- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Van itthon dedikált, épített nas, kettő is, egyik megy nonstop, és csinál mindent, az egyik egy kis itx asrock j4025 16GB rammal, a másik meg egy szintén kis itx asrock J1900 8 gb rammal, utóbbi csak este 9- től 9:20-ig van bekapcsolva, és menti a napi fontos dolgokat az előzőről. Mindkettő, plusz a két gép, monitorok is egy 1KW-os szinuszos szünetmentes mögött van, ami külső akksis, és egy 56Ah-s autó akksival megtoldva küzd az ellen, hogy ha elmegy az áram, az egész kóceráj kb 200w, szóval így azért bírja valameddig.
Ezek a kis gépek megoldanak mindent, kamerák, torrent, fájlszerverkedés, és annak biztonságos tárolása, az 1-es nas kb 15-16w körül eszik működés közben, tehát ez a rész rendben, a rajtuk lévő adatokat kellene védeni, erre gondoltam a jelenlegi ax3600 as routernél meg az openwrt-nél jobb megoldást, de ha azt mondod, azért, mert erősebb, nem tudna többet, akkor nem kergetem a dolgot...Plusz fontos rész, ha bármelyikkel gond lenne, ott a helyettesítő, routerrel is történet bármi, ott a másik minden tekintetben beállítva, ha pukkanna az első, kihúzom, bedugom a másikat, 1 perc, és minden megy.
De ugyanez van tévékkel, autókkal, hűtőkkel, mikrókkal, mindenből van több, hátha!
Szóval az egy gépre mindent dolog ezért is van elvetve, bármi van, fél napig nincs net vagy nincs fájlmegosztás, az ide nem oké, itthonról dolgozunk tizenéve, kell az adathozzáférés. -
hegegabi80
addikt
Ha jól értem, akkor van egy épített géped mitx alapon, amin openwrt fut, + egy adattároló.
Így légyegében ez látja el a router + tűzfal, illetve nas-ként is.Ez egész jól hangzik, nekem is vannak itthon maradék cuccaim, pont kérdeztem is és te is válaszoltál rá pont ebben a témában.
Csak nem tudom lenne e idegzetem, türelmem meg időm hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest