Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Asztrofotózás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hobby elektronika
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Skacok, van valami jó és kevésbé fájdalmas mód, hogy a Lightroomba importált (sima, nem a Classic) fotókat effektíven kigyomláljam? Pl: Fájlméret alapján csökkenő sorrendbe tenni őket.
Lehet csak én siklom el a beállítás felett.
Kaptam egy Photography Plan-t a cégtől, de mivel PS is kellett, ezért tárhelyben ez kicsit downgrade nekem (20 GB). De mivel a sima Lightroomot főleg arra használom, hogy iOS és MacOS között meglegyen a szinkron a közelmúlt anyagaival, elég is lenne, csak most ki kéne purgálnom elég sok Apple ProRAW fájlt (darabja 100-130 MB is lehet), csak ugye nem tudom kilistázni őket így direktben és már kicsit elfáradtam, hogy éves/havi bontásban haladok és törlöm amik nem kellenek (nem akarok mindent törölni, az nyilván egyszerű lenne).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz ssgt1981 #6555 üzenetére
Van rá külön topik: [link]
De a kalibráció nem ennyire egyszerű, mert csak annyira lesz színhelyes a monitorod, amennyit a benne lévő panel elbír. Ha meg a mobilhoz méred a dolgokat, újabb probléma lehet, hogy mennyire van jól kalibrálva a telefonod és mennyire színmenedzselt a megjelenítés. Egy jó monitorral lehet esélyed nagyjából összelőni őket, de csodát ne várj, maradjanak a várakozások a "nem ég és föld különbség" szintjén. Legjobb esélyed akkor van, ha a laptopod kijelzője tudja a P3 színteret és/vagy a mobilod tud sRGB módot (utóbbi esetében is kell egy legalább sRGB laptop kijelző).
-
Stauffenberg
nagyúr
Azt értem amúgy, hogy ha jól megy a GPU gyorsítás, akkor nincs teljesítmény gond. Elengedtem a dolgot amúgy már a múltkor is. Adobe fórumon tengernyi ugyanilyen thread van, hogy valamiért GPU gyorsítás módban ugyanezeket a lassulásokat, akadozásokat, használhatatlanságokat műveli és senki nem tudja megmondani miért jön elő és miért múlik el. Általános tanács csak annyi, hogy kapcsold ki a GPU gyorsítást, akkor "megjavul" (ami valójában nem megjavul, csak ha elég erős a CPU, megoldja majd izomból és a felhasználónak ez tök mindegy, csak dolgozni akar a szoftverrel).
Eddig azért tudtam fotót szerkeszteni vele, mert CPU módban volt és az megoldotta Full HD workflow mellett, de a 4K UHD már túl sok neki. Hozzáteszem egy kicsit türelmesebb hozzáállással végig tudtam szerkeszteni a múltkori fotós anyagot CPU módban, nem volt egy sebességbajnok, de működött. GPU módban egy szaros brush tool miatt megkotlik az egész vagy egy be/ki zoom megfekteti, miközben HW monitorozás közben látszik, hogy a GPU terhelése nem megy 30% fölé.
Amúgy semmi ilyen MSI Afterburner vagy hasonló nincs feltelepítve nálam. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz aldebaran #6534 üzenetére
Nálam a VRAM-ból is csak 1,2 GB foglalt a 4 GB-ból és az sem mind Lightroom. Most próbálok valami adatlapot találni, hogy a Lightroom-nak (és a Camera RAW-nak) milyen protokollok kellenek GPU oldalról, hogy menjen rendesen a GPU gyorsítás. A GTX 750 Ti talán nem tud valami újonnan megjelentet és ezért nem megy (csak akkor meg miért nem tiltja le alapból, hogy ne fussuk ezeket a köröket).
Btw hiába döcög és lassúcska az egész CPU-only módban, már a fotók felét végigszerkesztettem így, GPU gyorsítással pontosan nulla fotóval végeztem. Még mindig előrébb járok ezzel, minthogy lassan már 2 teljes napot elkúrok a hibaelhárításra.
Részlet egy 1,5 éve megjelent cikkből:
"As I have pointed out earlier, GPU acceleration can introduce problems in Lightroom. Below is the full list of issues I have come across:- Extremely sluggish brush performance
- Image previews disappearing and showing as black or some other color
- Black image when zooming in or panning the image
- Slow performance when jumping between images
- Overall reduced Lightroom performanceIf you notice any of the above issues, try disabling GPU acceleration and see if it improves Lightroom performance and its stability. Since GPU acceleration is a hit and miss for a lot of Lightroom users out there, you should experiment and see whether it brings you any performance improvements or not."
Na pontosan ez a "hit and miss" az én bajom is. Mindig ilyenekkel kell küzdeni Adobe szoftvereknél. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz aldebaran #6532 üzenetére
Feltettem a 10.2-est, de az eredmény ugyanaz. A GPU gyorsítást bekapcsolva a GPU terhelésén továbbra sem látszik semmi. Már azon is elvérzik ha csak a "Use GPU for display" opció be van pipálva, teljes gyorsítást rákapcsolva ugyanez van. Csak CPU-only módban hajlandó valamennyire használható lenni.
Gyanítom, hogy a GPU driver és a Lightroom render motorja áll konfliktusban, de ez csak egy sejtés, mert a GPU terhelése a feladatkezelős grafikon szerint meg sem moccan mikor éppen dolga lenne a Lightroomban (vagy nagyon maximum 5%-ról felugrik 15%-ra, még GPU gyorsítás nélkül is feljebb pörög). FHD-ra visszavéve a felbontást tökéletesen ugyanolyan szar minden, szóval nem az van, hogy a 4K fingatja ki, hanem meg sem moccan a GPU.
Az meg, hogy tud róla az Adobe... hát még 2018-as Adobe fórumos bejegyzéseket is lehet találni ugyanezzel a hibával, szóval szerintem 2032-ben is ugyanannyira lesz kijavítva, mint 2021-ben, mert egyszerűen szarnak rá nagy ívben. Az emberek kikapcsolják a GPU gyorsítást és vesznek egy erősebb CPU-t, ami megoldja izomból és mindkét fél elkönyveli, hogy probléma megoldva.
---
Ne csak rosszat mondjak: 11.0.1-ben az Auto Subject Select (pl: emberek automata kijelölése) mesésen rohadt jól működik. Alig kell belenyúlni kézzel a maszkolásba, mert egész szépen megoldja. Bárcsak a stabilitásba is ennyi energiát fektetnének....
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz aldebaran #6529 üzenetére
Kipróbálom, csak fent van még egy régebbi 8.x verzió is fixen (haha... az ember megtanulja, hogy egy bevált verziót mindig meg kell tartani az újak mellett), de az is produkálja sajnos ezt. Szóval olyan nagy bizalmam nincs ezügyben.
Egy barátommal most beszéltem, neki GTX 2080 Ti van a gépében és nála is extrém módon szaggat, lassú és használhatatlan a Develop modul ha a GPU gyorsítás be van kapcsolva. Itt a topikban visszaolvasva is ugyanez megy, Redditen is tömegével írják ezt, Adobe fórumon meg tömeg a hatodik hatványon mennyiségű ember írja ezt és nem egy új történet, hanem évek óta megy. Ilyenkor meg ne érezze azt az ember, hogy az Adobe letolt gatyával az arcába ül és szarik ránk, mert egy súlyos problémát szándékában sincs orvosolni.Amúgy kb megfejtettem eddig miért volt jó: Rég nem frissítettem GPU drivert mert nem volt rá szükségem, most a 4K monitorra váltásnál frissítettem egyet rajta (mert miért ne) és a Lightroomban a GPU gyorsítás Auto-ra van alapból állítva, ha régi a drivered, akkor ki fogja kapcsolni és csak a CPU-ra támaszkodik, ami eddig FHD felbontáshoz elég volt, 4K alatt meg döcög. Döcög, de nem használhatatlan. Amikor meg frissítettem a GPU drivert, akkor a Lightroom is bekapcsolta a gyorsítást az Auto módban és összecsuklott alatta.
Szóval hiába mondtam ma a GTX 750 Ti 4GB-nak, hogy "öreg vagy bazdmeg, menned kell", mert a barátom GTX 2080 Ti kártyájával pont ugyanazt hozza a Lightroom.Good job Adobe! Megint a sarokba szartál és azt takarítom munka helyett!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Stauffenberg #6527 üzenetére
Oké, fejlemény:
Ha kikapcsolom teljesen a GPU gyorsítást, akkor a zoom bugokat és az extrém belassult renderelést már nem csinálja, inkább csak általánosan lassúcska, de legalább dolgozik, nem áll meg fél percekre, csak érezhetően döcögős.
Ha kikapcsolt GPU gyorsítással visszateszem FHD-ra a felbontást, akkor kb a régi megszokott teljesítményt kapom, de egy 4K monitoron (pláne ha nagyobb az előzőnél) a kép így elég homályos.Szóval az én következtetésem az, hogy EGYÁLTALÁN NEM használja a GPU-t hardveres gyorsításra vagy rosszul (a GPU tehelése nagyon ritkán megy 30% fölé). A GPU driverben beállítottam, hogy teljesítményre kihegyezett módban fusson a Lightroom és a Lightroom-ban is beállítottam, hogy teljes kihasználtsággal menjen a GPU, de semmi hatása, extrém lassú az egész és simán befagy fél percekre a Develop modulban a renderelt kép.
A neten fellelhető fórumos bejegyzéseknek nagy többsége végződik úgy, hogy emberünk kikapcsolta a GPU gyorsítást és csak CPU-ra támaszkodva megjavult a teljesítmény (vagy rakott bele erősebb CPU-t, ami nálam is így lesz a következő 1-2 hétben).
Azt hiszem végképp ideje van annak, hogy kiiktassam az életemből az Adobe cuccait, hiába van erre ráállva a kezem és ezzel tudok a leggyorsabban dolgozni, meg kell szokni valami újat. Mérhetetlenül elegem van belőlük. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz BoneDragon #6525 üzenetére
Baszki pont hasonlóért jöttem a topikba, hogy Lightroom Classicban teljesen elszaródott a Develop modul.
Az van, hogy belenagyítanék a fotóba és eleve elmatekozik ezen vagy 5 másodpercet, vissza Fill/Fit nézetbe szintén 5 másodperc és rájöttem, hogy ekkor kezdődik a többi gond is. Amíg egy fotóba nem nagyítok bele, addig tudom globálisan szerkeszteni (curve, HSL, egyéb csúszkák), de amint belenagyítok meg vissza, onnantól minden változtatás az előbbieken eltart vagy 20-30 másodpercig mire végigmegy és utána a zoom ki/be is extrém lassú, bezoomolt állapotban pedig a fotón sem tudok menni sehova.
Átlépek Library nézetbe és minden megint vajsima, tök jó a zoom, lehet mozogni a kinagyított fotón, stb.
Google-ben évekre visszamenően találok hibabejelentéseket Adobe fórumon ugyanezzel vagy hasonlóval. Nem hiszem el, csessze már meg a tetves Adobe, annyira elegem van már ebből a kicseszett bugtengerből, hogy időről-időre valami bugra kell megoldást keresgélni, de ezúttal teljesen ellehetetlenült az, hogy fotókat dolgozzak fel. A poén meg az, hogy PS-t indítva Camera RAW-ban ugyanez van, nem tudom mi szaródott el.
Nem tudom van-e összefüggés, de most váltottam FHD-ról 4K UHD monitorra és a gépem fejlesztése még előttem van (decemberben), érződik a döcögősebb teljesítmény, de például hiába van bekapcsolva a GPU gyorsítás (egy GTX 750 Ti 4GB-ról beszélünk), sem a GPU sem pedig a CPU kihasználtsága nem megy 30-50% fölé soha és 3 GB-nál jobban nem volt még megtöltve a VRAM sem, akkor sem mikor durván összecsuklik a Develop modul. Ha az lenne, hogy látom valami plafont fogott a vason, akkor elfogadom, hogy ez van, meg kell várnom míg megjön a többi cucc is, de nem erről van szó. A Cache is SSD-re van téve, próbáltam azt is, hogy 1:1 Preview vagy Smart Preview alatt szerkesszek, semmi nem segített.
Visszaállítottam a rendszer felbontását FHD-ra, hátha tényleg nem bírja el a 4x nagyobb felbontás renderelését, de ugyanaz, semmi nem változott, pedig pár nappal ezelőttig ezen a gépen még mesésen szerkesztettem mindent. Panasonic 16 mpx RAW fájlokról beszélünk ráadásul, még csak nem is valami 26 mpx Fuji X-Trans RAW vagy ilyesmi, amihez tényleg izmos(abb) gép kell.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Van egy olyan gondom, hogy nem tudom lemondani a Photography Plan előfizetésem.
Nekem eddig céges előfizum volt, azt most odaadták másnak, múltkor meg rádobtam egy trial próbát az Adobe fiókomra, de csak egyetlen fotósorozatot akartam megszerkeszteni, illetve lementeni a felhőből a dolgaimat. Mivel sejtettem, hogy elfelejtem időben lemondani, így az egyszer használatos Revolut virtuális kártyát állítottam be a trial előfizetéshez.
Na itt jönnek a bajok. Nem lehet lemondani amíg nem frissítem a kártyaadatokat, amit azért kér, hogy egyből ráterheljen egy hónapnyi előfizetési díjat. Nekem nincs rá szükségem, nem akarom, hogy ráterheljen, de le akarom mondani ezt, mert viszont a mobilos Lightroom előfizetés kellene (különállóan csak az).
A support/FAQ nyilván azt akarja, amit én nem akarok, hogy friss kártyaadatot adjak meg még azelőtt, hogy lemondtam az előfizut. Ötlet? Már azon kívül, hogy csináljak új accountot, ami kicsit sem jutott eszembe eddig...
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz r3dsnake #6049 üzenetére
Ja, hogy ja. Azt hittem nem egy időben futna a két gépen a Lightroom, hanem csak felváltva. Na igen, ehhez már valóban rendes felhő integráció kellene.
Nálam is hasonló a helyzet, csak én PC + mobil/tablet szerkesztenék párhuzamosan. De most ezt inkább elengedem (megint), majd pár hónap múlva nekifutok újra, aztán majd akkor sem jutok semmire, nyafogok kicsit azon, hogy a Lightroom CC egy helyben toporog, miközben a Classic CC ki van téve a partvonalra, aztán csörgedezik tovább az élet.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz r3dsnake #6046 üzenetére
Ha csak ennyi a vágy, miért nem állítod rá a szükséges fájlokat tartalmazó könyvtárakra mondjuk a Google Drive-ot? Igaz más tészta, de én ezt akkor csináltam, mikor adott videojátékhoz nem volt felhő szinkron és csak a játékmentéseimet akartam frissen tartani két gépen egyszerre, felesleges másolgatás nélkül.
Szerk: Egyetértek veled, az elmúlt napok nyígásai nálam is erről szóltak, hogy régi motoros Lightroom felhasználóként amúgy lenne igényem a felhőbe mentős/szinkronizálós/mobilon szerkesztős szolgáltatásra, de a Classic ezt nem tudja magától, csak ha előbb átszinkronizálom a hülyébbik Lightroomba. Néha nekifutok annak, hogy na lássuk hol tart most az új Lightroom, aztán mindig kiderül, hogy sehol és csak egyszerűen nem értem. Vagyis de, értem. Sajnos az Adobe nincs abban a helyzetben, hogy érdemben versenyeznie kéne másokkal és ez a Creative Cloud többi szoftverére is igaz, hatalmas a beágyazottsága, így hát különösebben nem is érdekli, hogy amit művel az jó-e a felhasználónak.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
De onnantól, hogy a súlyosabb desktop dolgaidat felszinkronizáltad a felhőbe, elég lenne csak Smart Preview alapon dolgozni mobilon. Ahogy most is hasonlóan megy, hiszen nem az eredeti RAW fájlokat szinkronizálja a mobilodra rá, szép is lenne mondjuk egy rottyig rakott 1 TB-os felhő tárhelyet elkezdene letöltögetni a telefonra/tabletre/laptopra, mert van 10 fotó amit szeretnél megszerkeszteni Instára.
Az én elképzelésem inkább az, hogy a Lightroom Classic rendszerét felhőbe integrálni sokkal több meló lett volna, így hoztak egy újat a nulláról építve, már eleve felhőalapú működéshez tervezve, de ahhoz már nem volt elég kedv és akarat, hogy az új Lightroomot ugyanolyan szintre felhozzák, mint a klasszikust. Megálltak ennél a "majd a user úgyis rádob egy presetet, tologatja a görbéket, aztán exportál" szintnél, csak közben pont azok a haladó funkciók kerültek így ki belőle (meg sok apróság is), amik miatt egy Classic CC felhasználó esetleg megfontolná a váltást az újra.
Nem tudom nekik miért jó két azonos célra szánt szoftvert párhuzamosan ellátni terméktámogatással és kétfelé osztani a fejlesztési kapacitásokat.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Ropi írta, hogy van (csak éppen elbeszéltünk egymás mellett). Ismerem a szoftvercsomag felépítését és rendeltetését, csak anno az Adobe MAX-on az hangzott el, hogy a Lightroom CC-t gőzerővel fogják fejleszteni. De akkor az én hibám, hogy ezt komolyan is vettem.
Nem tudom amúgy a desktop Lightroom CC használata mivel gyorsabb, mint a Classic. Ugyanúgy importálsz, rendszerezel, szerkesztesz, exportálsz. Ugyanaz a workflow.
Ha a nem létező funkciók miatt eleve kevesebb dolgot csinálsz meg és ezt felfogjuk gyors munkának, akkor igazad van.
A cloud integrációt meg simán belerakhatnák a Classicba is. Azt senki se mondta, hogy adják ugyanannyiért, ahogy az Adobe is gondolt erre, mert az alap 20 GB-os Photography Plan is bővíthető felárért 1 TB-ra.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Stauffenberg #6039 üzenetére
Jelentem a Lightroom CC-ből nem tudtam előcsalni a softproof funkciót és a Google sem segít, minden nyomorult találat a Lightroom Classic CC-hez vezet (nagyjából mindegy mire keresek rá, nem tud különbséget tenni közöttük).
A Classic-ban megvan a softproof, azt használom időtlen idők óta.
Úgy érzem megint tök feleslegesen futottam neki újra ennek a kőhülye szarnak, majd talán 4-5 év múlva eléri tudásban újra azt a szintet, ahol a Classic tartott, mikor felborították az egészet.A Premiere esetén nem követték el ezt a hibát, ott legalább elnevezték a fapados új verziót Rush-nak.
-
Stauffenberg
nagyúr
Na ha hazaérek lecsekkolom, tegnap gyorsan csak a jobb alsó (remélem jól emlékszem a helyére) gyors hotkey súgóban néztem, ott nem volt softproof.
A videó a Classic CC-ról szól, ott oké a sliderek tekergetése a szokott módon. Az újban nem megy egérgörgővel, ami pont nem a szofisztikált beállításhoz kell, hanem amikor gyorsan átfutok egy valagnyi fotót csak betekergetem nagyjából, aztán majd után egyesével finoman. Nem fogok minden eszközömhöz beszerezni egy potméteres pultot vagy cipelni mindenhova, pont ez lenne a felhőalapú működés lényege.
A mobilos Lightroom szerintem frankó, ott elfogadom a limitált képességeket, meg nem is kell ennél több egy mobilos appba. Csak a Classic CC-vel nem lehet beleszinkronizálni a fotókat (de javíts ki ha tévedek).
-
Stauffenberg
nagyúr
Lightroom CC-ben még mindig tényleg nincs softproof funkció és nem lehet a csuszkákat egérgörgővel tologatni, vagy csak én vagyok béna? Meg úgy nagyjából ezer más dolog hiányzik még mindig.
Nagyon kedvelem az új UI-t, de azért is hagytam a fenébe anno, mert ez a nyomorult szoftver teljesen buta mint a kő a Classic CC-hez képest.
Hamarosan megszűnik a CC All Apps előfizetésem és valamely fotós csomagra váltanék. A Lightroom 1 TB előfizetés csábítóan hangzik, mert így az anyagokat látnám mobil appon is, egyből ellenőrizhetném, hogy a színmenedzsment szempontjából kaotikus Androidon/Instagramon, hogyan fog mutatni, de ha ennyire teljesen hülye a desktop szoftver is, akkor sokra nem megyek vele, főleg mert ebben az előfizetési formában nincs Classic CC.
-
Stauffenberg
nagyúr
A Fat32 nagy problémája a 4 GB-os fájlméret limit, azért ezt így 2019-ben nem nehéz megugrani. Elavult na.
A pendrive + TV kombóval én is mindig szívtam. Otthon például azzal, hogy a pár éves LG WebOS TV nem kezel mást, csak Fat32-t (fájlméret limit), vagy NTFS-t (ez meg MacOS-en szívás, főleg ha céges gép van a háznál, amire rendszergazda nélkül nem tudsz telepíteni semmit).
De ugyanezek a körök le lettek futva már különféle kudarcos ügyfél prezentációkkal is:
1.) A pendrive/HDD módszer a fentiek miatt besül.
2.) A stream módszer azért sül be, mert az agyonvédett hálózatra a szabadságon lévő rendszergazda nélkül nem tudsz felcsatlakozni és még a tárgyalós TV is el van szeparálva a vendéghálózattól teljesen agybeteg módon (volt ilyen, nem is egyszer), persze néha áthidalható direct csatlakozással, csak amikor négyen állnak körbe egy távirányítót, hogy megtalálják és megy az idő a semmire, akkor átgondolod az életed.Éppen ezek miatt a laptop + HDMI kábel még mindig a leguniverzálisabb megoldás (sőt egy HDMI - VGA átalakító sem hülyeség a táskába becsúsztatva, ha valami régebbi projektor kerülne eléd).
-
Stauffenberg
nagyúr
Windows user vagyok, itt az Alt+Q lenne, de az semmit nem csinál. Na majd még kísérletezem vele ha hazaértem.
Azt nem értem, hogy miért nem lehet a Camera RAW és a Lightroom univerzális parancsainak shortcut kombóit összefésülni, ott is van Before-After, pontosabban az adott panel vagy az összes panel szerkesztéseinek ki-be kapcsolgatása (de a lényeg ugyanaz).
-
Stauffenberg
nagyúr
Lehet teljesen triviális a kérdésem, de mivel pár hete tettem egy próbát Capture One-nal, megtetszett onnan egy-két funkció, például az egyszerű Before-After nézet (nem az egymás mellé-fölé rakott Y/Y nézetre gondolok, hanem egyazon fotón váltani a nyers és szerkesztett állapot között).
Lightroomban, hogy a bánatban lehet ezt előcsalni? Az összes tutorial és fórumbejegyzés azt mondja a backslash "\"' gombbal, de ugye ez tök nyilvánvaló módon nem magyar kiosztású billentyűzetre vonatkozik, sem az "Alt+Q" sem pedig a US billentyűzetes backslash gomb helyének nyomogatása nem vezet sikerre.
Újabb pont a Capture One-nak, hogy ott legalább az összes shortcut átírható sajátra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Synology NAS
- További aktív témák...
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti játékkulcsok Steamre, Xbox-ra és Playstationre!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- PC játékok (840ft/db)
- Dobozos, doboz nélküli és újságos játékok, infó bent
- Windows 10/11 Professional 64-BIT HUNGARIAN (USB) - Retail dobozos operációs rendszer - BONTATLAN ÚJ
- Funko Fusion Steam CD kulcs eladó
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest