Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• adalbert1

veterán

válasz .mf #2760 üzenetére

Kösz! :C

Egyelőre ott tartok azóta, hogy csináltam egy pendrive-ra Ubuntu 10.04 telepítőt, kezdésnek jó lesz az, ebben megerősített a felhasználó-bázisról való leírásod is! :) Hosszabb távon meg majd átállok Debianra...

A D945GSEJT-ben pont az a jó, hogy beépített DC-DC konvertora van, így csak egy AC-DC adapter kell hozzá, így a táp kérdés letudva. Persze ez így max 60 wattot tud, de 2 Green HDD-vel szerintem meg kell hogy álljon olyan max. 30-35 wattnál (durva becslés, annyit tudok hogy a GSEJT idle 12 watt, a green hdd-k meg 8 watt körül esznek load alatt).
    Bővítőkártya a jövőre gondolva valami PCI-os SATA kártya lenne.
    Akkor a router sebessége nem befolyásolná a switchet? Ez örömteli hír lenne. :)

Egyelőre azon gondolkozom hogy a cucc marad a CM eLite házban, AC-DC power brickem van a laphoz (mondjuk a dealextrem-ről rendelt cucc gyengébb hatásfokú mint a Gigabyte ház mellé adott FSP - az ilyenek ugye nem viselkednek úgy mint mondjuk a gagyi ATX tápok? :U ), a Gigabyte házat valószínűleg eladom (ill. ezen még gondolkozom, az FSP táp nagyon csábító, és 2 3.5" HDD ebbe is befér simán, ráadásul a formája miatt ez jobban passzol a szekrény tetejére) és annak az árából beruházok egy switchre + kábelre.

Osibaa:
    Jól látod :K , jelenleg így néz ki a dolog:

Asztali gép : ez fixen kábellel lóg a routeren, jelenleg ez van a legtöbbet használva, letöltés, böngészés, stb.
    Xbox: ez majd csak akkor lesz hálózaton, ha itthon is lesz live, ami szerencsére hamarosan meg fog történni. Utána mondjuk heti pár óra live játék lehet hogy lesz.
    Laptop: ez az esetek 99%-ában wlan-on lóg, általában csak alap böngészés folyik rajta.

Amit ki szeretnék alakítani:

Minden zene/film a fileserveren legyen, ami a szobán kívűl van (zaj szempontjából értve, habár mondjuk a box hangosabb mint az asztali gépem :( ), így az asztali gépbe elég lesz egy SSD is, így még kisebb lesz a hangja.
    Nyílván a notiról ritkán lenne film nézve, viszont zene hallgatáshoz gondolom elég lenne a wlan sávszélessége is.
    Később még lehet hogy bővülne még 1 laptoppal/asztali géppel ez a felállás, a fileserver akkor is betöltené a szerepét, viszont akkor már biztos hogy fixen 2 gép használná.

Ill még merész elképzelésként gondolkodtam olyanon, hogy a TV kártya átköltözne a D945GSEJT-be, és akkor lehetne a TV adást streamelni helyi hálón (mondjuk én átlag havi 1-2 órát nézek TV-t, barátnőm pár órával többet), így mondjuk meg lehetne oldani hogy a TV-zés ne legyen az asztali géphez kötve. Ennek viszont nagy hátránya, hogy az 1 magos atom nem tudom mennyit bírhat vajon, ill. hogy win alatt nagyon jól támogatott szoftver ügyileg a leadtek kártya, linux alatt nem tudom mire jutnék vele.

Új hozzászólás Aktív témák