- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fujifilm X
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Akkumulátor töltő digitális fényképezőgéphez
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
t72killer #18424 üzenetére
A paneltáp/pico csinál valamit a 12V-os bemenettel, vagy 1:1-ben, zéró veszteséggel továbbadja
A 12V-al elvileg semmit sem csinálnak, csak talán ripple/noise szűrést. említettem, hogy míg a külső kockán mérek valamekkora ingadozást, addig a panel 12V-os kimenetén alig-alig.Most van a wide-inputos és alaplapra integrált DC-DC tápokról téma az ITX topikban is. Állítólag sípolnak, anno én ezért választottam fix 12V-os panelt.
Ahogy néztem, az AC/DC konverzió hatékonyabb magasabb feszültségen
Amennyire én tudom a DC-DC mindig hatékonyabb, mint az AC-DC (ezért is mennek ilyen irányba az SFX/ATX/ stb. tápoknál is a gyártók). Viszont, hogy nagyobb feszültségen hatékonyabb-e egy-egy adott konverzió, azt nem tudom. Én a már fentebb is említettek miatt biztosan nem vennék wide-input-os egységet, még akkor sem, ha egy kicsit esetleg hatékonyabb is lenne, egyszerűen egy teljesen passzív gépnél hülyét kapnék ha mégis lenne valami sípoló hangja. Másrészt mint már említettem én még 5-10%-al sem szoktam legtöbbször foglalkozni hatékonyság terén, nem hogy 1-2-vel. Nekem ez már a túlzott maximalizmus témaköre, amikor is havi 50-100 Ft-ról beszélgetünk, miközben sokszor ennek többszörösét költjük el (PC-re is) amúgy értelmetlenül...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Fujifilm X
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nem lesz Xiaomi 16
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Borderlands 4
- Battlefield 6
- EarFun Tune Pro - a család mindent tudója?
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy XCover 6 Pro / Kártyafüggetlen / 6/128GB / 12 Hó Garancia / AKCIÓÓÓ
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- Garmin fenix 2
- RÉSZLETFIZETÉS.BANKMENTES.KAMATMENTES ASUS Vivobook 17 X712EA-AU737W Notebook
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest