- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi belépő szinten
- Plazma TV topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
#16939776 #47735 üzenetére
..semmi köze a megjelenített képhez, azért kizárólag a VGA felel.
Digitális jelátvitelről beszélünk ugye, van/nincs adat eset áll fenn.
De teszemazt egy alaplapi analóg hang esetén lehet már eltérés.Az egyszerűség nem megjelenítésben, hanem opciók terén van,
például a feszültségek beállítására csak offset lehetőség adott.Hátlapi M2ben az akkori PC300 Hynixem ropogósra pirult volna.
Nálam 2 HDD állandó, 2 kanóc pedig adatmentésekhez kellene,
jelenleg utóbbi esetben húzhatom le a HDDket, rendkívül gázos.
Amíg át nem rendezem a dolgokat, kiesett sajnos az a 2 SATA.. -
Speed®
titán
válasz
kisza25 #47741 üzenetére
F40 (és utániak) leírásában:
1. If you are using Q-Flash Utility to update BIOS, make sure you have updated BIOS to F32 before F40.
2. Before update BIOS to F40, you have to install EC FW Update Tool (B19.0517.1 or later version) to avoid 4DIMM DDR incompatibility on 3rd Gen AMD Ryzen™ CPU.Tehát a legfrissebbek felrakásához előbb F32 + EC FW, ill. ami még fontos, hogy friss Chipset Driver legyen fent megelőzően az OSen.
-
Speed®
titán
válasz
kisza25 #47734 üzenetére
Úgy adtam át, ahogy hibátlanul használtam a beüzemelése óta.
Én még az a generáció vagyok, aki azt javítja meg, ami hibás
Mivel nálad is Pinnacle/Aegis a felállás, nem hiszem, hogy kell,
persze felpakolhatsz 3rd genhez való AGESAval szerelt frisset,
de attól nem 1 gyártó esetében óva intenek 2nd gen procikkal. -
Speed®
titán
válasz
kisza25 #47728 üzenetére
Annak nem sok köze lehet hozzá..hacsak nem lóg minden csatin sok eszköz, ami esetleg a SOCot terheli..de akkor sem hiszem. Ha van lehetőséged, próbáld ki másik procival, szerintem az IMC gyengus a jóárasított 2600ban :S
Az összes NVME ilyen, nagy fileműveleteknél be tudnak lassulni, ha nem hőmérséklet, akkor cache fogyás vet véget a száguldozásnak. A P1/512 meg olyan, mint a 660p, QLC NAND, kevés cache, ez ilyen. Normál esetben viszont nem másolgatsz rá állandóan, szóval az olvasási tempó fog dominálni, amiben meg nem rossz még 4kban sem.
-
Speed®
titán
válasz
kisza25 #47726 üzenetére
Typo ;p Thaiphoon Burner.
Az nem hangzik jól..nézz rá a Taiphoonnal, aztán DRAM Calc.
Persze elsősorban az IMCn múlik, megyen-e a RAM túlhajtás,
de official 2933MHz általában problémamentes a 2nd gennel.XMPre beállítottam, utána csak a feszekkel kísérletezgettem,
a 2700am 1.05V SOC mellett stabilan vitte a 16GBos kiteket,
a 32GBoshoz emelnem kellett 1.075re, de arra számítottam.. -
-
Speed®
titán
válasz
Archttila #47710 üzenetére
Nem buktam semmit, ugyanúgy rámegy a C12P/C14, amim van. Csak tervben volt még az Aorus mellett egy ideig a DAN A4, akkor vettem a BRt..aztán rájöttem, hogy túl sok kompromisszummal járna és elengedtem, inkább előtérbe helyeztem az OCt, ami picit limitált volt eleddig (4G felett éhes a procim, elszállt a VRM 1.3V fölé menve). Persze sokat nem hozott a stabil 4.15G elérése, cserébe annyival többet kér, hogy vissza is álltam 4Gre..majd idővel szerzek valami durca X procit, hogy megmagyarázzam a STRIX indokoltságát
-
Speed®
titán
Ahhoz képest mennyire le volt nézve a B450 I Pro VRMje, mikor lapot akartam venni, megszaporodtak a tulajok ;p Én meg váltottam STRIXre..de minek
Lehet többet bír a VRM, de ugyanott a proci vége és szívok a ventiszabályzással, mellé buktam a Black Ridge kompatibilitást M.2 bordával
-
Speed®
titán
válasz
hegegabi80 #47569 üzenetére
A talp árulkodik, ha a bordához hasonlóan fekete, akkor "V2", ha fényes nikkel, akkor "V1". Nálam is utóbbi van, semmi gond vele.
Az AM4 lefogató ott van, csak bizonyos lapoknál lehet gond. Mivel az ITX külön állatfaj, ebben semmi meglepő nincs, de legalább reagáltak rá és kapható megoldás. -
Speed®
titán
válasz
Fred23 #46733 üzenetére
117mm a PCBtől. szóval ebből vond le a kupakig mérhető távot.
Single slot VGA..létezik 1070 is (Katana), de 1650 a reális max.
Persze moddinggal és riserrel lehet ügyködni, kérdés megéri-e.
Nálam tervben van a moddingolás, év végére talán elkészülök.
A 4860EQ kap egy AF Heidit, egy 1050TI meg a Tr HR-03GTt,
ha sikerül úgy meghajlítanom, ahogyan az elképzelés igényli.. -
Speed®
titán
válasz
#16939776 #46721 üzenetére
Topflow nélkül 100+ volt, hiába diétás a rizsa, OCval elszalad ez is (2700@4G/1.3V, ~130W), aztán a B450 I Pro nem valami extra VRM téren. Értelmes bordával persze lehetne jobb, de győzött a dizájn, nálam meg a C12P, (WB2vel ~1000rpmen) 80°C alatt marad így P95 alatt is, amivel már megelégedek.
-
Speed®
titán
válasz
hegegabi80 #45444 üzenetére
Volt némi kedvezményem, mellé féláfa, teli áron én sem vettem volna ;p 30ért belefért..nem 1 évre kell.
-
Speed®
titán
válasz
hegegabi80 #45442 üzenetére
Én addig vakaróztam, míg végül boltból vettem a B450It..emiatt volt csak ráfizus a váltás, de megérte, pöpec lap.
-
Speed®
titán
válasz
viperabácsi #45402 üzenetére
Érdemes..bőven. Árban vicc és a tempó király. Nálam az egész csere kijött 10kból (ha nem lettem volna lusta, nullszaldó lett volna) és össze sem lehet hasonlítani a két konfigot..beteg ez az R7-1700, pedig még csak allcore 3.6on tesztelgetem (gyári hűtővel..lol). Hasonló áron egy R5-2600 magasabb IPCt tudna, de hosszútávra terveztem a vasat. Csak ajánlani tudom
Jó a 9700K persze, de árban rossz vicc sajnos.
-
Speed®
titán
válasz
viperabácsi #45402 üzenetére
Egész pontosan rengeteg indok szól a 2700X mellett..de még egy R5-2600at is előbb vennék. Erős proci a 9700K, de katasztrófa az árazása. Én 45ért vettem R7-1700at, teszek az IPCre..évekig letudva a CPU ezzel.
-
Speed®
titán
válasz
viperabácsi #45400 üzenetére
Szét van robbantva épp, hétvégén rakom össze, max akkor lesz képes beszámoló.
Egyébként fronton 23cm BF , hátul 14, felül 2x12 WB2, utóbbiak a VGA miatt jól jönnek, nélkülük a proci melegebb volt jóval (a Pulse elég buta felépítésű ilyen téren, hiába jó az Atlas, telibe kapta a VGA hőjét :S A Nitro+ 580al nem volt gondom). Szerintem nem vészesek az értékeid, de ha zavar, 2 elszívó biztosan jót tesz. -
Speed®
titán
válasz
hegegabi80 #45398 üzenetére
Marad a Prodigyben..agyaltam rajta, hogy valami kompaktabba költözök egyúttal, de a V56 tud fűteni és a CPU OCról sem akarok lemondani, mellette pedig szeretem a csendet..szóval nem opció a miniatürizálás egyelőre. Ha lenne a V56 Pulsera értelmes AIO blokk, persze elgondolkodnék
-
Speed®
titán
Mindennek eljön az ideje
Bomlik az 1150, épül az AM4.
Már csak az alaplapra várok.. -
Speed®
titán
válasz
DanielLong #45000 üzenetére
Lemezműveletek, mellé valami VGAgyilok, ami nem fér el a vRAMban és nagy PCIe adatforgalmat generál..USBk közti másolgatás, ezek egyidejűleg tippre befűtenek. De ahogy írod, ~5/~5Wról van szó, nem igazán lehet probléma. Persze ettől függetlenül szerencsétlen megoldásnak tartom a PCHt így eldugni műszaki fejjel.
-
Speed®
titán
válasz
DanielLong #44997 üzenetére
Nálam a V56 nem az, amit bedobozolnak ;p Finomhangolás után hozza.
Rosszul emlékeztem az MSRPre, itthon ~160 körül fog nyitni szerintem.Csak de..vannak vételek, amiket nem szabad kihagyni x) Nálam <55°C.
Akkor már csak az a kérdés, alatta a PCH mennyire melegszik nálad..? -
Speed®
titán
válasz
DanielLong #44992 üzenetére
A Pulse V56 pont azért lett szimpatikus, mert 180W gyárilag a TDP limite.
Tudjuk ugye, hogy hajlamos felette enni, de kis finomhangolással ~150W.
Az RTX2060 már tesztelve, gyakorlatilag a V56 szint pontosan, de +50k..Egyre inkább úgy érzem, hogy a Giga nyert, jobb felépítésre a Biostarnál.
Első körben azt hittem komolyabb a difi az X470 javára, de kvázi azonos.
Innentől meg a jobb felszereltsége és a logikusabb elrendezés nyer. Thx! -
Speed®
titán
válasz
DanielLong #44986 üzenetére
Nézegettem B450 lapokat is, az Aorus B450 I Pro WiFi a másik jelölt.
Tetszik benne az M2 pozíciója/hűtése, de nem értem, mi hűti az NBt?
4+2 amúgy bordázva aktív szellővel szerintem is elég kell legyen rá..
Ahogy írod, 4.1-4.2 környékén úgyis a proci dönti el, meddig szalad..Vega56..direkt a Pulset választottam, a Nitro+ 580 ugyanennyi TDP,
kis finomhangolás után szerintem nem lenne gond a fogyasztással..
Más kérdés, mivel szívatnak Alzáék, lehet lemondom és RTX2060..
De amíg bizonytalan az FS helyzet, addig rizikós, régi típusom van. -
Speed®
titán
válasz
#16939776 #44985 üzenetére
Thx, közben átnyálaztam pár tesztet, alapvetően jónak tűnik ezen a szinten..
Annyiban más azért, hogy nálad 8C16T/95W TDP, ez meg 6C12T/65W TDP,
szerintem OCval kajálhat valahol ott, ahol a tiéd by default bekér XFR/PBvel.
Direkt nem akarok x verziót, inkább finomhangolom magamnak kézileg majd.
A szellőzéstől annyira nem tartok, a VRM felett ott lesz egy 14cm WB2 venti. -
Speed®
titán
Biostar féle X470GTN tapasztalatok esetleg? Vállalható a VRM OCs 2600hoz (4.2G magasságban)? 3200C16 RAMok vannak tervben és Vega56/RTX2060 közt vacillálok, bár utóbbi még utánajárást igényel Freesync téren.
A kecó egy jól szellőző Prodigy, hűtő AF Atlas lenne. -
Speed®
titán
Látom, de annak nem olyan a kialakítása, hogy érjen bármit is így. Maga a borda is szűk erre a GPUra az eddigi tapasztalataim alapján (volt anno S1em, ill. van Auras Fridgeem, eszembe se jutna 250W GPUra rakni), kicsit kétkedve szemlélem. Kérdés persze mivel lesz terhelve.
Vezérlés: PWM a venti és adapterrel van rákötve a karira? -
Speed®
titán
válasz
Archttila #42689 üzenetére
Mindenkit zavar, csak nem sokan hajlandóak moddolni.
Tálca SSD alatt kivág, hűtőbordák fel, problem solved..shteer
Alkalmatlan felépítésű házban nyilván nem javasolt
Én a kis Chieftecemet simán szétvágom, ha melegszik.
Úgyis csak a Kontron van benne, az M6I másba kerül.. -
Speed®
titán
válasz
#34576640 #41342 üzenetére
mATX..ez itt az mITX topik. Corsair 380T..van fogantyúja ;p Fejtsd ki a hordozhatóságot és lesz pontosabb ajánlás is talán.
Link gomb használata javasolt még, ill. helyes link, nekem nem jön be semmi a beszúrtra. Ja, latom már, egybe sikerült tagolás nélkül.
Prodigy mindkét méretben felejtős, volt/van, katasztrófa mozgatni, sérülékeny. Az Aquila meg szintén nem kicsi..hátizsák/bőrönd felejtős pl. -
Speed®
titán
válasz
energy4ever #40621 üzenetére
Mivel nekem is ilyen van, lemértem, a kivezetések nem tartoznak bele.
Viszont ha már Metis, nyerhetsz 6mmt azzal, hogy a karit moddolod ;p
A ventiburkolat túllóg a hűtőn/hőcsöveken 6mmt, az könnyen vágható. -
Speed®
titán
válasz
Vertigo18 #40198 üzenetére
Zalman lesz az..de hogy rozsdásodik, sérült a nikkelezés?
Amúgy ez kényszerhelyzet volt, nem vállalok ilyesmithegegabi80
Köszi, elvoltam vele..de nem vagyok maradéktalanul elégedett, az összebarmolt teteje nem javítható sajnos festés nélkül. Ha eljutok a nyesésig, lehet le is festem egyúttal, még meglátom. 112mm. Van aprón egy NT01-Pro, ami 120, még beférne és megoldaná a PCIe problémát kapásból, de elég horror ára van :S Kellene mellé még egy HR-03GT is, aztán a single slot VGA sem lenne kötelező..de ~20kt kiadni hűtőkre nem valami elmés gondolat, akkor már ennyi erővel ház vagy lapcsere és több jóság. Szóval marad a henkelés asszem -
Speed®
titán
válasz
hegegabi80 #40181 üzenetére
~6k..ez ~2x annyi, mint amit adtam volna érte, ha tudom, mit kapok.
-
Speed®
titán
Ja..írtam az eladónak, ez most komoly-e, mert viccnek durva. Természetesen szerinte a hirdetésben közölt képen ez látszott, a deformációk ventilátor fel/leszereléskor keletkeztek, ill. tökéletesen funkcionál. Namost azon a képen 1 oldal "látszik", a többit meg megpróbálhatjuk a kézbesítőre fogni, de felesleges..összevert teliganaj bontószökevény.
Jelenleg áztatom..zuhannyal nem jött le a retek, kefe kell :S Szárítás után kiegyengetem, aztán teszt..ha minden stimmel vele, indulhat a modding.Nerazim
Ja, végülis moddolt/egyedi -
Speed®
titán
-
Speed®
titán
Az a vicc, hogy adott házban nem, csak a CPU foglalat necces, de már látom a fényt
A Ninja picit meg lesz szabva és hibátlanul elférek felette a kanócokkal legalább. A VGA inkább necces, de valszeg egy single slot variáns lesz a megoldás, nem barkácsolom szét az R7-250et..találtam single slot RX550et itthon, agyalok rajta
1050TI lenne az igazi felbontáshoz mérten (2560x1080), de az dupla áron egyelőre nem játszik.
-
Speed®
titán
válasz
elfelejtette #40150 üzenetére
Relatív..775 verzió, modding lesz 115Xre. Volt fent Rev.B. is, de nem volt postapozitív az eladó
Ha nem limitálna magasságban a kecó, feldobnám a HR-01 Plust..de nem akarok tákolni..házon belül viszont esélyes, hogy kicsit meg lesz szabdalva ez-az..tippre a Ninja fogja elhagyni a PCIe felőli lamellarészt, ha a hőcsövek elférnek
És akkor ott van még a dualslot R7-250 vs. single slot hely kérdése..nem találok sehol egy HR-03 Tr megoldást..valami mást kell kitaláljak. Single slot VGAból elég tré a kínálat :S -
Speed®
titán
válasz
Grave_444 #39238 üzenetére
Annyira nincs eltolva az Ereboss, mint a HR-02/Macho megoldások, be kéne férjen, hacsak nincs a foglalat hátrafelé nagyon (így értem). Elég batár mITXbe, de azért van szép kivitelezés. Ha nem utáltam volna meg nagyon anno a helyszűke megoldásokat, valami hasonlót el tudnék képzelni az asztalon. Addigis, marad a Prodigy, abban elférek kényelmesen ;p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gombászkönyvek egyben
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest