-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Oliverda #49097 üzenetére
kell mind a 200w? 150W korul vannak slim kulso tapok hp-tol es delltol is, szerintem sokkal szebb, ha szamit. bar nalam a tapok tipikusan eldugva laknak.
ahogy mar irtak is, esetleg belso ac-dc-ben is gondolkodhatsz, ha van hely a hazban. a ledszalagok 12V-os meghajtoja kicsi es hatekony tud lenni, de akkor masik dcdc kell neked. de leteznek pl 24V-os belso kockak a meanwell-tol is, az jo a hdplexhez.
-
Qkackca
őstag
Igen, a silverstone-ok azonosak belsőleg, a sima nevűek áltálában sfx tápot, a '-E' kiegészítő típusnevű változatok pedig atx tápot fogadnak.
Nekem FTZ01 van, arra alulra-felülre is rakhatod a talpat.http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
Oliverda
félisten
válasz #25954560 #49102 üzenetére
65 wattos proci lesz a konfigban, viszont turbóval ezek már a többszörösét is simán bekajálják 10-30 másodperc erejéig. Plusz két SSD, memória, apróságok. Inkább biztosra mennék, ezért gondolkozok 200 watt körüli tápban.
Azokra a 150-es slim tápokra viszont ránézek, ha linkelsz vagy mondasz pontos típusszámot.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
törölt tag
válasz Oliverda #49104 üzenetére
aha, igy ertem miert kell. szerintem a 150W-os jo valasztas lehet.
P/N:4SC18AA - HP 150W Slim Smart AC Adapter (4.5mm) a teljes neve, de talan a product number jobb. van tobbfele is, a slim dizajnjat is valtoztatjak idonkent.
uj DELL 240W vagy a 130W-os , csak gyozze oket megfizetni az ember, esetleg talalni hasznaltat.
-
pils00
tag
válasz Oliverda #49106 üzenetére
AKASA AK-PD120-03MEU 120W utolsó darab 4.390-ért.
Ha mégis elég lenne a 120W.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Oliverda #49104 üzenetére
Azon a kompromisszumon elgondolkodtál-e, hogy az alaplap TDP beállításaival bekorlátozd mondjuk 150W-ra a CPU által felvehető max. teljesítményt, hogy egy kissebb max. terhelhetőségű tápegységgel is működjön?
Csak azért mert nekem van 200W (12V-os) és 240W-os (24V-os) Dell tégla tápom. Mindkettő b@szott nagyok és ba@szott nehezek, ha meg tudod valahogy kisebbel oldani, akkor én kerülném ezek használatát.
-
Oliverda
félisten
válasz #16939776 #49108 üzenetére
AMD-nél tudtommal nem lehet leszabályozni a turbó fogyasztási keretét, csak az alap TDP-t, de nem is nyúlnék majd hozzá, ha a hűtés bírja. Az pedig nem akkora tragédia, hogy nehéz a külső táp. Nem fogom hetente magammal cipelni, illetve az a 800 gramm sem annyira vészes, hogy nagy ritkán ne lehessen elmozdítani.
Az &rew által javasolt belső AC-DC-t pedig inkább kerülném, hogy a táp disszipációjából minél kevesebb "ürüljön" a házba.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
törölt tag
válasz Oliverda #49109 üzenetére
eleg jo mar ezeknek a tapoknak a hatasfoka, a jominoseguek alig futenek. persze szep zart hazikoba az is sok :)
a 240-es slim dell-t meg nem lattam, csak a kisebbeket. a tartossagukrol nem tudok nyilatkozni, 65W-osat mar lattam meghalni, de az egyedi eset volt. ahogy Duracellmumus is irja, a klasszikus 240-esek (es a 330-as) bosszantoan nagy felteglak.
-
Oliverda
félisten
-
hegegabi80
addikt
Ezek a keskeny silvertsone házak nekem is tetszenek, csak az árcédulával nem vagyok kibékülve. Egy atx tápos variánsba sfx táppal még egy kisebb matx lap is bevarázsolható lenne.
-
Qkackca
őstag
válasz hegegabi80 #49113 üzenetére
Aprón szokott lenni elviselhető áru (10-15k)
Oliverda: pedig elvileg igen,lehet limitálni azokat is [kép] Szoktak lenni custom pstate-ek is a lapokon.
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
félisten
válasz hegegabi80 #49113 üzenetére
Egy atx tápos variánsba sfx táppal még egy kisebb matx lap is bevarázsolható lenne.
Ilyen nem jut eszembe, példát tudnál mondani?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
HookR
addikt
MSI MPG B550I Gaming Edge WiFi hivatalos oldal - [link]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
robcsekwow
tag
Hali.
A 1151 v2 socketes lapok attól még viszik a 7. Genes procikat? Ugye a 1151 kifutó szériája
-
Oliverda
félisten
válasz flashpointer #49117 üzenetére
A többi modellen szerencsére nincs. Az MSI-t amúgy is érdemes kerülni szvsz.
-
dugo_
veterán
válasz robcsekwow #49118 üzenetére
Nem.
-
Archttila
veterán
válasz Oliverda #49121 üzenetére
En az Asus-al vagyok igy. Gyakorlatilag ha nem out of the box kuka az egesz akkor ilyenek nem mennek neki, hogy restart. Gondolom nem tetszik neka az XMP, ezert dob egy blck screent. Persze utan mar megy, szoval tiszta Simson moci feeling.
Az elozo generacioban az MSI b450 buszkelkedhet a legcombosabb VRM-el. Viszont a feleselgesen magas VRM borda nagy fail...
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
VinoRosso
veterán
válasz Oliverda #49126 üzenetére
Szerintem ez tök random, hogy ki milyen lappal szív. Nálam az Asus a legpozitívabb minden tekintetben igaz én Intel vonalon nyomulok főleg. Leginkább Gigabyte deszkákkal/vga-kkal szívtam, pedig azt mindenki dicséri, nálam meg relative sok tönkrement. De pl nem rég adtam el egy Asus lapot, nálam 1,5 évig ment betonstabilan többféle kittel, a vevő meg beletett egy 2x2-es ramot aztán nem indult neki. Először elindult neki 1 modullal, de kettővel nem volt hajlandó, aztán egyszer csak csiribú-csiribá elindult neki a másik is. Igazából abból ahányféleképpen előidézhető valami hibajelenség csak nagyon keveset fed le egy-egy user átlagos használat során.
Minőségre (ha lennének ilyen jellegű infóim) inkább egy nagyker gariztatási statisztikái alapján következtetnék, hogy egyénileg kinek mivel van gondja az kb semennyire nem reprezentatív. -
törölt tag
válasz KaiotEch #49130 üzenetére
A csavar mérete az M2,5x2 vagy M2,5x2,5 vagy M2,5x3 philips, attól függően hogy karimás, sima, vagy sülyesztett a távtartónak felső része, ha csak az hiányzik.
Mert lennie kell hozzá egy távtartónak is, amit bele hajtasz az alaplap megfelelő furatába, és abba hajtod majd a philips fejű csavart.
Távtartóból van legalább 6 féle különböző kivitelű azon felül, hogy (karimás, sima, vagy sülyésztett), attól függően hogy milyen magas az M.2 csatlakozó (min. 3 féle létezik) és van-e beforrasztott menetes M2,5-es hüvely az alaplapon amibe a csatlakozó felőli oldalról betekered azt, vagy esetleg nincs és az alaplap másik oldalról kell becsavarozni, egy másik csavarral.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Cooler Master NR200 - computerbase.de, Reddit képek
A CM válasza az NCase-re, ezúttal acél lemezekkel, és barátibb árszabással... elvileg.+ már kapható idehaza az ASRock RX 5500 XT Challenger ITX 8G, bár egyenlőre kicsit túlárazottan.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
mpierre
veterán
válasz AxBattler #49139 üzenetére
Hmm, erről a CM házról jó lenne a méreteket tudni. Így nagyon babának tűnik...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Qkackca
őstag
válasz mpierre #49141 üzenetére
Erwartet wird für das Modell eine Breite zwischen 160 und 170 Millimetern, eine Höhe von 280 Millimetern und eine Länge zwischen 350 und 360 Millimetern.
combuterbase cikke ennyinek várja, de valóban jó lenne a pontos méreteket tudni.
Mivel CM, bízok egy emészthető árazásban.http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
mpierre
veterán
válasz Qkackca #49142 üzenetére
Ez megvolt. Ezek közül a max értékek (180×280×360 mm) elég biztatónak tűnnek, de a pontos lenne igazán érdekes.
Ráadásul a lába kb 20-25 mm magasnak tűnik, így abból pont lehetne faragni egy jó 10-15 mm-t.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
HookR
addikt
válasz AxBattler #49139 üzenetére
Redditen kommentelget az egyik CM alkalmazott, aki saját bevallása szerint:
"I was in change* of most of the internal mechanical design and frame elements, I really want to see what you kind of builds you guys will create :D" (* charge)
Elárulja többek közt, hogy:
- Várható megjelenés (az SFX táp kínálatukkal együtt) a harmadik negyedév végén. Tehát szeptember magassága. Eredetileg év eleje környékén érkezett volna, ám a vírushelyzet közbeszólt. Már most van kész példány néhány partnernél és médiaszereplőnél.
- A ház anyaga acél, nem alumínium. Költségcsökkentési és gyártástechnológiai/környezetvédelmi megfontolásból.
- Alapból SFX/SFX-L tápot fogad. (Tervezésnél számoltak az ATX táppal is, ezért nyitottak a külön megvásárolható, kompatibilitást biztosító kiegészítő lehetőségére. Az érdeklődés mértékétől és a visszajelzésektől függően.)
- Felső, alsó és az oldal panelek egyrétegű, mágnesesen rögzülő porszűrővel vannak ellátva.
- Az NR200-as megnevezést latolgató tipp nagy valószínűséggel helyes, mert így reagál a hozzászólásra: "you are a true detective my friend ;)"
Tervezési prioritások:
- 360° degrees of accessibility (case is fully dismantable, mostly toolless, no rivets used, like the Cosmos line of cases)
- custom watercooling native support, it even integrates native support for some 3rd party watercooling companies hardware
- unrestrictive intakes and outtakes
- support for up to 7 fans (at the same time)
- support for (all) AIO (we could possibily fit, hint)
- compatible with different types of outer paneling, glass, mesh, steel, etc...▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
félisten
Ígéretes kilátások:
"- A ház anyaga acél...
- Alapból SFX/SFX-L tápot fogad...
- Felső, alsó és az oldal panelek egyrétegű, mágnesesen rögzülő porszűrővel vannak ellátva....
- compatible with different types of outer paneling, glass, mesh, steel, etc."Várós nagyon!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
kzoltann
aktív tag
Mai friss story, dolgozok (szerencsére a laptopomon).
Hatalmas villanas és csattanas a gépem felöl. Tápom (corsair sf600 plat) jo esellyel eldurrant be nem kapcsolt helyzetben.
Ugyhogy most mehet az imadkozas hogy minden mas tulelte... -
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest