- Apple MacBook
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen notebookot vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- Milyen processzort vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.bone
senior tag
Sziasztok,
Bitfeenix Prodigy-ben csücsül a konfigom.
Szeretnék VGA-t upgradelni MSI GTX 960-ra. Mivel nem vagyok otthon nem igazán tudok ránézni élőben.A most benne lévő kártya : // H:42.5 // L:241 // W:137 //
A GTX pedig két slot helyet foglal és: // H:40 // L:267 // W:139//Szerintem bele fog férni gond nélül. Vagy lehet valami amit nem vettem számításba?
Köszi,
üdv,
b -
b.bone
senior tag
válasz
contaxg #15777 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkitől!
Viszont, ha már F34R fórumtárs említette, hogy nehézkes CPU hűtőt szerezni ami elfér a táp alatt, akkor had kérdezzem már meg, hogy a gyári Intel hűtő egyáltalán befér alá?
Illetve abban az esetben, ha igen és nem húzom a gépet. Érdemes egyáltalán rá más hűtőt venni? Annak idején a core2duo-ból is dobozosat vettem és sosem volt szűk keresztmetszet a CPU fan. Max az ilyen P4-es időkben 10 éve
Köszi!
-
b.bone
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék vásárolni egy új gépet főleg játékra. Sajnos nincsen semmi tapasztalatom Mini-ITX téren, de az elmúlt pár napban azért utána olvasgattam valamennyire a témának.
írtam egy listát, hogy mit vennék, tőletek pedig véleményt kérnék, hogy ez vajon így működne-e egyáltalán. Nem e fog túl melegedni, meg egyáltalán belefér-e rendesen a VGA. (én úgy gondolom igen, de hátha van amire nem gondoltam)
Kell esetleg vennem más CPU hűtőt, vagy ház ventilátort, vagy whatever? Esetleg tudtok ajánlani itthon is kapható megfelelőbb házat? (5.25-ös hely feleseges mert úgyis csak OS installhoz fog kelleni az olvasó az meg van USB-s)Előre is köszönöm.
Cooler Master Elite 120 Advanced*(RC-120A-KKN1)
ASRock Z77E-ITX *(Intel s1155)
Intel Core i7-3770 3.50GHz BOX
2db CORSAIR Vengeance DDR-3 8GB/1600 *(CMZ8GX3M1A1600C9)
Samsung 128Gb SSD 840 Pro Series*(MZ-7PD128BW)
GIGABYTE ATi Radeon HD7850 2Gb OC *(GV-R785OC-2GD).
-
b.bone
senior tag
Hi,
Köszönöm a segítséget.
Igaz elég határeset méret és hőtermelés szempontjából is, de úgy döntöttem, hogy összeteszem a rendszert. Ha nem jó max veszek valami más házat a lapnak. A kis házba meg teszek valami atomot aztán lesz belőle NAS vagy whatever.
Még vacilálok hogy Intel vagy Zotac lap legyen. Mindenestre úgy néz ki, hogy -mivel itthon nem lehet kapni őket- egy cimborám fog nekem hozni angliából valamikor április közepe fele. (azért még felhívok pár boltot aztán ha sikerül szerezni megveszem itthon)
Természetesen fogok mérni, fényképezni és posztolni is ha megvagyok vele.
üdv,
-
b.bone
senior tag
A következő szerepel a maunaljában:
"The M350 is Industry's smallest universal enclosure capable of housing mini-
ITX boards ranging from tiny Atoms to fully featured desktop or mobile CPUs.
The M30 permits fan less operation (natural air convection via hundreds of tiny
holes) for TDP < 10 watts and CPU-only fan for
TDP <= 65watts."Továbbá a weboldalon látható képek között van egy olyan ahol gyári intel hűtővel van benne valamilyen CPU. Tehát, hogy a kérdésedre válaszoljak. Dobozos CPU ra gondoltam.
Néztem zalman hűtőket de azok közöt egyet sem találtam ami belefért volna ebbe. -
b.bone
senior tag
Sziasztok,
A kérdésem továbbra is az lenne, hogy egy ilyen alaplapnak egy Core i3-al elég-e ez a táp (max egy 2,5" HDD kerul mellé). Illetve, hogy vajon meg fog-e főni ebben a házban vagy sem.
Üdv,
-
b.bone
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék építeni egy a monitor hátuljára, VESA foglalaltra szerelhető kis mini PC-t.
A következőre gondoltam.M350 Universal Mini-itx ház
Táp
Intel vagy Zotac alaplap
Core i3
random 2.5" HDDA ház weboldalán a képek között látszik, hogy belefér valami dekstop CPU gyári hűtéssel. Gyanítom, hogy az egy C2D de nem vagyok benne biztos. Mindenestre érdekelne, hogy a Core i3-530 gyári hűtővel bele menne-e gond nélkül. Illetve, hogy a megadott ~75 watt fogyasztás valós-e és elég lesz-e a linkelt 102 wattos tápegység vagy esetleg megtenné-e egy 90w-os úgy, hogy ha azért rádugok egy külső 2.5" vinyót ami USB-ről veszi a tápot akkor azért azt elhajtsa.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szerk: Amúgy annyira PITA beszerezni bizonyos hardvereket. Lehet egyáltalán kapni nálunk bárhol ezeket a lapokat?
Szerk2: Amúgy nem fog megfőni ebben a házban ez a cucc?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen NAS-t vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Milyen notebookot vegyek?
- Villanyszerelés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest