- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
Új hozzászólás Aktív témák
-
DiamondBack
senior tag
A Factory Seal matrica eltávolítása nem okoz garancia vesztést, ezt az infót az MSI ügyfélszolgálatától szereztem mikor felmerült a MSI Cyborg 15 A13V upgradeje, ez a matrica arra szolgál hogy bizonyítsa hogy a gyárban történt összeszerelés óta nem lett felbontva a gép:
Thank you for contacting us. Kindly allow us to reply in English.
Please be informed that MSI users are allowed to void the factory seal to upgrade the RAM, HDD, SSD, swap out batteries, and also for cleaning purposes. Removing the factory seal does not change anything in terms of the warranty rules.
However, please note that any damage which may occur during the mentioned actions will not be covered under the manufacturer's warranty (for e.g. scratches, broken pieces, damaged pins, etc.).
This must be done gently.
If nothing gets damaged during the procedure, you should keep your warranty intact.
Please don't hesitate to reach out if you have any further questions or require assistance with other inquiries. -
Chiller
őstag
Nem nagyon akartam túlbonyolítani, egyelőre valami ilyesmit gondoltam bemókolni:
https://frame.work/products/framework-desktop-mainboard-amd-ryzen-ai-max-300-series?v=FRAFMK0002De még annyira nem SOS a dolog, várom még hátha lesz normális 16+ méretben, ill. hátha találok valami mást.
-
ddekany
veterán
Na ja... Szerintem olyan CPU nem létezik, ami nem térdel le a céges security és egyéb kötelező bloatware alatt. 16 GB RAM-ból nem sok marad, mire eljutok odáig, hogy elindítsam amin ténylegesen dolgoznék. Aztán sakkozok, hogy ne akadozzon nagyon az egér mutató. (12th gen i5 amúgy, de kétlem, hogy i7, vagy bármi elég lenne.)
-
-
ddekany
veterán
A billentyűzet adott? Ha külső USB-sre gondolsz. De gondolom a notebook házába épített csatlakozása egyedi. Valószínűleg USB protokoll, és ki kell kombinálni melyik tű melyik.
Amúgy klasszikus ThinkPad billentyűzethez (T60 stb.) páran neten publikáltak mikrokontrolleres saját nyákos USB adaptert. Extrém nehézség, mert ott a billentyűzet buta volt, az alapon volt a vezérlője. De olyat nem láttam, hogy valaki beleműtsön egy T60-be vagy hasonlóba egy modern belsőt, pedig ez olyan, amiről azt hinném valaki poénból biztos megcsinálja.
-
Chiller
őstag
Annyira szarok ÉS drágák manapság a laposok minden téren, hogy lassan már ott tartok, hogy valami régebbi laptopot DIY barkácsolok át. Kijelzőt úgyis lehet bármiben cserélni, belső is belefér mindenbe (17"-es kategóriára van igényem, abba elfér "bármi"), billentyűzet így szintén adott és olyan amilyet akarok.
Egyedül még az aksi ami ilyenkor felejtős, de amilyen erőforrás-zabáló progikkal dolgozom, tulajdonképpen ez lassan már tök mindegy lesz, úgyis kell a konnektor.
Ja, és nem mellesleg: így akkor bontom meg amikor akarom (tisztításra, bővítésre, stb).
-
-
mhydas99
senior tag
Az lehetne meg fel arbol, amit leirtam.
Peldaul egy uj Zenbook, ami megfelel annak amit leirtam, igaz Ryzen 5 5-os szeriaval 230 ezer. Ha ryzen 5 7-es szeria lenne pl. akkor 270 ezer korul lenne. Lenovo ideapad slim ryzen 5 7-es szeriaval ujonnan 260 ezer.
Szoval all az amit irtam. -
mhydas99
senior tag
Ennyi penzert nem jo vetel. Nagyon nem.
Ha mar Oled, akkor 120Hz kene legyen az alap ebben a kategoriaban.
MSI valaha az egyik legjobb, legmegbizhatobb notebookmarka volt. Hat igen, regen. Ma mar nem vennek semmikepp, nem hogy ennyiert.
Hiaba konnyu es ultrabook, nem latom milyen szegmensben allna meg a helyet.
Ha konnyu, jo teljesitmenyu ultrabook kellene, ami windowsos (minden mas esetben ar-ertek aranyban a MacBookok az abszolut jo vetelek hordozhatosag es ar/teljesitmeny aranyban) es uzleti felhasznalasra van tervezve, mint ez, akkor:
Intel i5 vagy Ryzen 5 eleg.
16 GB RAM eleg, legyen mellette 1 szabad slot.
512 GB SSD eleg. Ugyis felhon vannak a ceges infok.
IPS kijelzo 120 Hz-zel, magas PWM-el sokkal jobb valasztas, mint a villodzo, szaggato de beegesre is hajlamos OLED kijelzo.
Kozepes terheles alatt legalabb 8 ora uzemido.
Minosegi fem gephaz, usb type-c-n valo toltes.
Ez fel arbol meglehetne.
De van aki ugyis meg fogja venni.
Bar ceges kornyezetben a HP Spectre, Dell ultrabookok, Lenovo Yoga/Slim szeria esetleg Asus Zenbook mennek. -
Dolgok, amiket szívesen olvasnék egy tesztben:
- OK, hogy OLED, de milyen pixel struktúrája van?
- Webcam kép
- Egy kép a töltőről
- Összehasonlítás más CPU-kkalÉrtem én, hogy rá lehet keresni a neten, de hát akkor minek olvasnám a cikket?
-
Chiller
őstag
Egyre szarabb billentyűzetek. Egyre szarabb billentyűzetek mindenhol.
-
freeapro
senior tag
Csak nekem hiányzik valamilyen AI teszt, ha már erre van kihegyezve ez az ultrabook?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az egyik legkönnyebb teljes értékű 13 hüvelykes notebook a piacon, de a hordozhatóságnak bizony ára van.
- Eladó Lenovo Ideapad s145
- Lenovo ThinkBook 14" G7 Notebook! Intel Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVME /
- Szuper áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX607JV i7-13650HX 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 165Hz gari
- LENOVO LEGION 5! GARANCIA! 165HZ RTX 3050TI RYZEN 5 6.GEN! DDR5! 94% AKKU!
- Lenovo ThinkPad T440s - Intel Core i5-4300U - 8 GB DDR3 RAM - 120 GB SSD - 14" Full HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest