- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Plazma TV topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vincent_
aktív tag
válasz
JuhFeri #2506 üzenetére
"a szemelyi igazolvany neve megegyezett a bankszamlan levő névvel" -> ebben csak abban az esetben lehetsz biztos, ha utalt neked arról a bankszámláról.
Utaláshoz idehaza (sajnos) bármilyen név megadható, a bank át fogja azt utalni, akkor is, ha teljesen más névhez tartozik a számlaszám. -
Vincent_
aktív tag
válasz
karakpecze21 #2255 üzenetére
Végre valami jó hír!
-
Vincent_
aktív tag
Én teljesen meg tudom érteni, hogy valaki miért nem ad szívesen fel utánvéttel/futárral csomagot. A vevői oldalt (az elvárást, az igényt) persze könnyű belátni és megindokolni (bizalmatlanság, "úgyisátvernek", stb.), de az eladói oldalon azért kicsit más a helyzet.
Én pl. futárt rendelni azért nem szeretek, mert egyrészt csak munkaidőben jönnek ki, és 100% biztosan akkor fog érkezni, amikor pont nem érek rá, bármilyen okból, és egyszerűen nem tudok elszakadni. Ez fel sem merül a vevőkben, hogy az eladó nem tud egész nap a megcsörrenő telefonra várni, csak hogy elvigyenek tőle egy csomagot. Ha már postázni kell, akkor hadd intézzem én ott és akkor, ahol és amikor nekem jó (és ne a munkaidő közepén, random állítson be a futár, hiába írom bele megjegyzésbe, hogy fél órával előtte hívjon).
Másik "elvárás" amibe rendszeresen belefutok, hogy sokan a postára adást teljesen automatikusnak, grátisz, ingyenes plusz-szolgáltatásnak gondolnak. Mintha fürtökben teremnének otthon a csomagolásra felhasználható egységdobozok és a csomagoló eszközök, a postára pedig hobbiból járok, a sorban állás pedig kimondottan örömet okoz számomra. Ugyanez igaz a személyes átvételre is, itt is szükséges azért némi kölcsönös (!) rugalmasság.
Amikor utánvétes, bőven 1000 Ft feletti kézbesítést előre kifizet az eladó egy számára ismeretlen embernek, az persze a vevői eladói oldalról teljesen logikus és elvárható (főleg 0 közeli pozitívval). Fent leírták már, hogy ha a kedves vevő közben meggondolja magát/talál másikat/megbetegszik a macska, stb.-stb., és bármi miatt nem veszi át a csomagot, akkor a feladási díj mellett a visszakézbesítés díját is bukja az eladó, ha vissza akarja kapni a feladott terméket.
Ezek miatt szoktam azt a köztes megoldást javasolni, hogy utalja/fizesse be bankszámlára legalább az utánvételes feladás díját, a többit pedig majd az átvételkor kiegyenlíti. Persze sok esetben ez sem működik (pont azért nem utal, mert pl. nincs bankszámlája, befizetni pedig nem tud, mert messze van a banktól). Olyankor tényleg bizalomjáték indul, ahol - még egyszer hangsúlyozom - csak az eladó veszíthet az utánvétes ügylettel. Vevőként erről sokan megfeledkeznek, vagy végig sem gondolják a másik oldalt.
-
Vincent_
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2136 üzenetére
A mi band-os fórumon is közzétett fényképek alapján teljesen alaptalan volt a feltételezés, hogy hamisítványt kapott a kolléga. Ezt ott többen is megerősítették.
Ez, valamint az ott publikált, erre vonatkozó üzenete úgy vélem alátámasztja a tévedését.
Magát a rágalmazást meg nem történtté persze nem lehet tenni, de az is valami, hogy azok legalább törlődtek a fórumról (enyhítő körülmény).
-
Vincent_
aktív tag
válasz
sutykuru #2099 üzenetére
"Ilyen nincs, max ha önként vállalja, de ott feltétel a bontatlan csomagolás..."
Elállási jogról tényleg nem hallottál még?
14 nap mindenhol kötelező (online vásárlás esetén), de az edigital pl. 40 napot vállal. A bontatlan csomagolás sem feltétel.
Jó lenne, ha néha olvasgatnál az ész osztása előtt.
"Itt meg kavarsz egy-két dolgot, ez sem így van." -> akkor hogyan? Mesélj kérlek!
-
Vincent_
aktív tag
válasz
danilla #2096 üzenetére
Melyik rész az irreleváns? Ha vissza akarom kapni a pénzem, mert nem vagyok megelégedve a termékkel, akkor - hangsúlyozom még egyszer - ÉN mindent megteszek, lehetőleg minél hamarabb ezért (értsd: visszajuttatom a terméket az eladónak).
Szigorúan magamból kiindulva én pl. azzal kezdeném, hogy ha tudva tudván vagyok annak, hogy több hónapig (!!) nem leszek az országban, akkor:
- nem az utolsó napokban veszem meg a 100+k-s notit
- ha mégis, elmegyek egy szakboltba megvenni azt (30 napos elállás FTW)
- ha mégis használtat választok, azt lehetőleg nem gyártói felújítottként veszem (azokból én még nem láttam magyar bill-es kiadást amúgy)
- rakaszkodom a 3 nap pénzvisszafizetéshez
- ezek megléte után lehetőleg nem az utcán, az adás-vételt sebtében letudva
- és pláne nem mást küldve magam helyett teszem meg.És a legfontosabb: Ha valamit a bolti ár töredékéért kínálnak, úgy érdemes azt alaposan szemügyre venni, és átgondolni az adás-vételt. Írom ezt az én néhány rosszul elsült (és szerencsére számtalan sikeres) adás-vételemből tanulva.
Amúgy a magyar fogyasztóvédelem világosan megfogalmazza az ilyen eseteket, és vitás esetekben ott is a cél az eredeti állapot visszaállítása, mivel az a legtisztább helyzet.De az, hogy ez a vevő okán csak hónapokkal később lehetséges, azért mégiscsak elég szomorú.
1000+ tényleges, sikeres, visszaigazolt adásvételt (régi + új aprós rendszerek) amúgy sokmindennek hívnék, de e-pénisznek biztosan nem...
De elnézését kérem mindenkinek, ha ezzel bárki lelki világát is felkavartam. Nyilván ehhez is (mint a focihoz) mindenki ért itt a fórumon, ezt már számtalanszor megtapasztalhattam itt.
-
Vincent_
aktív tag
válasz
sutykuru #2093 üzenetére
"És igen az utcán vette át anyum, mint a másik 15023232423 csomagot is, eddig nem volt gond." vs. 64 kőkemény pirospont. A 15023232423 adás-vételről valamiért nem készült piros, OK. Nem e-pénisz méregetés, csak a kettő közötti totális ellentmondás tűnt fel.
Nekem eszem ágába nem jutna elküldeni valakit utcai átvételre magam helyett egy 100+k-s termékért, de nem vagyunk egyformák.
-
Vincent_
aktív tag
válasz
Predator2 #2091 üzenetére
"mert magában a hirdetésben nem szerepelt, csak 1231231 hozzászólásban". Tessék? Nem olvastad végig, hogy mit fogsz venni? A gyári felújítottság sem volt benne a hirdetésben? "Foglalkoztál az üggyel". Hát ez nagyon szép és jó, de visszajuttatni képtelen lettél volna (akár úgy, hogy otthon hagyod, és anyud elviszi feladni postára)? Írtál felháborodott leveleket, aha, értem. Akkor még egyszer a kérdés: tettél valamit is érdemben az ügy megoldására?
Valamiért azt gondoltam, hogy tanácsért jöttél ide a fórumra, nem siránkozni. Leírtam, hogy ha nem vagy elégedett (az amúgy szerintem korrekt) ajánlattal, tedd meg a feljelentést.
Ha én adnék el valamit, és a vevő hónapokig nem tudná visszaadni a problémás terméket, és utána problémázna egy 120.000 Ft-os gépnél 8000 Ft-on (ha jól értem, ennyit kellene kifizess, és meglenne a bill-ed), arról meg lenne a véleményem.
Nem értem, miért ekkora a mellényed (64 pirosponttal), vagy miért vagy megsértve. Az a baj, hogy nem azt írtam, hogy húúúúú de sajnállak, pedig te mindent elkövettél, hogy ne lehessél átverve? Hát nem, de emiatt hadd ne kérjek már én elnézést... Legközelebb így talán sokkal jobban végiggondolod, hogy miért kéri valaki a bolti ár felét/kétharmadát egy termékért mielőtt rácsapsz (gondolom a 120k-s noti bolti ára 200+ felett lenne, ezért írtam azt az árat).
-
Vincent_
aktív tag
válasz
Predator2 #2089 üzenetére
200 rugóért veszel gyári javított notebook-ot, amiért nem tudsz/akarsz személyesen elmenni, ezért egy hozzá nem értőt küldesz érte, aki az utcán veszi át neked. Ez így kb. orosz-rulett. Amikor kiderül a turpisság, nem követsz el mindent (azonnal feladni/visszavinni a jóembernek a cuccot), hanem inkább elmész több hónapra, hogy "majdutána" foglalkozol vele. És így, hónapokkal később hőbörögsz, és kötsz bele mindenkibe, aki nem ért veled egyet.
De tudod mit? Vidd perre az ügyet, és majd írd meg, mi lett a vége, komolyan érdekel!
-
Vincent_
aktív tag
válasz
Predator2 #2087 üzenetére
Már megbocsáss, de miért velem szemben vagy arrogáns? Láttad átvételkor, hogy rossz a bill? Ha igen, miért vetted át? Ha másnap láttad meg, miért nem intézted azonnal (még akkor) a visszacserét? Továbbra sem értelek, igazából ez a te tanulópénzed volt így. Több hónapos út előtt egy-két nappal, gyári-cserés gépet venni akkor is nagy bar... izé... merészségre ad okot.
-
Vincent_
aktív tag
válasz
sutykuru #2071 üzenetére
Nem a jogról van itt szó, hanem hogy mi az elvárható egy ilyen helyzetben (mind eladó, mid vevői oldalról). Vevőiről szerintem elvárható, hogy a vevő mindent elkövessen, hogy 3 napon belül visszakerüljön a termék, ha tényleg nem kell neki a cucc. Eladóként pedig én is nehezen tudnám elfogadni, hogy hónapokkal később álljon elő bárki egy ilyen igénnyel. De lehet, hogy te rugalmasabb eladó lennél.
-
Vincent_
aktív tag
válasz
Predator2 #2060 üzenetére
Nem, egy másik tag volt az, aki ugyanúgy hirdet ma is még, bár más név alatt, mint régen (csak a fényképe azonos). Igazság szerint úgy volt az enyémnél írva, hogy "magyarított" billentyű, és mivel akkoriban pont olyan bizniszben voltam, hogy gyárilag cserélt Dell billentyűket adtam el (magyar bill-eket, mert a cég, akiknél rendelték a gépeket német bill-t kértek, de azt a magyar disztribútor nem tudott szállítani, így külön rendelték meg a német bill-eket, a magyarok így feleslegessé váltak, itthon meg örültek neki a user-ek, akik így aprópénzen (a bolti ár harmadáért) megkapták a magyarítást), így teljesen abban voltam, hogy ez is így, utólag lett kicserélve. Erre láttam, hogy ráragasztott matricákról van szó, ami azért nagyon nem ugyanaz...
A gyárilag javított notit megvenni is nagy merészségre vall amúgy...
-
Vincent_
aktív tag
Az szomorú. De nem is értem, nem tudta, hogy mit vásárolt?
Predator2: így én is jártam. Elhozta a tag házhoz a notit, előkapta, és akkor láttam, hogy átmatricázott volt a billentyűzet. Sajnos így nekem nem volt jó, de még neki állt feljebb. A mai napig árul amúgy itt számlásan gépeket a tag, csupa pirossal.
Észnél kell lenni.
-
Vincent_
aktív tag
válasz
angclung #1995 üzenetére
Szerinted ez hány nap, mire visszakap a feljelentő bármilyen dokumentumot, amivel le tudja tiltani a postán a kifzetést (mert hogy erről lenne fentebb szó).
Az egy másik dolog, hogy a feljelentést hogyan lehet leadni (és 1-2 év alatt talán lesz is belőle valami [ha sikerül más kis értékű csalásokkal összevonni]).
-
Vincent_
aktív tag
Akinek rutinja van már a rendőrségi feljelentgetésekben, annak tényleg pikk-pakk megvan (legyen utazgatással együtt mondjuk 2-3 óra), utána ha mákja van, még talán nyitva is a posta, ahol tud kopogtatni a feljelentéssel.
Az egészre elmegy legalább 3-4 óra. Az ugye megvan, hogy az utánvétes kifizetéseket már másnap teljesíti is a posta? Ergo ha reggel veszed át/fizeted ki, és egyből kiderül a turpisság, és egyből mész intézni a rendőrséget + postát újra (fél nap), akkor talán beleférsz még a tárgynapba. Minden egyéb módon (=másnapi postás blokkoltatás) a pénzt a posta már elutalta a feladónak.
Ennyit az utánvét biztonságáról. Ahogyan már fentebb is írták a kollégák, tapasztalt kollégától kell venni, és kész.
-
Vincent_
aktív tag
válasz
entoni1989 #1978 üzenetére
Nem értelek. Belementél, hogy felutazol a notebook-ért órákon át. Ehhez képest a negyedmilliós notebook-ot úgy vetted meg, hogy meg sem nézted rendesen (még a külföldi bill. sem tűnt fel). Felajánlották a visszacserét. Mit akarsz még?
-
Vincent_
aktív tag
válasz
entoni1989 #1976 üzenetére
Továbbra sem értem, hogy mehettél bele a parkolóban letudott adás-vételbe... Tipikusan túl szép, hogy igaz legyen, most meg futhatsz a pénzed után...
-
Vincent_
aktív tag
válasz
entoni1989 #1972 üzenetére
A másik fél negatívjainak eltávolítását nem értem én sem. Egy moderátor oldja már fel ezt a helyzetet pls.
-
Vincent_
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Quadro FX 570 eladó
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest