Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
plevi
csendes tag
Látom, nem sikerült meggyőznelek. De még mielőtt mélyebben belemennénk (ugyanis nem tudom kit érdekel ez még rajtunk kivűl), elmondom, hogy átlag felhasználás esetén a jstereo egy nagyon jó dolog.
Csakhogy nálam néha előfordul, hogy a learchivált mp3-aimat később még egy kicsit át kell dolgoznom. Leggyakoribb eset, amikor a középső csatornát eltávolítom (pl. azért hogy bizonyos hangszert így jobban kihalljak, mivel zenész is vagyok). De ezt a módszert lehet alkalmazni karaoke-cd készítéséhez is (ha a CD úgy lett masterolva, hogy középen van az ének). Egyébként ez az újabb hangszerkesztő progikban már megtalálható funkció (pl. Goldwave --> Reduce Vocals).
Namármost itt jön ám ki a néha nagyon durva külömbség MS és LR között. Az jstereoban kódolt mp3-on végrehajtva a 'reduce vocals'-t egy rendkívül zajos eredményt kapsz, míg sima sztereóban tiszta az egész. Mindez azért, mert az MS megbojgatta a sztereóképet (még ha csak egy picit is). Ha MS-ből vissza lehetne állítani LR-t veszteségmentesen, akkor ez nem így lenne. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy magasabb bitrátán ez a különbség egyre csökken, de létezik.
Konklúzió még egyszer: a jstereo nagyon jó dolog átlag felhasználó esetén (főleg alacsonyabb bitrátán), de ha később netán ilyen tervei vannak az embernek mp3-jaival mint nekem, akkor csakis normál sztereó.
Ezért írtam anno azt, hogy archiváláshoz a normál sztereót ajánlom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- Apple iPhone 16 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest