-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
válasz #16939776 #49899 üzenetére
Na igen, de attól még ötletes. Amúgy simán lehetne egy ide-oda billenő desk mount fej, hogy legalább pár fokos szögben lehessen billenteni erre arra. Plusz a magasság is gond, más most beállít tőle a nyakam (arra meg valami teleszkópos mount szerűséggel). Szerintem lesz v2-es megoldása is ennek idővel.
.
-
HookR
addikt
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #49900 üzenetére
es nem elore kene billennie a monitornak, hanem lehetoleg hatra, a falhoz, hogy ne keruljon ennyivel kozelebb hozzad. nyilvan ez bonyolultabb csuklo-szerkezetet igenyelne, ha tovabbra is ragaszkodnank ahhoz h becsukva a kepernyo nezzen lefele.
es lejjebb is kene tudni ereszteni, mert igy tul magasan van az asztal lapjahoz kepest is, szinten ergonomiai szempontbol.
egyebkent a vegeredmeny tetszik, mert szeretem a fat bemutatozni jo, hasznalni nem hiszem. -
HUN_Sector
őstag
Azért egy asztal méretű számítógép(asztal) nagyon nem ITX méret már
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz HUN_Sector #49905 üzenetére
Jó, hát ha azt vesszük, a lap is ATX méretű...
...viszont nézheted azt is, hogy az egy asztal méretű asztal és van
hozzárajta egy semmi méretű számítógéped...[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
törölt tag
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Egy corsair sf450 esetében előrelépés lehet az alábbi kábelszett kábelmenedzsment szempontjából?
Hosszra egyezik a gyári kábelek hosszával.
-
Mclovin
senior tag
válasz Erdei88 #49910 üzenetére
Igen, közben találtam reddit egy hasonló konfigot(táp és ház egyezik) is van ilyen kábellel szerelt konfig: [link]
Szebben és jobban néz ki.
Az igazi egy ilyen kábelszett lenne, de sehol nem találom alin, etc: [link]
Lehet az Alpenföhn Atlast is cserélem az Noctua D9L vagy U9S-re, mert jobban szerelhető lesz az egész.
-
Crabface
senior tag
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
tudtok ajánlani olyan ITX házat, amiben elfér legalább 4x 3.5" HDD és ATX táp? fekvő kivitelt keresek más nem menne bele. én egyelőre nem találtam, de biztos, hogy kell létezzen ilyesmi. célszerűen a HDD hűtés miatt egy átmenő 92-120mm venti valahol kellene bele, más igény nincs, teljes fogyasztás max 30W kb.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
köszi, pofás darab, de ez erőgépnek jó alap, nekem most viszont a budget filléres nas-hoz kellene valami kisebb
lehet, hogy megnézem mit adnak mATX-ben... ez a 4 vagy több HDD elég nagy kérés, egy ideje kezdem érezni.
Pete55555:
na ezzel szembesültem én is segáz, jogos, köszi a tippet
-
agent_k
őstag
válasz cinemazealot #49921 üzenetére
Én is kérek pü-t, mert ugyanez a problémám
-
Crabface
senior tag
-
Mercutio_
félisten
válasz hoffman_ #49915 üzenetére
Ha szélesség/mélység nem korlátoz csak a magasság esetleg aprón próbálj lőni régi Thermaltake HTPC házat (Mozart, DH101)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
agent_k
őstag
Ezekben a hdd szellőzés nem túlzottan megoldott. Talán a GD04 az oké, viszont az meg drágább a node304-nél, ami meg a top a léghuzatban. Bár lehet a kollégának pont annyi helye van. Viszont nem filléres.... Én azt hiszem befejezem és csinálok helyet a node304-nek, kár agonizálni ezen. Nincs olyan ház ami keskeny és legalább 2-3 hdd jó huzatban elvan.
-
Qkackca
őstag
válasz hoffman_ #49920 üzenetére
Igazából ez mára úgy tapasztalom, hogy réteg igény lett.
4 hdd már az új atx házakba sem fér bele a csillámpóni edisön, meg a modern kor szelleme vagymi miatt.
Inkább a microserverek meg a 4 fiókos nasok területe ez, esetleg ipari pc, de vegyél olyat normál árban.Amit te szeretnél, olyan méret megkötésekkel nem nagyon van ma, vagy nagyon drágán, én is futottam ilyen kört. Ami egyszerre teljesíti az igényeket kb nincs. Vagy belefér a 3-4 db, a 4 db már nem biztos, hogy befér, de hogy még normálisan le is akard hűteni, arról ne álmodj, ez a valóság, legalábbis az a része amivel én találkoztam...
Bitfenix Prodigy meg nagy, de amúgy kb az tudná azt amit szeretnél.
Matx-ben eddig a legközelebb a régi Acer Veriton S670-s480 házak jöttek be, abba belefér a 4 hdd, de normálisan hűteni nem tudod a lemezeket.
Inwin BK 621(MtJade) abba meg 2 hdd fér plusz vmennyi az 5,25-ös helyre. De ezt sem lehet rendesen hűteni, meg papírból van a lemez. Ezek is többnyire sfx táppal vannak.
HKC S005ND ez is papírkutyának tűnik.Legjobban nekem a Chieftec Mesh (vagy az erre a vázra épülő többi modell) matx házak tetszenének, abban van hely a lemeznek, a hűtésnek is, csak az meg olyan 170mm széles.
esetleg a az Aio Orbic az oldallemezek nélkül.
Vagy a Spire Tricer 1419 is 170mm széles.http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
törölt tag
válasz Qkackca #49928 üzenetére
Teljesen egyet értek. Nekem volt 4 3,5"-os lemezes nas dobozkám ami sok éven keresztül szépen futott. De mára két lemezzel, vagy két 2,5"-os SSD-vel ki lehet váltani a négy lemez teljesítményét, ha meg két lemeznél nagyobb kapacitásra, és folyamatos bővíthetőségre van szükség, egyszerűbb venni egy sok lemezes nas-t, annyiért amennyit nem szégyenlek alá írni.
Szerintem erre a "nagy cégek" is rájöttek és azért nem csinálnak mára 4 lemezes belső helyes, akármilyen kivitelű házat mATX-ig bezárólag, mert nincs rá igény.
És sajnos meg kell erősítenem, hogy otthonra nem szabad ilyenben gondolkodni, mert 4 lemez nem való lakótérbe, nagy a fizikai mérete, nagy ház kell neki, rezeg-kattog és k#rva sokat tud fogyasztani, ha használva is van. -
hoffman_
nagyúr
válasz Qkackca #49928 üzenetére
messzemenően rétegigény... egy ideje játszottam a gondolattal, hogy hogyan tudnám ízlésesen bepakolni egy erősítő mellé a CM Elite 120-ból a rendszert. sejtettem, hogy nehéz dió lesz, de inkább lehetetlen küldetésbe torkollt.
köszi a tippet neked is és mindenkinek.
ITX és mATX méretben a 4x3.5" kizáró ok, hát még ha gyári megoldással, hűthetően szeretné elhelyezni a lemezeket valaki. az ATX tápról nem is beszélve.
tegnap éjjel még átnéztem a TT, Antec, Silverstone, Aercool összes most kapható megoldását, de beletört a bicskám. az egyetlen ház, ami ezt nagyjából teljesíti, az a Silverstone GD06. ez egyrészt gyönyörű, másrészt ha nem is pici (mATX), de teljesít minden egyéb kritértiumot. cserébe 60 ezer itthon, pont kétszer annyi, mint a NAS eddigi összes hardvere
Duracellm...
alapvetően sok érved jogos, de azért én mégsem egy Snyo konfig mellett döntöttem, mert a 400 ezres Syno rendszer kb. 40 ezer értékű hardverben nekem megállt (természetesen lemez nélküli árak). halkabb egy Syno / QNAP sem lesz, ha mennek. egy Q1900-ITX, 2x2GB DDR3, 4x5TB lemez 20-40W között elketyeg, ahogy számoltam. azért az nem egy horror, semmilyen szempontból.
[ Szerkesztve ]
-
Qkackca
őstag
válasz #16939776 #49930 üzenetére
Igény lenne rá szerintem, csak ebben a topikban vagyunk legalább ketten , csak gondolom a rgb-vízhűtés-üvegkalitka nagyobb biznisz
Pl nekem is van egy atx gép 6 hdd-vel, a régi lemezeket amiket kinőttem meg el akartam rakni backupnak egy 4 lemezes kisebb cuccba, kisebb procival, esetleg folyamatosabb üzemmel mint a mostani alkalmankénti használat, csak nem találtam normális házat, amiben lehetne normálisan hűteni a lemezeket. Egy 4 lemezes nas meg első ránézésre számottevő összeg, annyira meg nem létszükséglet, hogy kelljen. Bár ha az összes ráfordított időt-költséget utána számolnám, lehet előrébb lettem volna vele. Hp microservert is nézegettem, de a régi ntfs lemezek használatával egy pöttyet bonyolultabb a dolog mint gondoltam, nulláról kezdve az is egyszerűbb lenne.
Szóval a vége az hogy maradt a nagygép, amit akkor használok ha kell, inkább összeraktam egy itx-et játszósnak/napi használósnak. Csak hogy a témánál maradjunkhoffman_ : a Silverstone CS series-t nem is merem mondani, szép ára van azoknak is, igaz az sem fér be a 15 cm-be.
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
mpierre
veterán
Antec Fusion Remote van. Az kb ugyanez, csak van hozzá imon táv + kijelző. Alapból 2 hdd fér bele, de az 5,25 helyére kényelmesen még egy, ha nem melegedősek, akkor ide is kettő, illetve itx lappal még 2 db élére állítva egy plusz keretben.
Illetve a későbbi modelleken van egy plusz 2,5-es hely is ssd-nek.Szerk.: Off inkább, mert ez már mATX.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
HUN_Sector
őstag
A Lian Li TU150 típusú fogantyús kockákról van bárkinek személyes tapasztalata?
-
hoffman_
nagyúr
hm, ez egy egész kellemes tipp, tegnap nem találtam. köszi szépen. az komoly azért, hogy 2006-ban 30 rupajka volt, az szép summa volt érte...
Qkackca:
Silverstone néha el tud ugrani az árakkal csúnyán... azért attól még nagyon szeretjük. az SG13 is egy kellemes ár/érték házikó, illetve készülök akasztani majd egy PI02-t, bár az ár/értékben kevésbé lesz pazar : )
[ Szerkesztve ]
-
Mclovin
senior tag
válasz HUN_Sector #49936 üzenetére
Néztem én is, hogy kb. minden is belefér, de 24 liter az már nagyon nem SFF méret.
-
félisten
Akik ésszerű dGPU-t szeretnének NUC-ba, azok most megkaphatják (tudom, volt már Brix, meg Zotac kockában is, de na): MINISFORUM H31G is a tiny PC with discrete graphics
1050Ti szerintem még pont jó ekkora méretben, kazuár játékra, multimédiára, stb.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
válasz AxBattler #49939 üzenetére
Nekem tetszik a koncepció a közös hűtés a négy vastag hőcsővel, de mókuskerekekkel megtámogatva biztos nem tenném le karnyújtásnyira magamtól az asztalra.
(#49931) hoffman_ : Meg lehet oldani olcsóbban, de egy értelmes case, megbízható táp, megbízható alaplap jó integrált lan-al nagyon drága. (ezeket választva, nagy az esély, hogy 0 szívás legyen vele).
Ráköltesz egy "csomó" pénzt. Ha nem fejlesztesz sehova, csak használod, akkor rendben van, 3-5 év alatt meg tud térülni.
De ha évente fejlesztesz rajta valamit, cserélgeted benne a lapot, teszel bele vastagabb lan-t, cserélgeted a dobozt-tápot nagyobbra/csendesebbre, akkor jobban kijön, ha egy gyári megoldást adsz el és veszel helyette egy alkalmasabbat. Szerintem.
ill.: Volt nemrég egy bővítés, még egy 8 lemezes Qnap lett vásárolva a városi TV műsor-gyártó részlegénél. Nem volt olcsó, de tisztességgel teszi a dolgát, és kb. fél óra volt üzembe állítani. Ezt "házilag" üzembiztosra, és úgy, hogy egy meglevő rendszerhez kellene hozzáfűzni, úgy nem tudom hogy ki vállalna hardverért, működésért a felelőséget és mennyiért tenné ezt meg. Ha már ott tart a dolog, hogy nem "mindegy", akkor nem szabad "kicsiben jól működő" "diy" megoldásban gondolkodni.[ Szerkesztve ]
-
Seep
senior tag
Kis update. Mivel a draga mikrofos szeptemberi win feature updatje, letorolte mind a ket particiot az nvme ssdmrol, kenytelen voltam szetbontani a gepem, hogy kulso dobozban masik gepen restoroljam a particiokat. ( a d: megmaradt, a c: Win elveszett ). Atraktam az u12P. Hofokban 3-4 kulonbseg a d15 hoz kepest. De a f12 venti sokkal csendesebb mint az a15. Szoval most marad ez.
-
Seep
senior tag
Arctic P12 PWM ventiket probalta valaki? Mostansag nagyon hypoljak oket.
-
hoffman_
nagyúr
én pont most lőttem néhányat a házimozi mögé kihúzatni a meleget a fiókba. én nem PWM, hanem sima 3pin verziót vettem és bekerült elé egy fesz-szabályzó. elég szépen tudom tekergetni 5-12V között és a hangja korrekt szerintem. 1500Ft körül van a sima és a PWM is, ennyiért messze a legjobb választás. megkockáztatom, hogy 3-4x ennyiért is. arra figyelj viszont, hogy a szélzaj remek, de bizonyos fordulaton tud ciceregni, szóval a fordulatszám szabályzást be kell lőni jól.
-
Erdei88
veterán
Ez egy jó videó róla
Noctua vs. Arctic, Nidec - Ultimate 120mm Fan Re-match! -
törölt tag
válasz Erdei88 #49948 üzenetére
Érdekes tény, hogy 1/10-ed áron megszorongatja a nagyokat.
Itt már csak az kérdés, hogy 3 hónap használat után ismét össze engedve az első három helyezettet át alakul-e a sorrend.Valamiért a Nidec és a Noctua is úgy döntött, hogy extra széles és fémmel merevített motor hub-ot használ. Amivel egyben beáldoznak az aktív felületből, ami mögött turbulens áramlás keletkezik, ill. a légszállítás is csökken vele. Cserébe kisebb nyomatékkal, kisebb lökésekkel lehet mozgásra bírni a motort, és a lendkerék hatás miatt egyenletesebb lesz annak a járása, így valószínű hogy elhanyagolható mértékű lesz a motor->lapátokon keresztül kelltet mechanikus zaja, és nem eszi a rotor alacsony fordulatszámon jelentkező remegése/imbolygása a csapágyazást.
Röviden tömören az elérhető legalacsonyabb zajra és tartósságra koncentráltak, beáldozva a hűtés-teljesítményből.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest