Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rick4

félisten

válasz tlac #57245 üzenetére

Van itthon dedikált, épített nas, kettő is, egyik megy nonstop, és csinál mindent, az egyik egy kis itx asrock j4025 16GB rammal, a másik meg egy szintén kis itx asrock J1900 8 gb rammal, utóbbi csak este 9- től 9:20-ig van bekapcsolva, és menti a napi fontos dolgokat az előzőről. Mindkettő, plusz a két gép, monitorok is egy 1KW-os szinuszos szünetmentes mögött van, ami külső akksis, és egy 56Ah-s autó akksival megtoldva küzd az ellen, hogy ha elmegy az áram, az egész kóceráj kb 200w, szóval így azért bírja valameddig. :D
    Ezek a kis gépek megoldanak mindent, kamerák, torrent, fájlszerverkedés, és annak biztonságos tárolása, az 1-es nas kb 15-16w körül eszik működés közben, tehát ez a rész rendben, a rajtuk lévő adatokat kellene védeni, erre gondoltam a jelenlegi ax3600 as routernél meg az openwrt-nél jobb megoldást, de ha azt mondod, azért, mert erősebb, nem tudna többet, akkor nem kergetem a dolgot...

Plusz fontos rész, ha bármelyikkel gond lenne, ott a helyettesítő, routerrel is történet bármi, ott a másik minden tekintetben beállítva, ha pukkanna az első, kihúzom, bedugom a másikat, 1 perc, és minden megy.
    De ugyanez van tévékkel, autókkal, hűtőkkel, mikrókkal, mindenből van több, hátha! :D
    Szóval az egy gépre mindent dolog ezért is van elvetve, bármi van, fél napig nincs net vagy nincs fájlmegosztás, az ide nem oké, itthonról dolgozunk tizenéve, kell az adathozzáférés.

• hegegabi80

addikt

válasz tlac #57245 üzenetére

Ha jól értem, akkor van egy épített géped mitx alapon, amin openwrt fut, + egy adattároló.
    Így légyegében ez látja el a router + tűzfal, illetve nas-ként is.

Ez egész jól hangzik, nekem is vannak itthon maradék cuccaim, pont kérdeztem is és te is válaszoltál rá pont ebben a témában.
    Csak nem tudom lenne e idegzetem, türelmem meg időm hozzá.

Új hozzászólás Aktív témák