Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Erre nincsen egzakt válasz.
Egyrészt tudtommal lekérdezni nem tudod. Reprodukálni tudod, egészen addig, újra és újra míg meg nem oldod, hogy ne legyen deadlock-od.A megoldásához csak általános javaslatokat tudok adni:
1. fedő indexek létrehozása (covered index) - általában a nem tökéletes indexelés szokta okozni a deadlock-okat.
2. hardver teljesítményének emelése - ha egy szerver szarrá van hajtva, jóval könnyebben alakulnak ki deadlockok, mint mondjuk egy 50-80%-os terhelésen.
3. én jártam már úgy is, hogy linked szerverek egymásra átnyúlogatása okozott deadlock-ot, lecsökkentve az átnyúlásokat, illetve exec at-tel futtatva a cuccokat, meg is oldódott a probléma.
4. bármi egyéb, te látod, hogy mi okozza, annak függvényében te fogod tudni elhárítani pl. query hinteléssel -
zolynet
veterán
Nem biztos, hogy jól értem, de azért leírom, hogy anno hogy csináltam ilyen riportokat.
Megírtam a scriptet sql management studioban, majd visual studioban csináltam neki egy felületet (ha esetleg olyan kérés jönne be h a user is tudja futtatni).
A visual studióban létrejött projectet RSS-en keresztül akár xls állományt is tudott küldeni. (ex melóhelyen az sql-ből igen sok riportot küldtünk)
Lehet a CLR járhatóbb, sosem csináltam, nem tudom mi az. -
martonx
veterán
Figyi CLR-rel bármit meg tudsz csinálni. Akár azt is, hogy írsz egy konzol alkalmazást, majd mondjuk egy saját függvénnyel ezt tudod használni adat exportra. De ehhez vagy Office-t, vagy Open Xml SDK-t kell rakni a szerverre, plusz akkor sem úsztad meg a programozást, mert CLR-ezel.
Akkor meg már sokkal tisztább külön futtatni egy külsős programot. -
martonx
veterán
Biztos ezt akarod? Általában fordítva szokott lenni, azaz egy külsős program szedi le az adatokat, és készít XLS-t, vagy bármit. Lehet, hogy egy külsős ütemezett konzol alkalmazás szebb lenne erre a célra, mint sql scriptből, meg CLR-ből ilyet heggeszteni, plusz függőségeket telepíteni az SQL szerverre...
-
bpx
őstag
a neve ismeros, de egyebkent nem ismerem
mennyire? nem tudom miben merik a teljesitmenyoptimalizalasban valo jartassagot
szoktam vele foglalkozni, meg ha nem is naponta
sokszor elofordulo keres, hogy X sql / funkcio lassu, gyorsitsunk rajta
olyan is sokszor van, hogy teljes adatbazis szinten lassulast ereznek, na ez a "kedvencem" (mi lassu? minden!)
ennel mar ritkabb, hogy adatbazis konfiguracio/infrastruktura miatti lassulas vagy gond van -
bpx
őstag
minimalis ertelme volt, de ha ezt elore tudom, akkor nem megyek
szakmai tartalom lehetett volna melyebb is - nem foglalkozom MSSQL-el, de semmi olyat nem hallottam, amit ne ismernek Oracle-bol vagy meg egyetemrol akar
szervezes sem volt az igazi, tobb, 1 orat vartunk mire be tudtunk menni, es addigra mar elkezdodott
ja es szombaton ezert tomegkozlekedtem 3 orat, haaaaat -
bpx
őstag
Ott van a schedule-nel a program.
En ezeken voltam:
Boris Hristov - The nightmare of locking, blocking and isolation levels!
Joe Chang - Lightning Talk: Automating Execution Plan Analysis
Marcin Szeliga - Stored procedures — facts and myths
Dejan Sarka - Optimizing Temporal Queries - Level: Advanced
Milos Radivojevic - SQL Server 2014 - New Cardinality Estimator -
-
-
martonx
veterán
Jól gondolod, de normálisabb helyeken azért van a DB szerver, hogy adatbázis feladatokkal terheljük, és azért van a levelező szerver, hogy levelezési feladatokkal terheljük, és azért van a webszerver, hogy web kiszolgálói feladatokkal terheljük, és még hosszasan sorolhatnám.
-
martonx
veterán
Ha pusztán a mennyiségeket nézzük, akkor kb. 10X annyi fejlesztőre van szükség mint DB admin-ra. Sokszor egyébként a fejlesztő bizonyos szintig DBA is (indexelés, teljesítmény elemzések).
Szóval érdemes fejlesztőként is érdemes valamennyire belelátni DBA cuccokba is.
De örök igazság, hogy a kérdéseidre nincs jó válasz. Ha épp DBA kell valakinek, akkor hiába vagy jó DB fejlesztő. És fordítva. -
bpx
őstag
te a címben említettekből melyik munkakörben dolgozol? pár hónapja már beszéltünk, közelebb kerültél ahhoz amit szeretnél?
engem MS SQL is érdekelne amúgy (ismerd meg az "ellenséged"
), csak még nem vettem rá magam hogy kísérletezzek vele, prioritásban jelenleg előrébb van a MySQL + PostgreSQL
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Reklámblokkolók topikja
- iPhone-t használók OFF topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Óra topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós topik
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged