- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #51574 üzenetére
a gvh megvágta őket kb egy éve kis mrd-vel, azóta lehet másképp állnak dolgokhoz
de eddig ellállással nekem pl semmi gondom nem volt - a bénázásukon kívül, sokszor elakadt az utalási folyamat, de akkor csodafon és megoldották -
garos ügyem ez az első, majd kiderül...elvileg pár nap alatt bevizsgálták a tápot, azóta szervizben ül/áll, én kp-t kértem vissza
de kb az egyetlen bolt ahol nem sumákolják el a visszavitt termékeket és felbontottként árulják, gondolom a többi kiskerbe nem visznek vissza semmit ( : új rtx-ek is 90%-ban onnan voltak és értelmes áron kb csak ott egy-két esettől eltekintve
gyári gart is szinte mindig megadják, nem a 10 év garos tápra 1-3 év lol gar, stb
hibázni meg mindenhol fognak, de a hozzááláás azért nem mindegy, itt legalább nem élből hülyének néznek mint szinte mindenhol - azért az kicsit erős, hogy rajtuk kívül visszavitt cumót kb semelyik bolt nem árul, na ugyan azookal mi történik?-, meg gyomorgörcsöm sincs ha vissza kell vinni valamit, nem kérdeznek adják vissza a pénzt szó nélkül és gyorsan
gordonfreemN
a b450m s2h-nál sem llc-ztem, mégis sokkal kisebb a drop és sokkal jobbak a hőmérsékletek
ebben egy zen 3100 volt ami lepkef_ng kategória fogyasztásban
a 970 evo másodlagos hőmérséklete belenyalt net alatt a 80 fokba
ha valaki én elég jól be szoktam lőni a gépet, de sajnos ez a lap tragédia szint nálam
de már van másik lap ( : avx alatt legalább 20 fokkal hűvösebb minden 4ghz-en, mint annál 3,6-on "sima" rendernél
és nem kap közvetlen légáramot a vrm, a b450 telibe' kapta a hűtést
és akkor még a cw is pluszba a b450 itx-nél
felszereltsége jó, ára ahhoz képest nem rossz, de összességében a hideg kiráz tőle
3600-os ramot a b450m s2h is tudja, 2x32gb b-die modult is hajottam benne c16-on 3600-on, 2x16 e-deokat c15-ön, csak azért nem tovább mert a 3100 if-ének 3600 bőven elég, 3733-on már rezgett a léc - már a cpu imc részéről -
én csak a méret, design és felszereltség miatt vettem itx lapot
mostani lapra a shadow rockot csak fordítva tudtam felrakni, a ramokat fedi le, ez már b550i aorus, hát teljesen más világ
%-osan ugyan 50%-kal drágább, de forintosítva 22e-rel volt több
ax200 intel+bt5 - ez magában 15e+ - , brutális vrm, brutális nmve-chipset hűtés, backplate :d - ilyet még lapon nem láttam, és valami fém -, 2db m2, teljes io shield, 2,5g lan, b550 chipset, így utólag simán megéri a felárat, azért nem ezt vettem élből mert designban jobban tetszett a b450 itx és sejtettem hogy a hűtőm nem fog stimmelni ide is ahogy én akarom - shadow rock lp -
és sokkal kisebbet droppol, cw pedig szerencsére nincs - ne is legyen ( : -
erre viszont kellene hűtő aminél elférnek crucial ballistix ramok, ezek lp-nél magasabbak, ha kell lemérem, ezeket ismerem:
scythe big huriken 3 - nem tetszik az aszimmetrikus csövezés és hogy lap teteje felé van csövekkel felfelé, de biztosan elfér és bármelyik ramot mehet mellé, ventit is könnyű cserélni 25-ösre
noctua nh-l12s, na designban ez nagyon üt nálam - barna ventit kivéve -, ramok is elférnek alatta ha a ventit felülre teszem, de ez csak 15-ös venti, azokkal nincs tapasztalatom, és élből vennem kellene másik ventit is mert az a barna nagyon barna ( :
id-coolong is-47k az ránézésre szimpatikus de nem ismerem
esetleg még az is-50, de több értelmesebb lp hűtőt nem találtam
valakinek titkos tipp?
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen program, ami...?
- Trollok komolyan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Battlefield 4
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest