Aktív témák
-
Boston Cézár
tag
az, hogy az FG 100 nagy és batár az elég relatív, mert pl egy iRIVER 7xx/8xx hez képes sokkal kisebb, tovább bírja elemmel, és sokkal többet tud.... mondjuk, ha ennél kisebb egy lejátszó, az már a kijelző rovására, vagy a használhatóság rovására megy (lásd FL 300, ahol a kijelző az extra kis méret miatt elég kicsit)
-
Mic ACE
aktív tag
Hmm, 5e-ért bedugóst? Ennek utána kell olvasnom valamelyik topicban, másmint a The Plug-nak. Vagy tudtok valami bővebbet róla, persze a hangminőségre gondolok, azon belül is a basszusra? Valaki próbált már ezt a modellt?
A vastagság, előny is lehet, ha nem tudják mi van a zsebedben, ami olyan vastag!De, félretéve a tréfát, ez tényleg nagy hátrány a zsebnél, a dizájnnál pedig maximálisan egyetértek, nem rossz, de a letisztult ívek..., na aaaz a real mccoy
-
Mic ACE
aktív tag
Igazad van. Eszembe se jutott, hogy a fülünk, az ugye nem lineárisan érzékeli a hangokat. Ezek szerint a 10mW valszeg nem fele hangerőt jelent a 20mW-hoz képest, hanem többet. Lehet, hogy a 6mW pont a fele? Utána kéne ennek nézni egy fizika könyvben, de azt hiszem nem fogok.
Nekem különben volt anno egy Aiwa walkmenem, amin volt Ear Guard funkció, két fokozatban, hát tömegközlekedésen messze nem volt úgy elég. Azt hiszem ez már az EU-s teljesítményszabvány előszele volt, és hát ha a 6mW az annyi, ami abban volt, akkor az sok esetben kevés. Talán ki kellene próbálni egy boltban, hogy mennyi is az annyi. Apropó, csak az EU-s verzió 6mW, a többi 18mW..., bizos, hogy Magyarországra az EU-sat hozzák...?
Az Mpio FG 100 nagyocska, nagyocska, de nem is olyan sokkal nagyobb az EZAV-nál, inkább vastagabb, inkább a design elég furcsa. Szerintem nem véletlen, hogy egy hordozható ''magnóra'' emlékeztet. Ettől az EZAV sokkal elegánsabb, olyan, amilyenre három év múlva is azt mondod, hogy szép, ellenben az Mpio..., hát a jövő majd eldönti -
Mic ACE
aktív tag
Szerintem is így valahogy lehet a hangzásokkal kapcsolatban, és tényleg a jó hangzáshoz a jó hangfal/füllhalgató nélkülözhetetlen.
A fém lapocskákat képen láttam, és ha jól vettem ki onnan és a szavaidból csak arra szolgálnak, hogy ne vesszen el a fedél. Arra pedig ügyes, trükkös megoldásnak találom, és nem hinném, hogy rettegnék attól, hogy letörik. Ha letörk, letörik, másikon még alapban nincs is ilyen, nem
?
-
Mic ACE
aktív tag
Igen, úgy értem. Pár percig dörzsöld, addig nem szárad meg, utána hogy hogy szeded le, az a te dolgod, de én inkább letörölném, mint viz alá tennám.
Persze cserélhető mobil előlapokon ez utóbbi sem gond, ott a leragasztás sem kell, a víz úgyis kimos mindent.
Az erőrsítő equaliserek kétség kívűl a legjobb megoldást jelentik, de én szoftveresek esetében talán jobbnak tartom a TruBasst, mint a mély kiemelését az eq-k között. Kinek a pap, pinek a papné. Bár igaz, ami igaz most számítógépen hallgatom a zenét, egy Logitech 5.1-es hangszóró szettet használok, és az Nforce2-es beépített hangkártyájának eq-állításait használom (tudom, nem épp a legjobb megoldás a csúcsminőséghez ez a felállás), de a woofer miatt szinte lehetetlen a TruBass-t használni, mert szétnyomná a hangszórót, olyan erős és nem is olyan szép a hangja. Egyébként a beépített hangkártya eq-ival meglehetősen jól ki tudom kompenzálni a wooferemre jellemző középbasszust, amit alapban nagyon nyom. Egyszeűen lehúzom a 125 Hz körüli hangokat, és feltolom a 63 Hz körülieket, és máris gyönyörű lágy, gyomor és ablak rengető basszusa van) A TruBass viszont nagyon jó volt apám 40 éves, dobozhangú hangszóróihoz, mert ellentétben a szoftveres eq-kkal ki tudott csalogatni belőlük egy kis lágy hangzást is, miközben csökkentette a kongó hangokat.
-
cath555
csendes tag
Ugyanúgy kell sikálni fogkrémmel a kijelzőt, mitha a fogadról akarnád az ínyedet lemosni (azaz erősen és hosszú percekig). Én fültisztítópálcikával szoktam (mármint nem fogat mosni, hanem kijelzőt polírozni)
Ajánlom a klorofillos fogkrémet, az fertőtlenít is.Komolyra fordítva, túl szemcséset ne használj (pl. Vademecum Ultra Fresh, ilyen kis szemcsék vannak benne), mert az inkább karcol.
-
Mic ACE
aktív tag
Ezek már jó infók, köszi. Az akksi jelzés gagyizik, mint gondoltam. A hátralévő idő hiánya nem katasztrófa, bár szerintem ez sokkal hasznosabb, mint az eltelt idő. Én inkább lennék kíváncsi, hogy meddig élvezhetem még a zenét, mint arra hogy mennyi ideje hallgatom. Az eltelt időnek csak a kazettáknál, CD-knél volt haszna, amikor fel volt tüntetve a borítón, hogy hány perces a szám, de ha ezt nem tudod előre egy MP3-nál, akkor az eltelt időből nem szűrheted le, hogy hol tart a muzikk, tehát nem sok haszna van, nem?
Karcolódás ellen ajánlom a jól bevált, régi mobil kijelző polírozási technikát. Amikor már túl karcos a kijelző, leragsztod a réseket, összetételeket, majd egy kis fogkrémet téve az ujjadra/vattára pár percig dörzsölöd a karcos felületet. A fogkrém ne száradjon meg, de ne is vizezd fel folyósra, úgy natúr sűrűn az igazi. Vigyázat, festett műanyagnál nem ajánlott, csak színezetlen felületeken. -
loszerafin
senior tag
n200:minősége:
Mindent leírtam a MuVo z n200-ról szóló topicban.
Szerintem nagyon jó lejátszó, rendkívül kicsi. Ha választanom kellne, nem tudnám eldönteni, melyiket vegyem.
De valószínű, a MuVo-t, mert 1G-ás, pille könnyű, kicsi, USB2-es. Viszont a hangja kissé gyengébb.
Ez viszont nem hallatszik utazáskor. De én itthhon is sokat hallgatom.
Szóval tépelődnék rajta sokat, az biztos.
De szerencsére nem kell, mert van sajátom
A minőség miatt ne aggódj, a MuVo is nagyon jó kidolgozású. Igaz műanyag, de tokban kell hordani.
A MuVo gomjai is nagyon jók, nem fognak tönkre menni. Akkor már inkább a JOY-t félteném, hogy letörik. De hát vigyázni kell, ezek drága dolgok. -
atosz
őstag
Engem spec nem zavar a sebessege. Altalaban az 512-t ugysem egyszerre cserelem, hanem neha cserelek rajta 1-2 albumot, tolteni ugyis toltom neha, meg ugy is itt ulok sokat a gep elott. Idot mondani meg nem tudok, mert egyaltalan nem figyeltem meg, de ha akarod szvsz kitudod szamolni...
-
atosz
őstag
Ahham, ertelek. En meg ezen nem gondolkozom, raer majd 2 ev mulval, ha meg meglesz, de en tenyleg ugy tudom, hogy lehet keszittetni is aksit, biztos benne lenne par rugoba, de ha azt leosztjuk a napok szamaval... :d Az elem sincs ingyen.
Amugy annyit beszeltek mar evekkel ezelott is az alkoholos akksikrol, aztan meg mindig nincs itt, pedig jo lenne.
madkamil: Ezt kifejtened bovebben szamomra, mert nem teljesen vilagos, hogy mi 250, mi 512, ect...Mar csak azert mert a 128-as, a 300-as es a 330-as is van 512-esben, de asszem van meg egy lejastzojuk a 250-es mellett. Raadasul tenyleg nagyon friss lehet a 250-es, igy nem nagyon tudom elkepzelni, hogy mar arlistaban szerepeljen.
[Szerkesztve] -
atosz
őstag
Az EZ talan egy pindurit komolyabb cucc, mint az Inno, sztem nem jarnal azzal sem rosszul. Amugy ha jol remlik, abba 2 elem megy. Azaz ildomos lenne 4 elemmel jarkalni, 2 zsebre vagy tatyoba, a masik ketto meg a lejatszoba, aztan toltogetni, evvan.
Helyetted nem donthetunk. En annyit tudok, hogy en eleve ugy kerestem lejatszot (az alapdolgok, funkciok mellett), hogy aluhaz, Li-Ion es kicsi legyen, innen meg mar nem volt nehez szamomra.
madkamil: Mar lehet kapni? Mennyibe faj? En az Inno oldalan csak par napja fedeztem fel eme portekat, 1-2 hete meg az oldalukon sem volt se hire, se hamva.
[Szerkesztve] -
atosz
őstag
Sztem mar most is van ilyen kutyu....
Amugy jobb az talan, ha egy dolog celeszkoz, es nem mindent tud, mert abbol tul sok jo nem szokott kisulni...szerintem.
Amugy nem torvenyszeru, hogy beadja a kulcsot az aksi, es velemenyem szerint fellehet azt ujitani, de ugy emlekszem, hogy van olyan lejatszo is, amihez kapni akksit.
Dontsd el inkabb meret es suly alapjan. Marmint hogy mennyir fontos szamodra a meret. Az elemesek ugyebar nagyobbacskak es kicsit nehezebbek is, de azok is max egy telcsi meretet erik el kb. -
atosz
őstag
Egy velemeny a beepitett aksikrol:
En szeretem, ha mindenem aksis, kenyelmes, kicsi. Emlexel meg arra a regi Alcatel telcsire?
Az hogy tonkremegy az aksi 2 ev mulval, benne van a pakliban. De akkora en mar remelem feleannyiban lesz egy megtobbet tudo lejatszo, avagy egy HDD-s, tehat annyira nem aggodom. Jahh es szerintem nyugodtan szet lehet ezeket szedni sztem, vhogy csak osszeraktak. -
Tommmmka
senior tag
Már nem azért de, ne pont te mond meg h. mit csináljak és kettőnk közül nem én vagyok a zöldfülü fórumozó már nem azért, hasonlítsd össze a rangunkat.31-312-re vezetek.úgyhogy talán van fogalmama a dolgokról.
Ja, és én nem rátumkolni akartam, hanem egy lehetőségképp írtam.
úgyhogy ne pattogj. 1 hetes a cuccom és akksival együtt 31k szerintem ha 25k-t kérek érte nem rossz ár. 1 év garral meg mindennel
szal talán ne mondd meg h. mit tegyek jó?
és szerintem semmi közöd ehhez.
Amúgy tényleg nem a témába vágott, ezért bocs csak amit leírt elvárásnak,az mind megtalálható az én lejátszómban, és mint lehetőség írtam le. -
loszerafin
senior tag
-
loszerafin
senior tag
Erre az van írva, hogy Weijiashuma. Mitől lenne ez iRiver?
Mert hasonlóan néz ki? Sennheiser fülest meg bármelyik boltban kapsz.
Azt el kell döntened, hogy iRiver-t akarsz, vagy sem.
Ha igen, akkor iRivert vegyél. Ha nem, akkor veheted ezt is.
Hirdettek már nálunk lejátszót úgy, hogy ez tisztára iRiver, csak olcsóbb. Vitték is vissza az emberek.
(A márkára nem emlékszem, de itt a fórumon volt róla szó. Valami S-betűvel kezdődő nevű lejátszó volt)
Vám az 0-5%, attól függ, hova sorolják. Ha EMS-sel jön, akkor számíthatsz 5%-ra.
ÁFA 25% !
[Szerkesztve] -
loszerafin
senior tag
Digitball DBHFL:
Felhívnám a figyelmed pár apróságra:
a, coming soon termék specifikációja bármi lehet, nagy valószínűséggel semmi köze nincs az elkészülő termékhez a formán kívűl.
b, nem sokat javítottak a lejátszón
- továbbra is wav -ba vesz fel
- vbr továbbra sincs 320 kbit/sec-ig
- továbbra sincs user eq
Leginkább a kimeneti teljesítmény szokott megváltozni
(ugyebár a termék eltérhet a specifikációtól)
Azért ez a gép még a 4 hónappal ezelőtti lehetőségeket sem éri el, és még készen sincs -
[w]
őstag
bár az mpio hivatalosan csak 512-ig támogatja, többeknek megy 1gigával is. vinned kell magaddal egy tesztkártyát és megnézni viszi-e. vagy ha ez nem megoldható, akkor az mpio forumán olvasgasd végig, hogy konkrétan kinek milyen gyártó mely típusával sikerült működésre bírni és olyat vegyél.
Aktív témák
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Battlefield 2042
- Kutya topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest