Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
Tomi13
senior tag
Sziasztok
Húztam kicsit a gépet,elindítom a primeot torture testel,az első test 1 után folyamatosan ezt írja ki: Illegal Sumout, possible hardware failure, ez mitől van?Mit állítsak át? -
Senki?Ennyire láma kérdés?
-
up
-
Nem biztos,hogy hiba,de nem tudom mire vélni.
Elkezdtem futtatni a prime-ot,de 1 óra után is csak a legelső tesztnél tart.Azért furcsállom,mert a régi rendszeremmel 1 óra után már kb a 4. teszetet futtatta,s a jelenleginél is ha a procit visszaveszem 2500-ra(konfig adatoknál) akkor 12 perc után leáll hibával.
Viszont nem fagy le a gép és megy is a program,mert iszonyatosan le van terhelve a rendszer.
Normális ez vagy ha nem akkor mi lehet a gond,miért nem áll le?
szerk:mindkét esetben alapfeszen megy a proci
[Szerkesztve] -
ra^ven
senior tag
Én alap Prime ellenes vagyok
Mondtam már emberkéknek, adott a lenti konfigom húzás nélkül, frissen újratelepítve a rendszer, ismétlem minden alap. => a Prime torture test hibazik 1 perc után. Miről beszélünk?
tesztprogik amik nem jeleztek hibát még húzott állapotban sem: Goldmemo, Memtest, Proc stability teszt.
Sztem nem lehet készpénznek venni a Prime-et. -
PonPon
senior tag
Ez a memtest hogy müxik? Kiirom azt az iso-t egy CD-re és kész? Megprobálom...
-
Flashy
veterán
ja és memóriát tesztelni http://www.memtest.org/ ezajó, mert itt nem szól bele hogy windóz hülye vagy ilyesmi.
-
PonPon
senior tag
Na most nézem hülyeséget irtam. Szoval külön-külön a ramokal megy a gép, de az egyikel a prime95 nem fut le, hanem azt irja ki amit oda beillesztettem.
Akkor azzal lehet vmi gubanc?! -
PonPon
senior tag
Hali! Van 2*512 Ramom, ha bennvan a kettő a gépe nagyon nem akar müködni, külön külön jó. Szoval elindítottam a Torture tesztet, egyikkel lemegy másiknál megláá és ezt irja ki:
AMD Athlon(tm)
CPU speed: 2500.24 MHz
CPU features: RDTSC, CMOV, PREFETCH, MMX, SSE
L1 cache size: 64 KB
L2 cache size: 512 KB
L1 cache line size: 64 bytes
L2 cache line size: 64 bytes
L1 TLBS: 32
L2 TLBS: 256
Prime95 version 23.8, RdtscTiming=1
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Sz@r az egyik ram?? -
peterqe
aktív tag
Memót nem biztos, hogy tudom járatni szinkronban, próba cseresznye.
Egy ''sima brand'' (D43-as, de nem hiszem, hogy a tuning széria) RAM-tól a by SPD 2,5 3 3 7 szerintem nem olyan rossz. (Aida 5000/2000-et mért) szinkronban nem tudom meddig megy a RAM, majd kitapasztalom. Volt előtte tuning RAM is a gépben, 3 3 3 8 -on 480-on 3.6 GHz mellett, és ott is csak 5900 volt az olvasás, szal annyira nem vagyok elégedetlen. (tekintve, hogy 2 GB RAM ül két napja a gépben)
Feszt max mennyit lehet adni a memóknak? (2,5 vagy 2,6 alapfeszre emlékszem)
[Szerkesztve] -
peterqe
aktív tag
-
Mennyi?
aktív tag
Sziasztok!
...és ha a Prime /majdnem: egy kis plusz fesz/ alapjáraton hibázik, akkor hol kellene a hibát keresni? -
peterqe
aktív tag
Tényleg csak egy pici fesz emelés kellett:
1,575-re emelve a feszt teljesen stabil a gép, érdekes módon a hőmérséklet nem emelkedett érezhetően. (Prime 95-tel maximum 59 fokosra tudtam felfűteni fél óra alatt a procit)
Kíváncsiságból megnéztem everesttel a feszültségeket: nálam is van azért ingadozás, terhelt állapotban akár 0,05V is.
Kicsit visszatérve az agyontelepített Windowsra:
Összevissza telepített driverekkel a 3Dmark2003: ~11500
Friss rendszer: 12800
(proci 3.0@3.75, X800XT PE húzás nélkül, a mem 5:4 ben 200-on megy) -
peterqe
aktív tag
-
Loretto
veterán
-
peterqe
aktív tag
Lehet, hogy torture tesztnek hívják.
Erre van épp egy topic, ahol azt mondja a srác (westlake talán?), hogy mégsem feszel alul a lap.
Igzából arra voltam kíváncsi, hogy lehetnek-e a memók is hibásak (újak, hynixD43, nem tudom, hogy a tuning fajta-e, de alapból klasszak szerintem az időzítések, feszemelés nélkül ugyan nem mennek alacsanyabb időzítéssel), mert az változott a gépben, nomeg a húzás. -
peterqe
aktív tag
Egyébként lehet, hogy eddig nem izzasztottam eléggé a vasat, azért nem hibázott sosem.
Letöltést napokig hibátlanul viszi...
Alapfeszen egyébként 3,6-on megy hibátlanul.
Hoppá, tényleg: 3,75-ön igazából csak pár napja használom. 1600x1200-ban is csak pár napja kezdtem nyomatni a játékokat.
A kerekítési hiba szerintem is a procira utal.
RAM hibánál mit írna ki a Prime? -
peterqe
aktív tag
Proci húzott, de egyáltalán nem melegszik. (3@3,75 üresjáratban 39 fokos, 1,55V)
A fezültségek stabilnak mondhatók, (Enermax 365), minden érték picivel az előírt felett van. Procinál max 0,05V-ot ingadozik a fesz.
Memó tegnap került bele 4x512 MB Hynix (by SPD: 2,5 3 3 7)
Igazán hosszú tesztet nem futtattam, játékok közül csak openGl-esek fagytak. (CoD, DOOM3)
Ha a memó bizonytalankodik esetleg, max hány Voltig érdemes emelgeti a feszültséget? -
eziskamu
addikt
Egyáltalán mit ír ki? Milyen hibát, mert a leírásában azt írták, hogy egy bizonyos hibát okozhat rossz meghajtóprogi.
-
Windows hiba nagyon nem valoszinu.
-
törölt tag
nem tippelnek vindoz hibara. sztem a prime kicsike, nem hasznal kulso dll-eket, szal onmagaban fut. ha hibazik, akkor inkabb a vas lehet az oka. ezert is szoktak huzott gepek tesztelesere (is) hasznalni. ha hibazik, akkor tul lehet huzva a proci (vagy huzas nelkul is tulmelegszik) esetleg a memoria van agyonhajszolva (huzas, idozitesek) vagy hibazik. a memoriat a vegere hagynam, mert sztem keves memot hasznal, tehat a memoriahiba megallapitasara jobb talan a goldmem v ilyesmi.
-
peterqe
aktív tag
A Prime 95 a Stress Test alatt egy kerekítési hibát dobott.
Egy db hiba hibás hardvert jelenthet, vagy az összetákolt windows (értsd: totálisan agyontelepített rendszer) is lehet az oka?
Nem volt időm még az újratelepítésre, a hardverváltozás ''csak''annyi volt, hogy egy IC7-G helyett most egy IC7 figyel a gépben.
Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest