-ra pakolni hbm-et pl szerverkörnyezetben .
Nem lepődnék meg ha a valamikor megcsinálná az AMD .
Pl tőzsdei kiszolgálók stb ahol viszonylagosan kevés élő adat van . -
awexco
őstag
válasz
wsanyi #20327 üzenetére
Bedrótozzák apu cpu részébe is és ha nem használja 100% ban az igp akkor jó lesz l4 nek .
"Ezen felül két lényeges újítást is dokumentált a JEDEC. Az egyik az úgynevezett álcsatornák (pseudo channel) használata. Ezzel a lapkánkénti két darab, egyenként 128 bites fizikai csatorna összesen négy, fejenként 64 bites álcsatornára bontható szét. Így a csatornánkénti kapacitás 4-ről 8 gigabitre emelhető, miközben bizonyos esetekben hatékonyabban aknázható ki a sávszélesség. A logika némiképp hasonlít a Hyper-Threadingre - az álcsatornák révén növelhető a fizikai csatornák kihasználtsága és ezzel a hatékonyság."
Vagy memóriaként használja brutális savszélél . Alacsony késleltetéssel.
-
awexco
őstag
Ekkora piacról van szó és nem sietnek túlzottan bár ez lehet relatív. És még a lapos piacot is hozzávehetjük . Ha jól rémlik az igpu-s változatok jövő év elejétől lesznek elérhetők kb. Annak tükrében elég vicces , hogy egyes diákon már 2016 ra zen magokat írtak .
Gondolom akkor majd a 7nm es igpu-s procik is jó nagy késésben jönnek ki .
Ilyen ütemezett termékbejelentésekkel , elég sok negyedéven át növekvő bevételei lesznek az AMD nek nem pedig egyszerre fog bankot robbantani.
-
awexco
őstag
válasz
Szeszkazán #20050 üzenetére
Én a nevesített gyártók kínálatában hiányolom a Ryzen procikat . HP, Dell,lenovo stb ...
Kurva nagy piac lenne az is .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mikrotik routerek
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Eredeti játékok OFF topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- World of Tanks - OFF topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i9 10900 Tesztelt! Beszámitok!
- AMD A10-6700 Quad Core FM2+ processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest