- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Milyen processzort vegyek?
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cooler Master NR200 - computerbase.de, Reddit képek
A CM válasza az NCase-re, ezúttal acél lemezekkel, és barátibb árszabással... elvileg.+ már kapható idehaza az ASRock RX 5500 XT Challenger ITX 8G, bár egyenlőre kicsit túlárazottan.
-
válasz
hegegabi80 #49113 üzenetére
Egy atx tápos variánsba sfx táppal még egy kisebb matx lap is bevarázsolható lenne.
Ilyen nem jut eszembe, példát tudnál mondani? -
-
válasz
F.B.I. #49023 üzenetére
Ha spórolós a konfig, akkor miért a legdrágább tápok közül válogatsz?
FSP SFX PRO 450W (5 év garival) megvan 20k HUF körül.
Persze ez lehet nem félpasszív, meg Gold helyett Bronze, de attól még bőven jó cucc.A Prodidzsáj meg NAGY!
Ne hagyd magad eltéríteni, a lap felárán kívül alig kerül többe egy ITX konfig... ami mindösszességében így is lehet +25k HUF, szóval meh. -
-
-
válasz
marharepa2 #48935 üzenetére
Dual Gigabit LAN jellemzően a H-s lapokon van, pl.: ASRock H370M-ITX/ac, H470M-ITX/AC
Ebbe dobsz egy 35W-os Penyát, rá meg egy AC Alpine 12 Passive hűtőt, és kész is a silent konfig. -
Jonsbo HP-400
Gazdaságosabb alternatíva HTPC hűtőnek, alapból szerelhető AMD és Intel rendszerekre! Remélhetőleg a Caseking-es forgalmazással EU-ban is elérhető lesz!Szerk.: mótvá'!
-
SFF Network olvasóknak:
Corsair acquires Minutiae Media for $1.77 million; SFF.Network to be rebranded RGB.Network -
Jó hír, bocs ha mótvá': az eddigi bizonytalan ellátást felváltva a Caseking saját kezébe veszi a Jonsbo házak európai terjesztését, és webshop-ukban immár elérhetőek idehaza ezidáig nem kapható kuckók!
Indulhatnak hát a csoportos T8 és U1 Plus rendelések!
Remélhetőleg a hazai kiskerszegmens is "magához tér" a közeljövőben... -
válasz
viperabácsi #48797 üzenetére
Az exxklúzívitás!
Kb. Cryorig Taku kategória... csak azt még használni is lehet.(#48799) DuncanGhola
Még nem láttam, de ennél biztos nem drágább. -
ASRock Unveils Radeon RX 5500 XT Challenger ITX 8 GB Graphics Card
ASRock Radeon RX 5500 XT Challenger ITX 8G (RX5500XT CLI 8G) - gyári oldal -
válasz
DuncanGhola #48642 üzenetére
Szerintem a Metis EVO jobb választás, mivel ott a VGA közvetlenül kívülről szívja a levegőt, a tetőrácson keresztül + előre akár egy 200mm-es ventit is be tudsz rakni.
Ophion EVO-t akkor venném, ha vízhűtést szeretnél... bár igaz, hogy anélkül is 3db 120mm-es ventinek van benne hely.Szóval passz, amelyik szimpatikusabb.
Egyébként ilyen kis házba, 180W-os VGA mellé én lehet, hogy inkább 65W TDP-s CPU-t tennék, 105W-os helyett... azt is pont elég lesz lehűteni. -
Fractal Design Era ITX - gyártói oldal
Fractal Design Era ITX im Test
Fractal Design ERA ITX chassis review
Jól néz ki, bár egy picit nagy, és €165-ért azér' erősen meggondolandó. -
ZALMAN Z-Machine 300
No végre, hogy jön egy hasonló ház, egy nagyobb gyártótól is... bár nem lesz olcsó, és rendesen gyűjteni fogja a port! -
válasz
hegegabi80 #48341 üzenetére
A ventit mondjuk alapból cserélném egy 92mm-es Noctua-ra...
-
-
-
válasz
imibogyo #48144 üzenetére
Most ezt nézegettem: Silverstone SST-FX350-G + Noctua A4X10 FLX
Mondjuk ez a mutatvány alsó hangon 30k HUF + egy elszállt gari; FSP flex táppal költséghatékonyabb lehet.Aztán mindig ugyanott lyukadok ki: térfogatra ezek a megoldások nem kisebbek, mint egy normális SFX táp, akkor meg minek szenvedni?
-
válasz
hegegabi80 #48135 üzenetére
22.6 cm x 22.1 cm - ezt hogy a fenébe tudod betolni a Metis-be?
(#48134) Speed(R)
AM4-es rendszerre akkor váltanék, ha APU-t akarnék használni... akkor meg nem kell VGA, abból a pénzből inkább megvenném az Aorus-t, apróról. -
válasz
#16939776 #48061 üzenetére
Igen, azt néztem, hogy a rézcsöveket nem vitték le, a procihoz, hanem valahogy "beágyazták (?)"... hol van már a rézlapok otthoni polírozása!
Viszont ez elég jól néz ki, Mini Ninja sztájl: AR09-115XS
Csak bazi drága + esetleg egy 60mm-es Noctua-t is venni kell hozzá. -
CoolerMaster MasterAir G200P - SFFnetwork / gyári oldal
Csak nekem tűnik hurkának a 2db réz hőcsővel?
Bár végül is a Silverstone is gyárt hasonlót... az ára lesz a kérdés. -
válasz
hegegabi80 #47981 üzenetére
Szellőzés IS, de csak minimálisan szeretném változtatni (hátsó venti + SFX táp), de úgy, hogy az eredeti funkciójában is használható maradjon.
Mondjuk most nincs rá időm, és több mindent kell beszereznem hozzá, szóval tolódik, de legalább van időm méricskélni.(#47984) sati
Ha értettem volna valamivel többet a PC-hez, akkor valszeg' ilyet keresek én is, de akkor még netem sem volt... -
válasz
hegegabi80 #47926 üzenetére
Igen, a diagram alapján 190W-os fogyasztásnál kapcsol be az 550W-os változat, szóval gyak. csak játék közben fogod hallani a hangját.
-
válasz
hegegabi80 #47922 üzenetére
Az a Csíftek CSN-450C jónak tűnik, és sima SFX szabvány, nem L, szóvar szuper.... lenne, ha nem ugyanannyiért adnák, mint a Corsair SF450-et.
Már a Kolink is kafa, de csak 2 év garis, és nem feketék a kábelei; FSP-nél azért figyeltek erre. -
Időnként nézegetem az SFX tápok árait, Kolink 350-450W-os érdekelne, és szembejött ez az új modell, 18-19k HUF körüli áron: FSP SFX Pro 450W
Ennyiért elég jó ajánlatnak tűnik, főleg hogy 2x 8pin PCIE csati is van rajta, Bronze hatékonyságú, és van ahol 5 év garit adnak rá.
Ha megjön a 350W-os változat 15k HUF körülre, akkor lehet beruházok egyre. -
-
-
-
válasz
kisza25 #47651 üzenetére
1 db befele fújó venti intézi a hűtést.
Igaz, viszont a HDD-k az aljában, a melegedő komponensek pedig a tetejében, így hamar távozik a felfelé szálló hő, nem kering a házon belül, hanem gyorsan távozik.
Persze egy jófajta 140mm-es venti nem árt bele.Mastercase H100-nál, ha SFX tápot használsz, akkor a felső rács alá talán tudsz haxolni valami ventit...
-
-
válasz
kisza25 #47537 üzenetére
Más: megtaláltam a megoldást a metis kábelrendezésére
Jó döntés, de ahogy néztem, ezzel a modellel még nincs sok tapasztalat, és ha ugyanúgy melegszik mint az MX500, akkor az alaplap hátuljára rögzítve eléggé felmehet a hőmérséklete.
Talán megérheti egy - tapasztaltan - hűvösebb példány, pl. WD Blue. -
válasz
hegegabi80 #47525 üzenetére
Igen, ezt már nem mertem beírni: apróról egy RX550, GT1030 simán megvan 15k HUF körül, és jobban jár vele... csak a kimenetekre figyeljen!
-
válasz
Qkackca #47393 üzenetére
No, hogy teljes legyen a kép, itt a Guru+D teszt is:
Zotac Gaming GTX 1650 Super 4G review
Valahogy eddig nem tűnt fel, hogy arányaiban milyen sok shader-t kapott a 1650 Super, eddig csak a GDDR6-ra figyeltem fel. Mindenesetre ez a Zotac hűtés nem lesz a kedvencem, kár hogy nem hozták tovább a 1060/3GB 1 ventis, vagy AMP! hűtését, utóbbinál is nézhetne hátrafelé a PCIE 6pin csati. -
Mondom, aprón az 1TB-os M.2 SSD-k mennek 30k HUF körül, azt már simán, erőlködés nélkül osztani lehet W10 + GÁMA partíciókra, és kész.
-
válasz
kisza25 #47401 üzenetére
3, Szerintem akkor csak 3db fér be biztosan: kettő a ház aljába, egy pedig az alaplapi tálcára, a tápegység mögé. A negyediknek a HDD tartó lemezt nem tudom, hogy fel lehet-e szerelni a ház tetejébe, és elfér-e alatta a HDD+VGA?
(#47406) kisza25
Ja, aprón elég jó áron dobálják az M.2-es SSD-ket, érdemes rámenni!
18k HUF-ért ajándék, nincs alternatívája. -
válasz
Qkackca #47343 üzenetére
Múltkor szóba került, itt van még egy teszt:
The Most Affordable ZOTAC GTX 1650 SUPER -
válasz
Speed® #47336 üzenetére
Tény, hogy ez rézcső nem lenne rossz a 100W TDP-re, de náluk az már a 60-as kategória...
Mindenesetre egy csomó más gyártó is rak full alu bordát a "Mini" méretű, ITX konfigokba passzoló 1650-esekre... Giga, MSI, Asus, stb. Annyira nem lehet katasztrófa, majd meglátjuk, mennyire bírják a gyűrődést. -
válasz
Project: A #47317 üzenetére
Szerintem Fractal Design Node 304 ezek közül a legcsendesebb.
-
válasz
Project: A #47308 üzenetére
Metis Plus-ba mindez elfér.
-
H210i már nekem is sok. Define Mini C meg letisztult, szimpibb.
(#47298) Nirvanus
Értem, akkor ezt kitapasztaltad.2530p + 2540p FTW, várom a cikket!
Utóbbiból volt egy példányom és imádtam. Azóta a 12"-os subnotik a szívem csücskei.
Ha majd leépítem az asztalit, és végleg HTPC + konzol kombóra váltok, akkor tuti beszerzek egyet!Szerk.:
METIS EVO már iPonban is kapható, de a 42k HUF-os ár nem ment lejjebb, ebből ugyan nem lesz népkuckó! Nekem az ablakos kivitel kellene, de nem tetszik a hézag a TG és a fémlemez között. Legszívesebben a rácsos teli lemzre vágatnék külön ablakokat... csak az már 50k+ HUF lenne.BT-06B-250VS meg egyelőre rablásnak tűnik 25k HUF-ért...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Bestbuy játékok
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- BMW topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Asus Rog Strix B450-F Gaming II ajándék: AMD Ryzen 3 1200
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest