Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Male

nagyúr

válasz sonar #1943 üzenetére

Köszi!
    Délután férek hozzá, akkor nekiállok nyomozni ez alapján.

A max_connections-t már belőttem 10.000-re a hiba után, mert nem volt beállítva egyáltalán. Viszont gugli szerint ha azt érem el, akkor más hibakódot kapnék (12xx, nem emlékszem pontosan, de nem 2002).

A query-ket átnézem, de alapvetően kétféle megy ilyen gyakorisággal:
    - egy kis méretű, mindössze 10-20 soros, és 3 oszlopból álló (int, tinyint, timestamp) táblában kell keresnie, ráadásul pkey alapján a legutolsót. ( mondjuk ezen kicsit lehet még javítani, mert kizárólag az utolsó sorra van szükségem, tehát új beírásakor akár kukázhatnám is az összes korábbi bejegyzést ). Ugyan ezekbe a táblákba írás nagyjából naponta 1-2 van.
    - a bonyolultabbnál már van egy MAX és egy MIN keresés is: SELECT MIN(`tv1p`), MAX(`tv1p`), `emelkedo` FROM `{$sql}` WHERE `vastagitas_ido` != '0' AND `emelkedo` = '0' UNION SELECT MIN(`tv1p`), MAX(`tv1p`), `emelkedo` FROM `{$sql}` WHERE `vastagitas_ido` != '0' AND `emelkedo` = '1'
    ...a tv1p int, és indexelve is van. Ebben tippre szintén max pár száz sor van, de délután ellenőrzöm. ( ebbe írás/update napi 4-5 van )

Az egésszel adatokat osztok meg programok között a gépen belül, és ami furcsa, hogy egyszerre jelentkezik mindegyik ebből olvasó programnál, és ilyenkor pont ugyan annál a táblánál (köv. eset másik tábla, de megint ugyan az mindegyik programnál)... pedig a connectnél még nem is tudhatja, hogy melyik táblából fogok olvasni :F Igaz, eddig mindössze háromszor fordult elő, szóval lehet véletlen is.

Gugli közben olyan tippet is adott (miután megtaláltam az angol verzióját a hibaüzenetnek... a francnak kell ezeket lefordítani), hogy igazából nem is a MySQL-nél van a gond, hanem a Windows limitációja okozza a problémát: a nyitott portot én hiába zárom, ő még 4 percig váratja, és emiatt simán kifogyok a felhasználható portokból.

Új hozzászólás Aktív témák