Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
Newyorker
addikt
Sziasztok!
Egy olyan gondom van, hogy van egy cel2,6osom és benne egy 160as vinyó, és egy 6600gt agps vidkari.
Elindítom a gépet és kb eltelik 1 perc és elkezd búgni a gép is meg talán a monitor is, meg a hangszóró is!Aztán elmegy a kép és búgnak tovább!
A kérdésem, h mi lehet a baj?
Lehetséges, hogy a táp kevés, mert ebben a gépben egy 120as winyó volt és egy 9600 vidkari, aztán kb 3 napja került bele egy 6600gt és egy 160as winyó.Ment is szépen egy darabig, de most kb 5-6 órája ez csinálja mindig!
Elindul a gép bebútol és kb 1 perc múlva ez van, h búg minden és kikapcsola gép
Mi lehet? -
Kressss!
csendes tag
Van 1 gondom. Vettem egy tápot (használtat), és ha műxés közben egy kicsit ememelek valamelyik tápkábelen, akkor restartol, és az töxívás, mert azóta száll a vinyó, mikor 120 MB-nál többet írok rá, és töredezettségmentesíteni se tudok, pedig nagyon kellene
Sztetek vegyek másikat??? Mert már tervbe van véve... Egy Aerocool Aeropower II+SE-t akarok venni.
[Szerkesztve] -
Zsolteee
csendes tag
Figyu, nekem a kovetkezo a gond a tapommal:
ha a kabelt ami a tapba viszi a feszultseget viszi kicsit megmozgatom hatul akkor igencsak fura zajok (serceges pattogas) hallatszik, neha restartol is. Gondolom rosszul erintkezik, vagy valami ilyesmi. Szerintetek csereljem ki, lehet hogy kart tehet mas komponensekben is ha netan vegleg elszallna?
Amugy egy noname 300W ... -
rup1u5
nagyúr
Nekem ez áll a tápomon:
Macron MPT-350
jó ez vagy dobjam el? -
mr_ricsi
veterán
''SZóval miért van az ha egy amperrel elterheljük a tápot akkor leesik a feszültség mondjuk 5Vról 4re?''
Ha 4-re, az nem jó. Ha 4.75-nél nagyobb értékre, az nem gond.
A tápoknak van egy minimálterhelése. Ha minden kimenetét legalább ennyivel nem terheled le, akkor a gyártó nem garantálja, hogy a feszek a +/-5%-on belül maradnak. -
mr_ricsi
veterán
válasz
csavarjoe #53 üzenetére
''A másik gond a túlfeszültség (villám/kedves áramszolgáltató/nyári napon trafórobbanás az utca végén stb.). Az olcsó tápokban sajnos soxor a túlfeszvédelem nem műxik megfelelően.''
A tápok adatlapján leírt túlfeszvédelem arra vonatkozik, hogy a kimenetein ha feszültség egy bizonyos értéket meghalad, akkor x ms alatt a táp kikapcsol.
A 230V felől érkező túlfeszekre gyakorlatilag nincs védelmük. (A bemenetükön lévő zavarszűrők a feszültségtüskékkel valamennyire tudnak mit kezdeni, de ezt ne nevezzük védelemnek.) -
mr_ricsi
veterán
''Ha földeletlen a konnektor, akkor mindig KELL ráznia?''
A tápokban 2 kondi van sorosan bekötve a fázis és a nulla közé, és ezek ''osztópontja'' fémesen összekötve a házzal.
Tehát ott mindig a fél hálózati feszültség van földelés nélkül.
(A kondik 50Hz-en párszáz kiloohmos ellenállásnak felelnek meg, ezért nem vág senkit agyon)
Viszont ebből következik, hogy mindenki egyszem 20Ft-os kondira bízza az életét, aki földelés nélkül használja a gépét. -
TeeJay
félisten
hát nálam már +5V-ra alig ad 4,76-4,70V
az már igencsak gyenge
nemde?
jövő héten remélem már lesz tápom -
Soldier02
csendes tag
Megoldásod chiftec táp 360-as bír 420-at!
-
tildy
nagyúr
Mi minap teszteltelgettünk két tápot saját egyéb használatra.
SZóval miért van az ha egy amperrel elterheljük a tápot akkor leesik a feszültség mondjuk 5Vról 4re?
Csak pár ellenállással próbálgattuk (ATX táp esetén egy kábellel össze kell kötni az alaplapra dugaszolandó csati két pontját, hogy menjen a táp) és ezt evttük észre. -
TeeJay
félisten
hát nálam már kezd sípolni a táp szóval szerintem az is a halál első jele
-
csavarjoe
csendes tag
Sziasztok!
Az általam ''kikristályosodott'' infokat igyeXem megosztani veletek, hátha hasznosítható:
A Vargáné és tsa valamint ac Acorp tápok nem tartoznak a legjobbak közé, igen rövid általában az élettartamuk (1-2 év). Ez magában nem lenne gond, de egy táp tönkremenetele két féle következménnyel jár általában: 0V vagy túlfesz. Természetesen a második esetben van gond, mert akkor elszállhat az alaplaptól az egérig minden.
A kondik a legkritikusabb alkatrészek, mert azok az állandó hőtől egy idő múlva megadják magukat. Sokan nem tudják, hogy a ''sima'' (a számítógépházon eszközölt) kikapcsolás nem jelenti a táp áramtalanítását. A tápnak mindig van egy állandó áramfelvétele -> a táp mindig meleg -> kondi kiszárad -> táp elszáll.
A másik gond a túlfeszültség (villám/kedves áramszolgáltató/nyári napon trafórobbanás az utca végén stb.). Az olcsó tápokban sajnos soxor a túlfeszvédelem nem műxik megfelelően. Ekkor úgymond ''megszalad'' a táp, és állítólag ilyenkor legtöbbször 60V körüli feszkó megy ki az alaplapra 12, stb. helyett. A biztosítékok sajna elég lassan oldanak ki, így biztos hogy valami elszáll a gépben.
Személyes tapasztalataim : Acorp táp elszállása -> maradt egy kisfloppy a gépből. (szerencsére még garis volt). Később egyik elektroműszerész cimborámmal leteszteltünk (túlterhelés) egy régebbi, már nem használt ATX-es tápot. Az eredményen megdöbbentünk: A védelem, aminek tizedmásodpercen belül kellene kapcsolnia csak kb. 2mp múlva csinált valamit, addig 220V jelent meg az alaplapi kábelen!!!
Ekkor mentem és vettem egy Enermax tápot, mert beparáztam.
Szal egy jó táp jó dologÉs még a hangkártya hangzásán is dob...
Üdv. Csavarjoe -
MrCsiT
addikt
Tudod, nincs igazad:
Vargáné max. FORGALMAZZA az UltraPower tápokat, de NEM gyártja - szerintem. Egyébként pont egy ilyen 360-as van a gépembe, 12cm-es halk ventis, ellátja a gépem amit az adataimnál látsz, és olyan ember ajánlotta tarminal-on, akinek nagy tapasztalata van tápokkal. Én elégedett vagyok Vele. -
Jester.c
aktív tag
Nekem van egy 400W-os vargányám.
csak egy HDD-t bír el
konfig: 2000+ amd, R8500LE, hálókártya, c-media hangk, 160GB samsung ata133 HDD, 2x256MB ram, +1 8cm házventillátor.
Ha berakok még egy HDD-t nem pörögnek fel, és alap terheléssel 5V-os ágon lead 4.3V-ot.
na ilyen egy gyenge táp... -
Kressss!
csendes tag
Veleki találkozott már Codegen táppal, ami ha be van a gép kapcsolva, és hozzá érsz a házhoz, akkor meg rááááázzzzzzz. tiszta szíváss
-
chop
őstag
nalam olyanokat csinal a gep, hogy 3d appzok alatt, ha xp van fenn, akkor o ugy erzi, hogy ki kell fagynia. 98/me alatt nem. eloszor a vgara gyanakodtam, de mostmar az a sanda gyanum, hogy a tap is ludas. lehet, hogy az xp tobb aramot fogyaszt, mint a 98..?
[Szerkesztve] -
deadguy
aktív tag
UP UP PLÍÍÍÍÍÍZ hülyét kapok ha nem fog menni a gépem.....THX!
-
deadguy
aktív tag
Hali! Egy 300 wattos mercury okozhat olyan gubancot, hogy nem lehet instakllálni az xp-t, nem lehet formázni a vinyót, ne olvas be dolgokat a cd ről, az xp 2 procit érzékel stb?????????????????????
-
maniac
senior tag
Gyenge tap:
Mivel keves stuffot tud leadni emiatt a feszultseg ingadoziki a kulonbozo agakban pl
5V helyett csak 4.4V-t ad le, vagy pedig epp forditva: 5V helyett lead 6V-t (ezek csak peldak). Na ilyenkor van az hogy a gep instabil, leallnak eszkozok, a gep fagyogat, vagy pedig meghal vinyo, alaplap, proci. Van mikor nem akar bekapcsolni a gep, vagy hirtelen leall. A vinyo elkezdd kattogni stb. Tehat eleg sok tunete lehet egy ilyen dolognak. -
eziskamu
addikt
Szerintem ezek az eltérések nem annyira rettenetesen nagyok, hogy ilyet okozzanak, én a helyedben lefuttatnék egy memtest86-ot, hagynám normál tesztben 5-6 ciklusig futni , hogy nem-e a ramok hibásak (ha a ramok hibásak akkor azt általában kiírja és nem fagy le a memtest), ha pedig nem, akkor primetest-et futtatni.De meg kell nézni mindezek előtt a proci hűtést ,nincs-e valami látható probléma. Videokártya hűtése lehet még rossz, de lehet hogy csak nem raktál fel alaplapi drivereket, amik talán segítenének.
Ja nincs ugye lesarkazva a proci? Amúgy addig ne tuningolj amíg instabíl a gép.
Nem lehet, hogy a biosban elállítottál valamit és ezért hülyéskedik a gép? használd a load bios defults, vagy a load safe defaults, vagy hasonló bios menüpontot, majd boot sorrenden változtassál esetleg és úgy próbáld még meg.
Most ennyi tippem van, de ne egyszerre csináld mindet, mert marha nagy káosz lesz, csak lépésenként, ha muszály.
[Szerkesztve] -
tibz03
őstag
Nekem most egy Coolink AP350-X-em van (300W-os), és szerintem teljesen korrekt táp! Bruttó 8000-ért vettem. A Mercury-kban meg ne bízzatok, vegyetek inkáb 1-2 ezerrel drágábban egy Coolinkot!
[Szerkesztve] -
e-biza
őstag
codegen pfc 400w-os sux táp, bezavar a tvnek, mikor ráküldöm a tvout-ot. a régi mercury 400w-os nem csinált ilyet.
[Szerkesztve] -
ArmanD.
őstag
Én is hasonló okból cseréltem le a 300-as codegen tápomat 400-as codegen tápra, de nem szűntek meg a problémáim! cpu Vcore 1,63 és 1,64 között mozog holott 1,65-nek kéne lennie mind ez 2500+-on, valamint +12V is 11,91v! A windows labilis valamit magától újraindúl a gép meg explorer hibát okoz, és 3dmark2001 nem fut le végig kilép!! Ezeket vettem észre! Ugye szerintetek is a táp gyenge, másra nem igen tudok gondolni!!! A gondok még jobban előjönnek ha feljebb húzom a gépet hiába emelem a cpu feszt mivel ilyenkor még több wattot zabál!!
Biztos a táp a hunyó?? Segítsen már valaki! -
anulu
félisten
Namost az a röhely, hogy egy Chieftec-360-202-es, 360W-os táppal játszotta el az esés-kelés dolgokat a gépem. Beraktam a régi, 400W-os Azona tápom, azóta hibátlan. Az az érdekessége, hogy másik gépben teljesen hibátlanul megy a táp. Tavaly előszilveszteri LAN-Partyn bukott ki a dolog, utána eladtam a Ct tápot, azóta hibátlanul megy az új gazdájánál...
-
twollah
nagyúr
Nekem netezes kozben szokott lefagyni, merevedni neha, de en inkabb vmi OSen beluli hibara gondolok.
A kovetkezoket meri a VIA Hardware Monitor System v2.06
VCore Value=1.79
VDD Value=3.51
3.3V=3.48
5V=5.00
12V=12.48 -
agrarfiatal
senior tag
előszőr én is spuloztam hogy veszek egy nagyobb használt atxes házat benyomok 2 tápot azt jó lesz
inkább vettem egy chieftec nagytornyot 360 táppal. most p3 tualatin 1,1 asus tusl2c 4 winyó 3 cd-dvd író olvasó figyel benne + sblive, pci ide raid, bluetooth, scanner stb meg ami kell és semmi fesz ingadozás sincs. ha egy nap 100x kapcsolom be akkor is az alaplap mérőszoftvere úgyanazokat a fesz paramétereket mutatja
amúgy lehet hogy amikor jobban terheled pl. vga-t akkor mondjuk az alaplapnak 5 v nagyobb A kell felvennie amit a táp fesz vesztés által tud csak kielégíteni. egyszer csak átmegy a 220is és csók anyám gizi
márkás táp rulez -
Tuvok
csendes tag
Nekem még a régi gépemen jelentkeztek problémák (akkor még a monitort is tápra kellett dugni) a gép megegetett de ha bedugtam a nyomtató LPT kábelét kikapcsolt a monitor, ha kihúztam minden ment tovább de a bekapcsolásnál voltak gondok.
-
sentinel
aktív tag
Tegnap megvettem a Mistral-ba a Chieftec HPC-360-as tápomat. Ki is cseréltem a régire, ami egy JNC volt. Már a súlyából is lehetett látni melyik a jobb, az új kb 2X nehezebb volt, mint a gagyi. Csak egyetlenegy problémám van vele, hogy a ventillátor a tápban enyhe ciripelő hangot ad ki. Szerintem csapágyas lesz. Ha 3 munka nap alatt szólok, hogy én ragaszkodom hozzá hogy cseréljék ki, akkor szerintetek visszacselélik egy másik Chieftec-re, vagy inkább azt mondják, hogy a szervíz megcsinálja?
-
vsz
tag
hello, nekem volt egy érdekes esetem: Pinnacle PCTV kártya nem minden esetben indult el (kb. minden második-harmadik próbálkozásra), egész pontosan hang volt, de a kép szellemképes, fekete-fehér, egyszóval élvezhetetlen. próbáltam mindent, de nem találtam igazi megoldást, mígnem bekerült még egy HDD a gépembe - na onnantól 100%-osan nem indult. ekkor jött egy sugallat, vettem egy 360-as Chieftech tápot és a tunerkártya onnantól fogva tökéletesen működött.
ezt csak azért írtam le ilyen részletesen, mert szerintem nagyon sok olyan probléma lehet, ami a gyenge tápnak köszönhető és még csak nem is sejted. -
deepwell
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #4 üzenetére
latom csak 2 ot kelett volna meg olvasnom es megsporolok egy hozzaszolast !
na mid1
-
deepwell
aktív tag
hali .. nem tudo emlitettek e mar, de szerintem jobban jarsz ha ennyi penzbol egy coolink tapot veszel ! meg a 300 W coolink is lazan leadott 450W ot a PHs teszt alapjan !
Számítógép tápegység Coolink AP350X 300W P3/P4 ............6 160 Ft
Számítógép tápegység Coolink AP400X 350W P3/P4.............7 600 Ft -
.rewerse.
tag
gyenge tap elsodleges felismerese:
- egyszeruen random szeruen fagy a gep. van, hogy oragik muxik es van, hogy 5-10 percenkent lefagy.
bar az izzaszto dolgoknal valo fagyas is adhat okot erre.. foleg ha pont csak annyira gyenge a tap, hogy alaphelyzetben meg elviszi a gepet.
ajanlom nem sporolni a tapvasarlasnal! inkabb vegyed meg egyszer a neves tapot es az hosszu-hosszu evekig jo lesz! -
burgatshow
veterán
Nekem a nyenge táppal a gépem szó szerint esett kelt!
Értsd: egyszer órákig tudtál jáccani vele, egyszer meg már a memtestnél kihalt, vagy pedig a driveok detektálásánál!
Üdv! -
Hyperion
senior tag
-
dpetiba
aktív tag
Ez a téma engem is érdekel. A MERCURY egy olcsó táp. Vajon a minősége milyen????? 400W-at szeretnék venni 7000 Ft-ért. Érdemes megvenni?
-
sentinel
aktív tag
Olyanok tapsztalatát várom, akiknek már volt részük a gyenge táp miatti stabilitási problémákban. Mik a tünetek? Én arra gyanakszom, hogy nekem a noname 300W-os tápom elég gyengécske, mert némelyik játéknál egy pillanatra lekapcsolja a vinyót a gép és egyböl lefagy. Ez csak bonyolult 3D-s alkalmazásoknál van, tehát nem a vinyóra gyanakszom.
Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest