- Milyen alaplapot vegyek?
- Véletlenül kikerült az FSR 4 forráskódja a GitHubra
- DDR4 vs DDR5 vs DDR6 – melyik kell neked?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Fujifilm X
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #42206 üzenetére
Amikor én megpattantam, akkor volt az mATX lapok fénykora leáldozóban, be voltam berendezkedve teljes vízhűtéssel, egy kompakt házba:
De úgy alakult, hogy az összes tényező, ami számomra fontos volt, és érdekelté tett: a Int. FW port, és hogy CPU-tól második slot legyen az 1. PCI-express slot 1-2 generáció alatt megszűnt az alaplapokon.
Átkerült a vga szorosan a CPU mellé, ami a vízhűtés csövezését zilálta tette, és nem tudtam csatlakoztatni a FW. hangkártyámat a géphez.Szóval maradt egy "üres ház" egy marék vastag fekete csővel és 1db ssd-vel, sajnos nem volt olyan sok hely az asztalomon hogy eltűrjem, így tovább léptem.
A kép 5 éve készült amikor "kiköltöztem". Azóta is ez a seasonic táp hajtja a gépem
.
-
kisza25
félisten
válasz
Tudod nálunk ez egy fétis, hogy pici legyen a házikó, egy mATX-ben semmi kihívás nincsen, 30 perc alatt összerakom és kész, pl. Ez kb 30 perc volt összerakni
Ehhez több hét kellett és még volt bőven finomítani való
Ezt évekig reszelgettem
Kép
Kép -
Nerazim
őstag
válasz
mATX házakra fellelhető valami lista, hogy mekkorák vannak, gondolkozom egy áttelepítésben csak túl nagy házba sem akarom belerakni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy ruhás topik
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen alaplapot vegyek?
- Véletlenül kikerült az FSR 4 forráskódja a GitHubra
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest