- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz letoltobeze #35353 üzenetére
W60 = Westone W60
sok BA = sok balanced armature (lengőnyelves armatúra) használatára épülő fülhallgatók (pl. 8 vagy több meghajtó / oldal) -
kemcso
Ármester
válasz funkmester #35356 üzenetére
Persze, [kép]
(#35351) Tulku hát jah, egy szamuráj télapójelmezben..
[ Szerkesztve ]
-
letoltobeze
aktív tag
válasz PR0JECTNR56 #35354 üzenetére
Köszi
-
cicur99
tag
Akit érdekel akciós Fiio M7 45K
-
cicur99
tag
válasz PofaJenö #35334 üzenetére
"Helló
Akinek fiio m7 van [link]
A rádió nagyon jól szól ezen de nincs letőltés opció.
Szóval már működik a Tidal ..."Valószínüleg nincs dedikált WiFi antenna kiépítve a készülékben, ezért olyan érzéketlen a WiFi-je, ezért kell közel menni a routerhez. Még nem találtam mod-ot erre a problémára.
-
onkelz
aktív tag
Előrendelhető az új R6 :
https://store.hiby.com/products/hiby-r6-2020?variant=37597466427588
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek,
Tervezek venni egy új lejátszót. Eddig Fiio-t használtam. De most úgy alakult,hogy egy ilyen lenne hajtva [link] az új lejátszóval. Szóval a bluetooth elengedhetetlen lenne ami stabilitás téren is helyt áll. S nem lenne nagy a hang minőségének romlása sem.
Minden javaslatot meghallgatok.
Kiszemeltjeim:
Fiio M6 vagy M7 (ami most 45ért megszerezhető)
De ahogy látom a Fiook nem nagyon tartoznak az ajánlott kategóriákba.Árban olyan 50-ig gondolkodom. De ha a minősége és strapabírósága átlagon felüli,akkor megbarátkozom a 60 környékével is.
Inkább zenehallgatásra lenne használva munkába menet-jövet. Utcán csatangolva,akár hosszabb utakra is.
Szóval a korrekt aksi se lenne hátrány.
Mindenfajta zenét hallgatok( electro,latin,pop,dance) Szóval a jó basszus se lenne hátrány.Jah igen és nem szükséges érintő képernyős legyen. Hangerőszabályzó és pause gomb legyen rajta. Kb ennyi az igényem.
Előre is köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
kemcso
Ármester
válasz Selynelar #35365 üzenetére
A BT füleshez tök fölösleges DAP-ot venni (vagyis majdnem az), a DA átalakítás a fülhallgatóban történik, gyakorlatilag a forrás és a fülhallgató között ugyanaz a digitális jel utazik minden esetben (azonos codec esetén). Szal ez alapján egy telefon bőven elég. (ami különbség az az, hogy egyrészt mennyire stabil a kapcsolat, ez függ a forrástól IS, illetve a forrás-file átalakítása lehet még különbség
Én nem vennék erre dedikált lejátszót...[ Szerkesztve ]
-
Selynelar
aktív tag
válasz kemcso #35366 üzenetére
Teljesen jogos amit írsz. Alkalomadtán természetesen lenne vezetékessel használva. (Sokat szoktam repülni, ami a mostani helyzet miatt most nem esedékes,de a későbbiekben lehet,hogy aktuális lesz) Van egy olyan hülyeségem,hogy valamiért nem szeretek telefonról zenét hallgatni.
Szóval ettől függetlenül van amit ajánlanátok az igényeimnek.
-
kemcso
Ármester
válasz Selynelar #35367 üzenetére
Ettől függetlenül vedd amit akarsz A két Fiio-t nem hallottam, ajánlani sem tudom. A régebbi szériát ismerem, ott a csúcsmodell volt igazán ajánlható. Az M-esek közül az M11 Pro, amit a többiek szoktak ajánlani (olyanok, akik tudják kontextusba is helyezni a lejátszókat, vagyis van összehasonlítási alapjuk)
Menj el és hallgasd meg, az iJoe-ban elvben kipróbálható. -
törölt tag
Ha nem csak a technikai tudás fontos, hanem az M11 Pro-t megelőző hangminőség,
- például Shanling M6 Pro
- például iBassso DX200
- például a Hiby R6 Pro (illetve feltehetőleg érdemes lehet megvárni az R6 2020-at is).Egyik se annyival jobb, hogy ne ellensúlyozhatná ízléstényező, tehát nem mondanám, hogy meghallgatás nélkül vágj bele, de jobban szólnak, főleg az első kettő, persze annyival drágábbak is - a Hiby-nek ellenben jobb az ár-érték aránya.
- Xduoo X20 kb. az M11 Pro hangminőségi szintje feleannyiért - nagyon jó ár-érték arány.
Az iBasso DX160-at is inkább venném az M11 Pro helyett, azt nem feltétlen mondanám, hogy jobban is szól, kb. egy szint.
Szerk.: Az iBasso is, Shanling is jellemzően külföldről veendő, mert magyar árakon, ha van, jellemzően abszurd. Hiby, Xduoo valószínűleg eleve csak külföldről van.
Shanling-nek, Hiby-nek vannak ennél drágább cuccaik is.
A Hidizs-re érvényes, hogy "olcsóbb kategóriákban ajánlott gyártók". Meg egyelőre az Xduoo-ra is, de mondom, az féláron nyújtja a Fiio M11 Pro hangját - versus nincs rajt Android, nem hálózatosítható...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz funkmester #35374 üzenetére
Sokkal jobb ár-érték arány, kevesebb szolgáltatás, kevesebb alkatrész, kevesebb faxni, egyszerűbb webes kereskedelem...
Nettó euró helyi garancia és szervizhálózat nélkül versus bruttó euró üzlet és szervizhálózattal... -
tibuno1
csendes tag
-
PofaJenö
senior tag
válasz cicur99 #35363 üzenetére
[kép] Én nem routert használok, mobil hotspot mivel korlátlan net van nekem , így a mobil közvetlen mellette van, és bárhol működik.
[ Szerkesztve ]
Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.
-
törölt tag
válasz tibuno1 #35376 üzenetére
"azt nem feltétlen mondanám, hogy jobban is szól, kb. egy szint."
kb. egy szint
Megfigyelendő, és ha nem domborítottam ki eléggé, akkor most megerősítem: az a mondat egyes szám első személy végig. Én mit csinálnék, én mit mondanék. Nekem milyen. A többi típusra van óvatos általánosítás a saját és mások tapasztalatából, a DX160-nál csak egyes szám első személy van, nem általánosítandó - és nem túlhajtandó, oda hogy "hangja megegyezik". Én venném, nekem kb. egy szint.
Fel tudom tételezni, hogy a többségnek az M11 Pro hangja jobb lenne, ha nem nézi az árcédulát, tehát az ár-érték arányt - ráadásul a DX160 számomra frissebb élmény, nyilván erősebben hat. Szóval én, nekem - "az apróbetűs részben". A többit mertem általánosítani - "a főszövegben".[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ugyebár beleveendő, hogy kifutóbb A&K típusok "sokszor" vannak kifutó áron. Azokat pedig ugyebár meg is tudod hallgatni - a Ká-Csa mellett meg ott az Audio Centrum a Fiio-khoz, úgyhogy ez a kettő egy útból megvan. (Az meg más kérdés, hogy hol érdemesebb megvenni, ha az ember dönt valamiről.)
-
kemcso
Ármester
válasz #71562240 #35373 üzenetére
Ezek közül melyiket hallottad? Ha jól sejtem egyiket se és csak beviszed az erdőbe a kérdezőt a "minden jó" dumáddal!!!
Legyél szíves azokat ajánlani, amit hallottál! Köszönöm.(#35380) aznem Óvatosan kammerer ajánlgatásaival, a füledre hallgass elsősorban.
(#35376) tibuno1 ahogy krx21 írja Az M11 Pro-t akik hallották dicsérik, hallgasd meg a X5II ellenében, iJoe-ban pl van.
-
tibuno1
csendes tag
Igen. Ezért nem értettem.
Egyszer mikor megjelent még nyersen hallottam 11 prot, az én Fiiom Összehasonlításával.Nem kérdés melyik volt nagyságrendekkel a jobb.
Viszont az M 11 hangja a pro hoz képest valahogy sokkal vér szegényebbnek tűnt. Sajnos Új 11 pro ra nincs anyagi keretem de szeretném a X5II lecserélni egy jobb hangú DAP ra,
Meghallgattam 1DX 160 at és nem éreztem akkora különbséget az én lejátszom és az Ibasso között.
Azért írtam hogy az eladó is meghallgatta mind a kettőt és ő is meglepődött ezen.
Ezért bátorkodtam írni hogy szerintem a DX 160 lehetetlen hogy az M 11 pro val egy súlycsoportban legyen a megszólalás szempontjából.
Gondolkodok még használt AK Sr 15 Meghallgatásán de sajnos eddig nem sikerült a Kácsaban sem.
Gondolom hiába régebbi modell sokkal jobb lett mint az X5II. -
-
kemcso
Ármester
válasz tibuno1 #35386 üzenetére
Ez attól függ, hogy mennyit akarsz költeni
Első körben meghallgatnám azt, ami itthon elérhető újonnan: Fiio az iJoe-ban, AK a Kácsában, stb (és persze az SR15-öt is próbáld ki, ha már ott vagy, lehet neked tetszik ). Csak hogy legyen irány, hogy merre indulj.Ami sztem nagy előrelépés lehet egy használt AK300-320, az még megfizethető, időnként felbukkan HA-n, AVX-en vagy ha bátrabb vagy ebay-en EU-s eladótól (egy 320 van is épp)
-
törölt tag
válasz kemcso #35382 üzenetére
Kivétel.
Fejezd be a személyeskedést, különösen a rémhírterjesztést. Különösen ugyanazt a már ezerszer alaptalanul eljátszott rémhírterjesztő személyeskedést. És ezt ugyebár történelmi okokból megint jelzem a modkernek, ugyebár önvédelmi intézkedésként, megelőzendő a te akciódat.
Kivétel vége.
-
törölt tag
Aznem - és persze bárki, akit érint.
Köztudomású, hogy ha kammerer készülék hangminőségéről beszél anélkül, hogy ne jelezné külön, hogy nem hallotta még, akkor hallotta már. Anélkül egyébként nem is szokott hangminőségről beszélni, de ha kivételesen mégis, akkor jelzi, hogy még nem hallotta, de mások, értsd mások ezt-meg azt mondják a készülék hangminőségéről adott körülmények között. Kemcso is régóta prímán tudja, hogy ez így van - és egyébként mindenki tudja -, de kemcso szeret kammererről rémhíreket terjeszteni, eddig mindig bebizonyosodott, hogy alaptalanul.
Másrészt örülök, ha kemcso úgy gondolja, hogy a saját hallásom mérvadóbb, mint másoké - van ebben igazság, tényleg nagy tapasztalatom van hangminőséghallás terén (és egyébként annak terén is, hogy mások hangminőséghallásából kibogozzak ezt-azt a készülék valószínű általános hangminőségére vonatkozólag, de ez most mindegy). Kemcso kammereren fogást keresni akarván inkább többé mint kevésbé tévedett avval kapcsolatban, hogy az általam említett készülékmárkák "olcsóbb kategóriában ajánlott gyártók". Többségük nem az, hanem széles kategóriaintervallumban működnek - alkalmasint a mobil DAP-ok világán kívül is -, ráadásul tetemesen jobb ár-érték arányok tudnak előfordulni a készülékeiknél, mint általában a Fiio-nál, hát még a mindig luxusárazású A&K-nál.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz funkmester #35390 üzenetére
"te lettel a hifi Gődénye"
Eléggé félrement hasonlat. Gődény egy rémhírterjesztő kuruzsló, okkal üldözi az igazságszolgáltatás. Börtönben lenne a helye. De ez nem idevaló téma, még hasonlatként se.
-
törölt tag
válasz tibuno1 #35384 üzenetére
Persze, helyes. Másokat is tudok, akik nem voltak felajzva a DX160 hangjától - például Pro 11-hez képest. Én többre tartom a DX160-at mint sokan mások. Ezért tetrem azt kifejezetten a személyes rovatba, külön azoktól, amelyekre általánosságban igaz, hogy jobbnak tartják a hangminőségüket a Pro11-nél, nem csak én, és amely három darab megnevezett ilyennél persze el is várt, hogy jobban szóljanak az olcsóbb és/vagy közepesebb ár-érték arányú Pro 11-nél. (És szintén külön tettem az "olcsó" Xduoo X20-at, amely az árelvárások ellenében, de közel sem csak általam mondva van kb. a Pro11 hangminőségi szintjén vagy annak környékén - kiugróan jó ár-érték arányú.)
-
Sziasztok első körben nem vásárlás lenne a főirányú kérdésem.
Lenne egy Ipod nano 5 és egyik napról a másikra már semmilyen életjelet nem adott magáról. Lehetséges hogy még javítják az ilyen idős eszközöket vagy ez már reménytelen dolog Köszönöm.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
törölt tag
válasz Luck Dragon #35394 üzenetére
Lehetséges. Kérdés, hogy megéri-e a javítás az árát - és hogy meg tudják-e előre mondani, hogy mennyibe fog kerülni a javítás.
-
-
fericske
addikt
válasz kemcso #35385 üzenetére
A w60-al úgy néz ki nem jó párosítás az sr15, de ettől még nem lesz rossz hangú lejátszó.
Ebben a topikban nyilatkozott egy úriember akit ismersz, ismered a cuccait, illetve az A&K Beyer Xelento is ezzel a sr15-el bűvölte el. [link]
Nálam a Periodic fülessel és Final fejessel is szépen muzsikált. Nyilván nem egy ultimate dap, de árában jó. -
törölt tag
válasz fericske #35397 üzenetére
A Klipsch X6i-mmel se volt számomra kevésbé jó az áráért, mint általában az A&K-k az árukért.
Viszonylag kiszámítható hangkarakter mentén skálázódnak az aktuális választékaik - és a listaárukhoz képest féláron nem is rosszak, legalábbis hangilag, mert a szolgáltatástartalmuk (értsd, formátum- és felbontástudásuk, input-outputjaik) még úgy is szűk szokott lenni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest