- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Fürge képfrissítéssel jön az AOC 1440p-s okosmonitora
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
LukE
veterán
válasz .::cHeKkk::. #49 üzenetére
az alapjan, hogy meg az alaplapod tipusat sem tudjuk, szerinted milyen valaszt adhat barki is?
egyebkent egyszeru: USB kabelen meg +5V, 0V, data+ és data-, ezeket megkeresed az alaplapodon, es kesz.
Egyebkent az ertelmes valasz ugy hangzik, hogy nezd meg az alaplapod leirasaban, mert abban biztos benne van.
ja, elozo kerdesedre pedig zsugorcso, es minden valamire valo elektronikai boltban kaphato (elektronikai bolt!=szamtek bolt)
Tom-> a szo, amit keres uram, az az fenycso inverter. szamtek boltbol vegyed lehetoleg, mert a keravil valszeg picit nagyobb fenycsovekhez meretezett kutyut adna''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Thommyboj
aktív tag
jó bocsesz, csak most nem tudtam hogy ilyen bonyin kapja ez a neon az áramot.
CSak mert láttam egy hangérzékelős neont-az meg csak símán tápkábelről kapta az áramot. Amúgy gigabyte 7vt600-1394 alaplapom van, akkor majd ezek után lehet tudtok pontosabb választ adni.
kösz a megértést -
LukE
veterán
válasz Thommyboj #52 üzenetére
bocs, de az elso sok sor .::cHeKkk::.-nek szolt, mint a hozzaszolasom folott lathato is volt (ott van az az egesz hasznos válasz gomb)
Egyebkent altalaban kulon inverterrel mukodnek, persze van amibe bele van epitve. par ezer HUF, es altalaban 2 csovet megetetnek.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Flashy
veterán
en forrasztottam mar cuccot tanulonyak (nyák for dummies ) helyett papirra... mérnök vagyok, feltalálom magam... regi ceges nevjegykartyam volt az alap. nincs semmi extra anyagbol, ijen enyhen hullamos papir, es egyaltalan nem égett meg, csak ahova a zsir ráfolyt ott lett barna. jo, nem volt bonyolult, csak egy ic foglalat, egy kondenzator, meg a foglalat labai osszekotozgetve egymassal meg a bejovo 4 vezetekkel. az ember megcsinalja, aztan meretre vagja olloval
-
.::cHeKkk::.
tag
mellesleg itt néztem
Bővebben: linkA teve egy olyan ló amit a Microsoft tervezett.
-
I_Am
veterán
válasz .::cHeKkk::. #56 üzenetére
Zsugorcsővel óvatosan, mert eléggé merev mikor zsugoritva van.
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
I_Am
veterán
válasz .::cHeKkk::. #58 üzenetére
Mit akarsz szigetelni és miért?
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
I_Am
veterán
válasz .::cHeKkk::. #60 üzenetére
Értem, akkor a zsugorcső tényleg a jó megoldás. Mérd meg mekkora átmérőjű a forrasztani kívánt alkatrész azon pontja amit szigetelni szeretnél és vegyél rá zsugorcsövet. Forrasztás előtt vágd méretre, húzd rá pl a vezetékre, forraszd a vezetéket, aztán told rá a zsugorcsövet a forrasztásra és öngyújtóval melegitsd amig a megfelelő átmérőre nem szűkül.
[Szerkesztve]Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
.:InnoMan:.
senior tag
Lenne egy kérdésem:
Szereztem egy Acorp házat és ezt a házat le szeretnám fújni festékkel az a kérdésem lenne hogy milyen festékkkel lehet ezt megcsinálni?
Jó -e hozzá a sima 1500ft fémfesték vagy vmilyen másfajta kell?
Mod-masterek ide!!!!
Előre is THX a válaszokat!
Üdv
InnoMan -
senior tag
válasz .:InnoMan:. #63 üzenetére
?
-
mityku
aktív tag
Hali!!
A modell és makett boltokban található festékspray tökéletes erre a célra. Ha jól tudom olyan decis másfél decis kiszerelésben kapható és az ára is olyan 1500-1800 ft között mozog.
Én is majd a nyáron beruházok egy nagyobb házra, mint a mostani és akkor én is leakarom fújni majd.Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
Biaggio
őstag
Egy: teljes csiszolás, egyre finomabb csiszolóvászonnal
Kettő: portalanítás, zsírtalanítás, áttörlés alkoholos ronggyal
Három: festés, mindig csak vízszintes felületen, különben megfolyik
Négy: száradás (a 24 óra kevés)
Öt: esetleg lakkozás
Az akrilfesték tökéletes a célra, ezerféle színben kapható, mindenképpen spray legyen! -
mityku
aktív tag
Tökéletesen egyetértek veled Biaggio!
kifelejtettem éppen ezeket a legfontosabb lépéseket.
Nekem is ilyen akrilfestéket ajánlottak, anno mikor érdeklődtem ilyen ügyben.Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
Biaggio
őstag
Akrilfesték azért jó, mert könnyen szárad és sokféle felületre alkalmas, pl. a előlap egy műanyag részét is ezzel festettem le Lakkozni nem feltétlenül muszáj, alapozó használata csak egyes felületeken fontos.
Félig OFF
A sarki háztartási boltban jóval olcsóbb volt a festék, mint az Obiban.
ON -
mityku
aktív tag
Hali!
Előrebocsátom, hogy nem vagyok nagyon profi az elektronikai dolgokba!
Adott két venti és egy kapcsoló segítségével akarom be- ki kapcsolni őket ( vagy kettő kapcsolóval, külön mindegyiket. Hogyan kell a ventik illetve a tápegység vezetékét összeforrasztgatnom? (A ventik csak két vezetékkel vannak ellátva,tápból lettek kiszerelve)Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
senior tag
Ma délelőtt vettem 2db festéket megúsztam 3k-ból!Délután befújtam(1réteg-et) az Acorp házat azután vártam vele fél órát megszáradt és ráfújtam a második réteget!
Ezután pedig belegravíroztam egy TT ''nonfigurativ alakot'' végülis egy tűzcsóvára hasonlít! Ezután a tetejére rátettem egy 8x8-as krómrácsot!Még az elejét meg akarom csinálni! Végülis használni nemtudom mert ez egy ''p3''-as ház az én konfogomat már nem lehetne ''beleültetni''! Majd megpróbálok képeket csinálni róla ha teljesen kész leszek vele és itt a PH!-n megmutatni.Remélem minél hamarabb!Mindenkinek THX a jótanácsokat MOD-al kapcsolatban!
Összegezve:Eddig nekem nagyon tettszik! De majd a végső forma lesz a legjobb!
Üdv
InnoMan
[Szerkesztve] -
mityku
aktív tag
-
-
Biaggio
őstag
válasz .:InnoMan:. #70 üzenetére
Hajrá! Aztán lássuk majd a képeket Ha elakadsz, csak kérdezz bátran
-
aton-hawk
tag
Üdv..
A segítségeteket szeretném kérni. Párhuzamos v. soros portról kellene nekem leírás, hogy melyik pin micsoda. Ha bárki tud valamit please help...
Thx''A tudatlant lehetetlen érvekkel meggyõzni.'' William Gibbs McAdoo
-
bitmad
aktív tag
-
aton-hawk
tag
Sziasztok
Köszönöm a hozzászólásokat...
Viszont lehet, hogy én vagyok ennyire láma, de a két leírás nem egyezik (bitmad linkje és hezso leírása). Legalábbis a lábak számozása nem. De mégegyszer mondom, lehet hogy én vagyok ennyire láma.''A tudatlant lehetetlen érvekkel meggyõzni.'' William Gibbs McAdoo
-
Flashy
veterán
egy tipp: http://www.hardwarebook.net/
-
mityku
aktív tag
válasz aton-hawk #76 üzenetére
Hali!
Mit akarsz barkácsolni aton-hawk, hogy ez a lábkiosztás kell?
Csak nem valami lcd kijelző lesz, mintha ahhoz szoktak volna használni a soros portot. Mintha ilyen rémlene, valami fórumon akadtam rá erre.Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
hezso
aktív tag
vagy ilyesmi is lehet:
Bővebben: link -
aton-hawk
tag
Húúúú...köszönöm szépen a linkeket.
Nagyjából kezd kitisztúlni a dolog, szóval még1szer thx.
Mityku: Teljesen igazad van.....vettem egy grafikus lcd-t, és annak a bekötésére kell a soros v. párhuzamos port. Egynelőre még nemtudom melyik, a leírásában mintha párhuzamos lett volna. Viszont akárhogy olvastam nem igazán tudok eligazodni a leírásán, így bekötni sem tudom. (Ugyan van több leírás a neten, h mit hogyan, de az csak alfanumerikushoz jó....legalábbis ezt hallottam.)
Az sem utolsó szempont, hogy teljesen kezdő vagyok, így minden nehezebb.Ha valaki ráér, vethetne rá egy pillantást, és írja le, hogy szerinte ezt hogy kéne megoldanom. Amim van: 240x64-es grafikus kijelző....mindjárt írom a linket:
http://www.codix.hu/index/pr240064/PR240064ACMTV.pdf
Tudom, nem ebbe a topicba tartozik, úgyhogy ha valakit zavar, akkor az a hozzászólásomat nyugodtan tekintse semmisnek.''A tudatlant lehetetlen érvekkel meggyõzni.'' William Gibbs McAdoo
-
mityku
aktív tag
válasz aton-hawk #89 üzenetére
LCD?!
Sok szerencsét hozzá! Volt részem átolvasni, ha jól emlékszem ezen a fórumon egy lcd kijelző készítéséről szóló topicot. Hát nagyon sokan szenvedtek vele! Remélem neked kevésbé lesz problémás ez az egész.
T_bee: köszi a tanácsot a kapcsoló bekötését illetően. Sikerült a panelt megcsinálnom, a 2 ventit külön tudom ki-be kapcsolni, máárt csak a kábeleket kell esztétikusabban elhelyeznem.Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
zeus90
aktív tag
Honnan tudok képeket vagy mintákat szerezni ami alpján ki tudom vágni a házamat?
-
kíváncsi
őstag
Hi all!
lehet egy kérdésem?
a videókártyán lévő ramhűtők szerintetek mivel vannak rögzítve? gef3ti200am van és le szeretném szedni róla szerintetek csak símán feszegessem le ?''Jobb lábon meghalni, mint térdre kényszerítve élni!''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest