- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Gaming notebook topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hobby elektronika
- E-book olvasók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz trialboj #20953 üzenetére
Köszi a linkeket!
Két vezérlési lehetőséged van: a háznak van saját rgb-je, amit az előlapi gombról tudsz variálni valamilyen beépített beállítások között. Ezt használod most a MOLEX-en.
Ha széthúzod a kábelét, megkapod a szabvány 12VGRB-t, aminek a csatlakozóján (ha jó helyen húztad szét) kell látnod egy nyilat, ami mutatja hova érkezik a 12V. Ilyet kapnál boltban is.
Az alaplapod MSI Mystic Light Sync-et tud, az MSI szoftveréből tudod variálni a színeket vele Windows alól.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
őstag
válasz trialboj #20951 üzenetére
Szia!
Nagyon sokat segítene néhány kérdésnél, ha konkrétan megadnád a ház és az alaplap típusát.
Addig is:
- A kábel amit mutatsz, az a ház RGB csatlakozója? Itt nagyon fontos, hogy milyen házról és milyen RGB-ről beszélünk, mert ha a házban ARGB van, akkor bárhogy dugod rá, instant el fognak füstölni a LED-ek.
- Ha háttérvilágítást szeretnél, az megoldható. Általános LED fényekkel kereskedő webshopokban, de akár Auchan/Tesco sorokon lévő LED-es boltokban fogsz kapni szalagot és akár hosszabbító kábelt is, amit rádughatsz az alaplapodra, ízlésesen valamelyik nyíláson kivezeted, és a monitor mögött felrakod a LED-et. Fontos, hogy 12VGRB sor legyen (illetve lehet 12VRGB is, csak akkor fel kell cserélni szoftveren a zöldet és pirosat).
Ezt az alaplaphoz tartozó szoftverrel tudod vezérelni, hogy ennek mik a képességei, az változó.
- A többi csatlakozót nagyjából lehet tudni (TPM a trusted platform modulnak van ott, LTP a párhuzamos portnak, COM a sorosnak) de általánosságban ezek akkor kellenek, ha tudod mire való, ha nem, nem fog hiányozni.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Algol
senior tag
válasz trialboj #14755 üzenetére
Fogalmam sincs. Gondolkodtam rajta és próbáltam mindenféle elméletet alkotni, de ezek megbuktak konkrét ventilátorok esetében. Ideírom a Noctua NF-B9 gyári adatait és az általam kimért gyári előtét-ellenállások értékeit.
nincs előtét - 1600 RPM (fordulatszám),
51 ohm - 1300 RPM,
100 ohm - 1000 RPM.Az NF-B9 1,32 wattos, azaz 0,11A-t vesz fel 12V esetén. Az ellenállások zsugorcsövezettek és méretre maximum 0,5 watt terhelhetőségűek.
Ha most valaki azt mondja, hogy 150 ohmos előtéttel 700 RPM-mel fog forogni,akkor indokolja is ...
Ez talán annyiban segíthet, hogy hasonló áramfelvételű venti esetében 100 - 120 ohm körül kell keresgélni, aztán meg mérni kellene.
Üdv: Algol
-
talpas
aktív tag
válasz trialboj #14755 üzenetére
Azt nem tudom.ezt vedd inkább.A csak ellenállásos függ a ventil. Amp/Watt. értékétől. Az is igaz, hogy van tűréshatár. Anno a Zalman is adott ilyet az egyik ventillátorához. Szerintem az sem felezte a fordulatot.Vagy itt ezek közül hátha....,.
[ Szerkesztve ]
"Veled, Uram, de nélküled..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Gaming notebook topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Parfüm topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Politika
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest