-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonDennis
senior tag
Én terveztem, majd lézervágás és lézergravírozás, majd utána hátulról lemaszkoltam a füstfekete 3mm-es akril lapot és lefújtam matt feketére ott ahol gyárilag is fekete az üveg, így elölről ugyan úgy csillog az akril mint a gyári, és ahol pedig nem kell ott ugyan úgy nem látszik át mint a gyári, ahol pedig kell ott ugyan úgy átlátszik cserébe lyuggatott, és van airflow. Szeretek babrálni a gépekkel szeretem ha egyedi és ha még funkcionális is akkor win-win.
[ Szerkesztve ]
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
bigdaddy3
tag
SZiasztok!
AFOX H81 MA DRIVER lemezt valaki meg tudna osztani?
Köszi a segítséget! -
törölt tag
válasz bigdaddy3 #49402 üzenetére
szia, mi nem megy?
elegge szabvanyos cuccokbol van osszerakva , melyik driver hianyzik? -
valakky
aktív tag
ez a ASROCK J3455-ITX tényleg beszerezhetetlen lett? már a 3. helyről dobták vissza a rendelést, vagy ültek rajta kussban az elmúlt kb. 1 hónapban.
-
duo
addikt
válasz valakky #49406 üzenetére
sziasztok!
érintőlegesen de azért kapcsolódhat.
adott egy dell 7050micro gép (munkára, zenére filmre van.) és a tápja
jelenleg akyga 90W 4,62A, 19,5 V és a méret4,5x3+pin.
ez a gép külső tápos szóval szerintem szabványos laptoptápegységről van szó.
Úgy cicereg ha bármilyen hanglejátszásba kezdek hogy megőrjít. (végigpróbáltam mindegyik aljzatot)
asszony laptopját (hp elitebook) a rendszerre dugva nincs semmi zaj. ugyanaz az elosztó ugyanúgy állnak a dugvillák stb)
fogalmam sincs van e gyári cucc hozzá, (minőségi utángyártott is nagyon megfelel). előny ha lehetne kapni itthon.(tápegységes topikba már írtam, de ott egyelőre semmi)
köszi!duo
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
duo
addikt
Szia! A tápra gyanakszom másik konnektorba dugtam és megszűnt,billetve olyan 95% ban megszűnt. (ez mondjukcsak workaround.)
honnan tudom h alaplap?a dac rendben van. asszony notebookjaval tokeletes
-
DonDennis
senior tag
válasz bigdaddy3 #49402 üzenetére
Sajnos legtöbb helyen hiánycikk, Angliába a legtöbb helyen csak aug végére ígérik, de ki tudja a covid felerősödése miatt hova fog ez még csúszni. Nekem szerencsém volt és redditen találtam még anno egy német céget aki kapott 30db fehéret és gyorsan lecsaptam rá kb. 1 hónapja, de az a készlet is kevesebb mint 24 óra alatt fogyott el.
AP: Köszi
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
duo
addikt
válasz flashpointer #49410 üzenetére
nézegettem tutira a táp. másik konnektorban gyakolratilag alig hallható. a hangkártya usbjét- a tápcsatlakozótól legtávolabb dugtam be. mikor a legközelebbibe akkor megint cicergett. halkabban mint mikor egy elosztóban volt minden de elég mérges voltam.
no mindegy vadászok egy jobb tápot. mintha a hpnek lenne ilyen keskeny csatlakozós cucca. 15K körül.
kérdés 65W vagy 90W legyen?
6500T, egy 2,5 SSD még jön egy M2 SSD és van benne 32Gb RAM. diszkrét VGA értelemszerűen nincs. nagy fogyasztásról nem beszélhetünk.és mégegy kérdés. ugye a T-s prociknál nem éri meg kikapcsolni a turbo-t? melegedésben nem jelent semmit cserébe akad tőle a rendszer. -> legalábbis még tavaly. lehet hogy ugyanebben a topikban mintha ilyesmit olvastam volna. most nem találtam meg.
[ Szerkesztve ]
-
bigdaddy3
tag
válasz #25954560 #49404 üzenetére
SZia!
Eddigi tapasztalat alapján egy alaplaphoz van driver.
Vagy ALL in One formában, vagy külön-külön.
Chipset-lan-vga-audio
Lan úgy látszik működik
Telepítettem HD4600-at de utána képi hibák jönnek
csak szabványos vga-val megy
A H81 chipset drivert meg nem találok ehhez a laphoz
Honlapjuk nulla... élnek még?
Köszi ha tudsz segíteni!
Üdv. -
törölt tag
válasz bigdaddy3 #49413 üzenetére
Intel H81 chipset driver nem jo?
Intel Graphics Driver meg jo kene legyen a procidhoz, ha benne van a listaban (jobb alul) -
törölt tag
válasz #25954560 #49415 üzenetére
Az első az nem a chipset driver. Ahogy Speed(R) írja, az INF. csomagot-t kell felrakni.
De ez hivatalosan nincs.
De, innen a Ver.: 10.1.1.8 letölthető:[link].
Ha ezt feltelepíti, de az eszközkezelőben mégis azt írná a komponensekről, hogy továbbra is a Windows a driverek szolgáltatója, akkor kényszeríteni kell, hogy az intel által szolgáltatott driver-komponenseket használja, ne a sajátját. Mert addig nem megy normálisan se a chipset, se az IGP.Nekem mindkét régi H67/H61 (hd2500/hd3000) ITX gépemen, 1803-as Win10 van ezzel a 10.1.1.8 INF. csomaggal, enélkül nincs az IGP-nek
rendesen működő energiagazdálkodása, az asztal ill. a videó lejátszás is szaggat.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha köze van hozzá, vagy a mértékéhez annak, hogy melyik HT/USB aljzatba dugsz, akkor ez valószínű földhurok probléma.
Ezt az okozza általában, hogy 2 vagy több helyen van leföldelve a géped, egyszer a hálózat egyszer az erősítő-dac-usb felöl.
De kell hozzá az is, hogy ugráljon azon a töltő kábelének árnyékolásán (negatív pont, "GND") folyó áram, vagy a tápegység mágnesesen rászórja erre a hurokra a saját "zaját".
Azzal, hogy átdugtad máshova a csatlakozót, ennek a huroknak az ellenállását változtattad meg, így csökken a keletkezett zavar áram, de valószínűsítem ettől nem szűnt meg teljesen.
Ha ez a fennforgás, akkor a táp cserétől akkor szűnik meg a probléma, ha az teljesen elszeparálja a tápvezeték árnyékolását (GND) a hálózati földelés-től.
Lehet rá másik (professzionálisabb) módszer, mint a tápcsere, ennek a földhuroknak a megszüntetésére, de ahhoz tudni kellene, hogy pontosan milyen berendezések, hogyan kapcsolódnak egymáshoz és a hálózati föld-höz."90W"!
T-s processzor, ha tényleg betartja a TDP limitet, akkor bekapcsolva hagyhatod rajta a turbo-t, mert nem fog melegedési problémákban szenvedni. De ha simábbnak érzed a gépet turbo nélkül, akkor meg használd úgy. Mindkét téma nagyon messzire vezet, nem tudom, hogy akarjuk-e egyáltalán ezt itt fejteni, érdekel-e ez itt mindenkit?!.
[ Szerkesztve ]
-
bigdaddy3
tag
válasz #16939776 #49416 üzenetére
IGEN miután felment az INF már nem sárga az SM BUS
Az intel HD grafikus illesztő vagy nem települ mert
nem felel meg a gép a minimumnak(G3220T), vagy
net és film közben is kifagy folyamatosan.
Üzi:IntelHDGrapics Driver for Win8??? nem válaszol, majd helyreállt
win7 fut, van jelentősége hogy win 8-at ír? -
duo
addikt
válasz #16939776 #49417 üzenetére
köszönöm szépen! találtam amugy helyben eredeti dell tápot. ezt rendesen be is lehet dugni, az akygának a csatlalozoja hosszabb volt, kilogott kicsit. jobb lett amikor ezzel a tappal ujra egy dugaljzatba dugtam. de volt cicergés. úgyhogy újra külön konnektorban vannak a cuccok. Egy sima konnektroban a dell(65w amugy. ez van hozzá gyárilag), es a masik 6-os elosztóban van a hangkartya (hegel hd12), a 2 db Focal Alpha65, meg a monitor. (valami Fujitsu)
az elosztoban fentről lefelé igy vannak bedugva: Focal Focal van egy szünet, Monitor, Hegel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bigdaddy3 #49419 üzenetére
Szóval Win 7-ed van, az jó.
Az ami nem felel meg a gép minimumának, az a 15.40-es driver?
Próbáld meg a 10.18.10.5059 -t.(#49421) &rew: Á, nekem is véletlen, hogy ezekkel a régi vasakkal kínlódok. Ha tehetném, nem mennék többet win10 közelébe.
(#49420) duo: Monitor is van rádugva a gépre Dp-n/HDMI-n?
[ Szerkesztve ]
-
bigdaddy3
tag
válasz #16939776 #49422 üzenetére
SZia!
Igen 15.40 nem felel meg neki, meg volt még pár, de azok már törölve.
Ami most éppen hibamentes pár órája 15.36.38.5xxx
Kicseréltem mert közben megjött a 4590T, de nem ez lehet a titok
Köszönöm szépen az eddigi segítséget.
Mivel így sem megy tökéletesen a HEVC 4K még bele fog kerülni
egy 1030 a hardveres kódolás miatt.
Féljek ? -
duo
addikt
válasz #16939776 #49422 üzenetére
igen. ez a komplett htpc/all rounder konfogom, tovabba a fő zenehallgató láncom. most még ezzel a 24" monitorral. de a közeljövőben vagy egy 32-43 tv lesz rakotve, vagy egy 32monitor.
A megjelenítő kap még egy set top boxot(upc/voda) is. a fentiek fényében lehet hogy az is külön konnektorból. (csak arra nem kaptam meg valaszt a topikokban melyiket vegyem: tv vagy monitor)Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
Geller72
veterán
Üdv mindenkinek. .
A jelenlegi MSI Pro Carbon Z370i/AC - satöbbi S1151 V2-es lapom az i7 8700-al el szeretném majd adni és ismét AMD-ben gondolkodnék. 3700-tól 3900X-ig. Van e már valami infó a B550-es mITX lapokról? Jelen állás szerint elég szerény a felhozatal, amit találtam, az gondolom vicc, mert komolynak elég durva lenne, ASROCK B550 Phantom Gaming-ITX / ax.
Majdnem 81 ezer forintért. Az MSI előtti Asus Rog Strix Z370 sem volt olcsó, de ez kissé sokkolt. Van e valami alternatíva 50-60k magasságáig, akár 570 fronton mITX formban?Köszönöm előre is.
Geller -
Mclovin
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
Azért gondolkodtam el a dolgon, mert most elég jó áron ki tudnék szállni a lapból és a prociból is. . Az is igaz, hogy amit itt nyerek, azt elvesztem az új konfigon, mert az árak még nem konszolidálódtak.. Mivel VGA updatet is tervezek majd, ha kijön a 3-as széria az Nvidiából, nem nagyon kellemes közel egy időben (egyben) ekkora kiadás. . Ha kivárok a lappal, procival is.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Geller72 #49435 üzenetére
Nem kell B550/X570re indokolatlanul sokat kiadni, ha 1/2-2/3 áron van B450 és akkor nem fáj annyira a váltás. Kivéve, ha létszükséglet a PCIe4.0, amire elég kevés az esély (VGAnak nem kell, az ezt kihasználó SSDk meg aranyáron mennek még jó ideig). Van náluk pl. Strix B450-I 48ért, 3900Xet ebbe is szó nélkül bele lehet tenni később, korrekt a VRM.
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz Mclovin #49431 üzenetére
itt egy másik review is az nr200-ról
ő léghűtéssel raktaössze[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
Egy kis faragással nekem pont megfelel.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
DonDennis
senior tag
Nem rossz és árban azért elég jó, főleg akinek van már mini itx rendszere és csak át kell pakolni a dolgokat.
Viszont azért egy ilyen nagyobb gyártótól mint a Cooler Master azért picit profibb kivitelezést vártam volna. Semmi egyedi nincs a házba ami nem gáz ha jól lopnak, de ha már látott az ember ncase m1-et élőben akkor ez a ház pont annyival nagyobb ami már feltűnő és zavaró tud lenni valamint kamu, de ez a ház úgy se azoknak van akik m1-et akartak venni mert azok valószínűleg már rég megvették. De ennek a háznak a belső kábelrendezés hiánya az valami igazán brutál, tudom sok embert nem zavar mert lecsukja a ház oldalát bekapcsol a ventibe-be nem lóg bele egy kábel se nem cicereg miatta oké zsír megvagyok. De engem szörnyen kiborít ha minden csak így össze vissza van kötegelve és tömködve ide oda.
Én tartom a véleményem ezért is vettem anno NZXT H1-et, hogy aki most szeretett bele az mini itx világba annak az a legjobb alternatíva (minden egy helyen előző hozzászólásaimba kiszámoltam ha semmid nincs egy mini itx házhoz akkor H1-el kb. ingyen kapod a házat), egyedi külső, gyakorlatilag nem látsz kábelt a gépben, jól néz ki és nem tudom ebben még nincs tapasztalatom de asztal hely menedzselés szempontjából a felfelé építkező kis alapterületű ház szerintem sokkal szerencsésebb mint egy alacsonyabb de hosszabb és szélesebb.
Egy biztos nekünk felhasználóknak csak jót tesz ha a nagy gyártók is be szálnak a versenybe."Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
félisten
Jól látom, az egyetlen különbség az NR200 és az NR200P között az, hogy utóbbihoz gyárilag adják a PCIE riser kábelt/sínt?
Egyébként faja ház, el is gondolkodtam a cserén. Már csak a magyar ár a kérdés.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
hegegabi80
addikt
válasz AxBattler #49443 üzenetére
Kíváncsi leszek az árra én is, de félek hogy nem lesz valami olcsó nálunk.
Nekem az tetszik benne a legjobban, hogy kisebb matx lapot is lehet bele tenni, de még se olyan nagy dög ház, mint majdnem egy ATX-es. Így egy kicsit olcsóbban is össze lehet pakolni egy kisebb gépet.
Egyébként pont ezt néztem én is, hogy Riser jár e hozzá vagy sem.DonDennis: valóban hasonlít az M1-re, de mégsem az, azért van benne kis különbség. A kábeleket is el lehet rendezni szépen, hiába látszanak is, pláne ha szépen igényesen vannak pl harisnyázva. Amit előbb is írtam, nálam ez az egy legfőbb plusz, hogy matx lap is belemegy. Tetszik a H1 is, de pl van, akinek nem jön be. Én még talán jobban kedvelem a minél keskenyebb de hosszabb házakat.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hegegabi80 #49445 üzenetére
Nekem az tetszik benne a legjobban, hogy kisebb matx lapot is lehet bele tenni...
Ez tényleg jó dolog, de én úgy láttam, hogy az ilyen lapok kihaltak, főleg AMD vonalon... pedig anno az ASRock pl. jókat adott A58, A68 chipsettel! Oké, a H410M lapjaik most nem lesznek rosszak, de ez kevés!Hmmm, most nézem NR200-nál:
Motherboard Support Mini DTX, Mini ITX, Max. size: 244 x 226mm
Akkor az már nem rossz...[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
|AP|
veterán
válasz DonDennis #49442 üzenetére
én is elgondolkodtam, hogy menjek-e az NR200 irányába a H1 helyett, de továbbra is jobban tetszik a H1.
Ami az NR200 előnye az az, hogy sokkal rugalmasabb belső kialakításokat tesz lehetővé, vízhűtés, léghűtés egyaránt opció.
A H1-nél van az AIO, és más nem is igazán jöhet szóba (vannak próbálkozások, de nem éri meg a zaj/hőmérséklet értékeket nézve), ráadásul spéci kialakítással, aminek a pótlása kicsit macerás lehet, ha akadna vele valami gond.Az NR200 155mm-es (illetve TG panellel 153mm) CPU hűtő kompatibilitása viszont szerintem öngól. Ha már ennyivel nagyobb lett, mint egy M1, akkor pár mm még belefért volna, hogy lehessen beletenni egy igazán komoly léghűtést is akár. Így marad a kompromisszum.
Amúgy összességében nem rossz és egész jó hőmérsékleteket is hoz, de a H1 ovábbra is szimpatikusabb.
-
DonDennis
senior tag
Egyet értek, meg azért nem tudom én nekem volt épített vizes gépem o11-be, ami nem kicsi ház de azért pl. 3db radival meg d5 meg társai ott is szűkös tudott lenni, na most ezt belepréselni egy kicsi házba fuu hát nem tudom nem hiányzik. Azért is tetszik a H1, hogy minden adott ki van találva működik és tényleg max fél óra a ház szerelése a nulláról, viszont amit már sokszor mondtam jelenleg szerint csak annak alternatíva akinek semmi nincs már mini itxhez mert, ha már van táp hűtő stb. akkor onnan megdrágul nagyon.
Illetve amúgy sokan elfelejtik, hogy H1-be igen magas léghűtő is befér ha kiveszi az ember az AIO-t, ami azért nem hátrány."Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest