Hirdetés

Aktív témák

• pepepapa

tag

válasz ödönke #4 üzenetére

Yahh, eddig azt hittem csak én vagyok ilyen pihentagyu, hogy ilyesmin töri a fejét. A háztartási hütök két nagy csoportra oszthatók, ''kompresszoros'' ez a leggyakoribb és hőcserélőnek freon 12 typ gázt használ a másik szorbcios itt valami szalmiák oldatot használnak ilyen pl a 12v-os auto hütötáska de háztartási méretben is van. legnagyobb előnye a néma üzem. mindkét rendszer azon az elven müxik, hogy a párolgás hőt von el. /abszorc/ a zárt tartályban lévő szalmiák oldatot egy fütőtestel /12v/ fütik minek hatására nyomás keletkezik ezt egy szük keresztmetszetü kapilláris csővön vezetik a kiutágulo hütötérbe ahol a párolgás hőt von el. A kompresszor elve is hasonló itt a kompresszor hatalmas nyomással préseli a freongázt a kondenzátorba--a hátán lévő rácsos hőleadó/ innen szük keresztmetszetü kapilláris csövön megy a hütötérbe ahol a kitáguló keresztmetszet miatt párolog-hőt von el /ez a fagyasztó rész/ számitogéphez egyik sem lenne kis méretü meg egyszerü sem. tetejébe a szorbcios rendszer nagyon csendes de lassu.

Aktív témák