- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
kutyatm #7433 üzenetére
Lefogtam a ventit, nem az. Terhelés nélkül is fennáll a jelenség, és nem cicergés hanem konkrétan búgás/zúgás (nem tudok jobb szót rá). Néhány kondi látványosan púpos volt, azokat cseréltem (olvasni és forrasztani tudok, ugyan olyan kapacitásút/feszültségűt/hőmérséklet tűrésűt raktam bele), a hiba azóta is megvan. Azóta megtudtam hogy egy kondi úgy is lehet rossza ha nem púpos, ezért a hétvégén kicserélem benne az összes kondit, meglátjuk mi lesz az eredmény. Inkább az elméleti oldala érdekelne a dolognak, mert nagyobb javításba szakértelem híján úgysem fognék bele. Arra vagyok kíváncsi hogy mi az összefüggés a hibás kondi és a zúgás közt (melyik alkatrész zúg és miért váltja ki a zúgást a hibás kondi) valamint hogy ha rosszul van impregnálva egy tekercs vagy transzformátor akkor azt hogy lehet megállapítani.
Szerk.: Ja és köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest