Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• g.antal

csendes tag

Köszi az infókat!
    Tegnap átnyálaztam egy rakás oldalt, az egyik francia oldalon írták a Toshibáról, hogy elképesztően gyenge. Amikor megnéztem a képösszehasonlítót majd leesett az állam. Középen az "etapi 3"-ban váltogasd a képeket: [link]
    Nagyon gagyi a Camileo...
    A steve-digicams.com-on megtaláltam a coolpix L11 videóját, hanggal:) Aztán úgy döntöttem, hogy marad az. Ár-érték-minőség arányban jobb, a kis kompakt gépem meg továbbadom...
    Aztán májusra meg kinézek valami aranyos kamerát magamnak, SD-vel vagy HDD-vel, addig meg ülök a hátsómon..
    A mov formátummal csak a méret a baj.
    640x480 30fps - 9 másodperc az 8,11MB
    Ha az 1GB SD kártyámon 1024MB szabad hely lenne, akkor is max 15 percnyi anyagot lehet felvenni.
    Ellenben az AVI-s gépekben van különbség (Toshibával azt hiszem egy órát lehet felvenni, jobb hangminőséggel, csak szarabb a kép:(
    De a haverom Pentax gépe is avi-ba rögzít, nem tudom milyen kódolást használ, nála egy 25 másodperces videó 8,56MB, ami 1GB-ra kivetítve 49 perc és még egy kicsi...
    Viszont olyan Pentaxra nincs pénzem, és amúgy is kompakt-gépben Nikon párti lettem (SLR-ben pedig Canon).
    Ez a gondom a MOV-val... Az nem zavar, hogy konvertálgatnom kell, a méret (a lényeg);)
    Na mindegy, inkább gyártson nagy fájlokat a fényképező, mint kicsiket és gyengéket....
    Nos... asszem ennyi... Köszi mégegyszer az infókat!

• g.antal

csendes tag

válasz cigam #177 üzenetére

Sziasztok!
    Most, hogy végigolvastam az egész témát, már én is Sanyo-t szeretnék venni, de pénzem még mindig nincs (ennyi)... Szóval átmeneti, hétköznapi videózásra ill. kicsit többre, de nem komoly foglalkozásra szeretnék venni egy kamerázni tudó valamit.
    Lehetőségeimnek csak a csillagos ég szab határt, esetemben 25 (legdurvább esetben 30) ezer Ft (utóbbit illetően nem eszek egy hétig).
    Kinéztem két dolgot, de már napok óta nem tudok dönteni:
    Toshiba Camileo [link]
    Nikon Coolpix L11
    [L:http://www.pixmania.com/hu/hu/534236/art/nikon/coolpix-l11.html?itag=4577#fichetechnique][/L]

Természetesen azért nézegetem a Toshibát, mert nem nagyon szeretem a fényképezőt-kézben tartós videózást és amúgy sem akarok a MOV formátummal tökölni, ha nem kötelező...
    Mindkettő 640x480 és 30fps (L11-nél remélem, hogy van hang, mert sok még mindig nem tud hangos videót) A lényeg, hogy a Toshiba CMOS és aaaszem AVI-ba rögzít, az L11 természetesen CCD és MOV-ba.

Fényképezőm van kompakt is, SLR is, így nem indok az, hogy "legalább lenne egy fényképeződ" is. Viszont ha a Toshiba adatai szerintetek szörnyűek, akkor inkább L11.
    "Gyűjts s vegyél később" - már vannak terveim, 4-5hónap múlva, USA-ból. Addig kellene valami...

egyikük sample videóját sem találtam sehol sem. camileoval készített videó van a youtube-on, de ugye az tömörített: [link]
    és kicsomagolós bemutatóvideó a készülékről a dailymotion-on [link]

Azt mondja a német-ajkú ismerősöm, hogy "a Selbstauslöser az olyan kamerákban mielőtt lőni kezd magától" - erre mondom: Önkioldó? - "ez nem oldja, hanem lövi, de végül is az onkioldo" ;)

Előre is kösz a hozzászólást, segítséget....

Új hozzászólás Aktív témák