Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
Én tudom mi a baj hiányzik belőle a G betű!:DD
-
Horbal
őstag
válasz
badbrother #10 üzenetére
Hát nemtom, hallani kéne:
Ez nem fehérzaj szvsz
Nem gerjedés, és nem hálózati brum
Marad a mechanika:
Cserélj hangfalat, egyesével hallgasd őket meg, nézzél át minden csatlakozást, tekergesd a potit(potikat), nézd meg a kábeleket, nincs e eltörve valahol, stb
Ha ezt mind kizártad, akkor marad valami erősítő problem...ja küld meg cd játszóról is, hogy a masinádat kizárhasd mint hibaforrást! -
badbrother
aktív tag
Inkább ilyen folytonos ssssskrssssskrsssskrcssssssskkkrcssskricssssssss
Éppen tegnap örültem nagyon, hogy meggyógyult a cucc, mert mikor bekapcsoltam teljesen hangtalan volt, azaz nem volt semmi alapzaja, csak ha tökig csavartam a potmétert, akkor egy alig hallható sustorgás, de nagyon halk.
Aztán 3-4 óra használat után egyszerre hirtelen megjelent a HANG, ez a zavaró genya, kikapcs-bekapcs után is maradt.
De ma reggel megint semmi, aztán elmentem dolgozni, úgyhogy friss hír nincs. -
Horbal
őstag
Milyen ez a recsegés:?
Folytonos: sssssssssssssssssssssssssssssssss
Vagy: krics-krics-kracs
Esetleg: mélyebb búgás
vagy hangos magas frekijű: beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeep
A folytonos, az erősítő alapzaj, valószínűleg előerősítő, végfok, esetleg elszált az IC.
A krics-krics az poti, csatlakozó, kábel, maga a sugárzó tekercselése, stb, főleg mechanikus hiba...
Mély búgás: hálózati brum, elszállt a földelés valahol
Magas beeeeep: hangkari zaja, vagy gerjed a cucc, tehát valami gerjedés
A fehér zaj az: sssssssssssssssssssssssssssssssss jellegű, ez nem szokott csak úgy megjelenni, alapból van, illetve nincs... -
pweisz
senior tag
válasz
badbrother #2 üzenetére
Nem tudom mi lehet a gond. Lehetne pótméter kopás, de azok alapján amit írtál nem hiszem, esetleg érintkezésihiba, bár az is valószínütlen. Szóval nem tudom :(
-
Zoltán
őstag
válasz
badbrother #1 üzenetére
Hanszóró? Neked van valamid, ami Han Solo -kat szór? Jó neked. Egyébként ha intgrált a hangkártyád akkor azért. Ha nem akkor bocs.
-
j.bravo
addikt
válasz
badbrother #4 üzenetére
:(:(:(
Sajna nekem nem volt még ilyenem, ezért közelebbit nem tudok mondani, de esetleg feltehetnéd a kérdést az ''Okosodjunk hangfalakból'' c. topikban is:
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=85037[/L]
Ott vannak szakik akik talán tudnak mondani valamit. -
badbrother
aktív tag
De igazából sügér vagyok hozzá, a fehérzaj kifejezést meg véletlenül ismerem. A tápegység benne van a mélyládában, és a két kishangszóróból hallatszik csak a zaj, azt reméltem, hogy valakinek ismerős lesz a probléma, és azt mondja majd, hogy ilyenkor általában a fluxuskondenzátor vertikális-horizontális átalakítóreléje a hibás, ezt pedig minden boltban árulnak fillérekért, és betanított csimpánzok végzik el a cserét. :D
Szóval, hogy nem nagy a baj, és olcsó lesz a javítás.
Vagy bármit ami kicsit konkrétabb mint amit én sejtek.
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
válasz
badbrother #2 üzenetére
Nem maga a hangszóró, hanem a benne levő erősítő (ez ugye aktív hangdoboz).
De ha így tudod, hogy fehérzaj, akkor nem vagy nagyon sügér a témához (legalábbis h a kifejezést ismered, és még be is véled azonosítani, arra enged következtetni hogy valami közöd van hozzá, legalábbis műszaki suliba jársz), valószínűleg van neked is ötleted... :)
Én nagyon nem merek találgatni, de mondjuk tápegység, esetleg valami kondenzátor...
[Szerkesztve] -
badbrother
aktív tag
Újabb fejlemény, hogy reggel hosszú pihenés után bekapcsolva nincs semmilyen zaj, csak 4-5 óra használat után kezd hirtelen egyik pillanatról a másikra zajongani.
Mi a fene lehet rossz? -
badbrother
aktív tag
Az utóbbi időben recsegett egy kicsit a hangszóróm, gondoltam biztosan gerjed valamivel, de mivel nem volt zavaró, nem foglalkoztam vele. Tegnap bekapcsoláskor viszont irtóra recsegett, és nem a hangkártya, hanem maga a hangszóró, ugyanis magában ( gép nélkül ) bekapcsolva is ugyanaz a fehérzajszerű hang jön belőle ha egy kicsit hangosabbra állítom. Na ez már zavar.
Mi lehet a baja? Egy Altec Lansing 321-es, a gari vagy még éppen él, vagy mostanság járt le, kicsit pipa vagyok, nincs kedvem becipelni az üzletbe.
Valami felvilágosítás, így távolról jól esne.
Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest