Aktív témák
-
Devil
tag
Nekem vasárnap este 10 kor kezdett kattogni majd kikapcsolt és azóta felismeri a winyád de azt irja hogy disk boot faild. És nem tölt be semmit. Szerintetek lehet még rajta segiteni. Gyanúm szerint nem nagyon.
-
ptiboy
senior tag
OLVASSÁTOK ÉS OKKULJATOK!!!
a történet a következő:
egy kedves barátom osztálytársa (fél éve) vásárolt egy maxtor 80g-s vinyót
pár nap után furcsa hangokat hallatott a vinyó. A gyerek nemvolt nagy észlény így nem garanciága próbálkozott hanem gondolkodni próbált .... ''valam nyekereg megkell olajozni'' mottóval nézegette a vinyóját. Talált is rajt egy kis lyukacskát a ''csapágy'' környékén. Fogta az inekcióstűt, felszívott egy kis olajat és belenyomta (átbökve a műanyag borítást). Ezután bőszen kezdte összeszerelni a gépét. Az említett kedves barátom próbálta lebeszélni, meg h. a garanci talán jobb lenne stb.... A gyerek persze nem hallgatott rá. Miután összeszerelte, és már épp inditaná, barátom csak ennyit mond:''na én most kimegyek''. Kiment. Gép bekapcs. Abba a pillanatban egy hatal durranást hallott. Visszamegy a szobába. A egyerek megszeppenve pislog ki a fejéből, ül a székén, egy szót sem szól. Barátom körbenéz, és mit lát: a ház oldal szétnyílva mint egy virág, a vinyó a szoba másik felébe a földön.
A tanulság a következő: Mennyünk ki a szobából! :DDD -
zsolt123
csendes tag
Az alább leírtakat csak saját felelősségre stb. stb.:
Ha már nagyon kattog, akkor előbb-utóbb egyszer csak nem fog többet felbútolni. Ilyenkor nem kell kétségbe esni: be kell tenni egy másik gépbe (hogy ne ő legyen a rendszervinyó), és 3-4 bútolásonként egyszer általában ilyenkor még lehet róla olvasni (tehát az adatokat még le lehet menteni). Ha 8-10 újraindításból egyszer sem működne, akkor keresel egy megfelelő méretű torxot, és lecsavarod a vinyó fedőlapját (a címkék alatt is van csavar!). Ezután egy fogpiszkálóval (mágneses csavarhúzóval NE!) megpöckölöd egy kicsit a fej(ek)et. Értsd: a fejet tartó lemezkét egyszer-kétszer kicsit megpengeted, elhúzod a lemezfelülettől és elengeded. Persze csak óvatosan. Ezután általában még annyi ideig működőképes lesz a vinyó, hogy leszedd a legfontosabb adataid. Nem tudom, hogy ez miért van így, de nekem már négyszer bevált (egyszer nem).
Ismétlem, csak akkor próbáld ki, ha már nem garis a vinyó, teljesen bekrepált, és kellenének róla az adatok, viszont annyira azért mégsem, hogy a Kürtnek 2-300 rugót kicsengess érte.
Hogy jön mindez a kattogáshoz? Mind az öt vinyó úgy kezdte, hogy először egy kicsit kattogott... -
_Volkovy_
nagyúr
Október óta kattog a rendszervinyóm,egy most 2 éves IBM DeskStar 40 gigás darab,állítólag vezeti a halálstatisztikát..Szerencsére csak kattog,de amúgy megy,talán csak azért mert ki van lazulva a tápcsatija a sok ki-be rakástól.
-
Bobo69
csendes tag
Ha kattog a winyó akkor pár héten vagy hónapon belül megfog halni :((
-
tildy
nagyúr
Nekem csak félóránként csinál a maxtrom egy ilyet: tikkk.De ennyi.LEhet be akar halni?
[Szerkesztve] -
fogtunder
nagyúr
Most jut csak eszembe, hogy az én Samsungom is kattogni kezdett először, aztán elkezdte menet közben újrapörgetni magát, aztán mire észbe kaptam és elkezdtem kiírihógatni a cuccokat róla, már meg sem akart moccanni. Azóta van egy Maxtor a helyén, műkszik rendesen, bár nem az én gépemben, hanem tesóméban.
-
TudorVigyor
aktív tag
''a fok 60000 -et mutat az 1/hó -nál a siguardiannál
ezt hogy kell érteni?''
Ezt úgy kell érteni, hogy a SMART kiolvasó progi írói csak azt tudják, milyen ATA parancsokat kell kiadni, de hogy melyik adat mi, arról a legkevesebb fogalmuk sincs. De ez a 60000fok/hó prognózis mindent visz. Havi tendenciamérés pillanatnyi hőmérsékletből...
[Szerkesztve] -
Yogimo
csendes tag
Vinyó kattogás:Egyszerű a válasz hány eszköz van rákötve a tápodra?
illetve fogadjunk 300 Wattos a tápegységed vagy annak akinek kattog
Megoldás: Ki kell cserélni egy 400 Wattos tápra és megszűnik a kattogás!!! -
TitiRii
senior tag
nagyon egyszerü hiba okra senki nem gondol?:D
nekem ugyan ez volt a 40 gbs ibm el.
katogot,(igaz az fel és lepörgött mellé) mignem kiderült hogy egy egyszerű táp csati érintkező hiba :) -
kgabesz
tag
pár hónapja pontosan ezzel a problémával indítottam topicot
egy Quatum 10GB kezdte ezt csinálni nála, egyre gyakrabban, míg végül meghalt teljesen
én a felmelegedésre tippelek, bár elég öreg volt már
egy darabig bizakodtam, hogy elmúlik, de egyszer aztán totál meghalt
most már nem kapcsoltam be egy ideje, de szerintem ha elindítanám, menne egy darabig, aztán megint rákezdene a muzsikára
egyszóval hasonló cipőben jársz Te is szerintem, és nincs megoldás
az olvasófej kattog, mert állandóan pihenni akar... :(
[Szerkesztve] -
sapphire
csendes tag
Mert szar, vegyél másikat!!!!!!
-
beeboy
addikt
no feltettem két smartprogit is, az egyik a hőmérsékletre ír valamit, a másiknál minden oké.
egyébként 33 fokos a vinyó.
a fok 60000 -et mutat az 1/hó -nál a siguardiannál
ezt hogy kell érteni? -
TudorVigyor
aktív tag
Élettartam becslés SMART alapján húzósabb, mint látszik. Hetenként-havonként valóban összesítést kell készíteni róluk, de akkor sem kaphatunk pontos dátumot a lehalásra.
Kattogó Maxtor: az valszeg tényleg nem táp. Sajnos nem ez az első topic a témában, és félek, hogy tele leszünk ''kattogó Maxtor'' topikkal hamarosan. Összesítve az volt eddig a végkövetkeztetés, hogy a Maxtor kattogás az baj. Ez a saját tapasztalatom is, először úgy 2 hónaposan kattant meg, néha-néha ismétlődött, másfél évesen pedig ''hirtelen'' behalt. A kisker szerintem már vissza is venné neked, ha bizonygatnád, hogy gyakran kattog, csak kérdés, hogy melyik nagyker hogy kezeli az ügyet. Saját vélemény csak, de úgy tűnik, hogy az olcsó ár és a precizitás egyszerre nem megy. Ebben a témában azért mégis az egyik korai IBM ''deathstar'' a csúcs (talán a 60-as széria), amit néhányan úgy javítottak, hogy meghúzták a csavart, ami a tányérok tengelyét tartotta. Persze az igazi deathstar jelenség nem ebből, sőt éppenhogy a rengeteg IBM-féle újításból fakadt, elsősorban az üvegtányérból, amiről meg levált a mágneses réteg (a 120-as még ilyen volt). A Samsung ilyen szempontból extrabiztonságos, mert abban aztán nem találsz semmi újítást SZVSZ.
[Szerkesztve] -
xcbiker
addikt
nálam anno a melegedés okozott kattogást a maxtor dmp9 120gb/7200/8mb-nél.
-
naga
senior tag
Ha csak kattog néha, de megy hibátlanul, azért biztos nem cserélik ki, kár visszavinned szerintem.
-
Goose-T
veterán
Az, hogy az AIDA egyszer kiírja az adatokat, abból semmire nem tud következtetni, szóval semmit nem ér az egész. Ha egy érték a határérték alá megy, azt már nemigen éli meg a vinyó, addig viszont rendben-t ír úgy is ki. A monitorprogik viszont folyamatosan nézik az adatokat és extrapolálnak a változásokból.
-
beeboy
addikt
válasz
fogtunder #16 üzenetére
a 3 év gari miatt vettem, különösebben nem izgat ha bekrepál, csak ez ilyen felemás dolog, nem hiszem hogy garanciális hiba lenne, bár ki tudja.
egyébként 1.5 éve vettem, mikor bejöttek, és eddig semmi nem volt vele.
csak gyanús, hogy pont egy ki-be rakás után kezdi csinálni -
fogtunder
nagyúr
Szerintem ezért nem érte meg Samsungot venni, nekem is elszállt egy 60 g-s rohadt sok cuccal 4 hónap után. Ha legközelebb winyóvásárlásra adod a fejed, vegyél a ''régi motorosoktól'': Seagate, Maxtor, Western Digital, amelyik tetszik. Én speciel Seagate mániákus vagyok, de vaalmilyen oknál fogva manapság mindenki Maxtort vesz. Nekem is van egy 40-es, de csak adtattárolásra használom, mert a Barracudám gyorsabb. És szerintem halkabb is.
-
Goose-T
veterán
Szerintem telepíts valami S.M.A.R.T. monitor progit (SIGuardian, Active Smart Monitor, ilyesmi). A SIGuardian az adatok változásából következtet a behalás várható dátumára. Egy-két hét után már használható adatokból tud dolgozni. Ha akkor ír ki valami közeli dátumot, az már hihetô lehet.
-
marcee
addikt
Pár hónapja azt mondtam volna, hogy a végét járja, mert általában tényleg ezt jelzi. Azóta viszont egy cimbimnél, akinek a Maxtor-ja (5400rpm, 40GB, ~2 éves) kezdett kattogni, majd megfeküdt a tápja, tápcsere után, kb. 2hónapja gond nélkül megy a vinyó.
A kattogás egyébként valami fej veregetés hangja, ami mintha melegedéssel és kalibrációval függne össze, de nem vagyok bennne biztos. -
beeboy
addikt
Hali!
elkezdett kattogni egy vinyóm, mitől lehet?
a rendszeren nem változtattam, csupán ki-be szereltem.
ez nem hiszem hogy megviselte volna
nem a székelés hangja, összefüggéstelenül néha kattan eggyet, még ha nem is folyik rajta tevékenység, hanem pl. pendrájvról dolgozok.
Táp és vírus kizárva :)
Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futás, futópályák
- Assetto Corsa EVO
- Linux haladóknak
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Szólánc.
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- 3 hónapos Samsung 990 Pro NVMe M.2 2 TB 33 hónap garancia!!!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest