- Milyen egeret válasszak?
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gigabyte alaplap topik
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Nagyon halkan megjegyezném, hogy ma véglegesítem a modDIY rendelésemet, ha valaki akar akkor még MA! csatlakozhat.
(Duracellm...)?
A fizetést és az utólagos postázást is nagyon szívesen elintézem. -
Archttila
veterán
válasz
t72killer #33218 üzenetére
Aztán küldheti is gyorsan vissza gariba akár a CPU-val együtt
mert szereti ám őket a túlvilágra küldeni
Azt hiszem a legújabb példa erre BL@CK fórumtárs esete, bár nála ha jól emlékszem csak a lap volt szar, és szerencséjére nem halálozott el mellette semmilyen más alkatrész.
Ha jó ITX lapot kerestek erős/stabil VRM-mel akkor az ASROCK FATAL1TY Z170 GAMING-ITX/AC ajánlom. (nem csak én)
Jelenlegi beállításom 6600K: 4.5GHz_1.280_LLC2, CPU stress test alatt meg sem mozdul a fesz.Premium 60A Power Choke
Compared to traditional chokes, ASRock’s premium 60A power chokes effectively make the saturation current up to three times better, thus providing enhanced and improved Vcore voltage to the motherboard.
Dual-Stack MOSFET for CPU Power
Dual-Stack MOSFET (DSM) is another innovative MOSFETs design by ASRock. The silicon die area is increased by stacking two dies into one MOSFET. The larger the die area, the lower Rds(on). Compared to traditional discrete MOSFET, DSM with larger die area provides extreme lower Rds(on) 1.2 mΩ, so the power supply for the CPU Vcore is more efficient.
Nichicon 12K Platinum Caps
Supreme 12K platinum capacitors with lifespans of at least 12,000 hours. Compared to other counterparts on high-end motherboards that merely have lifespans of around 10,000 hours, ASRock applied Nichicon 12K Platinum Caps that offer 20% longer lifespans and provide more stability and reliability.
-
Archttila
veterán
Rendelek, ha esetleg valaki csatlakozni szeretne privizzen rám.
-
Archttila
veterán
válasz
xEon1337 #32945 üzenetére
Az NCASE pedig 225 dollár. Ez utóbbira még rá kell számolni a vámot, áfát?
Így van. Kereskedelmi vámtarifa + 27% ÁFA terheli a küldeményt. (értelemszerűen a szállításra nincs ÁFA)
Én egyelőre még átgondolom a dolgot mert már ez a 65k is nagyon sok lenne értea közel 85 pedig már egyenesen beteges
(#32949) t72killer
szűköcske ez, ha az ember full VGA-val és esetleg húzott procival akarja tolni.
-
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
Fanatizmus ide vagy oda, így már nekem nem éri meg az NCASE...
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #32719 üzenetére
Asrock Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/ac atom stabilan tartja 4.5Ghz (1.3v nem ingadozik lásd MSI) Az Asus nekem megfőzte a procimat még élek hanyagolom azt a márkát.
Sima liba az 5GHz ha kell... VRM messze jobb mint az Asus-on. hova soroljam...Hidd el megéri azt a kis pluszköltséget.
The PCH and VRM heat sinks are connected by an 8mm heat sink. Thermal pads are used, and they seem to make very good contact (better than normal) to the PCH and the VRM MOSFETs.
The Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/ac has a 6+2 phase VRM for the CPU + iGPU phases, and a linear regulator is used for the VCCSA and VCCIO. Each of these phases gets a 60A power inductor, and there are tantalums used for the output filter. This VRM looks high quality even without removing the heat sinks, but removing the heat sinks (that cool the CPU phases) reveals some high-quality integrated MOSFETs.
Díjakat teszteket olvastad/láttad?
pl. [link] (érdemes végigolvasni)
Persze egy Maximus-al nem veheti fel a versenyt, de más ársavban is mozognak.
ASRock's Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/ac impressed me, and I am not easy to impress. I usually get worked up quite easily, and I am very picky. I have to tone down my dissatisfaction since most people aren't as harsh as I am. In this case, it was hard for me to find something I did not like about the board, and it just came down to hardware the board is missing that is common on other boards.
Jó sok fejfájástól kímélem meg magamat, ha már ez elején az Asrock mellett teszem le a voksomat.
-
Archttila
veterán
Mivel ez a legszakmaibb topik az egész fórumon így bátorkodom itt feltenni a kérdést: használtok ESD ecsetet PCB takarításhoz?
(hagyjuk most a sűrített levegőt)
Conrad-ot néztem de nem látok puha sörtés darabot. -
Archttila
veterán
Én meg inkább a SilverStone-t venném.
Ezen felül lassan egy éve nyúzom és bizton állíthatom, a táp az egyik legcsendesebb aktív eleme a konfignak.
-
Archttila
veterán
válasz
shteer #31520 üzenetére
Igen 3 PIN-nel ugye a PWM kilőve viszont ha van DC szabályozási lehetőség akkor az előre eltárolt profilokat (silent, normal, performance, full speed, custom) használhatjuk 3 PIN-es ventikkel is.
Nem baj már nem törlöm
Viszont ezzel szerintem áthidalhatom egyelőre a dolgot: [link] más ötletem nincs...
-
Archttila
veterán
Igen ez valóban örvendetes, viszont csúnya fekete pont az ASRock-nak a DC mode hiánya miatt.
Mivel mindenképpen használni szeretném a 200mm 3 PIM-es front FAN-t, így kénytelen vagyok beszerezni egy szabályzót amiben ezúton kérném a segítségeteket.Persze ettől független foglamam sincs mi értelme egy ekkora ventinek ha nem raknak rá PWM csatit. Gondolom a TT sem gondolta komolyan, hogy létezik olyan emberfia a földön aki ezt a csodát fix 800 RPM-en fogja duruzsoltatni.
-
Archttila
veterán
Vagy egyszerűen csak egy működő termékre vágyom a pénzemért nem gondolod?
Tehetek én arról, hogy a világ egyik legnagyobb hardvergyártója egy fostaliga szart gyárt?
(igen sajnos az Intel is)
zárlatos volt a lap ami vitte magával a 84K-s CPU-t... ezt utólag az iPon is megerősítette, ezenfelül 2 fórumtárs is beszámolt hasonló Asus produkcióról, a külföldi fórumok panaszposzt tengerei pedig már csak hab a tortán...Érdekes ma összeraktam a gépet egy ASRock Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/ac alaplappal és lás csodát tökéletesen működik a gép a szívén egy Noctua NH-U9S-sel.
Az összes mai ITX deszka csak jelenthet ennek a kis csodának, IMÁDOM!
erre tessék:
Valakinek írtam korábban, hogy nem tetszik a külseje nos élőben teljesen más
Ha megtartottam volna a Maximus-t biztos vagyok benne, hogy nem telt volna el úgy nap, hogy ne félve kapcsoljam be a gépet. :/
Az életben soha többé ASUS!!!
ps.: Holnap lövök fel pár képet
egyébként összeszerelés után azt vettem észre, hogy meglepően jól sikerült a cable managment a gépben
/NCASE-ig kitart
-
Archttila
veterán
Alaplap jotallasi ugyeintezese:
Üdvözlöm!
A jótállási ügyintézés menete három munkanapon belül vásárolt termék meghibásodása esetén:
1. A fogyasztó a lejelenti a jótállási igényét
2. Eljuttatja üzletünkbe a terméket, jótállási jegyét, és a hiba pontos leírását.
3.Amennyiben a termék megfelel a fent leírt jótállási feltételeknek, (nincs rajta fizikai sérülés, processzor foglalatban lévő tüskék nem görbültek égett alkatrészek, kondik stb ) kollégánk átveszi a terméket jótállási ügyintézésre. Az átvételkor kollégáink egy szervizjegyet állít ki az átvételrõl, késõbb azzal veheti át a javított, cserélt, jóváírt termékét.
4. A hibás terméket minden esetben a forgalmazó szervizében bevizsgáltatjuk.
5. Ha a bevizsgálás tanúbizonysággal szolgál a termék hibásságát illetõen, a terméket egy új termékre cseréljük. Ha a termék nem beszerezhetõ, a termék árát az ide vonatkozó érvényes jogszabály szerint visszatérítjük, vagy a termék árát teljes egészében levásárolhatja a fogyasztó.
Valoszinuleg a lapnak semmi baja (proci gond lesz) szoval egyszerubb lenne ha csak elallok a vasarlastol nem?
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #31056 üzenetére
Fogod a hozzá adott csavart beletekered koppig, kézzel a csupasz tápba,
ne legyen áram alatt!!4!négy
Ha így nem ütközik bele semmilyen alkatrészbe a csavar, akkor a beépítésnél a kerettel együtt sem fog...Nekem a kerdeses csavarhelyek elott egy rugalmas, muanyag plexi talalhato a tapegysegben. Ha elkezdem betekerni a csvart, akkor kb feluton eleri a plexit gondolom ezzel megakadalyozvan a rovidzart.
PSU rev.1.1 (2014.08.15 manuf. date)
-
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #31043 üzenetére
És még 40k-val beljebb is vagy... mire fogod költeni?
Xanax, vagy alkohol?Most kb 6k-val dragabb (30 merlineknel) a SilverStone SX500-L tap mint amikor vettem szoval arra gondoltam, hogy el kellene adni (szinte alig hasznaltam) es venni egy fanless motyot. A 4 Noctuaval eleg csendes kis gepet lehetne osszehozni.
Persze a GTX970SC 2 ventije nem a leghalkabb, de jovore ugy is teljesen MSI-be oltozik a gep, mert valljuk be a best jelenleg megint csak MSI mar ami a VGA 970-es szegmenset is illeti, (rengeteg elegedett tulaj van itt a PH-n is) de valoszinusitem, hogy 980 es TI fronton is ez a helyzet. MSI GTX970 60 fokig fel sem porognek a ventik, de 60 fok felett is hihetetlen halk a kartya! Tuingolhatosaga megint csak atlagon feluli, szoval (ha csak nem kur el vmit nagyon a ceg PASCAL/hutes fronton) akkor a kovetkezo VGA-m MSI lesz.
Talan amit jobban tud az EVGA (BIOS mokoloas nelkul) az a 0-100 kozti ventiszabalyzas. (akar fokonkent is megadhatok fordulatokat)Tegnap utana jartam az MSI z170i VRM dolognak es nem olyan szurnyu a helyzet sot! (este kifejtem)
-
Archttila
veterán
SilverStone SX500-LG: rovidzart okoz a csavar?
[link]
Darn! I'm afraid the same thing just happened to me! Screw shorted the power supply! I hate it because I was aware your post reporting this problem so I made sure to use the screws that came with the PSU and did my best to look thru the vent holes for circuit boards or wires inside the screw holes. I didn't see anything so I thought I was safe. I sure hope Tony Ou can help me because my situation is MUCH worse.
Per an earlier post a couple days ago I mentioned I was waiting for a replacement PSU due to the fan noise problem. I got the replacement and it was super quiet. My case is a Silverstone ML07 so due to the cramped quarters I left it everything disassembled and running for three days until I was sure the PSU didn't act up. All was good, no fan noise. So I decided to finish the build. I put the PSU into the ML07 PSU frame that comes with the case. And assembled the entire PC. Powered it up and BANG... (sounded like a firecracker) and a little curl of smoke came out of the PSU. EVERYTHING went dead. No power light, no fans... no nothing. Remember, everything was running fine for 3 days... unit I mounted it in the PSU cage.
Good news and more BAD news... I hadn't returned the noisy PSU yet. So I disassembled everything, then reassembled the PC with the noisy PSU (only this time I didn't use any screws). Hit the power switch. PC lights came on, all case fans, CPU fan, PSU fan started running, but thats it... no post, no BIOS beep, no display. I'm freaking out. I have no way of knowing but am afraid the PSU short took out my brand new motherboard.
My even bigger fear is... if the motherboard got zapped by the short it may have taken out the memory, or processor, or my m.2 SSD card, video card! Everything was brand new and running so well. I'm just sick. I've built so many PC's in my life that I've lost count. This is the first build failure I've every had. Everything was purchased new for this build and its all mini ITX related so other than the PSU I have no parts I can swap out to try and isolate what got fried. If the PSU did short out the motherboard... am I screwed? I'm afraid I can't afford to buy anymore parts. Any suggestions, ideas?
Valamelyik review-ban szet volt szedve a tap ott lehet, hogy latszik a kerdeses terult.
Szerencsere nekem is ilyen tapom van
(amit mellesleg imadok)
-
Archttila
veterán
Nos neki itt gurult el az a bizonyos gyogyszer:
...
I got my Asus Maximus Hero VI few days back. I installed everything correctly and very carefully. Everything went fine about three hours and then Maximus hero VI suddenly just shutsdown. I was just idling on my desktop, temps below 28C, no overclocking, everything on default. I was like WTF, what now? Computer didn't POST at all, fans just spinning. First I thought that my power supply failed, but it was working fine with my previous setup few hours earlier, so I ended up pulling everything off except cpu and cooling, but still same CoDe 00! I wasted hole weekend searching answers from the web and try to fix the problem. Then someone from the overclocking.net forum said that if you get that code 00 error get rid off that board fast, it won't work ever. So I contacted Amazon.uk customer service and explained the situation, they promised full refund and were very sorry for the trouble.So I ended up returning the maximus hero VI, got my money back, bought MSI Mpower Max board, put everything together again, pressed power button and voilà! everything lights up and no problems! No Asus boards in this household ever again.
Jovoheten jo az uj proci. (~szerda) de ugy dontottem, hogy visszakuldom az alaplapot is es rendelek helyette egy MSI z170i -t. Ha minden rendben lesz akkor boldogok leszunk, ha nem, akkor eladok mindent az utolso csavarig!
jo ejt!
ps. Faj a szemem a sok olvasastol
-
Archttila
veterán
Minel tobbet olvasok annal biztosabb vagyok benne, hogy nekem is CPU lesz!
A srac vegigzongorazott mindent, Flash-elt BIOS-t is ugy mint most en, de vegul a CPU csere oldotta meg a problemat."I went to replace the CPU and that was the faulty part. I took the opportunity to upgrade it to an i7 as well"
-
Archttila
veterán
Egy valamit meg megnezek (masra nincs lehetosegem)
Szepen visszafele feltolom a BIOS-okat ugy, hogy mindegyik utan tolok egy CMOS-t.
-
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #31033 üzenetére
Igen siman megeshet, de az ellenkezoje is
oreg vagyok en mar ezekhez, es bevallom ferfiasan az utobbi fel evben mar csak tomeny bosszusag volt a desktop, rendelgetesek, sok oras forumozgatas, futarrendeles, aztan csalodas TALAGATAS mi lehet a gond...
10-15 eve is rendre 50K adtam egy lapert csak akkor biztos voltam benne, hogy minoseget is kapok nem csak valami szemet vackot...
Ez az egesz Socket mizeria a lehelet tuskeivel,(kaptam mar ilyet is) az Intel sporolos PCB f@szsagaval meg mar egyenes szanalmas. 5 ev mulva mire lehet majd upgradelni?Vegyek NCASE M1-et?
minek, hogy vegigrugdossak a hajon 50x mire ideeer, aztan nyissak RMA-t es mar hipp-hopp el is ment 6 honap mire az asztalra kerul a haz.
Tudom, hogy unalmas pelda, de itt van elottem ez a lassan mar 4 eves Thinkpad T420 de ebbe VAN ANYAG, es csak mukodik es mukodik es mukodik barmikor amikor kell. Pedig kap mert az asszony nem kimeli (sokszor veszekedes targya emiatt)
Holnap meg gondolkodom, de nagyon arra hajlok, hogy kiarulom ami van es pont.
ps.: Igy utolag mar banom, hogy DDR4-re valtottam! de meg azt is, hogy ujra desktop vasarlasra adtam a fejem!
Dura: termeszetesen irok majd egy listat!
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #31030 üzenetére
Oszinte leszek: mar felek barmit venni. Kaptam 1-2 privit ph-s felhasznaloktol akik szinten 00-as qcode-ra panaszkodtak. Az egyik azt irta, hogy a szervizes szerint a BIOS kinyirta a chipsetet az meg a procit. A masiknal siman megolte a procit a lap.
Nagyon azon gondolkodom, hogy ennyi szivas utan mar nem rendelek semmit, megy vissza a lap, jon az uj 6600k amit meghirdetek ujkent, a tobbibtol meg hasznaltkent (mar amennyire hasznaltam ugye) megvalok.
Vagy: legariztatom a procit, visszakuldom a lapot, ennek az arabol veszek egy MSI-t es meg marad 30K-m.
A tap ment havernal normalisan... 1155 (i3) igaz oda csak 1x4 pin kellett a procinak
Koszonom a tanacsokat, de a legtobbel az a gond, hogy hopnapokig huzodna es rengeteg sok penzbe lenne.
-
Archttila
veterán
Megnezte a szervizes srac egy ASROCK-ba (DDR3 DDR4 kompatibilis deszka) a jelenseg 3 fele RAM-mal is ugyan az mint itthon, megporgeti a ventit es kesz, leall.
Rakott be 1 modult, probalta dualba masik modulokkal semmi. Megnezte az enyemmel ua.Ettol fuggetlenul meg mindig hihetetlennek tartom hogy hibas a proci.
Dura
Reggel mindent megneztem amit irtal , feluleti nyomok rendben. (kezi magasfenyu munkalampaval nagyito alatt)!
Megtakaritottam szepen a proci alljat de semmi...kb 1 honap lenne a proci gariztatasa, de 5000 Ft letet elleneben tudnak kuldeni ujjat, hogy ne legyek gep nelkul.
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #31020 üzenetére
Sajnos nem egy helyrol vannak a cuccok, igy ez kivitelezhetetlen.
Bementem 2 szamtech boltba 1.-ben nem volt lehetoseg mivel nincs nekik DDR4, a masikban azt sem tudtak mi a francrol beszelek (q-code).
Felhivtam az egyik szervizt (sajna lassan zarnak) ott azt mondta a srac, hogy volt mar ilyen problema amit ugy oldottak meg, hogy beraktak egy 2133-as DDR4-es RAM-ot, bejott a BIOS belotte manualisan a problemas magasabb tartomanyban uzemelo ramot es ennyi.
Csak egy dolgot magyarazzatok mar meg nekem legyetek szivesek: elvileg! ha kiveszem a ramokat akkor mas hibakoddal jelezni kellene a rendszernek, hogy nincsen RAM. 5x ha jol emlekszem a kodtablara. vagy DDR4-nel mar nincs ilyen?
-
Archttila
veterán
válasz
viperabácsi #31016 üzenetére
Meglehet, csak ugye a gond az, hogy nem tudom kizarni mivel itt senkinek nincs DDR4-es konfigja, ha van is akkor meg gondolom nem szivesen szedi szet.
Minden cuccom garis csak kerdes ugye, hogy mit gariztassak...Siman lehet, hogy az van amit Dura es Kisza is irt, kula az Asus ahogy van, mas socketet hasznal nem tudom.. de az is lehet, hogy jo volt az elozo lap is, csak a memoria szopat.
-
Archttila
veterán
Jooo eddig birtam
[link]
kesz kiszallok
-
Archttila
veterán
Azon is filoztam, hogy talan nem tudja lekezelni a CL12-es DDR4-es modulokat. De akkor ertelemszeruen arra vonatkozolag kellene dobnia a hibakodot, legalabbis en igy gondolom.
Holnap meglesem amiket Dura javasolt, aztan remelem a hetvegen sikerul inteznem valakit ahol kizarhatjuk a problemas alkatreszt.
Ha ez nem sikerul akkor fel ev szop@s utan feladom, eladok mindent es marad a laptop -
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #31003 üzenetére
Olyan mintha nem kapna 12voltot a CPU. Abbol gondolom mert sokan beirnak a forumokon es kiderul, hogy csak lefelejtette a 2x4pin-t.
Hasonló erő kell a kallantyú lenyomásához mint korábban tapasztaltál más lapolnál, vagy könnyen jár??
Hasonlo ero kell hozza.
Egy vonalzóval nézd meg hogy nincs-e kicsit is elgörbülve a cpu-n a pcb.
Igaz nem vonalzoval csak szabadszemmel de neztem, nekem egyenesnek tunik.
CPU-alját alkohollal/féktisztítóval alaposan zsírtalanítsd.
Ezt szinten megcsinalom reggel, es az egyenletesseget is megnezem.
Koszonom szepen a segitseget.
Megint kihez rohanjak egy Skylake konfiggal...
ki kellene zarni egyesevel az alkatreszeket, de megmondom oszinte lassan felhanyok mar attol, hogy egy tobbszaz K-s geppel ezt kell muvelni.
SOHA ismetlem SOHA nem szintam a kozel 20 alatt ennyit mint most, az utobbi felevben.
-
Archttila
veterán
semmi, pedig lefutott vegig rendesen...
Reggel kikapom a procit es megnezem az aljat, aztan leviszem egy srachoz a rammal egyutt, garis minden szoval nem parazom. csak mar kurv@ unalmas
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #30991 üzenetére
Sokan panaszkodnak erre a hibakodra. Elso korben lehuzgaltam mindent a laprol, megcsereletem ramokat 1 modul stb.
Most betoltam a pendriveot a megfelelo USB slotba BIOS flashbackhez. (FAT32 es csak BIOS file van rajta)
Ilyenkor ugye a megfelelo gombot nyomvatartva el kellene kezdenie frissiteni a BIOS-t de csak villan egyet a pendriveon a led es ennyi. Ebbol arra kovetkeztetek, hogy a RAM valszeg jo mivel itt nincs szerepe de ettol fuggetlenul sem fut le a frissites. -
Archttila
veterán
Hat sracok nem megy! megporgeti a ventit de q-code 00-val kiszall. Csak egy valami lehet hibas a CPU! Az a furcsa, hogy ugye az is original bontatlan volt, Intel matricaval gyarilag lezart darab.
-
Archttila
veterán
Ezzel letudtam a DAC/AMP kerdest is, mivel a ATH-M50x nem egy erzekeny fejes igy nem igazan igenyel draga rendszert maga ala, szoval a Supreme FX valoszinuleg tobb mint eleg neki sot! biztos vagyok benne mivel a magas impedencias 600ohm os fulesektol sem jon zavarba.
Ezt csak azert emlitem meg mert tervben volt egy Snapdragon vagy valami hasonlo 30-50K-s motyo, de igy hanyagolom.
Ha nem lesz vele gond akkor ez hosszu evekig marad ja, es 5 ev garival vettem nem 3-mal! -
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
válasz
zolika15 #30968 üzenetére
En is gyartok
viszont eleg szomoru, hogy aliexpresszen a melyen tisztelt uriember csak a 24 pin-es ATX csatikbol enged darabra vasarolni, a tobbinel 20-30 a min. piece!
-
Archttila
veterán
válasz
zolika15 #30963 üzenetére
Valoszinuleg a kis gumipockokkel volt felfogatva ezert nem latod a csavar helyet. De siman elkepzelheto, hogy valoban uj termekrol van szo.
Nekem veluk eddig csak jo tapasztalataim voltak, az NH-U9S is toluk erkezik.(elvileg ma kapjak meg)
Az osszes Noctua ventim, az SG13, az SFX tap mind onnan van... -
Archttila
veterán
válasz
shteer #30946 üzenetére
Most igy hirtelen nem vagom, hogy pl a BQ Dark Rock Pro 3-nal milyen felfogatast alkalmaznak, de a sracnak a 6700K meghajlott alatta
pedig ugye LGA1151 rdy.
Dura
Mint irtam szimplan csak a Batch alapjan kovkeztettem a jo tuningolhatosagra, de amint (Szombaton?) megjon a lapom kiderul.
(remelem)
NCASE
Mivel par dolog mar adott, igy elso korben valami ilyesmi kialakitasra gondoltam:
- Asus Maximus VIII Impact
- Noctua NH-U9S
- SilverStone SX500-LG
- 2x Noctua NF-A8
- 2x Noctua NF-A9
- 2x Akasa Viper 120mmHa jol emlekszem most a V4 egyik ujitasa, hogy 2mm-el tobb hely van az SFX-L PSU-nak.
Eddig hosszu VGA-nal teljesen le kellett lapitani a kabelek, hogy beferjen a kartya, de most faragtak rajta. A masik ujitas pedig az elulso USB3 aljzatok szine, kekrol feketere valztozott. -
Archttila
veterán
Az elozo gondolatmenethez meg ket mondat:
Az Asus uj z170-es lapcsaladja (kiveve persze a ROG sorozat) nem igazan sikerult jol. Csak a hardforum-on talaltam 2 felhasznalot akiknel szinten ugyan az volt a problema mint nalam, bekapcsolas utan csak a Power LED vilagitott. RMA
A WI-FI modul szinten nagyon sok felhasznalonal nem mukodik 5GHz-en. RMAErre viszont kivancsi leszek!
Ugy fest kifogtam egy igen tuningos darabot -
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #30937 üzenetére
Eloszor is orulok, hogy teteszik a huto hasznald egeszseggel
Valoban erdekes amit a telepitesrol irsz, viszont fontosnak tartom megemliteni, hogy a tesztek amiben panaszkodnak a kerdeses alkatresz nehezen szerelhetosegere az rendre lga1151 es lga1150 foglalatos alaplapon tortenik.
(szerintem az osszes review-ot elolvastam)
Oszinten szolva valoszinuleg ez ma a piacon kaphato leghatekonyabb ITX AIR cooler, de hazudnek ha azt mondanam, hogy nyugodt lennek ha valami ennyire szoritja a CPU-t a foglalatban... szoval nem bantam meg, hogy (neked) eladtam!
Nem utolso sorban az uj huto ami velhetoleg hetfon erkezik 100% kompatibilis lesz az NCASE M1-el.
(nyaron megrendelem)
Az alaplapot pedig nem rontottam el, az Asus uj z170 sorozatat egy szo jellemzi igazan: RMA! (Amazon, newegg etc)
-
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #30775 üzenetére
A teljes DDR3 arhitekturat valtottam DDR4- re mert MOST!!! hiszitek vagy sem nem sok penzembe volt. SOT! jovore mar az en zsebem banta volna igy leptem.
Az alaplapon konkretan 2k buktam... a procin semmit mert nem en fizettem. A ram-on viszont volt 5k minuszom.Tomoren ennyi.
A mostani garis alaplap ugyintezesemet is ingyen vegzi a garifutar...
-
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #30760 üzenetére
Egyelore semmit nem ajanlottak fel, mivel ma delutan vitte el a garanciafutar az alaplapot.
Egyre jobban tetszik az ASRock lapja... (igen mar kulsore is) felszereltsegre meg plane, sot a Maximus-t leszamitva jelenleg nincs is parja a piacon.
A BIOS-a azert nem egy MSI fele BIOS, de ranezesre boven hasznalhato. A hatso IO takarolemez allitolag nem valami pontosan illeszkedik, nem egy minosegi darab, de ezek nem olyan fontos dolgok, sot! jelenleg ennyi negativumot talaltam rola.
A 2 ev gari viszont egy oriasi nagy feketepontot erdemel. -
Archttila
veterán
Egyebkent nagyon tetszik az MSI z170i de a VRM nagyon gyenguszra sikerult.
However, the main problems are the lack of both a full-length M.2 port, which means you won't be able to use some of the fast M.2 SSDs out there, including Samsung's SSD 950 PRO, and USB 3.1. These are two of the latest technologies likely to compel users into a Z170 upgrade, so this is a shame. It's also not the best overclocker, with 4.6GHz being the limit no matter which overclocking method we tried - most other boards hit 4.8GHz but this seems to be a weak spot for MSI at the moment. The MSI Z170A Gaming M5 performed similarly and only the super-expensive Z170A XPOWER Gaming Titanium Edition managed to hit the magic 4.8GHz number.
Mert ugye ha mar 6600K es Z chipkeszlet akkor tuning, es lehetoleg stabilan... stb stb. Az M.2 80mm es USB 3.1 tamogatasa/hianya pedig valoban szegyen.
Valoszinuleg ez a lap kiesett, igy mar csak az ASRock maradt.
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #30749 üzenetére
Nekem egy ilyen ut oda-vissza tobb mint 13.000 Ft lenne...
(#30750) Mercutio_
Gondolhatod o meg a gumialatetet is benezte.
ettol fuggetlenul felek ujra feltenni az ATLAS-t.
Az alaplapnal siman elkepzelheto, hogy bizonyos labakat, tuskeket nem ert annyi forraszanyag a gepben mint amennyi szukseges, igy joval kevesebb huzastol is megserult mint amit valojaban el kellene birnia.
Nem tudom, ez mar legyen az o gondjuk, de a hutot nayon sajnalom, mert latnotok kellett volna mennyire bitang szepen mutatott hatanal a hazban, hatanal a ket 8-as Noctuaval -
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #30746 üzenetére
Igen ebben valoszinuleg igazad van, a procinak pedig tenyleg jo lenne, ha nem lenne semmi baja
Viszont en ugye az alaplapnal 1 napon belul jeleztem a hibat, igy (ahogy ezt amugy ok is irtak), cseret kerhetek, vagy levasarolhatom az arat.
Veszek egy 50K-s lapot amit vissza kell kuldenem, hogy Imi bacsi hegesszen ra nekem egy BIOS-t? -
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
válasz
kisza25 #30739 üzenetére
Mar 1997-ben magam rakam ossze az elso konfigomat, akkor most igy 36 eves fejjel osszeszerelest kerek, mert himestojas ellenben 8 layeres deszkahoz okj kell
En is csak vicceltem, de lassan mar mar nevetseges, hogy mekkra kalap hulladekokat gyartanak premium jelzessel.
Ez az ATLAS is, nem csoda, hogy idegbeteg lett a csako aki az egyik tesztet irta hiszen tul rovid a csavar, a rugo pedig irto kemeny, igy valoban nagyon nehez racsavarozni a bordat a tartolemezekre.
-
Archttila
veterán
Meg is van mit veszek az ATLAS helyett: [link]
csak vicc volt...
-
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #30736 üzenetére
C-type itt is van. az MSI hatranyai szamomra bar a 2. annyira nem fontos:
1, VRM csak 5 fazis.
2, M.2 nem tamogat 80-as kartyakat.84K-t volt a 6600k
Meghirdettem az ATLAS-t, nem kockaztatok
viszont sajnalom nagyon mert bitang jol nezett ki vele a konfig, es biztosan nem lett volna gondja a hutessel sem :/
(#30735) sg22
ITX-be is?
-
Archttila
veterán
Igen ez lett volna ma a kovetkezo lepes mert mint irtam szerintem ezen nincs BIOS. Egyszeruen csak aram alatt van a deszka es kesz. De mar szetszedtem RMA intezve, bedobozolva varja a garifutart.
Viszont Asus-om nem lesz tobbe ez mar biztos, iden eleg volt beloluk, szoval a kerdes:
MSI z170i vagy ami par hete meg nagyon nem tetszett ASRock Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/ac
utobbira sajnos csak 2 ev gari van, viszont ez a legfelszereltebb itx lap fullos 8 phase vrm-mel, HDMI 2.0-val es egyeb finomsagokkal. (maximus-t es verdraga EVGA-t leszamitva)
-
Archttila
veterán
-
-
Archttila
veterán
Tujatok mar mire is gyanakszom? Nincs a lapon BIOS vagy el lett cseszve a flash. Tipikusan akor nincs se kep, se se porgo ventik, egyszeruen bekapcsolas utan mar a legalapvetobb funkciok sem mukodnek...
Ha osseszerelesnel meghibasodott volna a lap, nagy valoszinuseggel a ventiket meg felporgetne, a speaker is visszajelezne valamit stb. -
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #30715 üzenetére
Az MSI-t csak a picivel gyengebb VRM miatt nem rendeltem anno, pedig maga a lap jobban tetszik UEFI-stol mindenestol. De lehet most hagyom a markahuseg buta hivoszavat a fejembe es gyoz a jozan esz, mert ezt most tuti elcseszte az Asus hiaba frissitgetik a BIOS-t, meg irja Raja@Asus a napi 1500 support postjat OC-n. itt emelj egy kis feszt, ott emelj, ja hogy Kingston Savage van benne, akkor hagyd az XMP profilt mert OOB nem fog mukodni a mi lapunkkal... NEM GAZ?
Azert az a minimum lenne ebben a kategoriaban, hogy alapbeallitason mukodik minden. Mondjuk masnak legalabb van mibol kiindulni...
De Raja mindenre tudja a megoldast:
1) Set Maximus Tweak Mode 1
2) Increase SA and IO voltage.
3) If 1 and 2 don't help, may need to increase DRAM voltage as well.ennyi...
-
Archttila
veterán
Igen Skylake. A proci lapja nincs meghajolva, es az elobb megneztuk a tap is mukodik. Proci ram slottonkent ki be akkor sem csinal semmit csak vilagit a led. Azt a kis hangot amit tegnap irtam a tap adja, gondolom a vedelem lekapcsolja automatikusan.
Holnap garifutar viszi a lapot vissza, es ahogy elneztem overclockersen a sok panaszkodo asus tulajt egy eletre elfelejtem a markat.
Sok emberke oda-vissza tolja az RMA-t mert hiaba a QVL random fagy ujraindul, nem kapcsol be, elfelejti a bellitasokat, XMP-ben tarolt ertekeket nem tudja kezelni, pontosabban kezeli csak eppen keves feszt tol a ram ala (SA) ... ugy cakkom-pakk a Z170 csalad szar naluk.
Allitolag a tobbi gyartoval ellentetben ok mas memorivezerlo elektronikat hasznalnak ennel a sorozatnal. vagy valami ilyesmi, nem tudom mar faradt voltam felfogni... nem is nagyon erdekel, foleg a mostani nyaksporolos hirt latvan.10-15 eve ugyanezt csinaltam ugyanekkora osszegekbol es talan 2-3 kis gondot leszamolva nem tudok beszamolni semmi komolyabb esetrol.
A T420-as Lenovo laptopppal az elkovetkezo 10 evben nem lesz negyed ennyi gond, es ebben meg anyag is van nem ugy mint az uj szeriakban.Jovoheten osszatolom valami parezres hutovel az uj lapot, az atlas-t mindjart meghirdetem, a tobbit meg hagyom eloregedni az asztalon ugy ahogy van. Egy penznyelo bosszusagdoboz az egesz.
-
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #30695 üzenetére
"Memória+cpu kiszed és üresen indítsd el, ekkor is pörgetnie kell a ventit.
Utána cpu be, majd Mem és azokkal is külön külön elindít"Ezeket leszamitva mindent megneztem de semmi. Ad egy erdekes hangot egy pillanatra, mint amikor osszeerintesz ket vezeteket es egy kis elektromos zaj keletkezik. Amikor benne van a VGA akkor a masodperc tort reszere megmozdulnak a ventik is...
Kivenni a procit, szetszedni ujra bele sem merek gondolni, tenyleg nehez rarakni a hutot, annyira kemeny a bordat leszorito csavaron a rugo, hogy kajak izmozni kell.
most ujra le mindent ahhh holnap atviszem haverhoz kizarjuk a tapot, aztan persze a procit ramot, de mondom ennyi varakozas visszakuldes szop@s utan lehet nem lesz mar hozza turelmem.Ennyit nem szivtam meg geppel mint ezzel... soha
a PCI-E sin alatt van egy levono amin szamok vannak 3 pottyel az elejen. Ugy tudom ezeket a pottyoket filccel jelolik ha hiba nelkul atment a tesztergepen, na itt nincs rajta filc egy karikaban sem. A z97-i-n van ketto is.
-
-
Archttila
veterán
Ezt nem hiszem el emberek
osszeraktam delelott a gepet, kapcsolnam be es semmi... vilagit az alaplapon a led de nem indul el.
Lehet ehhez mar nem lesz turelmeme es eladom az egeszet a pics@ba.
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila #30415 üzenetére
Nos jelentem megjott az alaplap, amit szokas szerint egy videofelvetel tarsasagaban ki is csomagoltam. (fo a biztonsag)
Minden rendben van mar ami a CPU foglalat tuskeit illeti, az alaplap verzioja mar itt is 1.05 nem 1.04.
Es akkor ugye a Chipset bordana mit tippeltek karcos?
Igen minimalis karcok vannak a szelein, de a szo legszorosabb ertelmeben MINIMALIS hanyag feluletkezeles nyomai latszodnak a heasink-en, igy ebbol azt a kovetkeztetest vonhatjuk le, hogy a rev. 1.05 Asus z170i Pro Gaming alaplapokon igenytelenebb a Chipset-re rakott hutoborda mint a korabbi 1.04 es a legelso 1.02-es valtozatokon.
Aki ilyen alaplapot rendel a kozeljovoben az mindenkeppen szamoljon ezzel. Ettol fuggetlenul nem bantam meg ezt a kis kiterot, mert igy egyreszt nyugodt a lelkem,
masreszt pedig a BF-nek koszonhetoen sporoltam 7K-t.
Kesobb jovok az osszeszerelessel!
most pedig irany vissza a furdoszobaba csempezni
-
Archttila
veterán
Na akkor ezt kapjatok ki
Megjott iPontol az Asus alaplapom amit 57K ert rendeltem, itt volt a legolcsobb.
erre reggel belepek es 50K !!!!!!
Most azon torom a buram, hogy nem megyek el erte PickPack-ra, hanem rendelek egy masikat a haverom nevere, es sporolok hetfon 7 ezer forintot.Eszem megall, komolyan mar!
-
-
Archttila
veterán
MSI Z170I GAMING PRO 29+AFA?
[link]
(#30511) Pista0001
Igaz?
Ez nekem az jelenti, hogy nem erdemes cserelni a gyari ventiket, mivel egy 80-as nem lesz olyan hatekony mint a sajat 92-es FAN-ja. De cafoljatok!
-
Archttila
veterán
Szerintetek az ATLASs-on levo FAN-okon a furatok megegyeznek mondjuk a Noctua FAN lyukaknak a poziciojaval? Nem arrol van szo, hogy bar a ATLAS ventik szabvanyos meretuek, a kereten levo lyukak sokkal beljebb vannak?
Szoval a kerdesem az: a gyari Wire Clip bepattinthato egy szabvanyos 92x92x25-os venti lyukacskaiba?
Mintha remlene, hogy egy tesztben emitik ezt mint hatranyt, de sajnos nem talalom sehol...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest