- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Házimozi haladó szinten
- Home server / házi szerver építése
- Riasztó topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsizske
kezdő
Üdv urak!
Lehet hülye a kérdés és tök evidens a válasz, de...
Vettem egy gainward 1660 super vga-t. Van rajta dvi, hdmi, display port. A monitoromon csak dsub, dvi csati van.
Kesobbi tervek elso korben h teszek melle display porton egy 75hzes (vagy nagyobb) monitort. Itt nem fogja megkavarni a vga-t h egyik monitor 60hzes masik pedig 75? Vagy csak annyi h 60hzen fog tudni mind a kettő monitor 1 VGA-ról.
Masodik korben pedig az a terv h melletennek meg egy ugyan olyan monitort mint az elobb 75hzel (az elso helyere), amin van hdmi port is, es igy lenyegeben 2 egyforma monitor maradna a vgan, egyik hdmi masik display porton.
Megvalosithato ez igy? -
Perseus871
tag
Sziasztok! Egy 120-as tévét használok a géphez. Egy játéknál fontos lenne a minél nagyobb felbontás. Nem tudjátok hogy tudom beállítani hogy ne nyújtsa el a képet?
-
zsolo89
csendes tag
Sziasztok, pár hete vettem egy DELL S2719DGF monitort, akkor teljesen jó volt vele minden, ma gondoltam játszok egy kis BFV multit, és felbontásnál elveszett a 144Hz, eddig úgy ment, de most csak 60Hz van, próbáltam windowsban állítani nem lehet, csak 60Hz , mi lehet a gond? displayport-ról megy a monitor!
-
-=RelakS=-
veterán
Képfrissítési frekvenciát hogy tudom teljesen kézben tartani?
Értem ez alatt, hogy pl a 2010-es AVP 60Hz-en fut, ha csinálok egy alt+tab-os oda-vissza váltást, akkor már 240Hz-en, azt viszont nagy ívben letojja, mit állítottam be az asztalon. Unreal (a 98-as) csak 144Hz-ben hajlandó futni.Szóval szeretnék váltogatni a lehetőségek között, de ha a játék önhatalmúlag állítgatja a képfrissítést, úgy tehetem a kirakatba akár a monitor egyik funkcióját is (ULMB), amit ki akartam próbálni.
-
Heroes fan
őstag
Nem érvényes a link.
-
Agostino
addikt
Szépjónapot!
Én jelenleg egy Samtron 55E-vel roncsolom szemeimet. 1024*768 75Hz-en,
Honlap : Bővebben: link
Az lenne a kérdésem, hogyha pl. 85Hz kezdeném ez üzemelni, annak lenne-e valamilyen brutálisabb eredménye, pl felrobban, elég, stbstb....? -
Nowhereman
őstag
válasz
thedriver #69 üzenetére
Nos sokmindenen lehet smucgoskodni csak egy dolgon nem érdemes a képminőségen! /Ha megnézed mennyi egy új szemüveg, akkor már elgondolkodhatsz, és a szemüveg is max csak tüneti kezelés! Tehát a képfressentést tökig!/ fontosabb mint az fps!/
A digitális monitorok megjegyzik a beállítást minden felbontáshoz, de sajna a hertzekhez nem igazognak. Az atiknál van progi, amely nem engedi a progiknak lentebb venni a tempót. Felpakolva no problémó toujours! -
Loha
veterán
Nekem volt hasonló egy Belinea monitorral, ott az volt a gond, hogy a videókari nem stabilan 100hz-et adott hanem egyszer 99hz-et egyszer 102hz-et és a monitor eltérő felbontásnak vette, és ezért külön be kellett állítani minda2 frissítéshez...
De lehet akár vmi ATI driverbeli beállítás probléma is...
Fent van a monitor drivere?
Ha fent van meg lehet próbálni, sima plug&play moncsidriverrel is.
Lehet ügyeskedni a powerstrippel is... -
Rayman15
csendes tag
Feléleszteném ezt a topikot egy kis segítség kérés erejéig. A problémám a következő: Egy LG F900P-m van alapban 1152*864 / 100Hz-en használom. De, ha elindítok egy játékot és abban feljebb akarom emelni a felbontást, akkor a képfrissítés magától leesik 85 -vagy rosszabb esetben 60- Hz-re. Tehát ha mondjuk 1280*960-ban szeretnék játszani, akkor előtte a Windowst is be kell lőnöm 1280*960/ 100Hz-re. Majd ha kilépek, akkor visszatenni 1152*864-re. Mert ha nem így teszek akkor a kisebb képfrissítés miatt a kép vízszintesen ''beszűkül'' a monitor közepére.
Remélem érthető... Tehát erre keresnék megoldást (mondjuk valami programot)
-
mormota
senior tag
Mikroszoft winfos rulla
-
Tommmy
tag
Sziasztok!
Nekem egy kis problémám lenne!
A monitor 17'' Daewoo 710B az új konfigban nem megy 75Hz fölé, annak ellenére hogy a régi konfigurációban 100Hz-en is tudtam járatni!
A régi:
Tomato alaplap
400 Celeron
Asus v3400 16Mb Vga
(szóval nem egy ász gép)
A mostani:
Abit NF7
2200 Athlon
ATI Radeon 9200 + 3.9 Catalyst
Mitől lehet ez??
A Windows felismeri a monitort, de engedélyezni csak max. 75Hz-t engedélyez! -
Male
nagyúr
''A periférikus látás színérzékelésben, ill. felbontóképességben sem jeleskedik, viszont fény és mozgás érzékenyebb, mint a centrális (sárgafolti) látómező.''
Igen, mert a perifériális látásban főleg pálcikák vesznek részt, amik sokkal érzékenyebbek, viszont nem érzékelnek színeket.
Elvileg ki lehetne hagyni ezt a közvetítőt (kötöttek már rá chipeket idegsejtekre), bár szerintem nem sokan vállalnák, hogy egy csatlakozót műtsenek a fejére (mondjuk a látás működését még nem nagyon tudják, legalábbis az agyi feldolgozást, szóval erre még várni kell szerencsére).
Majd ha ezt megcsinálják, akkor a win tud majd szabálytalan utasítást végrehajtani az agyban, csak nemtudom, hogy hogyan fog valaki újraindulni -> élete végéig kékképernyőt fog nézni(azért nem biztos, hogy olyan vicces)
-
morzsol
aktív tag
Na, ez már teccik!
A polipoknak (lábasfejűek) is ilyen van (hólyagszem). A periférikus látás színérzékelésben, ill. felbontóképességben sem jeleskedik, viszont fény és mozgás érzékenyebb, mint a centrális (sárgafolti) látómező.
(Csak okoskodtam. Nem vagyok biológus amúgy, de szívesen meghallgatnánk őket! Elvégre ezek a monitorok a látóidegeinket ingerlik - vagy mi.
Ill. nekem mostanában már a közpoti(?) idegrendszeremet is.)
Amúgy nem lehet kihagyni ezt a közvetítőt?... úgy értem a monitor - szem párost?!
Egy ''videokártyáról'' közvetlenül az agy látóközpontjába csatlakozni... szóval nem tudtok erről vmit? -
eziskamu
addikt
Nekem nincs igazán problémám a moncsimmal (15 col likom), de a kábel szar(bizonyos kábelhajlásnál, megjelenik egy vonal), valamint nagyon melegszik, de még birja. Talán rakjak ventit bele/rá? Valamint honnan lehet normális vga kábelt venni, és Debrecenben vállal-e valaki kábel cserét olcsón.
-
xuldar
addikt
válasz
badbrother #20 üzenetére
A régi 15''-os monitoromon nem vettem észre, hogy 85Hz-en villogott volna a képernyő. 19''-on már észre lehet venni. Az emberi szem (hólyagszem) ugyanis a gyors mozgásokat a szeme sarkából jobban érzékeli. A 19'' pedig már nagy átmérő. 100Hz kell 19''-ra.
A régi monitorokon pedig azért nem lehetett látni a 60Hz-et, mert az elektronágyúval bombázott foszforréteg lassabban aludt ki. Az újakon már nagyon gyors foszfort alkalmaznak. -
b.bone
senior tag
azt tudtam ,hogy ''régen'' minden monitor interlaces volt, de az egyetemen a hardver előadáson azt állította a tanár hogy a maiak is interlacesek... de mindjárt megnézem nagyítóval
hogy lehet 1 Hz-re levenni a frekit?
-
b.bone
senior tag
a mostani crt-k már nem váltósorosak? hmm
ez nekem új -
Male
nagyúr
A másik kérdésedre: a TV nagyon rontja a szemet az 50Hz miatt, bár ott lassabban reagál a fénypor (hosszab az utánvilágítási ideje), így nem villog annyira, mint egy monitor 50 Hz-en, a másik szemrontó dolog a TV-nél az, hogy váltottsoros (gondolom emlékszel a régi monitoroknál az interlaced módra... -> ezután nem kell magyarázni, hogy miért rossz).
-
Male
nagyúr
válasz
Dalai Láma #64 üzenetére
Plazmatévé működéséhez:
http://www.knt.vein.hu/Tantargyak/BevVizEsz/JEGYZET/JEGYZET8Monitorok.DOC
Ennek a végefelé van a plazmakijelző működése. -
b.bone
senior tag
Ezzel az alacsony felbontással részben egyetértek ,részben nem. Szerintem is bőven elég a 640x480. Azt se feledjük ,hogy tulajdonképpen ez a legmagasabb szabványunk. (SVGA-t XGA-t stb a gyártók alkották maguknak, hivatalosan a legnagyobb szabványunk a VGA) Szóval sztem is elég mondjuk egy irodai munkához. Csak egy a bökkenő Nekem már a TNT2-esem is gyorsabb volt 800x600-ban mint 640x480-ban. A radeonom meg szinte meg sem moccan 800x600-ban, cserébe 1024x768-bsn szakít. Igaz tudtommal ez driver probléma.
A másik: Nekem Samsung 950p plus-om van. Az 1024x768-ban 120Hz.
Most tekintsünk el attól ,hogy mi jó a szemnek és mi nem. De mikor rendszer install után felteszem 120Hz-re a monitort akkor a windows-om sebessége megkétszereződik. De komolyan. bármilyen számolást vagy akármit fele annyi idő alatt fejez be. Ez mi a fészkes fenétől van? lehet gates-ék beépítettek valami nyavaját, hogy ezért is vegyen az ember új cuccot vagy mi a rák? -
thedriver
tag
Help Please!
Kérdésem, hogy van-e lehetőség beállítani azt, hogy a kép ne másszon el a monitoron felbontás/frekvencia váltás után? Mert jelenleg jól ki van húzva 1024*768@85hz-en, de ha játszom egy játékkal, aminek pl a menüje csak 800*600, esetleg 640*480, akkor a kép elmászik. Utóbbinál elég jelentősen. Be lehet ezt valahogy állítani?
A videókártya egy ATI 9700. -
Vertic
aktív tag
válasz
Dalai Láma #64 üzenetére
TV tényleg 50 Hz, de sokkal messzebbről nézed, mint a monitort -> kevesebb sugárzás éri a szemed. Meg ajánlott úgy nézni a TV-t, hogy más fényforrás is legyen a szobában, tehát ne egyedül a TV világítson, akkor sokkal kevésbe zavaró. Most, hogy a villogás, vagy a sugárzás szarabb?
Viszont vannak a 100 Hz-es TV-k, nagyon állat cuccok. Akkor látod igazán a különbséget, ha egymás mellett vannak (nagy bevásárló központokban tipikusan
).
Plazmatvről nem tudok sokat. -
Dalai Láma
őstag
Kaphatnék infót a plazmatévé működéséről?
És a TV mennyire szemrontóü a maga 50Hz-ével? Vagy nem ennyi? Persze mozgóképnél más... -
Pala
veterán
Én a büszkeségemet csak Quake3-ra értem. Abban merem állítani, hogy jó vagyok, de mondjuk UT-ben már bárki porig alázna.
Egyébként lehet, hogy ez már felbontás-kór: nem látok túl nagy különbséget magasabb felbontásba kapcsoláskor, ezért (mivel több az fps) megelégszek 640-el is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- sziku69: Szólánc.
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A15 5G / 6/128GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest