Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
gyűrjük egymást az epia px-szel ubuntu alat... a rendszer már felment, analóg videóval 0 probléma. viszont épp azért vettem ezt, mert van rajta dvi. itt kezdenek kezdődni a problémák... analógon felismerte a monitort, digitálisan nem. holott fordítva logikusabb lenne (másik vidkártya ezt a monitort is jól felismerte, csak a via ilyen béna...). gdm bejelentkező ablak 1024x768-ban jön be... az 1280x1024 bal felső részén. bejelentkezés után megy a rendes felbontás. 3d-gyorsítán van, de az xserver-xgl után nem indul az x, úgy tűnik, compiz nem lesz rajta. a szenzort észreveszi, hogy van valami, de kezelni nem tudja. utánakerestem a viaarenán, nincs még hozzá semmi. a procc sebességét automatice állítja a rendszer, idle 800MHz. megterhelve 1000MHz.
a vinyó elég csúnyán köhög, egyzer mindenféle unknown hibákat írt ki (driveready seekcomplete), de a messagesben nincs nyoma.
hangra még esélyem se volt, mert a kivezetéseket nem csináltam meg. most azon agyalok, hogy adjam-e fel a dvi-s mókát, vagy kínozzam tovább, hátha észhez tér.
de legalább annyit már elértem, hogy nem írja ki, hogy signal out of range.
konklúzió: a via se szereti a linuxot...
Új hozzászólás Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- Robotporszívók
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- A felhőbe ment terv: adj ötmilliárdot, kapsz százmilliárdot!
- Futás, futópályák
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÚJ HP All in One 24-cr1234na PC - 24"FHD IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo MIIX 520-121KB i5-8250 8Gb 256Gb NVMe, számla, garancia
- iPhone 15 Pro Max 512GB 87% Esim-es verzió (3hónap Garancia) Kijelzőn pici folt!
- iPhone 15 Pro 128GB 89% (1év Garancia)
- HP ProBook x360 435 G8 Ryzen 5 5600U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest