-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Crabface #49344 üzenetére
Azért nem volt triviális, mert egy "kompakt" mATX házban, egy VGA-val egy körön, 1 db - a rendelkezésre álló helyhez képest nagy - 200x200-as radiátorral volt hűtve..
A feszültség emeléstől ugyan skálázódott felfelé a tuning, de az emelte a vízhőfokot, amitől az megint lefelé skálázódott. Azt képzeld el, hogy a tél-nyár közti 10°C különbség a hűtővízben, jelentett 300MHz-nyi differenciát a stabilizálható CPU órajelben, télen megvolt a 4,5GHz!(#49345) VinoRosso: Csináltam ilyen direct die mount-ot léghűtővel: [link]
Friss pasztával 8°C-ot hozott mint kupakkal együtt, de pár nap alatt kifárad a paszta és leapad az 3-4°C-ra.
Ha átállsz folyékony fémre, akkor nincs kenés, a nyomás (leszorító erő), a hőtágulás, és a talp egyenetlensége együtt megdolgozza a Die-felületet.
Idővel kráterek, hajszál repedések fognak keletkezni a mag felületén, amibe a folyékony fém bele tud mászni és egyszer csak megölheti magát a CPU-t.Sajnos kell az a fránya IHS.
[ Szerkesztve ]
-
Mclovin
senior tag
válasz Speed® #49347 üzenetére
Nem vészes, 70 és pár celsius volt 30 perc valley után a meleg szobában szóval...lehet oda állítok be egy agresszívabb ventiprofilt, mert így is csak 1000 rpm körül pörög.
(#49348) tlac ,
Sapphire Pulse Rx 5600 XT, Alzáról, azaz RX 5700 xt bordával van szerelve gyárilag, ár-érték-hűtés bajnok (
főleg miután eladtam a promós játékokat) Ez a kártya 254 x 135 x 46.5mm méretekkel rendelkezik és elvileg 270 x 138 x 50mm dimenzió a max ami ebben a házba belefér. -
|AP|
veterán
válasz AxBattler #49350 üzenetére
"ASUS STRIX B550-I Gaming - Guru3D review"
tetszik ez a lap (nyilván az ára nem annyira, de egyébként rendben van). Főleg ennek örülök: "The front-facing VRM heatsink at the Io bracket has a small fan, we have nog heard it once or see it activated really. "
Vagy ez, vagy az Asrock lesz nálam a befutó. Az előlapi USB-C alapkövetelmény és csak ez a kettő tudja. -
VinoRosso
veterán
válasz #16939776 #49351 üzenetére
Nem tudom mennyire volt jó az érintkezés a felületek közt, lehet azok a korongok nem voltak tizedmiliméter pontosak. A pasztának nem kéne pár nap alatt beszáradnia, vagy ha igen akkor IHS cooling alatt is ilyennek kéne lennie.
Illetve a GPU-k többségénél is direct die cooling van, mégse szárad be a paszta ennyi idő alatt. -
hoffman_
nagyúr
-
DonDennis
senior tag
válasz hoffman_ #49356 üzenetére
Igen ez érdekes, mert nekem is van a házamon front usb c (NZXT H1) de a lap nem tudja, (még nem zavar) ROG Strix X570-I Gaming, ezért is szerettem volna ha egyből kapható a B550 de nekem ez megjelenés utáni csúszás és készlet hiány nem fért bele és 25.000 Ft al volt drágább az x570 mint a b550 azzal meg úgy voltam bele fér még, amúgy se lett volna elég az USB a b550-en (3db WTF?!) az ilyen elosztók híve meg nem vagyok.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
DonDennis
senior tag
Lehet azt kapni , hát még nekem egyetlen darab USB C-s dolgom sincs, szóval még nem hiányzik, majd ha elszaporodik addigra úgy is lesz már olyan lapom van ami tudja.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
valakky
aktív tag
válasz #16939776 #49342 üzenetére
akkor nagyon kifogtam a az enyém 2500k-t, mert alapfeszen megy a 4,2 ghz, max 65 fokkal intel burn test-el, léghűtésen. sőt, sokáig nem is használtam játékra, max x264-et kódoltam rajta, aztán egyszer fura volt egyszer, hogy nem hangosodik még mindig a hűtő, úgy volt 75 fokon, a venti meghalt és csak a házventi fújta a lamellákat. és kb. 5 éve nem volt akkor már újrapasztázva se.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #16939776 #49342 üzenetére
Hát itt van még mellettem a 2500k-m 4,2-n idle/netezés 30°C és játékban sem megy 60 fölé, és tök egyszerű Thermalright True Spirit 120M BW van rajta. Ezért furcsa nekem ez a hőfok, amit a jelenlegi produkál.
Múlt héten hozta be kollégám a gépét 9600K, az is alapon 30, és 55 terhelve.
-
Crabface
senior tag
Előlapi bemenetek, ritka ótvarra sikerültek. Egyébként egy dagadt Mjölnir ami szellőzik is.
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
nagyúr
válasz Speed® #49365 üzenetére
Gyári hűtő igen, de nem kellene olyan rossz legyen, hiszen van egy rakás teszt YT-on, hogy azzal még kis tuning is belefér. Mostmár kikapcsoltam a turbo-t, fixen 1.215V-on van, plusz -100mv offset, így 40°C idle. Mivel nem játszom, csak netezek, így nem melegszik annyira.
Értem, hogy neked nem tetszik, ami írok, de akkor kérlek hagyd figyelmen kívül, mert nekem sem tetszik a bunkó stílusod! Más tud normálisan segíteni. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz KaiotEch #49361 üzenetére
Tegnap, abban a kellemes fülledt melegben megnéztem, mert kíváncsivá tettél, hogy mit mutathat "játék közben" az 1800x:
A Hw-infó szerint Vcore 0,931V-ot kap és minden mag 3,7GHz-en jár, végig mozdulatlan értékek, és igen, belenyalt 62,6C°-ba (Tctl max.)
Van rajta egy Mugen5 borda, ventilátor nélkül és a ház aljában egy 140-es noctua tekert 1200-1400 között.A meleg és a félpasszív üzem miatt sokkal rosszabbra számítottam. Ahogy eddig se néztem a CPU hőfokot, úgy ezután se fogom.
-
Mclovin
senior tag
válasz DarkByte #49367 üzenetére
Táp mellé lehet még rakni 2,5 ssd-t.
Pl: [link]
Átcsusszanhat, de áfával érdemes számolni.
coccolino,
Ez egy Corsair SF450 SFX táp, ez nem is flex atx tápos ház, azok kisebbek. Én elvetettem ezeket a házakat (túl hangos a gyári venti és értelmes tápot sem könnyű felhajtani)
-
DarkByte
addikt
válasz Mclovin #49370 üzenetére
Értem. Én inkább home server/NAS kuckónak néztem ki. Egy Quadro P400 jóval rövidebb kártya, tippre az egész táp alatti hely üresen maradna. Még lehet hogy tudnék is oda tervezni és 3D nyomtatni valami SSD rögzítő keretet. Egy 3-4 db 2,5"-os drive-nak örülnék ha lenne hely.
Mondjuk lehet erre kicsit drága ez a házikó Meg már akkor tervezhetnék egy full saját ITX házat is és az egészet kinyomtatom Amúgy van ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz VinoRosso #49354 üzenetére
A pasztának is van egy min. vastagsága, ahol az oldószer és a szárazanyag tartalom is megfelelő arányban tudja képviseltetni magát. Ha csak az oldószer, vagy csak a szárazanyag tartalom marad, csökkent teljesítménnyel működik a paszta. A nyomás és a mag mocorgása meg szétdolgozza a pasztát.
Az IHS (re-lidelt) alatt nagyobb a rétegvastagság és alacsonyabb a nyomás, mert az IHS szélei felé szétviszi az erőt, a magra töredéke erő hat.
A Direkt-die-mount a gyári IHS-es megoldásnak gyakorlatilag az ellentettje. Gyárilag azért kerül "rés" a mag és az IHS közé, hogy legyen köztük bőven anyag, illetve javarészt csak az IHS széle adja át a hűtő nyomását a hordozónk, foglalatnak, pcb-nek.[ Szerkesztve ]
-
félisten
A mai naptól itthon is megvehető a Jonsbo A4, 42k HUF-os bevezető áron... szerintem korrekt lett a cédula, pár ezrest még biztos csökken!
Csak nekem újdonság, hogy LP GTX 1650 létezik már GDDR6 memóriával szerelve?
Gigabyte GTX 1650 D6 OC Low Profile 4G (GV-N1656OC-4GL)Szerk.: ja nem, Oli már linkelte korábban az MSI modelljét...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
A FD Node 202-höz árult Integra 450W táp mennyire minőségi dolog?
Megéri a ház mellé a felárat vagy van jobb ár/érték arányú SFX táp is hasonló teljesítménnyel?Illetve az 56 mm-be milyen CPU-hűtők férnek be?
Sajnos a BQ shadow rock LP nem. Még slim ventivel sem.Köszi!
-
hoffman_
nagyúr
válasz Nixon18 #49375 üzenetére
CPU cooler, a teljesség igénye nélkül: Noctua L9, Cryorig C7, Alpenföhn Black Ridge
én nagyjából ebben a sorrendben is venném, bár függ a processzortól is, a Black Ridge a legerősebb. utóbbinál viszont figyelni kell a lapra, nem mindenre megy fel, míg az első kettő kompromisszum-mentes.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
VTom
veterán
Ha ITX-et építenék, ezt venném azonnal, pont eltalálták az ízlésemet.
A zárt előlap hűtés szempontjából biztos nem a legjobb, volt Suppressor F1-em. Bár ezen lehet, hogy jobb a perforáció. Jó kis gamer kockát lehetne pakolni bele, bár lehet, hogy kicsit azért zajos lenne.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
kzoltann
aktív tag
válasz kzoltann #49146 üzenetére
Közel 1 honapja nem hasznaltam a mini itx gépem akkor szallt el a Corsair SF600-m. Még mindig szervizben várja az iteletet (a tipus szam alapjan csereprogram eligible táp) hogy elmondják tényleg rossz.
Ma reggel érkezett egy SF750 kiprobaltam a gépet hálisten a táp elcsattanás semmit nem vitt el magával. Minden rendben van.
Azert ez nagy megnyugvás. -
coccolino
aktív tag
Milyen mITX házat ajánlotok most (akár Aliról is), amibe sfx táp+mini vagy normál méretű gpu belemegy, de a lehető legkompaktabb
ezelőtt egy InWin Chopinom volt, igaz gpu nélkül, annak a méretét és formáját nagyon kedveltem, valami ilyesmit is keresnék
Néztem ezt a k39-et, de azt a flex-atx miatt elengedtem (gold psu abból 50e+, annyit nekem nem ér), k55 kicsit már határokat feszegeti, Dan a4 meg Kolink Rocket nekem mar kicsit nagy, de nyitott vagyok a véleményekre
''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
DonDennis
senior tag
válasz hoffman_ #49380 üzenetére
Hát nem tudom, fura lett az a hűtő mert oké erős de emiatt adná magát, hogy X570 vagy z370/z470 mini itx re rakja az ember, de azoknál kapásból nem fér el a lapok 60%-ban. Vagy az vrm borda vagy az m2 ssd vagy akár mind kettő útba van pl az ASUS lapoknál, és akkor még ott a túlnyúlás miatti ram probléma és a riser kábel. Fura szerzet lett, tetszik és szép, de lehetett volna kicsit jobb a tervezés.
-
hoffman_
nagyúr
válasz DonDennis #49385 üzenetére
egyetértek, annyit tennék csak hozzá, hogy mivel a Dan A4-hoz készült, ezért riseres házakban érzi elemében magát, ez nem csoda. úgy pedig azért egy fokkal jobb a helyzet, több lapra is fel lehet pakolni. kíváncsiságból felraktam a mostani B85M Asus lapomra, a PCI sínt kitakarta ugyan, de amúgy teljesen jól elvolt. riser meg befért volna alá, természetesen.
az ilyen emeletes m.2 pcie ssd slotok meg aktív hűtések még ablakban voltak, mikor ez a hűtő megszületett.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hegegabi80
addikt
válasz coccolino #49384 üzenetére
Esetleg egy Geeek A40 lehet jó lenne neked, csak nem igazán kapni. Vagy valami hasonló elrendezésű. Méretben egész jó, sfx táp, kis gpu.
Pl. egy ilyen., bár jó lenne ha a cpu venti felett is perforált lenne, hogy kapjon levegőt.[ Szerkesztve ]
-
Mclovin
senior tag
válasz hegegabi80 #49393 üzenetére
Amit linkeltél az egy metalfish s3 plus, ami már 9.4 liter, szóval nem is olyan pici, ez már SGPC k77 méret.
[ Szerkesztve ]
-
Mclovin
senior tag
válasz hegegabi80 #49395 üzenetére
Tetszik az s3 plusban, hogy külön kamrában van a PSU, viszont cserébe riser és kisebb vga és nem fér bele tower cpu hűtő.
-
DonDennis
senior tag
Majd fogok tenni hátra az NZXT H1 hátoldalára két darab 140mm ventit ami kiszívja a házból a meleget, csak várok rá pár méretben pontos csavart, addig is viszont elkészült egy próba előlap, ugyan olyan füstfekete mint a gyári csak ez pont akkora lyukakkal van lyukasztva mint az oldal és a hátlap. Majd megnézem a hátsó ventikkel+gyári előlappal és hátsó ventik+új előlappal mint tudnak hőfokban, és ha nincs nagy eltérés akkor hagyom a gyárit ha nagyobb az eltérés akkor lehet megy az új előlap.
Most még csak oda próbálta hátsó ventik nélkül, de így is cpu -2fok gpu -6fok.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Sziasztok!
Nem tudjatok, hogy manapsag melyik a legkisebb fogyasztasu AM4-es mITX alaplap? Van esetleg ezzel kapcsolatos teszt? Probaltam rakeresni, de nem igazan ad talalatot a gugli, egyesevel vegignyalazni az egyeb alaplapteszteket kicsit sok melo.
(Athlon 200GE menne bele.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest